Tomtenissen har varit på sitt första besök!

I kväll när Emilia och Leonie satt i badet kom tomtenissen på sitt första besök. Barnen missade honom tyvärr men han har lämnat en tomte där det finns en julklapp för varje dag nästa vecka.



Tomtenissen blev väldigt förtvivlad när han såg Emilia och Leonies rum. Han bad mig hälsa till tjejerna att de nog måste städa sina rum lite bättre om han ska komma till baka nästa söndag med fler klappar! Han blev inte heller så glad när jag sa att de sover hos oss och att de äter för lite mat! Tomtenissen menar att det är viktigt att äta ordentligt, och om man har så fina rum och mysiga sängar så är det där man ska sova!

Känner mig LITE taskig när jag utnyttjar tomtens namn på detta vis men GUD SÅ SKÖNT DET ÄR!
Emilia rusade in och städade sitt rum och var väldigt noga med att tala om för Leonie att de skulle sova i sina sängar!
I 24 dagar kan jag slippa vara en gnällig mamma och istället utnyttja tomten!

Städning som gav guld och diamanter :)

Så snart bakningen var avklarad satte jag igång att skura mitt badrum, något som stått på min TO DO lista länge!
Jag skruvade isär var enda avloppsdel och renasde på alla skit ( blä).

 Mitt i en krök LÅG MIN VIGSELRING!

Den har tagit rejäl stryk och är inte så fin just nu. Får lämna in den och se vad de kan göra.
Nu är det alla fall kliniskt rent i mitt badrum. Jag har även lärt mig en läxa gällande min ring. Har haft sån ångest över den då det är andra gången den försvinner. Nu har jag gjort i ordning alla mina smycken och lagt dem i en fin låda.   

Julbak på 1:a Advent


Leonie ligger över hela bakbordet och äter deg och mjöl. Vår granitskiva på
köksön är superbra att baka på.


Emilia rullar lussekatter för fullt. Leonie tog jättesmå degbitar och kallade dom ostbågar!

Vi har haft fullt upp idag. Började med mysig frukost med det första tända ljuset i Advent. Sedan satte vi igång att baka.
Vi har gjort pepparkakor, lussebullar och pepparkakshus!
Tog alla recept hos Kryddburken som är en fantaskiskt blogg. Fullt av goda recept och inspiration!

Måste erkänna att jag tycker inte hembakta pepparkakor är det bästa, jag gillar det köpta bättre. För barnens skull vill man ju ändå baka lite. Jag gillar mest att äta degen :)

Vår härliga lördag!

Direkt efter Allum åkte jag och mötte upp min härliga familj på Mc Donalds. När vi sen kom hem överraskade Raffa mig med att han hade köpt "Mamma Mia" åt oss. Alla fyra låg och myste i soffan och tittade på filmen. Ja, barnen låg kanske inte helt still men mysigt hade vi. Nu ska jag försöka få mina uppspelta barn att sova. Vill få njuta av tystnad!


Emilia och Leonie lekt med sin giraffer som de fick i deras Happy meal.



Leonie blev trött av att sjunga och dansa. Somnade i Raffas armar!

Hoppas ni alla har en trevlig lördagskväll ♥

TÄVLINGSPREMIÄR!

För första gången ska jag ställa till med en tävling i min blogg, i samarbete med Mary Kay



För att vara med i tävlingen vill jag att du gör följande:

1. Lämna en kommentar i fältet nedan.
2. Besök Malin som är min kontakt på Mary Kay. Just nu har hon 10% till alla som lämnar en intresseanmälan!
3. Kopiera denna bild och text och lägg den sedan på din blogg där du talar om att du tävlar på Wojtansblogg och länka till min sida!

Tävlingen pågår till söndag den 7/12 och vinnaren får en ljuvlig Body Cleanser, till ett värde av 249 kr.

 


Mary Kay® Loofah Body Cleanser Red Tea & Fig


Denna sammansättning av växtextrakt är välgörande för huden och innehåller små bitar av loofahfibrer som avlägsnar orenheter från hudens yta för att återställa dess naturliga lyster, men är mild nog att kunna användas dagligen. Red Tea & Fig innehåller finmalda macadamianötter samt hallon och kiwikärnor.


Lycka till!


Darin är i min närhet!

Idag är det min tur att stå i butiken på Allum. Har ingen lust alls att jobba. Jag vill vara hemma med min familj och mysa!
Det enda som håller mitt humör uppe är att Darin snart kommer till Allum för att uppträda.
Sitter och håller utkik efter honom ifall han får för sig att julshoppa lite innan han ska sjunga. Tror ni att han får för sig att köpa en värmepump? Tänk om jag idag får dema en Panasonic för Darin?


Vem är jag för Alexander?

I Aftonbladet idag diskuteras det vad man ska kallas av sin partners barn från tidigare förhållande! Någon som kallar sig Korvas  har i sin blogg utlyst en tävling i vilket namn som passar bäst. Han dissar namn som styvpappa, bonusmamma, låtsasmamma och plastpappa. Håller verkligen med honom om att dessa namn inte är bra, men jag vet heller inte vad man ska kalla sig. Styvmamma låter så otroligt elakt och de andra namnen låter som på låtsas. Jag har aldrig sagt styvson till Alexander, eller något av de andra namnen. För mig är han Alexander, Rafaels son och mina barns bror. Vad jag ska kallas vet jag inte. Brukar mest presentera mig som Alexanders pappas fru!

Tycker också att ordet "halvsyskon" är illa och det säger jag heller aldrig om Alexander. Han är Emilias och Leonie bror, inget annat. Dessutom högt älskad bror. Om det är väsentligt för sammanhanget kan jag lägga till att han har en annan mamma än mig.
Emilia har väldigt länge haft svårt för att förstå detta med Alexanders familj. Hon vet att han är hennes bror och att Veronica är hans mamma, men det tog lång tid innan hon förstod att Raffa var hans pappa. Hon trodde att det var Robban som var pappa, men att han ändå var hennes bror :)
När jag förklarade att pappa och Veronica har bott ihop och varit kära, började hon och skratta och sa att jag var lite knasig!

Inte alltid så lätt att förklara alla turer för ett barn!



 


Dissar julbord - Hissar Thörnströms Kök

God morgon härliga fredag!
Jag blev inte sjuk, det var nog bara kallt på Allum!
Vi hade en jättetrevlig kväll på Palace igår där vi åt julbord med en leverantör och några av våra anställda. Vi var ganska trötta så det blev en kort kväll och snabbt hem till sängen istället.
Måste säga att jag inte riktigt förstår mig på denna hysteri med julbord! I Göteborg kostar ett julbord, kvällstid, ca 500-600 kr. Det man får för pengarna är ju egentligen vanlig mat som åker fram och tillbaka mellan kök och matsal, mat som mängder av folk pillar på, stökig miljö och ett evigt köande! Är det värt dessa pengar?
Nej, om du frågar mig! 
 
För samma summa kan du hellre vänta till efter jul när stressen lagt sig. och då hellre lägga pengarna på en riktigt bra restaurang, Thörnströms kök
Här får du njuta i lugn och ro, med förstklassig service och fantastisk mat. Ett besök här kan du njuta av länge.
Thörnströms kök har i många år legat överst på GP:s lista över de bästa restaurangerna i Göteborg.
Håkan Thörnström som driver krogen har även under många år varit ansvarig för Nobelmiddagen och andra stora event.
Hans vackra fru Anne är den som ser till att miljö och service sköts på ett fulländat sätt.


En middag på Thörnströms kök gör vem som helst lycklig.

Säg inte att jag börjar bli sjuk?

Fryser som attan och har ont i huvudet. VILL INTE vara sjuk, jag ska ju äta julmat ikväll!
Får koka ihop min dunderkur så att jag blir frisk!

Se hur man gör längre ner :)


Min frukost/lunch idag. Sandwich med kyckling, bacon, pesto och tomat!
Mycket godare än min dunderkur


Åsas Dunderkur!

Koka en kanna te ( vilket som )
Pressa en apelsin och lägg i med massor av fruktkött.
Minst 4 cl whiskey
Ingefära
Honung
Minst en klyfta vitlök som mosas.
Skivade citroner

Detta är INTE gott men väldigt effektivt! Två dagar före mitt bröllop blev jag sjuk och fick panik. Drack ca 1.5 liter av detta och vaknade pigg som aldrig förr dagen efter.

Dagen började inte bra :(

I natt har alla 4 sovit i vår säng! Trångt, varmt och mysigt!

När vi skulle iväg till dagis så ramlar Leonie ner för vår yttertrapp, ända uppifrån. Jag var kvar i hallen och hörde bara hur det lät. Min lilla söta älskling har åter igen fått sig en rejäl smäll över näsa och sin mun. Det blöder ju alltid ENORMT mycket från dessa delar och jag har så svårt för blod. Blir tyvärr själv alldeles yr när jag ser allt blod och vill helst bara lägga mig och gråta. Nu ska man istället vara en tuff mamma som tröstar, torkar och stöttar. Jag får verkligen bygga upp en falsk fasad vrje gång, och idag tror jag att jag misslyckades. Efter bara någon minut var Leonie glad igen och klappade mig på kinden och sa: Det är ingen fara mamma, det går över snart!
ÄLSKADE LILLA TUFFA LEONIE!

Så snart vi hade torkat allt och bytt tröja lämnade jag tjejerna på dagis och direkt när dörren stängdes kom mina tårar!
Gode gud, gör så att inget värre händer mina barn.

Nu är jag på Allum och jobbar och här är svinkallt.

Önskar dig en fantastisk dag!

Ps. Längtar till mitt julbord ikväll. Tess och Daniel ställer upp igen som barnvakter så ikväll ska jag fylla magen med sill, rödbetssallad, köttbullar och goda ostar!


Nu säger vi god natt


Leonie fixar välling till sig själv! Allt hamnar ju inte i flaskan men nästan....

Nu är det dags att säga god natt. Leonie har redan vaknat 4 gånger och dricker just nu sin tredje flaska välling!

Till tomten
: Jag är väldigt nöjd med det mesta och behöver bara EN julklapp. Kan du slå in Anna Wahlgren och skicka henne till mig i en vecka så att jag får hjälp med mina barn. Det är allt jag önskar mig!

Jag har njutit av ett glas vitt vin inne hos min granne och tittat på Grey`s Anatomy!

SWEAT DREAMS ♥


Positivt och negativt om mig!

Min syster skriver om folks tankar om en i sin blogg. Hon undrar hur andra människor ser på en. För att få svar har hon själv listat 3 positiva saker och 3 negativa saker om sig själv. Jag har i en kommentar skrivit vad jag anser positivt och negativt om henne. Nu är det min tur att lista 3 saker vardera om mig själv. Ni som vill och känner mig får gärna komma med egna listor om mig! Go for it, jag tål det mesta!

POSITIVT:

1. Slår ofta knut på mig själv för att få andra att må bra.
2. Generös
3. Kan ALLT själv!

NEGATIVT:

1. Tror att jag kan ALLT bäst själv!
2. Vill gärna bestämma och ha allt på mitt sätt
3. Tjurskallig, när jag inte får som jag vill.

Någon som vågar sig på att kommentera!

Oj, så glad jag blev idag!

För ett par veckor sedan vann jag en tävling hos Prinsessans Dagbok och idag har jag hämtat min vinst.
Anledningen till att jag anmälde mig i tävlingen var för att vinsten var produkter från Dermanord.
Deras produkter använde jag första gången när jag var med mina väninnor på SPA i Smögen i höstas. Köpte även med mig deras ansiktstvål hem. och den är underbar. Det jag gillar bäst är att de luktar så lyxigt, de luktar SPA.
Blev självklart superglad när det visade sig att jag vann tävlingen och ännu gladare idag när produkterna kom.
Trodde faktiskt att det skulle vara små prover av deras grejer men det var vanlig storlek.
En var en ansiktsmask för trött hy och för att minska rynkor och åldrande.
När jag ser mig i spegeln nu inser jag att den burken visste var den skulle!



Dermanord har sitt säte inte långt från mig, i Frillesås. Du hittar deras produkter HÄR

Ännu en gång, TUSEN TACK JOSEFIN för att du lät mig vinna!

Vacker eftermiddag

Jobbade lite längre idag eftersom Raffa skulle hämta tjejerna. När jag kom ut från kontoret såg himlen ut så här!



När jag kom innanför dörren var det något som inte stämde. Det var helt tyst. Barnen hade hängt med Linnea hem så Raffa var ensam hemma. Så annorlunda det kändes! Nu är han iväg och hämtar dom och vi ska snart äta middag.
Idag blir det tryffelmarinerad majskyckling, rostad potatis och Ajvar sås!

Jag har inte hunnit äta sedan frukosten ( en smörgås) så nu är jag superhungrig!

Mamma Mia

Idag släpps Mamma Mia på Dvd, den måste jag köpa!
Har hört att man måste förboka sin beställning? Är det så många som ska ha den?



Sticker iväg på lunchen och shoppar, får se om jag får tag i den!

God morgon

Ny dag, nya utmaningar!
Idag måste jag bli färdig med denna vecka för i morgon ska jag jobba på Allum hela dagen och på fredag hade jag hoppats på att kunna vara ledig ( helt säker på att det inte kommer fungera!) Har sovit jättedåligt i natt och vaknat hela tiden och kommit på saker som jag måste ordna. Jag gör "TO DO" listor i sömnen! Sunt?

Igår fick vi en väldigt sen inbjudan till julbord för hela företaget, I MORGON! Snacka om kort varsel. Nu får jag ringa runt och jaga barnvakt, för det hade varit så trevligt att få äta lite julmat!

Ha en trevlig dag ♥

ps. Min dammsugare gick sönder igår igen! Nu ska jag även jaga kompressor till den!

Snygga Britney!

