GOTT NYTT ÅR ALLA!



 Nu väljer jag att säga gott nytt år till Er alla!
Klänningen är på, lockarna i håret är klara och min Moet är kall!

Hoppas ni alla får ett jättetrevlig nyårsafton.
Vi ses under 2009 ♥



Vilket härligt lugn det är här hemma.

Normalt sätt brukar jag vara jättestressad när vi ska ha middag. Vill att allt ska vara perfekt när man får gäster och det brukar göra mig megastressad. Idag ( och även i julas) är jag helt lugn och städar med motta. Nästan alla förberedelser är klara och så snart barnen ätit sin lunch ska jag duka.
Sedan blir det ett nyårsbad innan jag börjar locka hår och ta på klänningen.

Nu är klockan efter 12.00 och jag anser det rimligt att ta dagens första glas bubbel ♥
Kilar in till Anna.......

Årets sista dag!

God morgon alla!

Vi startade dagen ganska tidigt här. Vaknade av att Leonie sa till mig att hon ville se Djicken = Madicken!
Nu har vi fått i oss frukost och jag ska börja förbereda årets sista meny. Vi har i samråd med grannarna valt en 80-tals inspirerad meny.

* Toast Skagen
* Oxfilè med potatisgratäng och gorgonzolasås och rostade grönsaker
* Vin- och ingefärskokta päron med vaniljglass.

Inte mycket nytänkande i den menyn men det ska bli underbart gott. Mest ser jag fram emot att få öppna min Magnunflaska Moet. Jag ÄLSKAR champagne och dess härliga bubblor, som gör mig så bubblande glad. Under min tid som singelbrud på krogen drack jag nästan bara champagne!

Ska snart "slänga ut" familjen så att jag får pyssla här hemma i lugn och ro. Det ska ju även städas och dukas.

Vad ska ni andra äta kväll?
Blir det champagne?

Jag antar att det blir ytterligare ett inlägg i denna blogg så jag väntar med att önska gott nytt!

Familjen Wojtowicz årskrönika 2008

Nu när det närmar sig ett avslut för 2008 tänkte jag sammanfatta vad som hänt under vårt år. Året bjöd på både härligheter och en del tunga stunder.


Under årets första månader var det ganska tufft för oss på företaget. Två av tre montörer miste körkortet och med det försvann en hel del intäkter, dessvärre försvann inte lika mycket kostnader. Vi slet ganska ordentligt en tid.

Februari bjöd däremot på årets bästa dag under 2008. Den16/2 blev jag Fru Wojtowicz. Vi kom med kort varsel på att vi skulle gifta oss innan vår inbokade resa till Kap Verde och på tre veckor roddade vi ihop ett bröllop. Inbjudan gick ut via sms och vi hade ingen traditionell bröllopsfest. Efter en otroligt vacker cermoni i kyrkan, återvände vi till Hotell Avalon där vi hade bokat en underbar svit. Där togs foton och vi hade lite förfest med några av våra närmsta vänner. Därefter åt vi middag på Thörnströms kök och sedan var det fest på Joe Farellis och Deep hela natten. Hit fick alla som ville komma. Jag dansade runt till 04.30 i min klänning ( som inte var så fin efteråt) och natten avslutades på Burger King!
 


Herr och Fru Wojtowicz. Bilden tagen på Hotell Avalon.


En vecka efter vårt bröllop reser vi till Kap Verde tillsammans med Pernilla, Marcus och deras Bella.
I två veckor njöt vi för fullt av sol, bad och lata dagar.


Jag och barnen har en heldag i slottsskogen tillsammans med Millan och hennes döttrar Jennifer och Felica.


Under 2007 byggdes vårt hus om ordentligt och vi har under 2008 fortsatt att slutföra en del projekt. En hel del är ännu inte klart, bla en bastu och relaxavdelning nere i källaren.


Jag målar den delen av huset som är utbyggd. Vi tog en annan färg en den vi hade innan så nästa sommar måste vi fortsätta att måla om resten av huset! Slitigt jobb men väldigt kul, jag älskar att måla!


Sommaren bjöd på mängder av trevliga dagar och vädret var hyfsat för det mesta. Eftersom vi alltid lämnar Sverige för en långresa under våren, brukar vi alltid vara hemma under sommaren. Bor man i hus på landet och vädret är bra kan jag lika gärna vara hemma. Vårt företag gick bra under slutet av våren och både Raffa och jag kände att vi kunde slappna av ordentligt under sommaren. Vi var lediga ganska lång tid under sommaren och fick njuta massor.


Leonie har just ätit glass och gungar på vår uppfart!


Jag och Emilia tog en tur till Varberg och besökte våra vänner Linda och Amelie.
På kvällen var vi på restaurang och cyklade sedan runt i stan och njöt kvällen.



Under 2008 flyttade farfar och Anette till Falkenberg och det var ju inte fel!
De bor ca 10 min gångpromenad från denna strand!



Vi besökte även våra grannar Almgrens på deras sommarställe utanför Lysekil.
De bor otroligt fint och vi kunde bada, grilla och åka vattenskidor



Från vårt hus tar det ca 25 minuter att gå ner till havet och det gjorde vi väldigt ofta. Tog med oss lunch och godsaker. Barnen badade och fiskade krabbor som de sedan slängde ner igen. Leonie älskar att bada.


Emilia är mer lik sin mamma och är en lite badkruka! Jag har nog inte badat i Sverige sedan jag var liten!


Emilias största höjdpunkt på året var när hon fick träffa och krama Charlotte Perelli.
Hon uppträdde på Liseberg. Emilia fick även sjunga med Lotta Engberg



I augusti reste vi som vanligt ner till Polen där Raffas pappa har lägenhet och där Raffas farmor har ett hus som vi lånar.
Farfar och Anette var också med, liksom min mamma och hennes Janne. Farfar och Raffa spelar en golfturnering varje år och jag brukar vara med som Caddie, medans barnen leker med mormor. På denna bild har Raffa just gjort en Eagle och är mycket stolt.


Sedan kom hösten och vi fick åter igen MASSOR att göra på jobbet. Anställde ytterligare montörer och skaffade oss även en butik i Partille där vi har utställning av värmepumpar. Hösten började med tråkigheter då min far dog den 9/9. Detta tog mycket hårt och jag har fortfarande svårt att förstå att jag inte längre har någon pappa vid liv. Pappa begravdes den 3/10 i Kolmårdens kyrka och hela cermonin var väldigt fin.




Emilia är här stylad inför Halloween. Hon hade egentligen en mask till sin dräkt men Leonie blev livrädd när hon hade den på sig så vi fick sminka Emilia istället.



Efter låååång väntan kom slutligen tomten. Vi firade jul hemma hos oss med delar av Raffas familj.


Årets ska avslutas i morgon genom att öppna denna Moet som jag fick av Jeton när vi hade personalfest för några veckor sedan. Det blir nyårsfest hemma hos oss med Anna, Niklas, Millan och Johan.



Jag känner att det ska bli skönt att avsluta detta år och få börja på ny kula igen med 2009. På något sätt känns det alltid som om man får en andra chans när nyåret kommer. Jag har så många nyårslöften detta år att jag blir helt slut bara jag tänker på allt jag ska lyckas med under 2009. Min stora målsättning är ändå att få fortsätta vara en frisk och lycklig familj.

År 2008 var även året jag började blogga. Fick för mig att starta denna blogg under sommaren och tanken var från början att bara få skriva av mig. När det sedan kom läsare och började lämna kommentarer blev jag superglad. Bloggen har verkligen blivit en del av mig och jag tycker det är superskoj, även om jag ibland inser att jag lägger lite för mycket tid på detta. Via denna blogg har jag fått en mängd nya vänner och det är det allra bästa. Många av Er känns idag som nära vänner även om jag aldrig har träffat Er.
Avslutar med att tacka för alla trevliga kommentarer jag fått under 2008.
Hoppas ni hänger med mig även under nästa år!

Kram Åsa


Grattis Anna


En trött Leonie som ligger på golvet och gråter! Hon har åkt skridskor idag igen
och var helt slut när hon kom hem!



Jag har påbörjat en Årskrönika över familjen Wojtowicz 2008 men det verkar ta mig lite tid att sammanställa året! Nu ska vi gå in till grannarna eftersom Anna fyller år idag. Niclas har gjort ceacarsallad och det är han BÄST i världen på att göra, ska bli supergott. Jag får fortsätta min krönika i natt!

Ha en fin kväll alla ♥

Ordlista för föräldrar

Hittade en jätterolig ordlista för föräldrar hos Ketchupmamman



Amningsbehå:
Varje mans drömbehå. Den kan knäppas upp framtill - och med bara en hand!

Amningsinlägg: Replik i den ständigt pågående debatten mellan dig och din svärmor angående om du verkligen ska amma. Nu igen.

Andningslarm: Praktiskt uppfinning som har koll på om bebisen andas som den ska. Nu väntar du bara på de andra uppfinningarna du saknar - matlarmet som kollar om bebisen har ätit som den ska och bajslarmet som säger till fem minuter innan det är dags så att du hinner ta av den där dyra fina bodyn och sätta på den intressanta kreationen du fick från någon tokig släkting. Sedan är det bara att hålla tummarna och hoppas på det värsta.

Ersättning: Får man inte, trots att ens barn vaknar oftare än alla andra barn,  skriker mer än andra barn, och kladdar mer än andra barn. Tydligen finns det ingen ansvarig man kan stämma.

Familjeparkering: Extra breda parkeringsrutor utanför köpcenter. Är till för barnfamiljer som måste öppna bildörrarna ordentligt för att krångla in och ut ungarna, och för män i femtioårsåldern som har så stort ego att de behöver extra stort utrymme när de kliver ut ur sin välputsade bil.