Så gick det med den sömnen....
Kollade in på perezhilton och hitttade denna vackra bild av Britney Spears.
Vad skönt att slippa se henne i sin sunkiga stil som hon hade ett tag.
Vilket underbart hår, den frisyren tar jag gärna!


britney.jpg

Nu gör jag ett nytt försök med min säng....

En påminnelse!

Med tanke på att vi sover i varsin ände av huset, knappt hinner prata med varandra och det allmänt är lite griniga tider just nu, lägger jag in en påminnelse om hur lyckliga vi var på vår bröllopsdag ♥ 



Julen har kommit till oss

Oj, vad jag har julpyntat idag, och så fint det blir. Här doftar vanlij, kanel, hyacint och mossa.
Jag är inte helt klar men det saknas lite detaljer så resten får jag ta efterhand. Längtar efter att få julgranen också men det är kanske lite väl tidigt :)



Två hyacinter som jag satt i vit sten och med ett silverhjärta.




Ett av våra köksfönster. Orkedeèn har inga blommor nu men får stå kvar ändå.

Tyvärr passar inte mina ljusrosa pelargoner in just nu, de känns allt för somriga och i fel färg bland allt rött. De blommar som finnas just nu så jag vet inte helt vad jag ska göra med dom. Tänk att en blomma som känns så rätt under sommaren känns så fel under vintern?

Såg ni Desperate Houswifes idag? Tyckte det var ett väldigt konstigt avsnitt och ibland hängde jag inte med alls!
Nu ska jag lägga mig. De senaste dagarna har vi valt att jag sover i Emilias rum med henne, och Raffa sover med Leonie i vår säng. När ska de sova i sina sängar? När ska de sova harmoniskt hela nätterna?

God natt ♥

Hämtning på dagis

Nu är arbetsdagen slut och jag har hämtat tjejerna på dagis. De trivs båda så bra på sitt dagis och jag får tjata hem dom varje gång. Det är ju skönt att det inte är tvärtom för då hade nog allt blivit väldigt jobbig! 


Emilia gör pärlhalsband. Julklapp till mig?



     
 




Leonie vid deras lekhus


Nu ska vi sätta igång och julpynta här hemma. Hoppas jag lyckas få upp alla stjärnor! Har även handlat med mig hyacinter och julstjärnor hem. Grävde i källaren och hittade en takkrona för levande ljus som jag skulle vilja pynta med enris och kulor. Får nog kolla med Raffa först att den går att montera.

Vackra klänningar från Asos.com



Visserligen har jag shoppat upp min kvot för detta år men jag kan ju alltid tipsa Er andra om fina klänningar :)
Dessa finns på www.asos.com och de har väldigt bra priser. Klicka in och köp dig en egen julklapp!
    
ASOS Double Hem Pocket Dress
 Denna kostar 367 SEK 
   
ASOS Self Stripe Chiffon Dress in the style of Nicky Hilton
Denna kostar 459 SEK   
  
ASOS Lace Bandeau Pencil Dress in the style of Victoria Beckham
Ljuvlig spets till 498 SEK


Visst blir man sugen på en vacker klänning till jul eller nyår? ♥
                                                                                  


  

Fick mail av Pernilla Wahlgren!

Jag läser som sagt en del bloggar och en av de jag följer är Pernilla Wahlgren! Jättekul att se hur hennes vardag ser ut och få följa henne på hennes jobb hon gör. Dessutom visar hon massor av fina klänningar och andra kläder som man blir sugen på att köpa. Min "skitklänning" som jag skrivit om, köpte jag efter att ha sett den hos henne.
Vid fyra tillfällen har jag valt att skicka en kommentar till henne om något hon skrivit om och tre gånger har hon svarat mig personligen! DET gör mig oerhört imponerad. Trodde verkligen inte att hon skulle ta sig den tiden, hon har tillräckligt mycket ändå. Glad alla fall att hon gör det!

Läs gärna henne blogg!

WOW, barnens mormor läser min blogg!

Det var nästan så man ramlade av stolen när jag kom hem från IKEA och hade en kommentar i min blogg från barnen mormor! Det trodde jag aldrig skulle hända! Gud så kul, nu kan hon följa vårt liv dagligen. Min mamma bor med Janne i Kolmården ( där jag kommer ifrån) och vi ses väldigt sällan. Min stora önskar har varit att hon ska läsa min blogg och kunna se sina barnbarn men jag trodde verkligen inte att den dagen skulle komma.
Tack syrran för att du hjälpte henne!

Min mamma är sån att hon faktiskt har en mobil men den är konstant avstängd. Hon sätter på den OM hon skulle komma på idèn att ringa när hon reser någonstans, och då menar jag inte bara in till stan utan hon bör nog ta sig minst 10 mil för att anse att det är viktigt med en telefon!

Se nu till att du klarar detta mamma och skriv gärna till oss när du läser ♥

Ingvar Kamprad - en stor förebild!

Hemkommen från IKEA och som vanligt gick det åt mer pengar än väntat! Nu har jag alla fall 500 värmeljus och en mängd andra ljus som ska dofta gott. Har också med mig "tingeltangel" som jag ska göra fina grejer av. Ni som läser min blogg har nog insett att jag inte är bra på sånt ( har fortfarande bara gjort ett tackkort!). Risken är stor att allt blir liggande men jag ska göra ett försök!

IKEAS grundare är en stor idol och förebild för mig. Jag är grymt imponerad över hans sätt att driva företag. När jag pluggade Ekonomin och Redovisning fick jag se en dokumentär om Ingvar och hans framgångssaga. Tänk att en ung kille från lilla Agunnaryd, som från början cyklade runt i byn och sålde grejer, har kommit så långt som han gjort. 
Ingvars affärsidè är att vända alla problem till något man kan tjäna pengar på, smart tänkande. Han hade problem med dyra lagerkostnader och då kom de platta embalagen, han såg att folk hade problem med att få med sig grejerna hem och då började han sälja takräcken, som idag är utbytt mot leveranstjänst!
För ett antal år sedan serverade jag jag några anställda från IKEA, de var chefer av olika slag. De satt i ett separat litet rum och jag kunde höra alla deras diskutioner.
Bland annat berättade de att anledningen till att IKEA idag säljer pizzaslice är för att de hade köpt in mängder med pizzaugnar som skulle användas i deras restauranger. Av någon anledning gick dessa ugnar inte att använda i deras kök och detta blev ett problem som Ingvar vände till STOR ekonomisk vinst. Dessa ugnar står idag på en fabrik som tillverkar dessa pizzor som vi köper i mängder!



Jag försöker att tänka som Ingvar när jag har problem på jobbet. Hur ska jag bli rik på detta? Än så länge har jag inte kommit lika långt som Ingvar men en vacker dag kanske..... 

Nästan alla rymlingar är på plats hemma hos mig :)

De hann inte rymma idag! Det blev så stressigt sa dom!
Linnea och Tilde hängde med hem och nu leker alla Mamma, pappa och barn! Leonie får vara barnet och de nattar henne nu med vatten i en nappflaska. Jag kom precis på den smarta idèn att dra iväg till IKEA. Det är ju öppet till 20.00 och jag hinner aldrig komma iväg. Jag gör av med ca 15 värmeljus varje dag så jag får nog bunkra upp ordentligt!

Ha en trevlig kväll ♥

Har jag några barn kvar i eftermiddag?

Emilia berättade en hemlis för mig igår! Jag fick INTE säga det till någon på dagis!
Hon, Agnes, Emily, Tilde och Linnea ska smita idag från dagis. De ska hoppa över staketet när ingen fröken tittar. De kommer att kissa innan de går så de inte blir kissnödiga och de ska ha varma kläder på sig, men inte mössa. Ev tänker det stjäla en smörgås i köket innan de går. Från början var det tänkt att de skulle gå hem till oss men vid närmare eftertanke går de nog till Linnea, hon bor bredvid dagis så då blir det inte så långt för dem att gå. Emilia lovade att de skulle ta med Leonie också så att inte hon skulle bli ledsen. Jag frågade vad de skulle göra hemma hos Linnea och hon svarade att de skulle steka pannkakor och baka kanelbullar! De skulle också passa på att göra allt de inte får annars.
Får väl önska mina barn en trevlig dag !


Dessa två töser är idag på rymmen!

Leonie och hennes sparkcykel!


Leonie fick ju en sparkcykel på sin födelsedag och här har vi monterat ihop den och hon tränar! Hon lärde sig väldigt fort och nu sparkar hon för fullt inne i vardagsrummet. Blir kul sen när våren kommer och hon kan vara ute!







På promenad med mormor! Härligtvinterväder i söndags och nu snöar det lite igen!

Ny vecka, igen!

Så fort allt går, ännu en ny vecka och nu är det exakt 1 månad kvar till julafton! Jag börjar känna av stressen......
Emilia fick en kalender förra året där hon fick en present varje dag i dec, väldigt enkla små saker men hon var superlycklig. Just då tyckte jag att det var lätt ordnat men detta år har jag insett att jag har TVÅ barn att fixa detta till. Det innebär 48 leksaker och det börjar om en vacka!!! Panik nu!
Varje år är det samma visa, vi jobbar konstant och jag stressar ihjäl mig. Kankse jag ska flytta denna kalender till midsommar istället? Det skulle passa mig mycket bättre :)

Nu funderar jag på att jobba järnet i några dagar och ta ledigt på torsdag för att fixa allt till denna kalender och även alla julklappar! Det hade varit toppen om jag fick till det. Varje år tänker jag också att NÄSTA år ska allt vara annorlunda. Då ska jag hinna göra julgodis, pynta för fullt och göra grymt vackra julklappar! Det går nog åt pipsvängen även detta år!

Köpte med mig pepparkaks deg igår och tanken är alla fall att baka med tjejerna någon dag. Problemet där är att jag ÄLSKAR degen mer än hemlagade pepparkakor! Jag kan inte sluta äta den.
För 7 år sedan, första julen med Raffa och Alexander, skulle jag vara en gullig bonusmamma och baka pepparkakor med Alexander. Raffa blev jätteglad för att jag gjorde detta och såg fram emot att komma hem till nygräddade pepparkakor. Det var inte mycket han fick! Alexander gillar degen lika mycket som jag, så vi åt upp nästan allt och kvar fanns några fula, brända pepparkakor!
Ja ja, min tanke var att göra Alexander glad genom baket och han var väldigt glad den dagen så jag ser det som att jag lyckades med min uppgift ändå!

Skulle egentligen träffat smyckesdesigner idag men jag har fått flyttat det mötet till i morgon! Insåg när jag kom till jobbet att det är dags för löner och jag måste lägga tid på det idag! Kul att få lön, men mindre kul att göra!


Ha  en bra dag ♥

Nybadad och avslappnad Åsa bloggar!

Fick lite kommentarer om att jag valde att lägga min egentid på städning :) Med all rätt!
Som "Kryddburken" skrev : Hur många män skulle göra det?

Tyvärr är jag YTTERST sällan ensam hemma, hände senast i slutet av maj. ( Har tjatat på min man men det verkar inte gå in). Att städa hemma med två små barn är som att sopa sand på stranden, det tar aldrig slut! Valde därför att lägga tid på att få det rent och det behövdes verkligen.

DÄREMOT lät det väldigt trevligt med ett bad, så det gjorde jag nu när tjejerna somnat. Hade ljuvlig mandelolja i badet och läste senaste Amelia. Där var det en lång interjuv med Magdalena Graf och jag måste säga att hon är grymt cool! Jag gillar verkligen dessa systrar. Har ni missat Hannahs blogg så läs den HÄR!

I kväll när jag nattade Emilia och låg bredvid henne, klappade hon mig på kinden och sa: Du är världens snällaste mamma, vet du det?
Efter en helg ( t.om månad) där det varit väldigt stressigt och jobbigt, och där mitt tålamod har tagit stor stryk, kändes dessa ord som sammet i mitt hjärta.
TACK underbara barn för dessa ord. Mamma älskar dig och Leonie mest av allt i hela världen. Utan er vore jag ingenting.
I morgon ska jag på möte med en tjej som gärna vill låta er vinna underbara smycken!!!!
Hoppas på att få allt klart under veckan.

Nu ska jag snart lägga mig och njuta av nytvättade sängkläder, i ett kliniskt rent sovrum!

Ps. Hittade min förlovningsring när jag städade, den har varit borta i ett år! Däremot är vigselringen på vift igen. Jag kanske inte ska äga diamanter! Får sån ångest över detta och hoppas på att den kommer fram snart. Kanske jag skulle ta och önska mig ett smyckeskrin av jultomten?


Ensam hemma!

Yippie!
Jag är ENSAM HEMMA! Barnen är hos farmor, Raffa jobbar och mormor sitter på bussen hem. Plötsligt och oväntat är jag ensam i tre timmar! UNDERTBART!
Nu ska jag ta till vara på tiden genom att städa så det ryker om det! Å vad fint jag ska få det.

Stressig och trevlig lördag!

Idag har jag stressat runt för fullt. Jag som brukar vara duktig att ha kamera har idag glömt den hemma och har inga bilder att visa! Började dagen med att köra ner till Kungsporten där det är marknad i helgen, som vi är med på. För att göra vår utställning enkel valde vi att köra in en partners bil på vår plats. Bilen är utrustad med igångkörda pumpar och full med reklam över hela bilen. Enkelt och bekvämt, nu behöver vi bara hämta bilen och köra iväg när marknaden är slut i morgon. 
Därefter köpte jag present till Jennifer, hämtade Raffa, mamma och barnen och körde Raffa till stan. Han är på herrmiddag idag och de startade redan vid lunch med tennis. 
Barnen, jag och mamma åkte sen till Millan ,Felicia och Jennifer och var på kalas. Vi hade jättetrevligt och åt supergod tårta. Därefter in till stan igen för att hämta upp min partners flickvän och så vidare till marknaden igen. 