Femminuters-metoden: Sex för föräldrar. Sker efter att barnen lagt sig och delas upp i en minuts förspel, tre minuters sex och en minuts gräl om vems tur det är att natta om dottern som av någon anledning alltid vaknar mitt i.

Föräldraledighet: Felstavning av ordet slav. Jättefelstavat faktiskt.

Lager på lager: Princip att klä sina barn efter. Speciellt på kalas och andra festliga tillställningar. När det översta lagret blir smutsigt så skalar man helt enkelt av det och vips kan du låtsas som det inte alls var dina barn som la sig i pajen och tårtade grannens unge.

Mammakläder: Kläder som används från tionde graviditetsveckan (för att det är så häftigt att äntligen vara gravid och få köpa kläder som bekräftar detta) och tills resåren i dem brister (vilket sker ungefär samtidigt som ungarna tar studenten). Under det senare skedet väljs de enligt principen "får jag på mig kläderna köper jag dem".

Multitasking: När du skurar handfatet samtidigt som du kissar, eller tvättar toaletten samtidigt som du badar barnen. Alternativt att du läser en bok samtidigt som du älskar med din man, men det är av någon anledning inte lika uppskattat.

Nakenchock: Något man får varje gång man inte duschat tillräckligt varmt och tillräckligt länge. BVC rekommenderar att man duschar i minst tjugo minuter så att spegeln hinner imma igen fullständigt.

Sex: Alldeles för många matskedsmått vällingpulver till 200 ml vatten. 4- 4,5 är mer lagom.

Sova hela natten: Något många har hört talas om men få har upplevt i verkligheten. Ungefär som Gud och trevliga busschaufförer.

"Tack för inatt älskling": Betyder "Tack för att du bar runt på bebisen mellan två och fyra så att jag fick sova"

Trots: Period som innebär en hel del skrikande, gråtande och utbrott. Ofta följt av fysiska uttryck, som att ligga på golvet och sparka med benen. Fast det brukar förstås inte spela någon som helst roll hur mycket du än skriker och sparkar, du får ändå inte gå före i Försäkringskassans telefonkö.

Utdrivningsreflex: Din instinkt att kasta ut folk som kommer och hälsar på din två dagar gamla bebis trots att de är förkylda.

Ägglossning: Något som uppstår varje påsk när man målar ägg med barnen. Kan lösas genom att man limmar fast äggdjävlarna i bordet.


God morgon årets näst sista dag

Det går åt rätt håll här hemma gällande mina barns sömn, men jag hoppar inte högt ännu. Emilia har i två nätter innan denna natt vaknat vid 22-tiden och velat sova i vår säng. Vi har varit vakna då och suttit i köket och bett henne gå tillbaka till sin säng. I två låg hon och grät innan hon somnade, men sov sen hela natten i sin säng. I natt kom hon upp vid 23-tiden, gick in på toa, log och vände tillbaka till sitt rum utan disskution och har sen sovit där hela natten.
Hon har nu tjänat TRE kronor, eftersom jag mutar med pengar de nätter de sover hela natten i sin säng
Emilia ÄLSKAR hästar och Raffa har vid ett svagt tillfälle lovat henne att hon ska få en egen häst när hon fyller 10 år. När jag ifrågasatte honom, menade han på att hon skulle glömma det tills dess!
Vi bor på landet och varje dag passerar hästar utanför vårt fönster, hur skulle hon kunna glömma det?

När vi hade julmys med grannarna och barnen skulle byta julklappar fick Emilia en rosa spargris som det står "Till min häst" på av Alice och Nils. Vilken fantastisk julklapp! Nu VILL hon sova i sin säng för hon vill ha pengar att lägga i sin spargris, för att kunna köpa en häst.

Leonie kom in till oss i natt och det har jag inget emot. Så länge hon sover på kvällarna och kommer senare under natten är jag tillräckligt nöjd. Jag var vaken till 01.30 igår och fattade ingenting när hon sov hela tiden. Man har liksom vant sig och väntar på att de ska komma upp och att man ska få lägga ännu 1 timme på att de ska sova igen.

Det roliga är att när de väl sover i sina sängar, så sover ju inte jag bättre i första taget! Jag ligger och väntar på att de ska komma. Jag vaknar till då och då och undrar var de har tagit vägen. Jag har t.om varit uppe och kollat så att de andas ordentligt!

Nu ska vi snart äta frukost här och sedan ska vår dag sättas igång. Jag måste in till jobbet en liten stund och sen ska vi en runda på stan för att byta en julklapp jag fått. Ev blir det lite mer skridskoåkning idag.

Vad ska ni göra under dagen?

Dagens sista inlägg, fylld av tårar

Min syster har varit på besök i tre dagar. Det har varit så underbart att ha henne och hennes barn här. Jag har saknat henne och vi har haft så trevligt. 
Hon tog med sig en minnesbok till mig, en minnesbok över min pappas begravning.  
Vår pappa dog 9 september 2008 och den sorgen har jag lagt i en låda. Hösten är en otroligt stressig tid i vårt företag och jag har helt enkelt inte hunnit att sörja ordentligt. Jag har lagt dessa tankar åt sidan och ska ta fram dem en dag när jag kan släppa loss mina tårar ordentligt.
Jag har flyttat en del i mitt liv och många av mina vänner är "nya" vänner. De jag har idag i Göteborg känner inte till min pappa och har också svårt att förstå den sorg jag känner. Under min pappas sista 9 år var han dement och bodde på ett servicehem. Han har med andra ord inte funnits i mitt liv på många år. Det gör att många av de som jag umgås med idag inte känner honom eller har träffat honom. Bara min barndomskompis Camilla som bor här i Göteborg vet vem min pappa var.
Jag vet att min blogg har ganska många nya läsare och därför tänkte jag berätta på nytt vad som hände när min pappa dog. Jag gör det också för att jag känner att jag vill få prata lite om det och få sätta ord på mina känslor.

Under hans sista år flyttade min syster honom till ett boende i Kolmården där hon och min bror bor. Min syster jobbar på detta boende men på en annan avdelning. I somras ringde min syster och sa att pappa mådde så bra och att han hade gjort framsteg. Åren innan hade han varit totalt borta från verkligheten och jag hade jättesvårt att hälsa på honom. Han visste inte vem jag var, ville inte ta i mig, såg mig inte och pratade inte.
Jag blev så glad över att allt verkade vara bättre. 
Bara några veckor senare ringer min syster och säger att han blivit sämre och att det kanske skulle sluta med att han dog. Hon uppmande mig att komma och ta ett sista farväl, även om han skulle leva en stund till. 
Jag tog med mig barnen och åkte upp till Kolmården. Jag besökte honom och mina barn fick träffa honom.
En timmer efter att jag hade kommit tillbaka till Göteborg, ringde min syster och sa att han hade blivit sämre. Han hade nu fått feber och det kunde leda till lunginflamation vilket han inte skulle överleva. Jag beslutade mig för att åka tillbaka till Kolmården på måndagen efter lunch. Vid 10.00-tiden på måndagen ringer min syster och säger att jag inte ska åka. Jag kommer inte hinna fram och hon tycker inte att jag är i stånd att köra den långa resan.
Går hem från jobbet och ligger i min säng i flera timmar med mängder av bilder på pappa och pratar i mobilen med min syster och bror som sitter och vakar över pappa.
Klockan 20.00 känner jag att detta går inte mer. Jag MÅSTE till pappa. Kastar mig i bilen och börjar åka. Det spöregnar, är mörk, jag är stressad och livrädd. Vid midnatt är jag framme och pappa lever fortfarande. Hela natten sitter vi syskon och håller hans hand, pratar minnen, skrattar och gråter. Det är en sån hemsk känsla att sitta där och bara vänta på att han ska dö. Man vill ha honom kvar, samtidigt som det är ett evigt lidande.
Jag och mina underbara syskon får ett dygn tillsammans som jag tror ingen av oss kommer glömma på länge. Det känns som om vi tre blir ETT!
Tisdagkväll, vid 21- tiden, dör vår underbara pappa. Det blev tyst och tomt och vi visste inte längre vad vi skulle göra. Allt var över.
Min syster gör i ordning vår pappa och vi får ta ett sista farväl. Min bror vill inte längra vara med, men jag och min syster sitter hos vår döda pappa i ytterligare 1 timma och bara pratar. Vi knyter en slips och sätter den runt hans hals.

En underbar pappa har lämnat jorden och vi står kvar utan honom.

Tusen tack för allt pappa. Du var min favorit och vi skulle ju gifta oss! Jag litar på att du har det bra nu och att du ser oss hela tiden. Det kommer en dag då vi ses igen. Tills dess ska jag leva till 100% och ha dig i mina tankar.

Jag har inga 11 timmar över!


Ett av mina inköp idag på GK:s. Köpte tre dvd med en serie av Barbara Taylor Bradford.
Läste böckerna för många år sedan!



Dessa filmer kom jag hem med idag. En gammal serie som nog kom ut på 80-talet! Titta på den röda etikket som sitter på filmerna. Två av dem är på 3 timmar och en av dem är på 5 timmar, totalt alltså 11 TIMMAR!
Hur tänkte jag där?
När har jag tänkt att titta då dessa filmer?

Kanske jag kan lägga de i en låda och mysa med den kvällen Emilia är på studentfest.
Eller varför inte fira min egen pension med en filmkväll och ett glas bubbel!

Det finns bildbevis på vad mina barn lovar!

                                                        
Titta noga på bilderna ovan, för att se dem större dubbelklicka! Bägge tjejerna sitter med stora leenden och räcker upp handen. Bägge tjejerna skriker JAAAAAAAAAAAG! Vet ni vad jag ställer för fråga?

Hur många barn ska sova hela natten i sin säng utan att gråta!

Vi får väl se vad som händer om två timmar!