När jag lite senare skulle köra Björns bil bort till marknaden för att lämna den till Jörgen, var denna bil fylld med monteringsmaterial som jag tvingades lasta ur. När jag sen skulle fälla upp sätet och tryckte på knappen flög sätet upp rakt på min kind, bredvid munnen. Fick så fruktansvärt ont att jag började lipa direkt och blev helt snurrig i huvudet!
Spräckte insidan av kinden och är nu både blå och svullen! 

Nu har jag fått Leonie i säng och vi andra myser framför TV:n. Njuter av ett glas vin och ska snart se på "Stjärnor på is"

I morgon hoppas jag kunna visa lite mer bilder!

Önskar er en trevlig lördagkväll ♥ 

Nu är det skönt att denna dag snart är slut!

Denna fredag, som är min favoritdag, har inte visat sig på sin rätta sida! Nu är jag bara glad att den snart är slut så jag kan sova och vakna till en bättre dag i morgon!
Min mamma är här nu och vi sitter i köket och babblar, men hon är också trött så det passar nog henne också att sova.
Tjejerna sover sött tillsammans i Emilias säng, snart kommer de nog tassande.....

I morgon ska mina inlägg låta lite trevligare, jag lovar ♥

Tävlar lite igen!



För att tävla behöver du göra 2 saker;
1) Länka till tävlingen på din blogg, låna då gärna tävlingsbilden ovan också. Om du inte har en blogg kan du självklart också vara med genom att tipsa tre vänner via mail om tävlingen och cc:a mig ([email protected]) så jag vet att det är ok.
2) Efter det är gjort så lämnar du bara en kommentar i detta inlägget om vad du skulle handla för presentkortet om du vann! Kika in på Kiddoz webshop!

God morgon veckans bästa dag!

I morse vaknade vi av SNÖ! Gud vad kul, barnen blev överlyckliga. Tänk om vi kunde få en vit jul, så härligt det vore!

Här är en bild på en av nallepannkakorna som jag gjorde igår. Detta var lite jobbigare och pilligare än att göra "gubbmos", men det var ju Leonies födelsedag så då får man ju anstränga sig lite. Just detta att hinna med att grädda pannkakor och dekorera mellan varven var lite tufft. Gjorde pannkakorna lite extra tjocka för att det skulle gå att stansa ut.


Pannkaka med grädde,sylt, silverkulor och glasyr!


Nu är det dags att avsluta veckan här på kontoret. Vi ska även köra ut material och brochyrer till Billdal, där vi i helgen ska stå på en mässa. Det är alla företagare runt Billdal som är inbjuda och vi hoppas att alla Billdalsbor kommer på besök. Det blir utställning av ett flertal företag, tipspromenad, kaffe, lussebullar och glögg. Jag vet inte hur mycket jag hinner jobba på mässan men jag ska definitiv gå dit.
I eftermiddag ska jag hämta upp min mamma som kommer på besök över helgen. Det ser vi alla fram emot!

Hoppas du också vaknat till en bra dag och känner fredagsstämning i hela kroppen♥

Nallepannkakor och glass

Idag har jag lagat pannkakor till barnen och gjorde som igår, stansade ut motiv med pepparkaksformar!
Har en stor nalle som de fick, och använde sedan sylt, grädde, glasyr, små hjärtan och silverkulor som jag gjorde ögon, mun och knappar med. De blev en SUCCÈ kan jag säga!
Efteråt åt vi glass och sjöng för Leonie. Jag har tagit bilder på våra pannkakor men tyvärr har jag glömt kamerasladden på jobbet så jag kan inte lägga upp dom nu. Fixar det i morgon när jag kommer till jobbet!

Nu har jag varit ute på en långpromenad med Karin och det känns jätteskönt. Ska njuta av en kopp te nu. Dessutom ska jag leta runt på nätet efter något program som jag kan använda som schema för mina montörer under nästa år. Just nu lägger jag deras schema i vanligt excelark men jag skulle vilja hitta något bättre där jag har mer översikt på alla killar.
Har du något förslag elle idè så tar jag tacksamt emot lite hjälp :)


Tävlingspremiär snart!

Idag har jag pratat med en smyckesdesigner som gärna vill vara med på min blogg och låta ER läsare vara med och tävla om hennes fina smycken.
Har själv ett som jag har fått av Raffa och jag är jättenöjd!
Vi ska träffas nästa vecka för att disskutera vårt samarbete så HÅLL UTKIK!

Vill du inte missa ett inlägg så kan ni lägg till min Blogg hos BLoGLOVIN

Glöm inte att rösta!

Jag lyckades lobba ordentligt och blev en av finalisterna till Årets blogg hos Diana! Gud vad roligt!
Tack alla ni som nominerat mig :)

Nu kör vi så att det ryker på att jag ska ta hem hela skiten! JAG VILL VINNA!

SNÄLLA!
Nu bönar jag och ber ALLA att gå in på Dianas blogg och rösta fram mig som VINNARE.
Be varenda kotte ni känner att göra samma sak!

Lämna sedan en kommentar hos mig att ni har gett er röst på mig så jag vet hur jag ligger till.

TUSEN TACK!

Min lunch idag!

Vad tycker ni om min lunch idag?
Ser väl bra ut?
Skämt åsido, jag ska självklart inte dricka vinet nu. Blev väldigt glad för jag fick flaskan idag av en kund som tack för hjälpen. Alltid roligt att få lite credit!
Min lunch idag är gulachsoppa som blev över i förrgår. Raffa vägrade att äta det och förstår inte hur jag kan servera det, men jag gillar det jättemycket. Supergott med en klick creme fraich i.



Ser nu att klockan är 12,32 och det är på minuten NU Leonie kom ut! Ett helvete förvandlades till TOTAL LYCKA!
Hennes hjärtljud hade gått ner i slutet och det var bajs i fostervattnet så det kom läkare direkt för att kolla henne.
Inte så kul när de håller henne upp och ner och skakar igång henne.
Strax efter kommer den sköterska som ska sy mig. Hade TIGGT till ALLA att slippa höra om ett ev sprickande för det var min stora skräck. Även Raffa tjatade på alla: Säg inget, prata inte om det.
Sköterskan kommer, sätter sig på plast och det första hon säger är:
Oj, detta kan man kalla stjärnsmäll!
Tusen tack, du förstörde min minut av mammalycka. Lämnade över Leonie till Raffa och sög i mig all lustgas jag kunde komma åt, och domnade bort igen!

GRATTIS LEONIE

Tänk att det redan har gått 2 år!
Ställde kl en kvart tididgare idag och gick upp och sjöng för Leonie. Hade med hennes paket och en kanelbulle med två ljus i som hon fick blåsa ut. Sedan var det dags att öppna paket!


Leonie med sin härliga morgonfrisyr. Emilia vill gärna hjälpa till.


I paketet fanns en rosa sparkcykel. Nu kan tjejerna åka tillsammans.
Emilia kör runt på Alexanders sparkcykel redan och är jätteduktig.




En glad Leonie på väg till dagis. Hon har med sig "glassor" som hon ska bjuda på idag!



Stort grattis min lilla älskling ♥


Uppdatering: Till familjen som läser bloggen. Ett julklappstips till Leonie är hjälm och knäskydd som hon kan ha när hon ska ut och åka på sin sparkcykel!







Lilla Leonie fyller 2 år i morgon!


Här är hon ca 6 månader och lär sig krypa.


I morgon fyller Leonie 2 år och det innebär att ikväll för två år sedan höll jag nästan på att dö, enligt mig :)
Fick värkar vid 20.30 på kvällen och de blev snabbt väldigt onda och kom tätt. Redan vid 22-tiden valde vi att åka upp till Mölndal och blev inskrivna. Jag hade 6 dagar innan dess ramlat och slagit sönder mitt blygdben och hade redan innan väldigt ont. Hade legat på sjukhus hela veckan med morfin och kunde knappt gå. Var supernervös över hur detta skulle gå eftersom det som gjorde ondast var att sära på benen, vilket man bör göra när man föder barn! De började med att kolla hur mycket jag var öppen och det gjorde gräsligt ont, vilket gjorde att de bara uppskattade och sa att jag var öppen ca 8 cm. Jag blev skitglad och trodde att jag snart skulle börja krysta. För att göra en lång story kort så föddes Leonie 1 dygn senare och timmarna fram tills dess var ett helvete! Jag trodde verkligen att jag skulle dö och ibland bad jag även att få dö! Mina sköterskor var inte bra och gjorde inte detta till en minnesvärd stund. Tror de gjorde alla fel man kan göra.

Som tur är glömmer man allt när det lilla livet läggs på ens mage.
Total kärlek direkt ♥

Nu ska jag hoppa i säng så att jag orkar upp och sjunga för min lilla goa tös.
God natt alla.

 

Hej då LisebergsLena!



Hej då Lena, vi älskar dig.
Tack för att du varit barnvakt åt oss och för alla Lisebergsbesök ♥



Raffas moster Lena reser till Barbados i morgon, vilket hon gör varje år vid denna tid. Hon har den härliga förmånen att slippa vintern i Sverige och kommer hem lagom till våren igen. Under sommaren jobbar hon på Liseberg och därifrån har hon fått sitt namn av barnen. Vi önskar dig trevlig resa och ser fram emot att du kommer hem i vår.
Du får följa vårt liv med bloggen :)

Jag lurade mina barn!

Jag är som sagt inte bra på att INTE ge barnen mat för att få dom att äta. Valde en annan teknik som lyckades, alla fall idag! Gjorde potatismos, där hälften var potatis och hälften var blomkål. Jättebra sätt att få i dom mer grönskaker, och de märker inget. Till detta fick de färsk stekt rödspätta från fiskvagnen, där de älskar att handla, och tomat.

Jag använde mig sedan av pepparkaksformar och gjorde en gubbe av moset, med ögon och mun av gurka och tomat. Tomaten gjorde jag som ett hjärta! Fisken är bara stekt med salt och peppar.

Detta kunde de inte motstå att äta och nu belönas de med var sin glass ♥



Restaurang Wojtowicz bjuder idag på gubbmos,tomathjärta och rödspätta.
Bon apetit!


Fy för lögner!

Aftonbladet och Wendela tar idag upp något som jag INTE gillar! Kolla HÄR!

En arbetsförmedlare rekommenderar att kvinnor ska ljuga om sin graviditet när hon söker jobb. Blir galen när jag hör om kvinnor som gör så! Ok, jag kan köpa att det i vissa fall måste gå till så, men det ska verkligen inte vara något man rekommenderar. Är själv arbetsgivare och hade någon sökt jobb hos mig och ljugit för mig under vårt första möte hade jag tappat all respket för den personen direkt! Att vara arbetsgivare/tagare handla om att trivs ihop, ha respekt för varandra och kunna samarbeta bra. Allt detta faller med en sån lögn. 

Däremot hade jag ABSOLUT kunnat anställa en gravid kvinna! Det är inga problem bara jag VET förutsättningarna. 
Möjligen är det så att stora företag med mängder av anställda, inte behöver drabbas så hårt av en gravidlögn men i ett mindre företag där alla är beroende av varandra ställer det till det rejält. 

För två år sedan skulle jag för första gången anställa en kvinna, har nästan bara män på vårt företag. Jag var själv gravid och behövde någon som kunde ta min plats när jag var borta. Personen ifråga skulle jobba parallellt med mig under 3 månader och sedan sköta mina uppgifter själv. Det finns ingen annan på vårt företag som kan det jag gör. Jag var med andra ord VÄLDIGT beroende av att denna person skulle fungera. Hade annons och bokade tid för interjuv med 5 personer, fyra unga tjejer och en dam på 50 år. Under denna tid läste jag ofta på www.familjeliv.se och där verkar de flest tjejer tycka att det är SJÄLVKLART att man ska ljuga om en graviditet. Men den informationen i bakgrunden valde jag att anställa den 50 åriga damen ( som jag gillade mycket ). 
Jag hade haft mer gemensamt med någon av de unga tjejerna och vi kunde haft jättetrevligt på jobbet men jag vågade inte, hade den jag anställt varit gravid och lämnat mig/företaget efter några månader hade min egen mammaledighet gått åt helvete! 

Det blir lätt en ond cirkel av detta. Tjejer ljuger och arbetsgivarna vet nu om detta och ingen vågar anställa en tjej i "gravidålder", vilket leder till att fler tvingas ljuga!

Nästa år hoppas jag åter kunna anställa en tjej på mitt kontor för att avlasta mig. Jag tar GÄRNA emot dig, garvid eller inte, BARA DU SÄGER SANNINGEN!


 

God morgon solig onsdag

Göteborg bjuder på mycket bättre väder idag, och då blir man genast lite piggare! Jag vaknade redan 06.30 idag av att Raffa skulle åka och att barnen var uppe. Sov i Emilias säng i natt (igen). Bägge tjejerna kom in till oss redan innan jag hade somnat, så jag flyttade mig. Ville läsa en stund till!

Nu är jag på jobbet och har ätir en mycket bättre frukost än det jag åt igår :)

Dags att sparka igång arbetet. Först ska jag bara gå in på Dianas blogg och rösta på mig själv som Årets Blogg!


Ha en fin dag ♥

Nu sover barnen ( och mannen )

Tyst och lugnt här hemma!
Jag och tjejerna har dansat till vår dvd skiva här hemma idag. Leonie var väldigt trött och ville helst bara sitta i mitt knä och mysa, vilket är väldigt trevligt. Hade bestämt mig för att vara den "perfekta mamman" idag. Hämtade tjejerna, glad som en lärka, och vi sjöng hela vägen hem. Busade, dansade, kramades, skojade och gjorde ALLT för mina små tjejer.
Sen sprack det den sista halvtimmen......

Vad är det som gör att barn måste VÄGRA att äta?
Varför ska varje måltid vara ett evigt tjatande?
Vad kan jag göra för att slippa spåra ur varje middag?

Om någon har svar på dessa frågor tar jag TACKSAMT emot dem :)

Jag tjatar.
Jag gör hjärtan av gurkor.
Jag skriver EMILIA med ketchup.
Jag köper fina tallrikar.
Jag köper roliga bestik.
Jag lagar GOD mat.
JAG GÖR ALLT...... inklusiv HOTAR mina barn! ( Hatar att hota, det leder ju verkligen inte till nått!)

I morgon ska jag prova på ett knep som jag läste i en tidning. Det var en barnpsykolog, minns ej vem, som tipsade om att man skulle strunta i att laga mat till barnen en kväll. Man skulle laga god mat till sig själv och mannen, duka fint och sätta sig i lugn och ro och äta. Då skulle barnen komma och fråga varför de ej får någon mat, och jag ska då svara att de slipper äta idag eftersom det ändå inte är något de vill ha!
Undrar just om det fungerar? Största problemet är ju att det finns inget man är så svag för som när de kommer och säger att de är hungriga! Ska jag då klara av att säga nej?
Emilia har vägrat äta ett antal gånger och sedan kommit innan hon sak sova och be om en smörgås. Det GÅR INTE att neka! Att neka mitt barn mat, svider i mitt hjärta. 

Hur gör ni andra mammor?

Lyckad arbetsdag

Som ni säkert har förstått så är min arbetssituation ganska tuff just nu och det är ofta problem med något. Det gör att jag nästan varje dag gå hem stressad över allt jag inte fått löst.
Idag kom undantaget!
Har inte tagit emot några problem, alla jobbar för fullt och telefon har varit lugn. Nu ska jag snart gå hem och det med GOTT samvete! Jag kan börja arbetsdagen i morgon i lugnt tempo och jobba vidare.

Det är nog bara EN person som har lite problem idag och det är min kära svärfar. Han jobbar extra hos oss och brukar sköta reparationer, service och alla kommersiella kunder. Just idag står stackars svärfar och monterar en pump, vilket han är väldigt ovan att göra. Han kom just in och har fortfarande MASSOR kvar att göra på sin montering, skulle bara förbi här för att hämta mer material. Normalt sätt gör killarna 2 monteringar om dagen och han står ännu med sin första.
Hoppas han får till det slutligen.


Svärfar och Leonie poserar hemma hos oss i somras!

Nu ska jag hämta upp tjejerna.
Tänkte värma en konservburk med gulachsoppa idag till middag. Enkelt och gott, och istället för att lägga tid på att laga mat kan jag LEKA med barnen istället ♥

Barnens roliga leksak

Här kommer en bild av den leksak som barnen fick ärva av våra grannar.
På dvd:n dansar två björnar och en flicka, som visar hur man gör.  Tjejerna har sen mattan de står på som visar stegen och en balettstång att hålla sig i. De hade jätteroligt, även om de självklart blev osams om var de skulle stå :)
 
Vet inte var min granne köpt den men jag kan verkligen tipsa er detta till era barn. 



GLÖM INTE ATT RÖSTA!

Ni får gärna fortsätta att rösta på min blogg hos Diana!

Frukostvarning!

Det blev stressigt i morse så jag hann inte fixa till en smörgås!
Kastade istället ner en Gorby`s pirog med tacosmak och detta åt jag till frukost tillsammans med mitt kaffe.
SNÄLLA, gör inte som jag. Det finns inget positivt med denna frukost.
Dessa smaker ihop i min mun SKAR sig, det var som att äta gift.



Hoppas du har ätit något gott och får en bra dag ♥

Nu kör vi på för fullt!

God morgon regninga Göteborg

Fy, vilket väder Göteborg bjuder på idag! Det blåser och regnar för fullt. Tur att man inte är montör och behöver jobba ute :)
Får nog konstatera att morgonpigga Åsa är ett minne blott, numera finns bara en trött, seg och sovig Åsa! Det var lika svårt att ta sig hur sängen idag. Nu är det dags att starta dagen. Jag ska bara skriva klart detta och ett inlägg till där ni ska få se min frukost, som jag INTE rekommenderar!

Här är vi alla på väg till dagis och jobb!


Fick fota Emilia i morse! Köper massa långärmade vit tröjor på vintern för då kan hon använda sina T-shirt en stund till.



Leonie passar superbra sin nya mössa!


Emilia skulle fota mig och var smart nog att inte ta med mitt trötta och mosiga ansikte!

Nu säger även mamman god natt!

Dags att krypa ner i min säng! Läser fortfarande Jackie Collins och böckerna är ju ganska bra :)
Hoppas att jag vaknar 06.45 i morgon och studsar upp, pigg och lycklig.  Måste tyvärr börja dagen med lite jobbiga samtal som jag verkligen drar mig för, det gäller en kund som jag gillar väldigt mycket och som det gick lite snett för idag. Tyvärr har jag inga bättre besked i morgon!
Jag brukar försöka lämna över sånt till Raffa men han var svårflirtad idag :)
Kanske jag skulle ta och lära mig att montera pumpar, byta fläktmotorer och kretskort? Alltid kul att lära sig något nytt och de dagarna det skiter sig kan jag rycka ut?

Fortsätt att rösta på mig hos Diana!
Jag ligger lite efter där just nu, så in och rösta :)

God natt ♥


Hanna Graf bloggar.

Självklart blev det Zlatan som vann! Det är han verkligen värd.

Nu när jag läser bloggar ser jag att Hanna Graf har börjat blogga hos Mama, du hittar den HÄR!
Blev jätteglad även om bloggen inte är superbra ännu, hon måste få lite tid att skriva in sig :). Jag var väl en av alla som hade lite fördommar om dessa systrar från början, men efter en interjuv med dom i Mama för några år sedan ändrade jag uppfattning. Coola och jordnära tjejer!
Har även läst Magdalenas bok "Det ska bli mig ett sant nöja att döda dig". Hennes liv har ju verkligen inte varit lätt och man blir grymt irriterad på det svenska samhället som fungerar så dåligt i dessa fall.

Jag ska genast lägga till Hannas blogg på Bloggkoll!

Tankar om Fotbollsgalan!

Nu är galan igång och jag sitter bänkade i soffan.
Jessica är supersnygg i de klänningar hon har på sig. Det jag inte förstår är varför fotbollstjejerna måste vara så manliga i sin gång. Det ser mer ut som om de har gummistövlar och arbetsbyxor på sig än de vackra klänningarna som de har.

Är de ovana att gå i högklackade skor och gäller det i så fall alla tjejer som spelar fotboll? Har följt denna gala under många år och det är samma sak varje år.


Fortsätt att rösta!

Nu är det snart dags att få tjejerna att sova. Hoppas det går smidigt så att jag är klar tills Fotbollsgalan börjar. Emilia fick igår massa leksaker som en grannes barn tröttnat på och bland dessa grejer fanns en Dvd med instruktioner om hur man dansar balett. Till detta följer en balettstång och en rosa matta där fotstegen är markerade.
Detta var verkligen en succè! Bägge tjejerna har stått här och dansat. Tyvärr lyckas jag inte få några bra bilder!

Nu säger mina älsklingar god natt ♥

Heja Zlatan!


Ikväll sitter jag bänkad framför TV 4 och hejar på att Zlatan får Guldbollen!


Min favorit sedan många år ♥

Könsstympning!

Jag blir ARG, LEDSEN och GRYMT UPPRÖRD när jag läser DENNA artikel i Aftonbladet idag!

Snälla alla ni världens maktmän/kvinnor, få ett slut på detta!
Det är fruktansvärt att det finns människor kvar på denna jord i 2008 som utför dessa grymma handlingar.


Ny vecka!

Vi försov oss i morse! Ställer alltid klockan på 06.45 och brukar snooza en stund innan vi kliver upp.
Idag tryckte jag fel och stängde av telefon istället, så vi kom upp 07.30. Vi hade inget inbokat direkt på morgonen så vi tog det ganska lugnt ändå. Nu är alla på sina platser och montörerna är igång med sina jobb. Nu när årets sista månader är på plats är jag supernervös varje morgon att någon montör ska sjukanmäla sig. Jag har ytterst få dagar kvar att boka in jobb för detta år och ett bortfall nu kommer att bli tungt. Peppar peppar, än så länge håller alla sig friska!

Så här såg vi ut i morse när vi var klara för avfärd!

Leonie i sin nya skjorta från H&M. Lägg märke till din fina himlen bakom henne.


Jag i min nya kjol och nya topp, inköpt på "Wilmas" i Varberg. Har nog inte sminkat mig ännu!

Emilia vägrade visa upp sig, hon får ont i ögonen av blixten säger hon :)

Önskar er alla en bra start på veckan ♥

Nominerad till Årets Blogg!

Jag lyckades lobba ordentligt och blev en av finalisterna till Årets blogg hos Diana! Gud vad roligt!
Tack alla ni som nominerat mig :)

Nu kör vi så att det ryker på att jag ska ta hem hela skiten! JAG VILL VINNA!

SNÄLLA!
Nu bönar jag och ber ALLA att gå in på Dianas blogg och rösta fram mig som VINNARE.
Be varenda kotte ni känner att göra samma sak!

Lämna sedan en kommentar hos mig att ni har gett er röst på mig så jag vet hur jag ligger till.

TUSEN TACK!

God natt

Nu är det snart dags att lägga sig och sova. Snart är det en ny vecka med nya utmaningar! Jag har massor av skoj att se fram emot nästa vecka. På torsdag fyller min lilla älskling två år, vilket innebär att för två år sedan vi denna tid låg jag på Östra och hade skitont! Fick morfin med spruta i rumpan varje kväll.
På fredag kommer min mamma på besök och ska vara hela helgen. Det ska bli jättekul, träffar henne så sällan. 
Lördag och söndag ska vårt företag stå på mässa och det får vi hoppas ger en del. Om inte annat så ger det mig massa jobb inför dessa dagar :) 


Min lilla Leonie som snart fyller 2 år. Älskar dig massor.


Hoppas ni som läser min blogg haft en trevlig helg!

God natt ♥

Min goa vän Linda

Jag har tillbringat min lördag och halva söndag med min underbara vän Linda. Vi lärde känna varandra på mammagruppen när vi väntade Emilia och Amelie. Det klickade direkt mellan oss och sedan våra tjejer föddes har vi varit vänner. Från början bodde Linda jättenära mig och vi kunde gå till varandra varje dag. När jag minns tillbaka på min mammaledighet med Emilia, kommer Linda och Amelie direkt in i bilden.
Numera bor Linda i Varberg och vi ses inte lika ofta, men vänskapen består. Så underbart det är att ha en vän som alltid ställer upp, tänker lika och som man har roligt med.
När min Leonie föddes var hon självklar som gudmor åt henne. Det valet kommer jag aldrig ångra. Linda är dessutom GRYM på inredning och eftersom jag själv är totalt blind inom detta område har hon varit till stor hjälp många gånger.



Vi fotade massor igår. Detta är en av få bilder där vi slipper galen blick, gubbprickar, dubbelhakor och grisögon :)



Tack Linda för att du finns i mitt liv. Jag finns här för dig dygnet runt och det hoppas jag att du vet.
Ser fram emot vår nästa "Date".
Din vän för alltid.

Champagne


Jag älskar att dricka champagne. Gott, lyxigt och härliga bubblor som gör mig lika bubblig och glad!



Igår när vi var ute och åt hittade jag två kända citat som jag tycker är underbara.
Detta är sagt av Champagnedrottningen Madame Bollinger:

Jag dricker champagne när jag är lycklig, och när jag är ledsen.
Ibland dricker jag när jag är ensam.
Har jag sällskap anser jag att champagne är självklart.
Jag smuttar gärna på ett glas när jag inte är särskilt hungrig, och jag dricker alltid champagne
när jag vill ha något att äta.
Annars dricker jag aldrig champagne - utom när jag är törstig.


Mae West, legendarisk skådespelerska uttrycker sig enklare:

Champagne ska vara torr, iskall och gratis!




Jag håller helt klart med bägge dessa damer :)

En sista påminnelse!

Ikväll kl 22.00 är det sista möjligheten att nominera mig i hennes tävling Årets Blogg!
Gå in på Dianas blogg och lämna en kommentar där du nominerar mig under det inlägget som avser tävlingen.

Jag blir jätteglad om du hjälper mig ♥

Anlita seriösa firmor!

Jag läser väldigt många tidningar, även dagstidningar, och nästan varje dag stör jag mig på något som står där!
Senast jag blev irriterad var i veckan när jag läste detta i GP som vi har här i Gbg.

Det handlar om en man som fått sitt badrum förstört av vattenskador och detta har nu kostat honom 175 000 kr att fixa till. Låter till att börja med som något man kan tycka synd om honom för men när man sen fortsätter läsa blir jag bara arg. Mannen har fallit för att få sitt badrum renoverat billigt och anlitat kompisars kompisar, dumsnål kallar jag det!

Hur kan man vara så dum så man gör på detta vis?
Hur kan GP vara så oseriös som tar upp fallet, och sen vinklar det som om att det är synd om honom?

Det är inte det minsta synd om honom. Gör man omfattade renoveringar av kök eller badrum SKA man anlita seriösa firmor! Inget annat.

Jag är ju själv i en branch där det förekommer liknade affärer. Jag tappar kunder titt som tätt därför att de köper en jättebillig pump som de ska skruva upp själva. Jag säger inget till kunden mer än: Lycka till.
Varje vecka tar jag även emot samtal från kunder där deras maskin gått sönder. Oftast är det samma typ av fel. Frågar alltid var de köpt pumpen och vem som har installerat den?
Får då glada svar att de köpte pumpen jättebilligt av en kompis och grannens son har monterat den.
Får då förklara för kunden att nu gäller inga garantier och denna lagning av pumpen kommer kosta dig XXXX kr.
Brukar passa på att fråga kunden om han fortfarande är nöjd med sin billiga pump?
Var den så billig egentligen?