Hemkommen lite fattigare :)

Tänk att man lyckas göra av med en hel del pengar trots att man inte ska ha något speciellt! Kan inte låta bli att tycka att GK:s är ett grymt ställe. Vissa saker är så billiga att man måste köpa mängder av det. Idag kom jag mest hem med förbrukningsgrejer typ tvålar, rengöringsmedel och duchcremer.
Köpte även ett par snygga överdragsbyxor till Emilia i svart med några små rosa blommor på sidan. De kostade 79 kr! Hon har egentligen redan sådana byxor men vi glömde de på dagis, och eftersom hon ska vara hemma en vecka till behöver vi dem. När de desutom är så billiga spelar det ju ingen roll!

Raffa fick 4 nya ölglas som det står Carlsberg på och det svider verkligen i mitt hjärta. Skäms nästa att skriva att jag har köpt det! Tycker det är gräsligt fult med reklamglas. När jag träffade Raffa för 8 år sedan hade han ett glasvitrinskåp med svart krom på kanterna. Detta skåp var fullt av olika ölglas med reklam på. Det första jag tänkte när jag såg skåpet var att detta åker ut fortare än kvickt den dagen vi flyttar ihop, vilket det också gjorde.
I åtta år har jag nu hört VARJE gång han ska ta en öl ( och det händer ganska ofta) att det är för jävligt att han inte har några glas att dricka ur.  Han har berättat för ALLA människor som kommer hit att han inte får ha sina ölglas ( de står i en kartong i källaren någonstans)
Idag när jag såg dessa glas för en tia styck tänkte jag vara lite snäll mot min man, och han har nu fått 4 glas som han kan ha till sin öl :)

Emilia och Leonie fick ett Hello Kitty memory som vi redan har spelat 3 gånger.
Raffa är på väg hem med pizza och det ska bli supergott och väldigt skönt att slippa laga mat. Om några dagar är det nyt år och då får nog pizza bli bannlyst ett tag framöver. Meningen är att vi ska resa iväg någonstans i februari/mars och just nu är det ingen beachbody på mig!

Kram på er så länge, återkommer nog under kvällen!

Nu gör vi ett nytt försök

Idag är det måndag och nu ska vi ta en tur till Ullared innan Helen åke tillbaka till Norrköping. Undrar hur mycket pengar det går åt när man inte ska handla något, inte behöver något och egentligen bara ska följa med som sällskap :)

Ha en bra dag ♥

Jag blir galen snart!

Nu var det en stund sedan jag klagade i just detta ämne men nu kommer jag göra det desto mer. Jag blir GALEN om inte mina barn sover ordentligt snart, och helst i sina egna sängar!
Att de kommer springades på natten och kryper ner är väl egentligen inte det värsta. Problemet är att redan vid ca 22.30 vaknar bägge två och gör ALLT för att bli förflyttade redan då! Vi hinner alltså inte ens lägga oss själva innan de är uppe igen! Leonie ligger just nu i sin säng och gråter och pratar med sig själv
- Jag vill ha lite välling
- Jag vill vara med dig pappa
- Jag vill sova i pappas säng

Hon varierar mellan dessa tre meningar och gråter där i mellan. Vår senaste taktik är att låta de ligga i sina sängar och gråta. Det är det min allra sista utväg, för det bär mig emot att låta barn gråta sig till sömns men jag har provat ALLT och inget hjälper.
Leonie har idag inte sovit någon middagsvila, hon har åkt skridskor i två timmar, hon har sprungit runt som en raket hela dagen. Hon BORDE vara totalt slut och megasova. Istället vaknar hon efter två timmar och sätter igång igen. 
Nu gav jag med mig och gav henne välling, får se hur många minuter det tar innan hon börjar babbla igen. 
Emilia tvingade jag tillbaka igår till sin säng och hon somnade efter att ha gråtit en stund. Sedan sov hon hela natten i sin säng. Ikväll kom hon upp igen och jag gjorde samma sak, och nu sover hon igen. Ska hon ligga där hela natten?

Jag är så less på detta nu. Jag lägger 100% energi på barnen hela dagarna och kvällen är verkligen helig för mig. Kan jag inte få ha den för mig själv? Hur orkar de själva? När ska detta få ett slut? Vad ska jag göra?


 

 

En liten fundering

När jag nattade Emilia i kväll låg jag bredvid hennes säng och läste GP samtidigt. Kom in på kontaktannonser och av ren nyfikenhet började jag läsa vad folk skriver. Ett flertal annonser började med: Ungdomlig 50 + söker.......

Vad menar de med ungdomlig?
Har de börjat få finnar?
Är de obstinata?
Har de just hamnat i målbrottet?
Är de grymt kaxiga mot sina föräldrar?

Man undrar ju också då om detta är något att skryta med? Är det den bästa egenskapen eftersom ordet står först?
Jag är "bara" 34 år men inte faan vill jag skryta med att jag är ungdomlig!

Stjärnor på is!


Pontus, Emilia och Leonie klara för att ge sig ut på isen!



Leonie vägrade sluta åka! Åka mer Stjärnor på is, sa hon varje gång vi skulle
ta en paus. Medan hon åkte sjöng hon "Honey Honey"


Tyvärr blev det en lite miss under dagen. Här skulle det finnas bilder på mig när jag gör trippelsalkow, lotus och piruetter, men just när jag hade värmt upp och var på gång dog mitt batteri till kameran! Jag är verkligen ledsen att ni missar dessa bilder! Om Tv4 behöver nya deltagare till "Stjärnor på is" så kan ni kontakta mig. Jag och Tony Irwing hade blivit ett glimrande par :)

Ett annat misstag under dagen var att inte ta med egen matsäck. Vi köpte istället bullar och dricka i deras cafè och det är ju verkligen tragiskt. Bullarna vill jag hellre kalla skorpor och för detta betalade vi 250 kr!
Tänk så gott det hade varit med egna färska bröd med stekt ägg och varm choklad. Det får vi tänka på till nästa gång, för fler gånger blir det helt klart. Barnen älskade att åka skridskor och ville inte alls av banan.

Nu ska vi laga middag här och softa ♥

Miss i planeringen

Det är ju söndag idag och då är ju inte Ullared öppet! Man blir lite veckovill när det är helger. Nu har vi planerat om vår dag och ska istället in till Heden för att åka skridskor med barnen. Det blir första gången för dem och vi får se hur det går?
Emilia är superglad och pratar om att hon ska åka Stjärnor på is!

Ha en bra dag  

Nu MÅSTE jag skryta!

När jag skrev inlägget förut om Universeum och la in bilden på alla djuren var jag så oerhört stolt! Just då var jag ganska stressad och barnen var trötta och ville ha min uppmärksamhet. Nu sover alla och jag har tagit två glas vin, så nu kan jag inte hålla mig längre....

JAG HAR GJORT BILDEN PÅ ALLA DJUREN SJÄLV!

Tänk att jag som inte kan fota
Inte fattar min kamera
Inte fattar detta med photoshop
Inte fattar något alls egentligen......

Jag har lyckats ta dessa bilder, fört över dem till min dator och klistrat ihop detta kollage i photoshop!
Jag är så stolt att jag funderar på att åka till Universeum i morgon igen och fråga om de vill köpa några exemplar!

Gud så duktig du är Åsa ♥

Jag tänker på dig också Rafael

Jag tänker inta bara på mig själv när jag är med och tävlar i alla bloggar! Nu är jag med i en tävling hos Sofia där jag kan vinna ett jättefint smycke till min kära make!
Lyckades inte kopiera hennes bild, men smycket var väldigt snyggt och det kan Raffa få i onsdagspresent någon vecka när han gjort mig lycklig....... 

Kram från din fru ♥

Universeum hela dagen


Det finns så mycket häftiga djur på Universeum! När jag såg de färgglada
fiskarna och Nemo längtade jag tillbaka till Thailand. Den hårig spindeln
längst ner till höger kommer få mig att drömma mardrömmar i natt.



   



Frida, Leonie, Pontus och jag hamnade mitt i käften på en haj!


 
Leonie ligger på ett golv som visade simmande fiskar!

 
Frida och Emilia klättrar på klättervägg. Universeum har en teknikavdelning där barnen även kan leka för fullt.


Universeum är verkligen grymt bra och värt varenda krona, enligt mig. Vi betalade 440 kr för 2 vuxna och tre barn, där det inte var krav på ett gift par :)
Leonie som var under 4 år gick in gratis. Det finns massor att titta på och barnen blir helt i extas. Extra plus är teknikavdelningen där barnen kan testa olika expriment och provsitta i polisbilar, lastbilar och spårvagnar.
Det finns även en avdelning som handlar om rymden. Jag skulle gärna gå på Universeum utan barn någon dag så jag hann läsa på alla infolappar och få testa allt som finns att göra. Med dessa 4 barn hinner man knappt andas!
Valde att inte ta med barnvagn till Leonie eftersom det är mycket trappor och jag antog att hon ändå skulle springa runt för att se alla djur. Tyvärr hade hon en bära-mig-dag, så jag har burit runt på henne i flera timmar, samtidigt som jag har haft full sjå med att hålla koll på Emilia, titta på djuren och fotografera.
Nu är vi hemma och alla barn är nybadade. De sitter nu och varvar ner till "Tingeling" och sedan ska alla i säng. Då ska vi vuxna njuta av ett gott glas vin och Björn Gustavssons nya DVD. 

Ha en underbar kväll ♥ 

Nu blir det utflykt

Vi är lite sega här hemma och har inte kommit så långt ännu!
Nu är det alla fall dags att fixa till mammor och barn och sen ska vi åka in till Universeum och titta på alla djur. Tur att man får besök ibland så att man blir turist i sin egen stad! Man gör ofta sånt man aldrig annars gör just för att de som besöker en vill göra något. Återkommer i kväll med bilder från vår dag.