Jag hoppas GP:s artikel leder till att seriösa VVS firmor får fler jobb. De som utbildat sig, tar ansvar och gör ordentliga jobb.



På väg hem!

Nu sitter jag på tåget på väg hem till Göteborg. Roligt att åka tåg, det gör jag sällan.
Linda och jag sov till 10.15 vilket man inte är van vid. Trots detta känner jag mig supertrött. Jag har väl sovit FÖR mycket!

Nu ska det bli underbart att få krama man och barn. Man har ett behov av att få komma bort, få tid för sig själv, men sen längtar man ju oerhört efter att få komma hem. Har handlat en del till barnen så de blir nog glada.
Emilia ska få batteri till sin Tamaguchi ( hur stavas det?). Den har varit utan länge och nu äntligen har jag skaffat batteri.

Raffa och barnen möter upp mig vid tågstationen och ev åker vi till Restaurang Ritz där min kompis Lena jobbar som kock, eller kökschef kanske, jag är lite osäker.
De börjar denna helg med brunch och hon ringde igår och bjöd in oss. Kan vara kul att få göra något tillsammans allihop.

Ha en bra dag!

Lilla fina zinkhus!

Detta lilla hus hade passad perfekt i mitt vardagsrum, därför deltar jag i utlottningen i Tidsmästarinnans blogg.
Vill du också delta? Klicka HÄR





Shopping....


Här kommer lite bilder av helgens shopping!


    


Denna blus köpte jag i butiken i Billdal och den är underbar, men allt för dyr för mig :)
Nästa gång jag besöker den butiken ska jag ha bättre ekonomi.




Leonie får en mössa i morgon. Är inget stort fan av Hello Kitty men denna kunde jag inte låta bli.


       

Kjolen köpte jag i min vän Lindas butik. Lite glansig i materialet och coola detaljer på fickan!




Mjuk och cool tröja som blir perfekt att ha på jobbet!

Vår trevliga fredagskväll

Hade en väldigt trevlig kväll igår, som slutade lite tidigare än vad vi hade tänkt! 
När vi kom från jobbet och dagis besökte jag en butik i Billdal som jag velat kika in sedan vi flyttade hit, och det är 5 år sedan! Nu blev det av och herregud vilka fina kläder det fanns där inne. 
Tyvärr var det inte alls i min prisklass, långt ifrån, men jag lyckades hitta en otroligt snygg blus på ställningen där det var 70% rea! Den var fortfarande dyrt efter dessa procent kan jag upplysa :)

Daniel körde oss in till stan och vi mötte upp våra kunder på Lipp där vi började med en öl. Gick sedan vidare till "El Corazo" där vi åt god tapas. Älskar verkligen att få in massor av olika rätter som alla kan sitta och plocka med!
Tanken var att gå vidare och dansa lite men efter maten blev jag så otroligt trött och vi ringde snälla Daniel som hämtade oss. 
Underbart att ha vänner som Tess o Daniel som hjälper oss så mycket, tusen tack!


Idag hämtade Millan mig och vi tog bilen till Ullared. Tanken var att göra massa inköp inför våra barns födelsedagar och jul. När vi kom fram var det ca 1 timmes kö FÖR ATT GÅ IN!
Vi gick runt i butikerna runt omkring och tänkte att denna kö skulle försvinna men det gjorde den inte. Folkmassor är det värsta jag vet och vi valde att ge upp. Åkte istället in till Varbergs centrum och shoppade där istället.
Har handlat jättefina grejer både till mig och tjejerna, bara stackars Raffa som blir utan, förlåt hjärtat!

Nu är jag hemma hos min vän Linda och myser. Vi ska ut och äta ikväll och det blir nog första gången vi får tid ensamma utan barn. Ska bli underbart att få njuta själva.

Jag har glömt min sladd till kameran och kan tyvärr inte visa bilder nu på allt fint jag köpt, det får komma i morgon!

Ha en underbar lördagkväll ♥



Arbetsdagen är slut

Hade ju tänkt lägga in lite bilder men jag har suttit i möte nästan hela dagen och nu vill jag HEM!
Ska hämta tjejerna lite tidigare och sen ska jag få göra mig fin och gå ut. Nu är det massor av nya grejer på gång i vårt företag och det är alltid spännande :)

Hej hopp ♥

God morgon bästa FREDAG!

UNDERBARA FREDAG är här igen!
Hur regnigt och blåsigt det än är i Gbg så kan det aldrig ta bort min fredagsfeeling ♥

Jag är på plats på mitt kontor ochska nu avsluta en rörig vecka. Anders och Raffa kommer snart hit så idag blir det lite möte och peptalk. Ikväll ska vi ut på middag med två leverantörer och det ska bli superkul. Det är deras tur att bjuda och de har valt en Spansk tapas restaurang som jag aldrig provat innan.

Lilla Leonie äter "ostjulle" i morse. Hon ser djupt koncentrerad ut!


Hoppas alla får en underbar dag!
Om en stund kommer det lite jobbbilder på min blogg. 
Ni kanske vill se var jag tillbringar mina dagar ?

Ps. Småtjejerna låg i vår säng, Alexander i sin säng och jag vaknade i Emilias säng tillsammans med Mamma Mu!

En idol kom till oss idag!

Tjejernas favorit kom till oss idag, storebror Alexander! Bägge sov när han kom, men Emilia vaknade av att Leonie sparkade henne ( de sover ihop fortfarande). Bar iväg Emilia och sa att hon skulle få sova med någon annan.
Tog henne till Alexanders rum och la ner henne bredvid honom. Hon blev så jätteglad!
Efter en stund ångrade hon sig dock vad gäller att sova med honom så nu ligger hon i vår säng. Leonie ligger i Emilias säng och Alexander i sin egen. Får se var alla är i morgon när vi vaknar :)


Mina tjejer avgudar sin storebror och det är så synd att han är här så sällan.


Nu är det dags att sova. I morgon är det underbara FREDAG igen!

Sov gott ♥

Bastun är nästan klar

Nu är vår bastu nästan klar. Vi väntar på elektriker som ska fixa alla lampor. Tycker att Raffa har tänkt riktigt bra när han satte de snygga lamporna längs med golvet. Det kommer lysa upp så snyggt där inne. 
Vi behöver även bastuaggregat och möbler. Det blir nog så att vi köper några läckra bord och stolar och har där inne. Perfekt att handla nu när det är lågsäsong!  
Sen funderar jag även på att köpa massor av vackra stenar att ha och dekorera rummet med.  
Jag har efter 5 år i hus insett att man inte ska stressa iväg allt så mycket. Man ska bo in sig ordentligt i rummen innan man känner ordentligt vad som behövs och vad som kan passa.
Nu kommer ju julen snart också så jag får väl passa på att önska mig grejer till detta rum.


Om man kisar med ögonen, visst kan man se mig sitta där inne med fötterna i fotbad, inpackning i håret, ett glas champagne i handen och goda vänner som skrattar högt?




Äntligen fanns det hyacint i affären! Bästa blomman jag vet. Köpte med mig 3 st ( till att börja med) och satte en tillsammans med mossa och ljus. Nu väntar jag på att doften ska sprida sig.....

Ny dag - nya utmaningar!

Oj vad det var tungt att kliva upp 06.10 idag men när man väl kommer iväg är det ganska mysigt!
Skönt att vara så ensam på vägarna istället för trafikköer och toppen att vara på plats när montörerna ramlar in. Vi börjar alla på jobbet känna av hur mycket det är att göra och nu känner jag att ganska många är lättirriterade och bägaren rinner över snabbt. Hade ett kort möte med några killar i morse och vi enades om att vi nog bör ha en träff alla snart där alla får prata ut!
Tycker det blir jobbigast för mig för min roll är ju "spindeln i nätet" så alla klagomål, kritik och gnäll kommer ALLTID till mig.
Innan jag blev ägare av detta företag var jag servitris och i den branchen är det en självklarhet att kunden alltid har rätt. Jag vet inte hur många gånger jag har upplevt att gäster är fruktansvärt otrevliga och att min chef alltid stått på deras sida. Det var oerhört frustrerande ibland att gäster i stort sätt kan spotta på mig och min chef då väljer att bjuda på en dessert! Lovade mig själv att om jag någonsin blev chef eller ägde eget så skulle jag ALLTID stå på den anställdes sida. Sedan ska man självklart vara trevlig mot sina gäster/kunder och man kan ta en disskution med den anställde MEN aldrig förnedra en anställd! 
När jag får klagomål ( väldigt sällan, måste jag poängtera) räknar jag alltid med att min montör har en anledning till att han gjort som han gjort. Jag ber ber alltid att få återkomma till kunden när jag pratat med min montör. 
Jag hoppas "mina killar" känner att jag alltid backar upp dem. Utan killarna vore vårt företag ingenting och jag är otroligt tacksam att jag har dem. 

Nu ska jag ta tag i lite tråkigheter!  

Påminner er om att nominera mig :)

Jag vill vinna Dianas tävling!

Läser ofta Dians blogg på http://dianasblogg.blogg.se
En tjej som skriver med en salig blandning av mode, skönhetstips och blodigt allvar! Nu har hon en tävling om vem som är året blogg 2008 hos henne och vinnaren får 6 nr av en veckotidning.
Jag älskar veckotidningar och hade gärna vunnit den tävlingen. Läser du min blogg och tycker att den är bra, gå gärna in på länken ovan och nominera min blogg där!

Tack för hjälpen!

Upp i ottan

Kom på nu ikväll att jag ska lämna in bilen för byte av vinterdäck i morgon KL 07.20!
Det innebär att jag måste gå upp senast 06.00 och jag  fasar redan nu för att höra den morgonsignalen. Borde springa och lägga mig direkt men jag vill ju se Grey`s innan jag somnar.

Har dessutom inte lust att jobba i morgon. Har en tyken och puckad kund som jag måste ringa upp och spela trevlig för!
Kan berätta i morgon om denna person så kan ni avgöra om det är jag eller han som är puckad :)

Nu ska jag förflytta mig till TV:n, och så säger jag tack och god natt ♥

Jag känner att jag har flyt nu....


....... och hoppar på en tävling till!
Känner mig som en vinnare idag ♥


Jag tävlar om ett presentkort på 500:- att handla för hos KlKids Muppsan´s blogg. Tävla HÄR du oxå"



Så snabbt allt vänder!

Min dag har inte varit superbra, jag är trött, grinig och urless på alla jobb som läggs på mig :(

Valde att gå hem lite tidigare och köpte med mig sushi på vägen. Tanken var att äta gott och ligga och tjura i sängen lite. När jag kommer hem kopplar ju upp mig dirket på nätet, som vanligt och har du fått ett mejl av Tess som skriver att hon gärna är barnvakt åt tjejerna på fredag och att hennes Daniel även kan köra mig och Raffa till stan och även hämta hos på natten. 
WOW, att få ett sånt positivt mejl gjorde mig superglad! Inte bara det att hon säger JA, hon lägger fram allt med ÄNNU mera hjälp än vad jag bett om. 
TUSEN TACK TESS 

Sedan går jag in på Prinsessans Blogg och ser vad hon har haft för sig idag och ser då att JAG HAR VUNNIT en tävling hos henne! YIPPE! 
Jag brukar ju aldrig vinna något så det kändes jättebra. Nu ska jag få hudvårdsprodukter från Dermanord som är ett jättebra märke. Har deras ansiktstvål tidigare och nu ska jag få mer grejer! 

TUSEN TACK JOSEFIN

Nu ska jag ta mig ett varmt bad. Räknar med att Raffa hämtar tjejerna idag och innan de kommer tänker jag njuta lite!

 

Stackar Guy

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article3740360.ab



Inte för att man ska tro på ALLT man läser i tidningar men när man läser ovan artikel gällande Madonnas krav till Guy efter deras separaton är jag YTTERST tacksam att jag inte är Guy!
Har hon missat att han är barnens far och också bör ha något att säga till om?
Är det detta som kallas jämställdighet?

Jag har sedan vi fick barn funderat på om jag ska sätta upp ett separationskontrakt med Raffa nu medan vi är lyckliga?
Det borde vara enklare att komma överens innan man är dumpd, bitter, utsläng eller sviken?

Varje gång jag funderar på vilka punkter som skulle stå på denna lista blir jag helt förtvivlad och inser att det GÅR INTE!
Det finns ingen bra lösning! Det finns ingen rättvisa! Det finns ingen punkt som gör oss alla lyckliga.

Så Raffa, du får nog stå ut med mig och jag får stå ut med dig!
Kanske vi skulle ta din mammas erbjudande om barnvakt en lördagkväll och ha det lite mysigt, bara du och jag?



Varför bloggar jag?

Har funderat lite den senaste tiden på varför jag startade min blogg?
Det känns ju inte riktigt som om jag har för lite att göra så att jag behöver fylla på mitt liv med mer TO DO :)
Vill jag bli en känd "BlondinBella"?
Vill jag främja mitt ego med massa kommentarer om att jag har en fin blogg?
Saknar jag uppmärksamhet?
Har jag ett liv som är intressant att dela med sig av?

Vet inte till 100% svaret på dessa frågor men jag gillar att blogga! Jag har inget behov att att bli någon BlondiBella men jag skulle nog bli väldigt glad om många läste det jag skrev och trivdes på min sida.
Att få kommentarer på bloggen är SUPERKUL men det finns ju också de kommentarer som är mindre roliga. Har fått en del påhopp på vissa saker som jag skrivit. Jag kan ta att folk tycker olika men när man kommer med idiotkommentarer och gör det anonymt så raderar jag direkt!

Hur gör de som helt plötsligt har tusentals läsare varje dag? Var kommer allt folk ifrån?
Orkar man med att få hundratals kommentarer med både beröm och kritik, samt mängder av frågor?
Är detta bloggande något som jag kommer garva ihjäl mig åt om 2 år och undra vad faan jag höll på med?