Nu köper jag julklappar till mig själv!

Nu när julfriden har lagt sig och jag åter har tid att sitta med min dator om kvällarna har jag surfat runt och köpt mig lite nya kläder. Hittade dessa två coola toppar på Stellakei


Info om Fornarina T-shirt Frame
Denna kostar 499 kr

     
  
Info om Pepe Jeans Skjorta Isobel
Passar perfekt för en dag på kontoret
599 kr på Stellakei


Har du inte fått några julklappar så köp en till dig själv ♥


Ny tävling!

Nu känner jag att jag måste slänga mig in i en ny tävling!
Det är dåligt om vinster så jag får öka oddsen lite.
Denna gång är det Diana som har en tävling där jag kan vinna ett lyxigt läppglans.








 

Jag är med och tävlar om lyxigt läppglans från Yves Rocher hos Diana, var med du också!

Moster och kusiner på plats!

Idag har min syster och hennes barn Pontus och Frida kommit på besök. Det var så länge sedan de var här så det var
jättekul att få visa vårt nyrenoverade hus.
Barnen har lekt hela dagen och det har även bytts julklappar.
Nu sover alla och lugnet har åter kommit till huset.



Frida, Leonie, Emilia och Pontus





                                   
Leonie fick ärva en Lille skutt dräkt av Frida. Egentligen fick hon den redan i somras men då glömde vi att ta med den.


Raffa och jag är verkligen avslappnade här hemma. Tankar på värmepumpar, räntekriser, balansrapporter och likviditet är som bortblåsta, och det är verkligen underbart. Vi har nog bägge två ett mycket STORT behov av denna ledighet.
Går allt som vi vill stannar vi bägge hemma hela nästa vecka också.
Det börjar även bli dags att leta upp nästa års resa. Vi reser alltid iväg i feb/mars och för första gången på många år har vi ingen aning om vart vi ska ta vägen. En tanke är Guadaloup, som ligger i Västindien.

Har ni några bra tips att komma med?

Annandag jul

Vi sov riktigt länge idag. Vaknade först vid 09.30 och då hade barnen varit uppe en stund. De hade plockat fram sina målarfärger och pennor som de fick igår av farfar och Anette. Det var med andra ord lite kaos i vardagsrummet men det är det värt att få sova ut!
Nu har vi ätit frukost och det är julbordsrester som dominerar på vårt bord. Man lär väl få äta denna mat ett par dagar.
Ska skicka ut barnen att leka nu så att jag får städa undan här hemma.

Min syster och hennes barn är på väg till oss och det ska bli jättekul att de kommer. Min syster har inte sett vårt hus sedan det byggdes om och det blir nog en liten chock för det är STOR skillnad.

Till Er som ska ut och fara bil idag, kör försiktigt!

God Fortsättning


Det har varit tomt på denna blogg några dagar nu. Jag har njutit av julen  med min familj. Julen har varit perfekt på alla sätt, så mysigt och så mycket julstämning. Det är bara snön som saknas.

Vi var färdiga med det mesta redan dagen innnan och det var skönt, för då slapp man stressa på julafton. Barnen fick sin julkalenderpaket, som innehöll varsin klänning som de hade på sig på kvällen. 
Sedan hade ju tomtenissen även lagt paket i julstrumpan och där fick de varsin Barbie dvd som de tittade på under förmiddagen. 

Jag var inne hos grannAnna och tog ett glas Champagne efter lunch och vi planerade för kvällen då Nicklas skulle vara tomte hemma hos oss. 
Efter Kalle Anka kom barnens farmor, Raffas mormor och Raffas syster med familj. Vi åt julmat och sedan var det dags för tomten att komma. 
Det blev ett riktigt stohej och barnen var i extas. Precis när tomten skulle gå hem kom Emilia till mig och viskade:
- Mamma, jag tror tomten heter Nicklas för de pratar likadant!
Det var nog sista julen vi kunde lura henne!
 
Här kommer lite bilder från vår jul.



Leonie ville gärna också ha lockar i sitt hår. Hon har väldigt lite och tunt hår
så det ser lite kul ut. Hon ser ut som en liten SueEllen Ewing!



Jag och barnen väntar på att tomten ska komma.




Även pappa vill vara med på bild och då får Alexander fotografera.
Något kort på oss alla fem blev aldrig taget tyvärr.





Dagen innan julafton shoppade jag dessa kulor till 50% på Mio.
Hade ett flertal av kulorna på bordet tillsammans med värmeljus.




Babcia och Emilia sitter i tomtens knä. Första året Emilia inte är rädd för tomten.
Tyvärr också sista året hon tror på honom!




Tradition i Rafaels familj är att äta piroger och Barszcz (Rödbetssoppa)
Soppan är helt ljuvlig och jag åt mängder. Detta äter vi som nattamat!




En av mina julklappar från Raffa. Underbara stövlar från Tretorn med söta
rosa snören. Perfekt att ha här ute på landet när man leker med barnen.

´

Jag fick även en jättefin plyschoverrall i grått med fina detaljer på. Den har jag knappt tagit av mig sedan jag fick den. Fick även en vit skjorta som jag tror att jag kommer att byta. Den känns lite för strikt för mig, och Raffa har köpt den i en butik som jag vet har en skitsnygg Odd Molly blus som jag hellre vill ha. 

Raffa fick en tjock svart stickad tröja från Esprit och en rosa Pikè, väl användbart för en golfare som min man. Den "perfekta" julklappen som jag stack iväg och köpte sista dagen var en ny kudde till älsklingen. Vi låg som sagt sömnlösa dagen innan och Raffa klagade på vilken dålig kudde han hade. Då insåg jag att det var ju en perfekt julklapp till honom. Det är så roligt att köpa saker som man vet att de har användning för och som man inte bara köpt för att man SKA köpa. 
Är dessutom otroligt trött på att köpa golfgrejer till honom, vilket brukar vara den enda han vill ha!
Jag har hunnit köpa två golfbagar under våra år tillsammans.


Idag har vi varit hos barnens farfar i Falkenberg och firat jul igen. Barnen fick ännu mer julklappar. Jag var så sliten efter gårdagen att jag somnade sittandes i en fåtölj och missade desserten. 

Hoppas ni andra har haft en underbar jul och att dagarna som följer blir bra ♥ 

God jul önskas från familjen Wojtowicz



Nu är det uppesittarkväll och vi ser på Bingolotto. Alla hoppas på att vinna en resa till Thailand, dit vi längtar tillbaka.
Alla julklappar är inslagna och ligger under granen, skinkan blev just klar och hyacinterna blommar för fullt.
Äntligen känner jag julfrid och harmoni.

Önskar Er alla en GOD JUL ♥

En sista lilla shoppingrunda!

Jag får ge mig iväg ännu en gång och trängas bland allt folk. Igår kväll när jag låg sömnlös i min säng kom jag på den PERFEKTA julklappen till Raffa, och nu vill jag så gärna ut och köpa det till honom. Egentligen har jag redan handlat färdigt till honom men jag är inte helt nöjd med det jag har köpt, för jag tror inte han blir helt nöjd.
Den julklappen jag kom på i natt blir desto mer perfekt!
Han läser min blogg då och då så jag kan inte avslöja något nu :)

Ska även ner till Särö Handelsträdgård och köpa på mig mer hyacinter och lite andra färska blommor. Sedan ska all mat inhandlas.
Ikväll blir det Bingolotto! Spelar bara en gång/år och det är på uppesittarkvällen. Har bestämt mig för att det ska vara min tradition. Ska bli kul att se hur det är med Lotta som programledare. Misstänker att hon är väldigt bra!

Grattis Brorsan!


Idag fyller inte bara Drottning Silvia år utan även min kära bror Mats. Ett stort GRATTIS till dig Mats. Han bor med sin familj i Kolmården, där vi en gång bodde när vi var små.
Hans familj består av hans söta tjej Jasmine, Kim 14 år, Molly 6 år och Leo 3 år.

Det är så tråkigt att bo så långt ifrån sin familj och jag saknar alla väldigt ofta.

Bjuder på lite gamla roliga bilder idag.

Detta är jag och min bror. Jag ser relativt nyfödd ut så det måste vara år -74.
Mats är då 8 år gammal.




Denna bild tog vi då jag fyllde 20 år, och Mats är då 28 år.
Vilken härlig tuperad snelugg jag har!

Grattis Mats på din 42 årsdag. Synd att vi inte tog ett liknande kort när jag var 30 år. Vi får fixa ett nytt nästa gång vi ses!

Kram från din syster ♥

Min vackra lilla Leonie


Min ljuvliga lilla Leonie. Bara två år gammal och så otroligt duktig!


Jag har visat denna bild tidigare men jag tycker Leonie är så söt här att det tåls att visas igen! När jag kom hem idag från jobb och shopping var Leonie så underbart go mot mig. Klappade, tittade kärleksfullt och sa att hon hade längtat efter mig. Min lilla tös är en "pappatjej" och tyr sig väldigt mycket till Raffa, men idag var jag visst den största favoriten och att få så mycket kärlek värmde verkligen mitt hjärta.
Leonie fyllde två år i november men pratar hur bra som helst redan med långa meningar och svåra ord. Idag överraskade hon mig också med att hon kan räkna!
Vi lekt kurragömma och hon och jag gömde oss för Emilia, som sa att vi skulle räkna till 12 innan vi kom. 
Helt plötsligt börjar den lilla sötisen att räkna! Hon kom till tolv, sedan hoppade hon till nitton!
Visst får man lov att vara lite stolt!

Nu ska jag hoppa i säng och sova gott. I morgon blir det mysdag med barnen, ska bli så skönt att vara ledig. 

Sov gott alla läsare ♥ 

Nu ska Årets Modeblogg utses!