Måste det finnas en röd tråd genom en blogg? Antingen är det en positiv blogg med inredningstips, mode och gulligull eller så kan man vara mer som "Fotbollsfrun" som spyr galla över allt och alla hela dagarna, vilket är väldigt roligt att läsa. Kan jag ena dagen visa gulliga familjebilder, peppa till träning osv, för att andra dagen spy ur mig något ur mitt liv?
Eller är det så att de som läser min blogg fått en uppfattning om mig nu och den bör jag upprätthålla?
Trogna läsare kanske sätter kaffet i halsen om jag helt plötsligt visar att jag är lite bitchig?

Läser en del andras bloggar och ser att de med många besökare ofta har tävlingar och frågestunder i sina bloggar. Är det det man ska göra för att få fler besökare och i så fall, jag ska också börja med det då för att få mer uppmärksamhet?

Läste just på Dianas blogg där jag är en av de nominerade till Årets blogg hos henne. Någon som hette Niclas, som jag inte vet vem det är har nominerat mig för att han tycker att jag har det hårt som faan just nu!
Undrar vem han är och vad han har för uppfattning om mig :)
Han har allfall rätt, mitt liv är hårt som faan just nu.
Kanske jag helt plötsligt byter inriktning på min blogg och döper om den till "Kylteknikerfru" och börjar spy galla istället :)





God natt

Ytterligare en söt bild av John Blund som nu säger god natt.



Idag har jag haft två möten hemma gällande framtiden på Energiråd. Ett gäller en ev uppsägan och den andra gäller en anställning. Får jag som jag vill ska bägge stanna hos oss! Tror och hoppas på att det blir så.
Nu måste jag verkligen sova.

God natt ♥

Detta med fullmåne

Fick en fråga om varför min dotter sover dåligt när det är fullmåne och tänkte kommentera det i ett inlägg.
Det finns ju mängder av artiklare gällande detta med sömnbekymmer vid fullmåne och experter säger att det är en myt och att inga bevis finns att folk skulle sova sämre vid fullmåne.
Det jag skriver är MINA åsikter och inget expertutlåtande.

Innan jag fick Leonie hade jag hört flera personer säga att de sov dåligt vid fullmåne, bla min mamma. Eftersom jag själv inte hade erfarenhet så hade jag heller inga åsikter.
Sedan Leonie föddes har jag insett att denna ev myt stämmer på pricken in på Leonie. Hon sover fortfarande inte hela nätter någon gång men natten innan det är fullmåne är det ALLTID som värst.
Min man trodde heller inte på detta från början och undrade vart jag hade fått dessa "hokus pokos" från :)

Numera har han insett att det stämmer varje gång!
Egentligen borde det inte vara så konstigt. Månen styr allt vatten i Universum och kroppen består av 70% vatten, vilket får en kropp att reagera.
Många menar ju att människan överlag blir "lite galen" när det är fullmåne. Statistik säger väl att flest brott sker när det är fullmåne?
Muslimernas ramadan är styrd efter månen. Vad jag fått lära mig så infaller ramadan den månaden månen är som närmast jorden och påverkar kroppen som värst. Att då fasta är ett sätt för dem att behålla lugnet när månen omskakar kroppen.
Som sagt, allt ovan är mina åsikter och vad jag hört sägas. Inget annat!

Vår eftermiddag

Idag fick jag hem bägge barnen, vilket känns skönt för jag tror Emilia behövde lite mammatid.
Vi har ätit pannkakor och lekt kurragömma. Det är inte så svårt att hitta tjejerna för de ropar alltid var de är :)

Nu är det kvällsbad som gäller.



Lyckades fota dom utan att de ställde sig upp, vilket gör att jag vågar mig på att lägga ut bilden på nätet!


Tyvärr lyser en nästan fulländad fullmåne utanför vårt fönster. Dagen innan fullmåne sover Leonie RIKTIGT dåligt så jag vet vad jag har att vänta mig i natt. Kanske ska somna med öronproppar och lämna allt till Raffa?

Julklappar till mina anställda?

http://www.aftonbladet.se/wendela/jobbet/article3742508.ab


Här finns en lista på de värst julklapparna från sin arbetsgivare! Detta är ett problem varje år. Vad ska jag ge killarna?
Gillar verkligen inte att göra något storköp från någon katalog med chokladaskar, julkorv och liknande.
Helst skulle jag vilja köpa något personligt åt dem var och en, men det har jag inte riktigt tid med.
Förra året fick de extra betalda lediga dagar över julhelgen samt att jag sänkte pengar till Cancerfonden. De flesta av mina anställda har familj och kan kan vara med bra att få än ledig tid med sina barn och fru!

I år vill jag gärna ge dom ett paket att öppna. Vad skulle det kunna vara i paketet?
Kom gärna med förslag! "Mina" killar är mellan 25-35 år.

Den bästa present jag själv fått är från Pelle, när jag jobbade på hans Restaurang "Hos Pelle"
I julklapp fick hela personalen varsin biljett till Bruce Springsteen som spelade på Ullevi sommaren efter.
Den dagen träffades vi alla och käkade middag först och sen till konserten.
Supertrevlig present och jag är så glad att Pelle har vissa kontakter för att kunna lösa en sån sak :)

God morgon

Ännu en morgon med massa snoozande!
Jag får nog börja äta någon vitam för detta är inte likt mig, jag brukar ju studsa upp på morgonen. Fick sen genomlida en kall dusch eftersom vår luft/vatten värmepump inte gav något vatten. Det positiva med det är ju att man vaknar till ordentligt och att jag har goda kontakter när det gäller värmepumpar :)

Nu är det latte och en smörgås som gäller, sen ska jag ta tag i alla servicejobb som ligger. Vi har anställt Raffas pappa, som också är kyltekniker, på timmar så han sköter alla sådana jobb åt oss. Helt perfekt.
Vi har även fattat beslut om att att anställa Björn, som just nu jobbar extra åt oss. Nu ska bil och verktyg inhandlas.
Finns med andra ord en del att ta tag i idag.

Ha en bra dag!

Kusinerna Emilia och Frida som brudnäbbar


Jag och min dotter talar ut!

Ikväll när vi skulle sova var Leonie oerhört pigg och glad!
Tjejerna skulle sova i samma säng och Emilia låg och blev irriterad för Leonie störde henne. Slutligen gick Leonie upp och började leka istället.
Ropade på henne och sa att hon skulle lägga sig och sova.
- Nähä, Nåni vill inte sova!

Tog då min söta dotter och sa att nu är det bäst att vi talar ut. Jag och min 2 åriga dotter gick ut till köket och satt oss.
Så här är det Leonie:

Jag är 32 år äldre än dig och din mamma. Jag jobbar som ett svin för att ha råd att betala det hus du bor i och den mat du äter. Jag byter dina blöjor och tvättar din rumpa. Jag tvättar och stryker alla dina kläder. Jag kör dig fram och tillbaka varje dag till dagis. Jag sover dåligt varje natt eftersom du sparkar på mig.
Nästan varje gång jag ser något fint jag vill köpa till mig själv avstår jag, för att istället köpa Kavatskor till dig så att du kan fortsätta plaska i vattenpölar.
Dessutom är det så att jag sprängde sönder nästan allt mellan låren för att få ut dig!

Leonie tittar på mig med stora ögon:

Oj mamma, jag visste inte att det var så du kände! Självklart ska jag lägga mig och sova om det är det du ber mig om. Jag ska dessutom sova hela natten tillsammans med min syster så att du får sova ordentligt och orkar med en ny dag i morgon.

Bra älskling, då är vi överrens. Skönt att vi kan prata om saker och ting!
Älskar dig, sov gott!

Hämtning på dagis

Så här glad tjej hämtade jag på dagis idag! Emilia följde med Agnes hem och Raffa hämtar upp henne på vägen hem när han kommer.



Nu ska vi äta middag, Leonie och jag.
Idag blir det spagetti och köttfärssås, något jag aldrig kommer att tröttna på!

Jag vill vinna Dianas tävling!

Läser ofta Dians blogg på http://dianasblogg.blogg.se
En tjej som skriver med en salig blandning av mode, skönhetstips och blodigt allvar! Nu har hon en tävling om vem som är året blogg 2008 hos henne och vinnaren får 6 nr av en veckotidning.
Jag älskar veckotidningar och hade gärna vunnit den tävlingen. Läser du min blogg och tycker att den är bra, gå gärna in på länken ovan och nominera min blogg där!

Tack för hjälpen!

Spara el!

http://www.aftonbladet.se/hemtradgard/article3731959.ab


Denna artikel finns i Aftonbladet idag AND I LOVE IT!
Alla artiklar om dyr el, dyr olja och kalla vintrar passar mig perfekt!

Har du för hög elkostnad, besök mig på www.energirad.net



God morgon ny vecka

Göteborg visar sig inte från sin bästa sida idag!
Det regnar grodor och som vanligt i Gbg så regnar det inte neråt utan åt sidan eftersom det konstant blåser också.

Jag snoozade säkert 8 gånger innan jag kom upp ur sängen. Vart har morgonpigga Åsa tagit vaägen?

Blev inte så poppis på jobbet när en av mina montörer insåg att jag skrivit fel stad för hans montering. De stavas nästan likadant men ligger LÅNGT ifrån varandra! Det blev inte världens bästa dag för Fredrik och jag skäms!

Nu är alla iväg alla fall och jag ska sätta fart med alla jobb som inkommit under helgen.

Önskar dig en bra dag

Biopremiär för Leonie!


Vi har haft en jättetrevlig dag som började med att Raffa fixade lunch till oss alla
Jättegod tortellini med tryffelsmak, kyckling och massor av grönsaker. Mums!



Inte ofta jag släpper köket åt Raffa!



Leonie med farfar



Titta vilken fin bild det blev på farfar och Emilia!

Sedan åkte vi in till stan och gick på bio. Spöket Laban är bara 45 min och det fick bli Leonies första biobesök.
Det gick skitbra och hon satt still hela tiden. Tror att popcornen gjorde susen!
Anette och jag tog sedan tjejerna på Cafè eftersom James Bond är lite längre än Spöket Laban. Mumsade i oss chokladbollar och Cafe Latte. Tyvärr är det inte världens enklaste att vara på cafè med två barn som dessutom redan har suttit still en stund!
Nu är vi hemma och Raffa och tjejerna sover. Jag njuter av tystnaden.

Ikväll kl 21.00 går det en bra film på 4:an.
Den heter "Hemma bäst" med Sarah Jessica Parker och min favorit Matthew McConaghey!
Inte fel att vila ögonen på honom ♥

Fars dag


Idag är det fars dag och detta fick min man av våra barn.
Jag sänder även en varmt tanke till min far som tyvärr inte finns längre.



Om en timme kommer barnens farfar och hans fru Anette. Vi bjuder på lunch idag och sedan ska vi åka in till stan för att gå på bio allihop. Farfar, Raffa och Maja ska se på nya Bond filmen, och jag, Anette, Emilia och Leonie ska se "Spöket Laban". Efteråt blir det fika. Underbar dag!

Nu känns allt lite bättre!

La mig i badet och drack först en upppiggande kaffe och sedan bytte jag koppen mot ett glas champagne!
Hyvlade, skrubbade och filade hela mig så förmodligen har jag gått ner samma gram som om jag hade suttit på spinningcyckeln!
Mitt på dan idag knackade det på dörren här, vilket är ganska ovanligt på landet. Det var en mamma från dagis som undrade om vi hade lust att komma hem till dem ikväll. Våra barn leker ihop men vi har sldrig tidigare setts på kvällstid så det var jättekul att få denna inbjudan! Hennes man hade fiskat massa krabbor som de behövde bli av med och behövde hjälp. Vad kul att få en inbjudan så spontant!
Nu är vi finklädda och ska ta en promenad ner till dem. Vet inte helt hur vi ska lösa hemfärden men det löser sig förmodligen.

Hoppas att du också får en trevlig lördagkväll ♥

Blä för denna dag!

Alla dagar är inte underbara och denna dag kommer än så länge arkiveras under en jobbig dag!
Mitt huvud värkte fram till lunch. Barnen äter inget utan det ända de har gjort är att bråka med varandra. Var femte minut har jag hört Emilia skrika NEJ till Leonie och någon sekund därefter hör man Leonie gråta.

Gjorde ett tappert försök till att ta mig iväg till gymmet med man och barn. Hade alla träningskläder på, väskan packad, barnen klädda. När jag kommer ut för att sätta barnen i bilen ser jag Leonie stå och hoppa i en vattenpöl!
Där brast det för mig. Gick med bestämda steg upp till huset igen och sa till Raffa att ta barnen, åk till gymmet med dom och var borta länge! Jag stannar här!

Nu ska jag lägga mig i ett varmt bad. Har tänt massa levande ljus och hällt i underbar olja i vattnet. Har med mig en tidning att läsa och ska njuta av varje tyst sekund.

Ibland får man skita i en sladdrig mage och hängig rumpa. Nu ska jag vårda min själ istället.
Som tur är finns ju min sladdriga mage kvar och den kan jag ta hand om en annan dag!

God morgon

Tanken var att jag skulle vara på gymmet 09.30 men eftersom jag sitter här och bloggar så har jag alltså inte kommit iväg denna morgon! Vi sov för länge allihop och dessutom har jag så ont i huvudet att det känns som om jag sprängs snart. Drack 3 glas vin igår men det känns som jag drack 3 FLASKOR, och inte hittar jag några värktabletter heller.

Nu sitter vi alla och softar i soffan efter en god frukost. Planen är att åka till gymmet 15.00 och köra spinning/core istället för yoga. Efter solningen tänkte jag att tjejerna kunde hänga med mig in och basta och duscha.

Ska jaga runt efter en värkttablett nu!

Ha en underbar lördag ♥1

Peppa mig, snälla!