Söta Diana har nu korat vinnaren av Årets Mammablogg och vinnaren denna gång blev Becka som är 17 år och har 3 små barn. En mycket värdig vinnar, som verkar vara en grymt sansad mamma som skriver en trevlig blogg. Mina tjejer har korat mig som Årets Mamma och det får jag nöja mig med :)

Nu har Diana en ny tävling. Denna gång ska Årets modeblogg koras och här har jag nog inte en chans i världen :)
Däremot kommer jag följa tävlingen för att själv hitta lite tips om var jag jag kan läsa bra bloggor om mode.
Gå gärna in till Diana och nominera den blogg DU anser bör vara med i finalen. Du hittar den HÄR

Vår trevliga fest!

Nu när jag äntligen blivit människa igen ska jag visa lite bilder från vår fest! Den var mycket lyckad och jag är så glad att vi valde att vara hemma hos oss istället för på någon krog i stan. Det blir lite mer "familjärt" och mysigt.

                                    

Jag bjöd på buffè och den var nog i lite Italiensk style. Parmaskinka, melon, tomat- och mozarella sallad, mängder av ostar, guacemole, crostini med pesto mm mm.
På sista bilden ser ni en Canneloni som jag fyllde med en röra på stekt bacon, färsk babyspenat och Philadelphiaost. La alla rullar i en form och gjorde en sås på krossade tomater, löv, vitlök, salt och peppar som jag sedan penslade rullarna med. Gratinerade sedan i ugnen. De blev väldigt goda och det mest populära på bordet!



Detta är Björn. Har jobbat extra hela hösten och börjar som fast anställd 1/1-09,
vilket jag är mycket glad för! Ska bli pappa (igen) till våren!


Anders, delägare och säljare. Går just nu på kryckor och tog det väldigt lugnt!



Marcus, storebror Jarlsmark. En hejare på gitarr och sång och stod för underhållning.



Fredrik, lillebror Jarlsmark, tillsammans med Pernilla, Marcus blivande fru.
Också en stor talang på gitarr och sång.



Jeton, yngst i företaget. Killen som kom med Magnumflaska Moet till mig!



Rafael, delägare, Teknisk chef och min snygga man!



Sist kommer jag. Poserande med min banan!


Nu har vi alla tagit julledigt och det ska bli underbart skönt. Vi är alla slutkörda efter en tuff höst. Hoppas ni alla ligger hemma och laddar batterierna och så ses vi 2009 med nya friska tag!

Tusen tack alla för 2008 ♥

Jag är vid liv!

För första gången sedan jag startade min blogg har jag haft en dag då jag varken skrivit något eller lämnat kommentar hos någon annan. Det är nästan så att jag gick runt med konstant dåligt samvete igår men jag kände inte för något igår och mitt humör var ( är ) inte på topp.
Vi hade en jättetrevlig fest och maten blev väldigt lyckad. Jag har inga bilder att visa just nu för alla bilder ligger hemma och jag är på jobbet. Hade egentligen inte tänkt att jobba men det är alltid något som måste göra inför ledighet.
Ska försöka bli klar med allt så snabbt som möjligt och sedan får jag ge mig ut bland alla andra och jaga de sista julklapparna. Tänk att man alltid är ute i sista sekund!

Jag återkommer under kvällen/eftermiddagen men bilder och lite roliga händelser från vår fest!

Ha en superdag!

Festen är igång!


Jaton vet vad en kvinna vill ha! Denna magnusflaska Moet fick jag av Jaton.


Festen är i full gång. Vi har ätit och maten blev väldigt bra. Nu är det hög musik och full fest!

Kram Åsa



LÖRDAG och Personalfest!

Nu är mina barn så pass stora att de klarar sig vakna i huset en stund själva, medan jag och Raffa sover vidare. Man sover ju inte så tungt för de kommer in vad 5:e minut och ställer frågor, men vi fick i all fall halvsova till 09.20 idag och det var underbart.
Sen vet jag inte riktigt själv vad jag menar med att de klarar sig själva? Jag menar nog att det går, men jag får ta smällen lite senare! När jag kom upp idag hade Leonie ätit upp alla choklader som fanns kvar i sin julkalender. De har målat, klippt och lekt med stämplar i vardagsrummet så där ser det ut som om en bomd slagit ner. Denna stämpelfärg har Leonie ÖVERALLT, och den sitter ordentligt!
Tjejerna ska till farmor idag och sova där, stackars farmor tror nog att det är Hulken jag kommer med, så grön som Leonie är överallt.

Idag kommer jag nog inte skriva mycket mer än detta. Klockan har hunnit bli 10.00 nu och gästerna kommer redan 16.00
Jag ska bli klar med all mat, slå in deras julklappar, städa och fixa till mig själv!
I morgon får ni se bilder på all mat och på "mina" grabbar!

Hoppas ni alla får en härlig lördag ♥

Tävlar hos Charlotte

Jakten på julklappar fortsätter!
Denna gång tävlar jag hos Charlotte
Nu ska jag inte tävla för att själv få julklapp, detta spel ska jag ge till min barndomskompis Millan om jag vinner.






Catch är ett lättsamt vuxenspel om flirt och kärlek. Spelet är en svensk originalidé och utvecklat av kvinnor: dejtingkonsulten Marie Hagberg och karriärcoachen Pernilla la Corte. Värde cirka 299:-. Jag har tre spel att tävla om.

Gör så här för att vara med och tävla:
Skriv en kommentar där du svarar på frågan: "Är du en bra eller dålig förlorare - och är det okej att fuska när man spelar sällskapsspel?"

Senast på onsdagen den 7/1 klockan 12.00 vill jag ha ditt svar. Lycka till!


När Aji fick sparken!

Nu är den maten jag kan förbereda klar och vi har även gjort i ordning kvällens mat. Räkor, krabbklor, grönsaker och tryffelsalami som vanligt.
Tänkte göra det lite enkelt för mig i ett inlägg idag, jag stjäl innehållet av  Sessanochprinsessan.
Hon har idag skrivit om sin sons Nallebjörn som har följt dem i 18 år. En söt berättelse som du kan läsa HÄR
Eftersom mitt huvud är lite tomt idag får ni nu vår berättelse om vår Nalle!

När Emilia var ca 6-7 månader var jag ensam med henne en kväll. Hon var otroligt svår att söva denna kväll och jag gjorde allt, vaggade, bar, buffade och myste med henne. Inget fick henne att somna. Kom då på att Emilia alltid sov väldigt gott när hon satt i sin bilbarnstol. Där fanns en etikett på ena sidan och i den stoppade hon sitt finger och somnade sedan direkt. Jag gick runt och letade efter något med en etikett och hittade då en nalle som Emilia hade fått av faster Maja när hon föddes. Denna nalle hade en rosett runt halsen och jag la den bredvid Emilia och förde in hennes finger i rosetten. Hon började direkt att snurra sitt finger och inom ett par minuter sov hon!
Efter det var denna Nalle med henne dygnet runt. Nallen har besökt Brasilien, Italien, Kroatien, Mexico, Polen och dennes sista resa gick till Thailand.
När hon började prata fick den namnet Aji!

Jag tvättade den regelbundet och fick med jämna mellanrum byta ut sidenbandet runt halsen. Sista halvåret började hon att rulla ihop bandet och satt det sedan i näsan! Somnade ofta med hela rullen där.
Efter vår resa i Thailand var Aji väldigt sliten och sidenbandet för hemskt. Jag lovade att köpa nytt band åt henne så fort som möjligt. När jag en dag stod i blomsteraffären kom jag på att jag skulle köpa band till Aji. Det var kö bakom mig och kassörskan var nästan klar med mig. Blev stressad och slet till mig ett band snabbt som ögat. NÄr jag kom hem och satte detta på nallen insåg jag att detta band inte var det bästa, allt för brett och med en hård kant för att kunna göra snygga rosetter. Tänkte att jag får köpa ett annat en annan dag och satte på detta så länge.
På kvällen när Emilia skulle sova gick hon till sin säng med nappen och välling men ingen Aji. Jag frågade vart hon hade gjort av sin nallen och om hon inte skulle ha den?

- Mamma, jag ska inte ha Aji mer när jag sover.
- Varför då? Du har ju haft honom i 3 år?
- Det var inget bra band du köpte, det får inte plats i min näsa!

Aji var ratad och hon har inte haft den sedan dess. Den ligger nu på hennes eller Leonies rum bland alla andra leksaker. Ska spara den så att den finns när de blir stora!



Här är vår Aji, nu utan sidenband.



Här kommer Västerbottenostpaj



Lägger in lite bilder på de rätter som hinner bli klara!
Första var alltså Västerbotenostpaj. Superenkelt att göra och MEGA gott.


Pajskal:
3 dl mjöl
150 gr smör
1 ägg.
Knåda ihop och tryck ut i din form.

Riv västerbottenost och lägg det i formen.
Slå över äggstanning gjord på 3 ägg, 3 dl mjölk ( jag tog 1 dl grädde av dessa), salt o Peppar.
Grädda i ugnen 200 grader ca 30 min, eller tills den har fått fin färg!

Tar mig en paus i matlagningen!

Nu lagar jag mat för fulla muggar. Har just satt in två Västerbottenost pajer i ugnen, och nästa rätt blir spenat- och baconfyllda canneloni. Förstår bara inte hur jag sak få plats med alla rätter?
Jag har den stora turen att vara vän med ett flertal kockar i toppklass och det är väldigt bra en sån här dag. Pratade nyligen med Lena som gav mig lite tips om hur jag skulle göra med Cannelonin. Jag har tankarna om hur mat ska smaka och vad jag vill använda för råvaror men det är ganska skönt att få den sista hjälpen på hur jag ska slutföra allt.

Jag kommer att fota allt som jag gör och ge Er bilder och recept om ni vill. Bilderna kommer nog först i morgon eller på söndag för idag kommer jag inte få färdigt allt.

Nu får jag jobba vidare för snart kommer Raffa hem med tjejerna och då får man inte mycket gjort!

Vad har ni andra för planer för kvällen, nu när det inte är Idol?

God morgon

Det var väl inte det smartaste att dricka tre glas vin en torsdagkväll! Är inte alls så pigg och alert som jag hade velat vara.
Nu ska jag diska undan här på jobbet och fixa kaffe och kakor till vårt möte. Så snart det är avklarat lämnar jag jobbet för att handla alla råvaror jag behöver för att fixa buffèn till personalfesten i morgon. Ska även till bolaget och köpa all dricka, vilket känns mindre lockande just nu :)

Önskar Er alla en bra dag ♥

God natt alla

Nu har jag varit uppe så länge så att alla familjemedlemmar har hunnit flytta sig till min säng!
Jag har fått i mig tre glas vin och om jag stavar illa så vet ni varför :)
Eftersom att alla sover gott i min säng, lägger jag mig för mig själv i Emilias säng. Hade tänkt att vara ledig i morgon för att fixa all mat till personalfesten på lördag men det är tydligen inbokat ett möte i morgon kl 09.00 men en ny leverantör så jag måste vara pigg och på hugget då!
Så snart mötet är avklarat sticker jag och handlar allt jag behöver för att fixa buffè till killarna. Efter det nalkas det fredagsmys och jullov!

Sov så gott alla ♥

Tusen tack Malin

Ikväll har jag fått lite hjälp med att fixa till min blogg av Malin. Hon var väldigt duktig och jättesnabb! För mig som inte fattar någonting om detta med koder är hjälpen ovärderlig! Tusen tack Malin!

Malin tar gärna emot beställningar av bloggdesing och du når henne om du klickar på hennes namn här ovan!

Raffa somnade ihop med barnen idag ( inte ovanligt) och eftersom jag ville lägga tid på att få i ordning min blogg så har jag inte väckt honom :) Han ligger fortfarande i Emilias säng så om jag skyndar mig till sängen så får jag ha den för mig själv en stund.
Själv sitter jag och läser bloggar och njuter av ett gott glas vin, det kan man unna sig en torsdag. Efter mitt inlägg tidigare idag om att det är tufft att ha barn har jag tänkt efter lite. Vi mammor är nog bra på att sätta upp väldigt stor krav på oss själva. Krav som ingen annan kräver att vi efterföljer. När jag kom hem från jobbet idag valde jag att ta GP och lägga mig i sängen och läsa den. Tänkte att Raffa kan fixa maten och jag ligger här tills alla SKRIKER att jag måste UPP.
Det var ingen som skrek åt mig. Raffa kom in och frågade om jag hade det skönt och om det var något jag ville ha?
30 minuter senare hörde jag honom säga till tjejerna att de skulle be drottningen komma till bordet för maten var klar!

Är det så enkelt? Då ska jag nog göra det varje dag!

Jag ska tävla överallt!

När man når min härliga ålder följer det lite negativa saker. En av dessa saker är att man tydligen anses för stor för att få julklappar! Jag älskar julklappar och gillar inte alls den regeln. Varje år får man höra samma visa.
- Vi köper inget åt oss vuxna, lägg allt på barnen.
För att behålla familjefriden nickar jag instämmande men långt där inne muttrar jag tjurig för mig själv.

Eftersom ingen ska ge mig någon julklapp ( förutom min man som vet att jag vill ha) så har jag bestämt mig för att leta upp mängder av tävlingar i denna bloggvärd och på så sätt hoppas jag att vinna lite julklappar åt mig själv.

Igår anmälde jag mig för tre st sexiga trosor och idag anmäler jag mig till ett hemlig paket.
Det låter ju grymt spännande!




"Jag är med och tävlar hos Isa och Diana om en lyxig överraskning! Var med du också!"

För att tävla gör du såhär:

* Skriv om tävlingen på din blogg!
* Kopiera texten och bilden
* Länka till Isas samt Dianas blogg
* Skriv en kommentar hos någon av oss ( i Tävlings-inlägget) att du är med och tävlar

Tävlingen pågår till Julafton!

Lycka till=)





Julklapparna trillar in

Lord Nelson HELSINGFORS Frottéset

En av fördelarna med att ha företag är att nu kommer alla leverantörer med julklappar till oss!
Detta handduksset har jag just klickat hem och tackar Ahlsell. Det har även ramlat in chokladaskar, presentkort på smörgåstårta, olivbestik och julkort. Vi har även fått var sin almenacka. Med var sin menar jag montörerna och jag!
I den mansdominerade branch jag jobbar i brukar det normalt sätt komma mängder med stora almenackor med nakna brudar. Jag har med ett leende sagt att så länge det inte kommer nakna män till mig, sätts inga nakna brudar upp på detta företag ( jag är VD, jag bestämmer!). Säljaren på Wurt har tagit mig på allvar och kom förra veckan med TVÅ almenackor. Ute på lagret hänger snygga brudar i bikini och inne hos mig på kontoret hänger halvnakna läckra män!

Ska vi vara jämställda så ska vi!

Jag tappade allt igår

                                                                              
                                            Tänk att man kan bli så arg!


Igår fick jag ett bryt på mina barn och jag tog en av Leonies nappar och kastade den hårt i golvet. Livet som mamma är inte alltid så lätt. De små liven är så söta och de har så underbara kommentarer. Att få följa deras liv och utveckling är en stor förmån. MEN det är också oerhört tufft ibland. Innan jag fick barn hade jag sååå mycket åsikter om hur jag skulle göra och hur allt skulle bli. Samma sak när jag skulle få barn nr 2. Den tuffa verkligheten har vid ett flertal gånger fått mig att sitta gråtandes i ett hörn och slita mitt hår. Att livet skulle förändras när man fick barn förstod jag, men sättet det skulle förändras var jag nog inte riktigt klar med. Jag trodde i min enfald att det som skulle bli jobbigt var ammningsnätter, blöjbyten och brist på sömn. Dessa tre saker är ingenting! Jag anser att det som har varit jobbigast är alla de känslor som uppstod i samma sekund som Emilia tittade ut. Samtidigt som glädjen, kärleken och stoltheten infann sig i mitt hjärta kom även rädsla, ångest och stress. Tänk om något händer mitt barn? Tänk om jag uppfostrar fel? Tänk om de blir mobbade? Tänk om jag skulle dö?
Just stressen med barn är det som tär mest på mig. Då menar jag inte stressen att klä på dom, natta dom eller leka med dom. Jag menar stressen som ligger gömd i ett hörn någonstans i min hjärna.
Jag talar ofta om mig själv som "stressade mamman" och det är en perfekt beskrivning av mig. Mest stressad är jag när jag inte är med barnen. När jag får låt säga 6 timmar "egen tid". Det finns inget som är så stressigt enlig mig. På dessa 6 timmar måste jag hinna ALLT som jag inte annars gör. Jag vill passa på att baka, städa, sova, läsa, prata med vänner, träna mm mm.
Förra lördagen var jag utan barn hela dagen. Jag stressade som en gris! När jag kom till fiskhandlaren för att köpa mig lunch sa mannen där
- Här kommer stressade mamman, Var har du dina barn?
- De är med sin pappa idag, jag har egendag idag.
- Varför ser du då så stressad ut?
- Jag måste skynda mig så att jag kan vila!!
Han tittade konstigt på mig och rynkade på ögonbrynen!

Tjejerna är nu 2 år och 4,5 år, en ljuvlig ålder men också mycket påfrestande. De bråkar med varandra hela tiden. De ska ha samma leksaker och de skvallrar på varandra. Leonie fattar heller inte att de räcker att säga saker EN gång. Hon upprepar allt ända tills jag löst det hon vill. Jag vet inte hur många gånger om dagen de ropar MAMMAAAAAAAA!
De kallar varandra för bajskorv och sen kommer de gråtande till mig.
- Mia sa jag vaj en bajskojv! 

Man har rätt att tappa allt ibland. jag är inte en sämre mamma för det. Jag älskar mina barn och de berikar mitt liv. Utan dem vore jag ingenting. Men GUD så skönt det är att få skriva av sig allt!

Skickar varma kramar till alla mammor ( och pappor) som läser min blogg. Vi är bäst, även när vi tappar det ♥


Jag tävlar!

Jag har slängt mig in i en tävling hos Heleen  . Tycker det vore roligt om stressade mamman vann lite sexiga trosor!


( Och här skulle det vara en bild av trosor men det får jag inte till!)



tre stycken underbara Hanky Panky trosor i söt ask!! (dock denna gång är det den lila burken)


Hur/Reglerna
*De enda man behöver göra är att använda bilden ovan och skriva om tävlingen i din blogg! (länka mig)
Har man ingen blogg så kan man självklart vara med endå! :)

*Sedan självklart skriva en kommentar till mig om att ni är med!

Tävlingen håller på till fredagen 19 klockan 23:59, lycka till!!
I helgen kommer vinnaren skrivas här i bloggen! Så kolla in och se om ni vinner :)

Fick en till Award!

Idag fick jag åter igen en Award, denna gång av Kvastens klotterplank
Tusen tack kära du!
Denna gång är texten på svenska vilket gör det extra skoj.



"Denna blogg byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid och förhållande!"

finfin utmärkelse!

"Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten o bilden i din blogg , skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!"


Sänder den vidare till:
Debela
Alisa
Monica
Linda
Evelina
Tamara
Gurkiss
Morfen


Överträffade mig själv idag!

Jag är ju som sagt ingen pysslare, har fortfarande bara gjort 1 tackkort från vårt bröllop, men idag ger jag mig själv 10 poäng! Hittade en gammal smidesljuskrona i källaren och fick för mig att göra i ordning den.


Så här såg den ut från början!