I morgon LOVAR jag att ta mig till gymmet och träna lite. Inte bara för att min kropp behöver det, min plånbok behöver det också eftersom jag har autogiro och inte varit där på länge!

 Catarina Lacayo. Foto: Catarina Lacayo

Klockan 09.30 lovar jag att jag står i denna ställning!
Senaste veckan har jag haft ca 50-80 besökare på min blogg varje dag. Om ALLA skrev en peppande kommentar så tror jag nog att jag inte vågar annat än att träna. Barnen får leka på gymdagiset så länge för Raffa ska hjälpa Anita att flytta.
Tänkte även passa på att sola lite. Gillar inte solarier egentligen men någon gång ibland kan man lägga sig och njuta och förhoppningsvis få lite annan färg än genomskinligt!

Hoppas du haft en trevlig fredagkväll ♥

Tack å hej jobbet!

Jag har jobbat mycket effektivt idag och kan nu med gott samvete ta helg!

Nu ska jag mysa med barnen, umgås med grannarna, tända ljus och dricka lite vin. Dessutom ska jag se på min man som om det vore den mannen som jag föll för, för 8 år sedan. Jag ska "låtsas" att vi är för 8 år sedan!
Jag ska skita i den Raffa som jag pratar värmepumpar, räntekriser, blöjor, nattvak och renovering med! Honom ska jag lägga i en box och ta fram på måndag. 
I helgen ska jag istället umgås med den Rafael som slet som en gris för att få mig ( gud vad sur han kommer bli när han läser detta!). 
Jag ska inte prata om något ovan, utan bara prata om roliga saker.  Jag ska krama honom och ge honom passionerade kyssar. Jag ska bli lika galet kär som jag en gång var ♥

Hoppas ni alla får en underbar kväll!
Njut av livet!

Mina konstiga kunder!

Det ringde nyss en kund som vi  varit ute och gjort ett jobb för. Han har fått en faktura av mig på 1000 kr men han KONSTATERADE att han endast kommer att betala in 500 kr. Det är vad han TYCKER att det borde kosta!
Han försökte inte ens vara trevlig och pruta utan just detta att han själv BESTÄMT vad han tycker att han ska betala!

Nu ska jag ta och ringa Fortum och handelsbanken. Anser inte att mitt hus och min el är värt XX XXX kr i månaden. Jag drar nog av ca 10 000 kr för det kan jag tänka mig att betala! Undrar om jag lyckas?

God morgon fredag

Önskar att jag kunde börja dagen med ett jättepositivt inlägg men det är lite svårt idag. Blev väckt av Raffa när jag sov i Emilias rum och var supertrött. Jag är normalt sätt morgonpigg men Leonie har babblat och styrt hela natten och jag har inte fått sova ordentligt.
Göteborg är grått och regnigt.
Hann aldrig köpa kaffefilter igår så nu har jag bryggt kaffe med hjälp av toapapper och det blev inte så bra! Mitt kaffe är fullt av små kaffekorn!

Nu har jag gnällt av mig!

HÄRLIGT! Det är fredag idag! Bästa dagen på veckan, eller hur?
Ikväll ska vi 4 grannfamiljer som brukar umgås träffas vid 19-tiden och gemensamt gå till en familj som idag flyttar in i vårt "lilla område"
Har köpt med oss 2 flaskor champagne och ska hälsa dom välkomna till oss.

Nu ska jag jobba undan och det fort å att man kommer hem snart!

Kvällsmys med Leonie

Emilia fick vara fotograf ikväll igen och tog denna bild av mig och Leonie.
Hon sover sötisarna tillsammans i Emilias säng

Vardagslyx

Vilken härlig eftermiddag vi fick!
Pratade med min kompis ( och gamla servitriskollega) Anne idag och hon frågade om inte jag och barnen ville möte upp på Restaurang Farellis och äta lite. Blev så glad över förslaget att spontant få vardagslyxa lite.
Hämtade barnen tidigt och vi gick hem och bytte kläder och gav oss iväg in till stan.
Vi hade så jättetrevligt och barnen skötte sig så bra. Jag åt Farellis goda Club Sandwich och alla barn delade på en pizza. Vi var där redan vid 17 - tiden och då passar det ju perfekt att vara på restaurang med barn! 


Vi med Anne, Elin, Klara och lilla Ida som vi bara ser huvudet av!


Alla barnen fick varsin ballong när vi skulle gå hem och blev superglada.


För ca 8 år sedan satt jag och Malin ( vår andra servitriskompis) på Farellis och väntade in Anne som hade varit i Aspen och jobbat som privatkock åt en MYCKET rik kvinna. Hon hade varit borta ca 4 månader och vi längtade efter att hon skulle komma. På den tiden hade man inte mycket förpliktelser utan det var självklart att Anne skulle bege sig direkt till Farellis så snart planet landat!
Medan vi satt där kom bartendern fram till oss och bjöd på en shot, från killen i baren. Jag var artig nog att gå fram och tacka och tyckte mig då känna igen honom. Det visade sig att han var kylmontör och hade fixat kylarna på restaurang "Hos Pelle" där vi tre tjejer jobbade!
Under de närmaste veckorna träffade jag denna kille ett flertal gånger och varje gång flirtade han som faan med mig ( vilket han fortfarande förnekar!) Det roliga var att han aldrig kände igen mig! Varje gång slutade det med att han sa: Det är ju DU!
Eftet det kom han ofta till "Hos Pelle" och satt där i baren, och det tog inte så lång tid innan vi faktiskt var ett par!

Det är givetvis min kära man Rafael jag talar om ♥

Ps. När vi gifte oss i februari detta år hade vi vår fest på Farellis!

Kvotering av kvinnor i arbetslivet?

http://www.aftonbladet.se/wendela/jobbet/article3704265.ab

Idag kan man läsa i Aftonbladet att Meg Tivèus anser att kvinnor bör kvoteras in på arbetsplatser och styrelser.
Jag skulle själv aldrig vilja ha ett jobb som jag fått därför att någon kvoterat in mig. Jag vill ha jobbet för att jag är bra på det jag gör, jag är driver och ambitiös, jag jobbar snabbt och effektivt.
Jag är en grymt bra arbetare rent ut sagt!

Visst vore det bra om männen inte var så trångsynta när de ska anställa någon, men jag tror också att det vore bra om många kvinnor skaffade sig redig pondus och självförtroende nog att veta hur bra de är. Jag tror också att detta går lite hand i hand men det jag skrev för några dagar sedan, att vi måste bli mer jämställda hemma. Så länge kvinnor VILL ha all föräldraledighet, VILL ansvara för VAB dagar och arbeta kortare dagar är det nog svårt att få ett jobb som kräver mycket ansvar, det är ju inte ens vad många vill ha!

Jag tror nog att vi kvinnor tar på oss "hemmafrurollen" och sedan anpassar oss efter den. Om vi kvinnor vill upp till toppen måste vi nog räkna med att offra en del av familjelivet, vilket inte många vill. Då kan vi heller inte klaga på att vi inte får vara där uppe. Vi kan heller inte klaga på att männen inte är hemma mer med våra barn!

Vad vill du göra? Karriär på toppnivå? Se då till att gör din man jämställd och KRÄV att även du får ta plats i yrkeslivet.
Skaffa dig den utbildning/erfarenhet som krävs och visa hela världen hur bra DU är.
DU ÄR BÄST inom detta och DU vill ha jobbet, som den människan du är. Man eller kvinna!







Hot på jobbet!

Idag har jag hotat min tekniske chef ( min man!) via hans schema!
Om han befinner sig så mycket som 1 minut utanför vårt kontor den 20/11, som är hans första obokade dag, kommer han inte att få lön alls i dec. Det är guld värt att ha Raffa här för då sköter han alla krångliga samtal, som jag inte klarar av. Han kan även hjälpa mig med mängder av andra jobb som blir släpande. Varje gång jag bokar in kontorstid på honom så hittar han på annat och styr med och jag får då ingen hjälp! Hoppas mitt hot får honom att förstå hur viktig han är att ha här. Tyvärr blir ju jag lidande om jag inte ger honom någon lön men det får väl ses som ett tomt hot :)  

Blir galen!

Hur kan ett företag som säljer GRYMT mycket pumpar årligen, där många pumpar strular, ha en teknisk support som ALDRIG svarar i telefon? Jag blir galen på detta!

Den enda människan på detta företag som ALLTID svarar, är trevlig, hjälper mig och styr upp allt åt mig har egentligen inte befogenhet att göra detta. Tror nog att jag ringer honom alla fall snart :)

Hej hej ex svåger!

God morgon torsdag

Idag behövde jag inte betala ut några pengar hemma :) utan vaknade med två underbara töser tätt intill mig. Raffa fick jag väcka i Emilias säng. Emilia var inte alls sugen på att vara på dagis idag men ändrade sig sen. Ibland har jag valt att ta med henne till jobbet när hon sagt så men det fungerar inte nu när Leonie går på samma dagis. Kan ju inte lämna den ena men inte den andra, och att ha med bägge på jobbet är ingen idè. De har det nog mycket bättre på dagis än att klättra runt bland pumpar.
Jag började jobba nästan direkt efter att jag hade fött Leonie och hon har tillbringat många timmar på mitt kontor. Kunder som kommer in här undrar ibland eftersom jag har gåstol, leksaker och nappflaskar lite överallt här.

Idag är min högsta önskan att ha en tekniker som sitter här på kontoret hela dagarna och tar samtal. Raffa hinner aldrig vara här och jag tycker det är skitjobbigt med all serviceärenden som ringer in. Alla dessa ärenden hamnar lite på en hög som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med......

Nu ska jag åka och handla lite. Här saknas både kaffefilter, socker, mjölk och någon middagsmat!

Hoppas du får en bra dag

Mitt kontor hemma

Jag skrev för någon månad sedan att jag stulit en idè som jag hittade i syster Ruffas blogg. Hon hade målat en gammal koffert vit, och jag insåg att jag hade en sån i källare och gjorde samma sak.

Här är resultatet!


Detta är ena sidan av mitt kontor hemma! Älskar de vitlackade golven, som tyvärr inte är så lättskötta.
På andra sidan av detta rum har jag mitt skrivbord och min dator samt alla miljarder papper, och just nu alla scrapbookpinaler. Är inte så nöjd med ljuset där inne, har bett Raffa fixa en dimmer på lamporna för det är väldigt starkt ljus där, och jag gillar att sitta lite halvmörk och med tända ljus.

Nu är det dags att avsluta dagen.
Längtar efter min sköna säng ♥

Någon Scrapare (hur stavas det?) blir jag aldrig!

Nu har jag gjort ETT av ca 40 tackkort färdigt och jag är redan helt slut, uttråkad och less!



Tror kanske att jag ska ha en tävling i min blogg och lotta ut mina stämplar och annat pyssel som jag köpt?
Någon som är sugen på mina grejer?
Jag kommer aldrig att klara av att göra dessa!
Att pilla, bränna, klistra, klippa och knyta är inte helt min grej.

Jag tar en promenad till grannen istället och kollar på Grey`s.
Tv:n här hemma är uppbokad av Raffa som vill se på fotboll.
Hoppas Anna bjuder på ett glas vin ♥

Byggandet i källaren

Killarna var nästan klara med tak och vägg i vår bastu när jag kom hem. Det kommer att bli jättefint. Nu när vi väl fattat beslut om att slutföra vårt bygge ( räntekrisen satte stopp ett tag ) ser jag så mycket fram emot att få börja använda vår bastu. Passar ju väldigt bra nu när kylan kommer.




På denna bild ser ni de dubbla duscharna. Kaklet bakom är i ljusturkost glaskakel som bryter av mot det vita. Det vita kaklet är monterat som små stenar. På golvet har vi mörkbrunt klinkers i färgen Coffeè.
Bredvid den glasblocksväggen som ni ser är det en dörr ut. Utanför kommer det att bli en liten uteplats där vi ska ha stolar som man kan softa i när man behöver lite kall luft! En framtidsdröm är även en badtunna utanför! 



Bastuns vägg och tak är i teakträ och sedan ska de sätta upp glasväggar och glasdörr. Vi är lite osäkra på ännu hur vi ska möblera där inne. En tanke är att ha vanliga solstolar runt ett bord så att man sitter/ligger och softar där inne.

I öppen anslutning till denna bastudel finns en liten toalett och handfat.
Direkt utanför detta, under trappen som leder upp till vår övervåning, kommer vi ha en soffa och bord där man kan äta och dricka lite vin. Vi tjejer kan fila fötter, lägga ansiktsmasker, måla naglar och snacka skit! 
Raffa fick även en darttavla i julklapp av mig förra året som ska sättas upp här.


Längtar som bara den efter att få skicka ut lite inbjudningar ♥

Min arbetsdag är slut

Oj så fort tiden går när man jobbar på :)
Det är dags att hämta mina tjejer från dagis nu. Har jobbat undan det mesta av de jobb jag tidigare lagt åt sidan. Nu behöver jag även göra en stor rensning på mitt kontor och även möblera om.
Vårt golv lutar här och jag sitter mitt i lutningen, vilket gör att jag vrider upp ryggen hela dagarna för att det ska bli rakt. Förmodligen därför min rygger värker som den gör.
Vet bara inte hur jag ska få till möbleringen så att det passar med alla kablar!

Emilia ska ta med sig Linnea hem idag. Hon leker med någon varje dag numera och egentligen ville Linnea att de skulle leka hemma hos henne idag men detfick jag säga nej till.  Emilia har ju inte varit hemma de två senaste dagarna och det märktes när jag skulle borsta hennes hår i morse! Fick styrt det så att de leker hos oss och ska bada alla tre i vårt stora badkar. Skulle gärna velat visa bilder från detta men har beslutat att aldrig lägga upp bilder på barnen utan kläder. Tyvärr finns det ju fler än trevliga bloggisar som söker runt på nätet efter söta små flickor. Fy faan att det ska behöva vara så!