Titta så fint det blev! Den hänger i vår hall och jag är grymt stolt.
Jag kan ju bara jag vill :)


Vad kul att så många har lämnat en kommentar angående detta med chokladjulkalender. Nästan alla håller med mig om att barnen ska ha en sån, några anser att jag bör ge chokladen efter maten. Att jag ger på morgonen är att de längtar så efter sina kalendrar. Paketen är ju så klart roligast!
Någon tyckte att det är för tidigt att ge en tvååring godis. Jag hade själv ganska stränga krav angående detta innan jag fick barn, men sen kom verkligheten ifatt mig. Speciellt när det gäller barn nr 2, inte lätt att hålla den lilla borta när den stora äter! Det vet nog ni andra som har fler barn.
Det var ju riktigt smart att ta en "äktenskapskonflikt" offentligt. Kanske jag ska lägga in allt som vi argumenterar om, det är som tur är inte allt för mycket?

Jag utnämner mig själv som vinnare i första ronden. Åsa 1 - Raffa 0

Jag väntar med blommor och bin!

Idag när vi kom hem från jobb och dagis sprang Emilia direkt in på toaletten. När hon kommer ut hade hon satt ett finger ut genom dragkedjan och kommer mot mig och Leonie

E: Kolla Leonie!
L: E de Mia?
E: Mia har en snopp.
L: Aha, e de en snopp?
E: Vill du ta på den?
L: Jaaaaa!

Funderade en stund på att ta en diskution om att så gör man inte och så sägar man inte men......
Bestämde mig för att två flickors snoppintresse när de är 2 och 4,5 år inte är så mycket att orda om.

Jag tar den diskutionen när de är 15,16,17 eller helst 20 år!

Hur gör ni med chokladkalender till barn?


I morse fick jag väcka Leonie i SIN SÄNG! Kors i taket...



Ännu en morgon då jag har snoozat MÅNGA gånger. Låg själv i Emilias säng för hon kom in till  vår säng redan vid 23-tiden. Förlåt Emilia men du är verkligen inte skoj att sova med! Sparkar, snarkar, gnisslar tänder enormt och fiser! Jag valde att byta plats. Leonie däremot sov hela natten i sin säng och fick 1 krona i morse. Jag är så ovan att det sker så när jag kom in till vårt sovrum för att väcka Raffa och barnen fick jag nästan panik när hon inte låg där! Undrade vart hon hade tagit vägen!  I julnissens paket idag låg var sin prinsessa mugg som tjejerna ser fram emot att dricka oboy ur!

Nu till en fråga! Jag vill få massor av svar, och gärna där ni håller med mig :)
Hade en disskution med Raffa igår kväll när vi skulle sova. Barnen har var sin chokladjulkalender och detta är Raffa helt emot. Han undrar hur jag har kommit på en sån dum idè. Att barnen ska börja morgonen med att äta godis tycker han är vansinne. Normalt sätt är jag sträng gällande godis och de äter bara på lördagar, men detta måste de ju få ha? Är inte det tradition? Jag säger att ALLA barn har en sån och att det är helt normalt, Raffa menar att detta måste vara någon "Kolmårdsgrej", det är nog bara ni bönder som gör så?

Hur gör ni andra? Har era barn chokladkalender? Får de sin choklad på morgonen?
Blir supertacksam om ni vill lämna en kommentar på hur ni gör!


Blondinbellas skräck=semester för mig!

Var tvungen att kolla på ett klipp från Blondinbellas Tv debut igår. Den lilla tjejen förfasar sig över den dagen hon har egen lägenhet ( en 1:a vad jag förstod) och ska först jobba heltid för att sedan STÄDA den själv. HUR ska hon orka det?
Hon inser snabbt att hon nog kommer behöva städhjälp, det är ju såååååå tråkigt att städa. 

Om min vardag skulle vara att bo i en 1:a, städa den och jobba heltid skulle jag anse det som semester! 

Glöm inte mössan i vinter!


De tjänar mest i Sverige!



Har bakom döljer sig de personer som tjänar mest i Sverige.
Det ser inte ut att vara jag på någon av bilderna!

Jag får jobba hårdare nästa år!

Syskonkärlek


Sitter och småfruser på mitt kontor, så jag bjuder på en värmande bild.
Emilia och Alexander på en ö i Thailand, kommer inte ihåg vilken, år 2007.


God morgon alla läsare.
Ni vet att jag brukar skriva på kvällarna att jag ska njuta av tystnaden? Anledningen är att under arbetstid pratar konstant i telefon. Vid varje samtal har jag ytterligare 4-5 missade samtal. På morgonen och eftermiddagen när jag är med barnen låter det så här:

Emilia: Jag tog tandkrämen först
Leonie: Nähä
E: joho
L: Nähä
E: Joho ( Upprepas 30 gånger)

E: Jag hinner först till dörren.
L: Nähä
E: Joho
L: Nähä
E: Joho ( Upprepas 35 gånger)

E: Jag klär mig snabbast
L: Nähä
E:  Joho
L: Nähä
E: Joho ( Upprepas 27 gånger)

Allt är en tävling hemma hos oss. Vem är snabbast, vem tar något först, vem ska sitta i pappas knä?
Inte konstigt att man njuter av tystnad va!

Nu måste jag jobba, har blivit väldigt lat senaste veckorna. Allt jag vill är att ha jullov!



Följ min blogg om du gillar den!

Ni vet väl om att Blogglovin kan användas för att följa min blogg?
På så sätt missar du inte något inlägg från mig.
Klicka på ikonen här så är du med :)


Saffransbiscotti

Så snart jag kom hem idag började jag att baka, och idag blev det biscotti. Hittade receptet hos Kryddburken, en fantastisk blogg med mängder av recept.
Gjorde recepter gånger 4 och det blev inte helt bra. Jag skulle nog ha varit lite mer försiktig med mjölet. Det är alltid svårt när man förstorar ett recept.
Biscottina blev alla fall goda. När de var klara la jag dem i 5 glasburkar som Raffa köpte åt mig i helgen på IKEA, pris endast 15 kr/st. Satte ett rött band runt om och nu är det fina gå bort presenter!




Nu ska barnen nattas och huset ska fyllas av lugn och ro. Emilia hade med sig Linneà hem idag så det har varit full fart och ett väldans liv :) Ska tända alla ljus och njuta av tystnaden, som jag så ofta gör om kvällarna.

Till min mamma:
När du ser ett ord i en annan färg, som längst upp här där Kryddburken är i grönt, kan du sätta muspekaren på det ordet och komma in på den sidan jag pratar om. Du kommer älska den sidan för det finns massor av härliga recept.

Polsk julfest


Emilia och hennes kompis Emily som också har polsk förälder. Raffa och Leonie i bakgrunden.


I lördags var Raffa och barnen på polsk julfirande när jag jobbade. Raffa glömde kameran men idag fick jag bilder av Emilys mamma så att jag kunde få se hur de hade det. Raffa är född i Polen och flyttade som 5 åring till Sverige. Hela hans familj bor här och även hans mammas släkt, och Raffa pratar polska med sin familj. Jag har tjatat på honom att bara prata polska med barnen för att de ska lära sig men det har inte gått så bra! När barnen började på Lindebo förskola gick redan Emily där och hennes mamma som också är från Polen hade ordnat så att de får undervisning i polska. Inte så vanligt att man får till annars. Varje onsdag kommer en polsk tjej och lägger 1 timme/barn. De leker, målar och pusslar men gör allt på polska. Barnen brukar komma hem med klipp och klistra bilder på olika djur som de lärt sig namnen på. Emilia börjar bli duktig men är lite blyg för att prata polksa när Raffa är med!

Vi reser varje år till Polen och jag anser att de har stor nytta av att lära sig språket. Språk har man ju alltid nytta av.
Förhoppningsvis pratar de flytande polska i framtiden.


God morgon sista arbetsveckan


Två trötta och rufsiga tjejer öppnar dagens julklapp, som idag
innehöll prinsessklistermärken. Som vanligt i min säng :)



På plats på jobbet och nu går vi in i sista arbetsveckan. Visst är det en härlig känsla av att året snart är slut och snart börjar ett nytt, spännande år?
Jag lever för att nästa år alltid blir lite bättre, även på jobbet.
Just nu gör jag allt lite sisådär, det blir ju ändå bättre nästa år!
Jag har ett stort jobb framför mig då jag ska skapa ny bokföring till nästa år. Detta bör ju bli klart redan denna vecka.
På lördag ska vi dessutom ha personalfest hemma hos oss och då kommer alla montörer med fruar.
Får nog vara hemma på fredag så jag hinner laga till all mat som jag ska bjuda på. Tänkte köra stor buffè men inte julmat. Har du något spännande recept så tar jag tacksamt emot det!

Önskar Er alla en underbar måndag ♥

Emilia börjar kunna detta med att fota.

Hittade denna bild av Leonie när jag tömde min kamera idag. Emilia har varit i farten igen.
Tycker att hon börjar bli riktigt duktig på att ta kort.


Älskar när Leonie sitter sådär med händerna, ser så gulligt ut.

Och hur tänkte GP där?

Jag har slitit hela dagen för att få fint hemma och få julstämning.
Skickade ivär Raffa för att köpa gran och sen pyntade vi den. Den blev lite kort i år för det var HUTLÖSA priser på granarna i år. Efter att alla kulor och glitter var på plats var jag så nöjd. Granen blev så fin och alla julklappar ligger färdiga på plats. Även julstrumporna hänger framme och väntar på att Nissen ska smyga in och fylla dem.



Tog sedan en kort paus och skulle bläddra i Göteborgs posten. Då kommer ett reportage om julgranar och vad dessa är fyllda med. Granen är nämligen inte bara fylld med kulor, utan även dessa.....



Gjorde en lite bild så jag inte förstör för mycket för Er andra!