Kram så länge ♥

Oj vad fint det blev på lagret!

Nu har jag full koll på alla pumpar och har märkt alla med namn!
Jag har även burit tomma pallar och slängt en massa skrät, samt dammsugit! Inte illa i tajta jeans och högklackade stövlar :)

Jag har även lärt mig att fickparkera en pall full med pump med hjälp av pallyftare! Inte illa :)

Plötsligt händer det....

Vaknade 06.30 av att Leonie kom in till oss! För första gången på 1 1/2 år har hon sovit HELA NATTEN!
Inte i sin egen säng visserligen utan i Emilias säng men det spelar ingen roll. Bara hon sover. Måste vara skönt även för henne att slippa vakna så många gånger. Har fortsatt med att lägga henne tillsammans med Emilia och de somnar så sött tillsammans. Emilia kom till oss vid midnatt och kände sig lite utanför när Leonie för första gången fick 1 krona och inte hon! Kanske jag får betala 2 kronor i morgon :)

Känner på mig att det kommer att bli en toppendag idag. Jag har mängder med energi och ska få i ordning på massor idag!
Har just sagt hej då till två av mina montörer och de verkade också på bra humör. Mina stackars killar få verkligen jobba ihjäl sig just nu och att de orkar hålla humöret uppe är för mig en gåta ibland. 

Hemma har de börjat snickra vår vägg och tak i bastun. Sedan ska elektriker komma och fixa all belysning och så ska bastuaggregat på plats. Längtar verkligen efter att få göra fint där nere och bjuda hem mina tjejkompisar på en spakväll!

Nu måste jag göra av med lite energi. Ska börja med att städa lagret och inventera pumpar.

Hoppas att du också får en underbar dag ♥

Tackkort från vårt bröllop

Nu har alla kopior kommit från vårt bröllop, som jag ska använda för att göra tackkort. Hur ska detta gå? Jag har ju nästan ingen tid och direkt "pysslig" är jag inte heller :)
Har allafall klippt och klistrat 1 kort idag så nu återstår bara de resterande 40 korten.....
Måste ju skriva något på dem också. Önskar jag skrev lika fint som min kompis Anne, då hade det varit lite roligare.
Får nog även ta tag i detta att skicka in en bild till GP också.
 

Hela Gbg måste ju få se att stans snyggaste man är gift :)



Puss min älskling ♥

Vår eftermiddag

Emilia hängde med Emily hem idag och jag fick åka ensam hem med denna lilla solstråle!



- Ska vi ta av oss jackan?
- Näe
Ska vi ta av skorna?
-Näe
- Vill du kramas?
-Näe
- Vill du sitta i mammas knä?
-Näe
- Vill du leka på Emilias rum?
- Näe
- Vill du ha russin?
- Näe
- Vad vill du då?
- Nåni vill ha sina nappor!


Slutligen blev allt lite roligare och vi kunde mysa en stund!

Vem ska vara hemma med sjuka barn?

                           http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article3524229.ab


I denna artikel skriver "Fotbollsfrun" Malin Wollin att vi bör lagstifta och att VAB dagar ska delas lika mellan föräldrar. Min liv ser ut precis som Malins, min mans jobb är viktigare än mitt och det är enklare att jag är hemma. Detta har vi beslutat TILLSAMMANS! Rafael skulle gladeligen vara hemma med våra barn men att för oss avboka en installation av luft/vatten värmepump som han ska göra kostar oss mängder av pengar. Det är många människor som är inblandade i ett sådant jobb och det är inte baar för honom att säga att han ska vara hemma. Jag sitter ensam på mitt kontor, är själv chef och ingen märker om jag är på jobbet eller inte. Självklart är det då jag som är hemma. Jag anser att man TILLSAMMANS bör ta beslut om vem som ska vara hemma men att gå så långt som att lagstifta om saken är för mycket. Har man varit mogen nog att fatta beslut om barn tillsammmans bör man även klara av att fatta beslut själv om VAB dagar! På mitt jobb händer det titt som tätt att killarna är hemma med sjuka barn så jag tror inte heller att det är så självklart att det alltid är mamman som är hemma. Kanske det hela handlar om att överlag vara en jämställd familj? Att man som mamma säger ifrån och kräver ett visst ansvar av sina män? Läser ibland om mammor som är sura för att deras män sitter och spelar Tv spel dygnet runt och inte hjälper till med barnen, men hur kan man tillåta det? Hade min man gjort så hade han åkt ut med huvudet före illa kvickt! Kvinnor måste lära sig att ställa lite krav anser jag!

Möts av en mycket bättre dag!

Dagen har börjat bra.
Vaknade som vanligt med två barn tätt intill mig. Leonie låg och klappade mig på kinden och det var underbart. Dessa små mjuka händer ♥

Nu har jag kommit till jobbet och ska ta tag i lite tråkiga uppgifter som jag länge lagt åt sidan. Tänker hela tiden att det där jag jag i morgon, det där tar jag på måndag. Nu har jag skjutit på det allt för länge.
Ska maila Pernilla och höra om vi ska äta lunch ihop? Hoppas hon kan och att hon är sugen på sushi för det är jag!

Jag ska även fixa en spikpistol idag som vi måste hyra. Har hittat folk som kan komma och hjälpa oss att slutföra vårt Spa som vi bygger i källaren. Tänk så skönt när det blir klart. Bastu, dubbeldusch och relaxstolar i soft miljö!
Välkomna till mig alla tjejer!

Ryggen gör fortfarande väldigt ont och dessutom har jag mensvärk mitt i allt, det är ju lite samma regioner på min kropp!
Har tagit både Voltaren och Ipren så nu hoppas jag att de snart tar bort smärtan. Får nog ringa en kiropraktor trots allt.

Nu får jag sätta fart! Ha en bra dag ♥


God natt

Nu säger jag god natt
Ska lägga mig och läsa en stund och hoppas på att få sova många timmar utan sparkar! Har läst ut "American Star" och är nu inne på "Rockstar" av Jackie Collins!
Har postat iväg mitt bokkedjebrev och hoppas nu på att det ramlar in massor av olästa bra böcker i min brevlåda :)

Hoppas att morgondagen på jobbet blir bättre.

Sweet dreams ♥

Så här kan det se ut hemma hos oss, i var sitt rum!



Dagens middag hos oss


Idag blev det enkel men väldigt god mat hemma hos oss. Även barnen åt med stor aptit. Körde en grillat kyckling i ugnen och till det potatis, morötter, palsternacka och lök som har fått stått länge i ugnen med salt och olivolja. Supergott.
Palsternacka och morötter blir ju nästan som godis när de fått mjukna till i ugnen!







Till detta hade vi en getostsallad och min favoritsås. Vet att jag visat den tidigare men jag gör det igen för den tar två sekunder att ordna och är supergod. Blanda Ajvar Relish med gräddfil..... klart!



Har man ätit nyttiga rotsaker så kan man unna sig något gott efter maten :)
Bakade morotskaka med glasyr på. Istället för att lägga smeten i form hällde jag upp i muffinsformar.

Recept:

2 st fint rivna morötter
150 gr smör
2 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vanlijsocker
3 dl mjöl
1 msk kanel.

Smält smöret och låt det kallna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner morötter och det kalla smöret.
Blanda ihop de torra varorna och rör sedan ner det i smeten.
Gräddas i 175 gr ca 45-50 min.
När de har kallnat brer du ut glasyr på dem. Blanda 60 gr philadelphiaost, 3 dl floursocker och 25 gr smör.



Sitter nu med tända ljus, en kopp Cafè latte och njuter av mina muffins ♥

Julens nyheter hos Par Courrier!

Julens vackra pynt har kommit till www.parcourrier.se

Se så vackra saker de har, man blir väldigt sugen på att handla :)


       

Vi brukar ha en julstökdag med alla grannar och jag hoppas det blir av även detta år. Alla fruar och barn gör julpyssel och godis och männen servar oss med julglögg och god mat!
Vi brukar även bli bjudna på julbak i Lycke där Caroline och Jerker har en riktig vedugn där vi bakar julbröd. Hoppas en inbjudan kommer snart....  

God morgon jobbig måndag!

Det finns inte mycket rätt med denna dagen och kl är inte ens 10.00 ännu!
  • Barnen blev osams direkt när de vaknade och skrek för fulla muggar!
  • Ytterkläder var spårlöst borta och vi blev sena iväg för vi letade för fullt.
  • Rygger värker fortfarande och jag har ont
  • Jag har glömt att lämna nyckel till Anders så nu måste jag en runda till Partille, förlorad arbetstid.
  • Marcus o Jaton har jobbig montering, har lyckats muta dom till lång arbetsdag!
  • Skatteverket fattar inte att Raffa sålt Kvalitetskyla och kräver honom på MÄNGDER av pengar, vår revisor har lovat att ta tag i den saken.
  • Jag har glömt bankdosa hemma och kan inte stämma av vårt konto.
  • Har tydligen ingen hemförsäkring=Livsfarligt! Har klickat fram en nu!
  • Socker och mjölk är slut på jobbet så jag får inget kaffe!
  • Raffa sliter med kretskortbyte och blir sen till kontoret. JAG BEHÖVER DIG HÄR! 

    Ok, positivt tänkande får försöka rädda min dag!  Ta tag i allt och så kommer en ny bättre dag i morgon!

Underbar eftermiddag som slutade i tårar.

Jag, Karin och Caroline ( mina grannar) tog med oss barnen för en promenad ner till Nordgården där vi skulle mysa med fika ute på deras gård. Tyvärr var Nordgården som vanligt en besvikelse! Nordården är ett underbart ställe med fyra små gamla röda trähus som ligger runt en innergård. Ett är restaurang, ett är bageri, ett inredningsbutik och en blombutik, med andra ord ett perfekt ställe som skulle kunna vara konstant knökat med folk. Tyvärr är service så katastrofal att det inte finns ord för det. Personalrekrytering är inte deras starka sida. Jag har gjort mängder av försök under fem år och aldrig varit nöjd. Har heller aldrig träffat någon som är nöjd. Det får mitt hjärta att gråta när ett ställe med så stor potential missköts på det sättet. Gud vad jag skulle vilja köpa loss stället och visa Billdalsborna hur ett ställe ska skötas! Vem vet, en dag kanske jag lämnar mina värmepumpar och går tillbaka till restaurangvärlden!
Vi valde istället att köpa med oss fikabröd och satt sedan på min altan hemma och fika.



En trött Leonie med napp i sin vagn och Emilia på kickbike!




Kaffe ( och en skvätt Baileys ) med morotskaka i solskenet på min altan!

När alla hade gått och jag skulle duka av fick jag vansinnigt ont bak i svanskotan. Det stålade ner i benen och en timme senare fick jag ringa hem Raffa, som jobbade på mässan. Jag kunde knappt stå på benen och var väldigt yr. Ville inte vara ensam hemma med två barn. Nu ligger jag i sängen sedan han kom hem och det känns lite bättre. Har tagit en Voltaren och det hjälpte en del. Tycker ändå att det är lite otäckt för jag vet inte vad det är och hur jag ska må i morgon. Blir det inte bra får jag nog uppsöka läkare.

Wow, jag har lärt mig Photoshop

Jag har för första gången lärt mig att använda photoshop! Tidigare har jag bar lyckats beskära bilder och ta bort röda ögon men nu lyckades jag med detta kort! Det är ju inte så avancerat ännu men det blir väl bättre och bättre.
Nu lär jag väl sitta fast vid dator ännu mer än vad jag redan gör :)



Oh my good - I`m in love again


Jag har åter igen kärat ner mig en i en ung idolkille. ( Var även störtkär i Darin för några år sedan!)
Kevin är helt underbar!
Någon annan vinnar av Idol vore en skam!

Kevin Borg - Lyssna till ditt hjärta

Ännu en solig dag

Å vad underbart det är när solen skiner i en färgsprakande höst! Jag fick liten sovmorgon och blev väckt av att frukosten stod färdig på bordet. Direkt från min säng ser man gula träd och solen som lyser på himlen, härligt att få vakna så.

Nu tittar vi på reprisen av idol. Emilias stora idol Charlotte Perelli är gäst och vi missade det i fredags.
Snart ska vi klä på oss och gå på promenad med våra grannar.

Emilia på Halloweenfest!

Så cool hon blev Emilia när vi fixade till henne för Ellas fest!







Leonie ville inte vara monster sa hon så hon fick ha svart finklänning.
Medan tjejerna var på fest passade jag och Raffa på att sova middag en stund.
Helt underbart, inte ofta men får sån lyx.

Följde mitt hjärta igår.

Jag fick rådet från er läsare att följa mitt hjärta och köpa något fint till kvällen.
TACK för det rådet! Jag hittade en klänning som jag blev störtförälskad i och den fick följa med hem.
Kände mig grymt fin på kvällen och det köpet kommer jag aldrig att ångra.



Klänningen är från Paris,Katie &I. De hade mängder av fina klänningar och kjolar.



Raffa var stilig i matchande svart outfit.

Vi hade en trevlig kväll på Casinot och åt jättegodmat. Det tråkiga med att äta på casinot är at reglerna är VÄLDIGT stränga. Vi fick med nöd och näppe in två flaskor vin för 7 personer och när vi ville ha en tredje flaska var det stopp. De är så noga med att man inte får bli berusad, vilket ju kan vara bra men inte roligt under en middag. Känns lite konstigt när man sitter ett städat sällskap och blir så tillrättavisad.

Tur att man inte är på Casino ofta för jag får lite speldjävul i mig. Vann massor i början men sen gick det som det som man kan förvänta sig :)

Solig och frostig novembermorgon


Möttes av en underbar sol som sken i frosten.
Vilken ljuvlig höstdag.



Nu ska jag skicka ut tjejerna att leka. Själv ska jag köra ett städrace innan jag går ut.



RSS 2.0