Hur tänkte GP där?
Kunde de inte väntat med detta reportag till tjugonda knut?

Det råder tystnadsplikt i mitt hus

Till mamma och barnens mormor: Sluta läs om du inte vill höra lite kritik!

VI hade underbara jular hemma när jag var liten. Släkten är inte så stor med mormor fyllde vår familj så det räckte och blev över. Jag kan se henne framför mig när hon kom gående från bussen, i slänten, med sin långa päls, pälsmössa och sin handväska och så då mänger av julklappar. Mamma lagar underbar mat och vi hade pynt överallt. Pappas val av julgran var väl inte alltid det bästa men den blev fin när vi hade hängt upp alla kulor!
MEN, det finns en sak som jag INTE tyckte om och det var detta tjat om att vi fick för många julklappar. Nästa år skulle det minsann dras ner på mängden. Det var lite onödigt att vi fick så många.

Nu är jag mamma själv och har LOVAT att inte göra det misstaget. Julafton är för barn det STÖRSTA dagen på året. Finns inget som slår den. De bygger upp förväntan inför denna dag och de längtar efter sina julklappar och tomten. Att slita upp paket och dra i snören är GULD värt för små barn.
Det är väldigt få år som denna glädja finns. När de är 0-2 år har de inte riktigt koll och några år senare så önskar de sig större och dyrare grejer och mängden paket minskar.
Mina tjejer är 2 år och 4,5 år. De är i den perfekta alltförmångajulklapparåldern!
Jag har nu suttit i 4 timmar och slagit in julklappar till tjejerna, och jag är inte klar ännu. De kommer att få mängder med papper och snören att dra i. Och jag är STOLT över mg själv som gör detta jobb. Jag ska njuta för fullt när jag ser deras glädje. Även om de får mängder av saker så är det smågrejer och väldigt mycket är sånt de ändå behöver. I paketen ligger nappar, nattlinnen, bestik, påslakarn, strumpbyxor mm mm mm........

Vissa sekunder av dessa 4 timmar har jag fått dåligt samvete över att jag skämmer bort tjejerna, men det har jag snabbt slagit bort. Under 364 dagar om året uppfostrar jag mina tjejer ganska strängt. De får lära sig att städa, plocka undan efter sig, tacka för det de får, vara artiga och snälla. En dag på året har jag rätt att släppa allt!
Ofta pratar man om att man ska tänka på barnen i Afrika eller de som lever i krig. För den sakens skull kommer jag att sänka pengar till välgörenhet nu inför jul och jag ska rensa bland kläder och leksaker som vi inte längre behöver och sänka det vidare till andra behövande. 

Så, till er som kommer att besöka vårt hem från nu och fram till jul: 
Jag VET att det är mycket julklappar, Jag VET att jag skämmer bort tjejerna lite. Jag VET att det finns barn som far illa. 
Ni får gärna ha åsikter om att barnen får för mycket  MEN INTE I MITT HUS! Det får ni ta bakom vår rygg!

Här inne råder tystnadsplikt och här njuter vi av julstämning, förväntan och härliga dofter!



Tredje Advent

Slutligen kom min älskade Emilia hem. Hon hade, precis som jag troode, somnat i soffan och hade det bra!
Nu har vi ätit frukost och tänt det tredje ljuset i advent. Tanken är att det ska ske massor här hemma idag. Har i vanlig ordning FULLT av ovikt tvätt att ta hand om, vill baka, IKEA, köpa och klä julgran, slå in alla julklappar mm mm 

Kanske bättre att jag slutar blogga och sätter fart istället :) 

Hur ska det bli i framtiden?

Klockan är nu 00.30 och jag sover fortfarande inte. Sitter i köket och spanar ut efter min 4,5 åriga dotter!
Förmodligen ligger hon tryggt och sover hemma hos Karin och Björn, i sällskap med sin pappa. Ändå är jag oerhört nervös och vill få hem henne NU!

Hur ska jag må om ca 10-12 år egentligen, när hon förmodligen är ute på vift ensam med kompisar?

Killarna slåss redan om Leonie..

Har haft en supermysig lördagskväll hemma hos våra grannar Björn, Karin, Ella och Olle. Vårat andra grannpar var också där, Anna, Nicklas, Alice och Nils.  Det bjöds på enorma mänder skaldjur, jag tror aldrig jag har ätit så många havskräftor tidigare.


Köpte mig en ny topp och nytt halsband idag när jag var på Allum.
Topp från MQ och halsband Paris, Kate & I.



Värdinnan för kvällen, Karin. Tack för en jättetrevlig kväll.


Våra barn Olle, Leonie och Nils.

Jag tog denna bild när Nils sitter och kramas och pussar på Leonie. Strax efter böjer sig Olle över Leonie och vill också krama henne, men Nils puttar med bestämd blick bort honom! Olle gjorde ett nytt försök men det gick inte. Leonie är redan poppis! Tänk så skoj dessa barn ska ha när de växer upp tillsammans.

Jag avbröt kvällen ganska tidigt för jag vill få Leonie i sin säng. Det är inte lätt att vara på fest längre, nu när man har två barn. När Emilia var liten var vi ofta på fester och hon somnade alltid i sin vagn utan problem. Nu är det ofta VÄLDIGT många barn och att hitta sovplats och få dem till ro är inte så lätt. Det gör att jag ofta väljer att gå hem tidigt. Nu har jag lite dåligt samvete för Emilia. Hon ville vara kvar med sin pappa och de stora barnen, men jag gillar inte att de ska gå hem. Det är svinkallt i Gbg just nu och blåser ordentligt. Kan ju inte heller lämna Leonie och åka och hämta henne. Får lita på att Raffa gör det bra för henne. Det sista Leonie sa innan hon somnade ikväll var att hon skulle sova hela natten i sin säng, hon ville ha 1 krona i morgon. Vi får väl se hur det slutar :)

God natt alla ♥

Tillsammans är vi starka!

Detta inlägg hittade jag hos Duracellmamman.

Självklart vill jag länka detta vidare så att vi ALLA KAN HJÄLPAS ÅT!
Duracellmamman tipsade även om att vid Gotha Tower i Gbg pågår en julklappsinsamling för barn som bor på Kvinnojourer runt om. Ska ta mig tid att gå igenom allt där hemma för att kunna åka dit och lämna mitt bidrag.

Tack Duracellmamman för att du bryr dig och får oss andra att bry oss!


Tillsammans är vi starka

Har nu suttit här i många timmar... läst, läst, läst. Och kan bara inse att inlägget The True Story har gjort en enorm inverkan/påverkan hos många. Har fått ta del av så många olika människor livsöden under kvällen... alla utan tvekan gripande! Men jag är glad, att jag genom att jag blottade mig, har skänkt så många hopp... att det faktiskt finns en framtid. Det känns bra i mitt hjärta! För tro mig... jag vet hur det är att leva utan hopp, utan en framtidstro... alltför väl.

Ett av mailen fick mitt hjärta att helt svämma över... mailet var super långt, ja så långt att jag fick skriva ut det. Närmare 10 sidor. Ifrån en underbar Förälder... som de senaste tre åren fått flytta 27 gånger med sina  barn... som lever under en skyddad identitet... utanför den svenska sociala skyddsnätverket... jag grät mig igenom mailet, från första ordet till det sista...

Tänker inte gå in på i detaljer om den här Förälderns liv, han/hon har anförtrotts sig till mig, och jag har inte som avsikt att lämna ut uppgifter, som kan medföra till tråkiga konskvenser för den här Föräldern. Förälderns avsikt med mailet var att tacka mig, för att jag vågade öppna mig, för att jag gav henne en gnista hopp...

Men genom att nämna den här Föräldern, förstår Ni kanske mitt fortsatta resonemang i det här inlägget.

Det finns så många, många utsatta familjer här i vårt land. Som lever under ständiga hot, men en följd av att de inte har en trygghet någonstans. De kan inte jobba, inte lämna sin tillfälliga bostad, inte knyta nya bekantskaper osv... många gånger under fängelseliknande restriktioner... för att inte utsätta sig för något, för att kunna skydda sina barn, sina Guldklimpar, sig själv.

Ekonomiskt lever många av dem långt under existensminimum. Endel vågar inte ens be om hjälp via de socialamyndigheterna... de är helt enkelt rädda för att bli hittade genom något register.

Tänk Er in i den förtvivlan, som de som Förälder måste känna inför den stundande julen... över att vare sig ha möjligheter att lämna sin bostad, än mindre har de ekonomiska resurserna att köpa så mycket som en godispåse till sina barn ens.

Den vetskapen gör ont. Jag själv är emot MASSOR av juklappar... men nu pratar vi om inga alls... dessutom  sitter de där själva i en alltför oftast kal lägenhet eller ett rum någonstans, utan sina nära & kära omkrings sig, som de har fått bryta med helt,  pga deras situation...De kan inte ens unna sig ett härligt översvallande julbord... ingenting... absolut ingenting... oavsett det är jul eller ej.

De lever under ständig skräck, men fruktansvärda hotbilder över sig, deras älskade barn har många gånger fått vara med om fruktansvärda traumatiska upplevelser... och inte ens nu till julen, barnens högtid, har de några som helst möjligheter att göra något för dem... julafton är för dem, är som vilken annan dag som helst :-(

Med den här informationen så påtaglig, så nära inpå... kan jag inte bara sitta här. Ja låtsas som ingenting. Jag är inte sån, jag fungerar inte så. Mitt samvete skulle knäcka mig om jag sitter här på jul och låtsas som om att det regnar...

Jag vill hjälpa... exakt hur vet jag inte, ingen aning alls för att vara ärlig. Men tänk bara om man på något sätt kunde bidra med en bit mat, kanske en liten julklapp, eller lite kläder... något... något som är så lite i mina ögon, men som i deras är enormt!

Under morgondagen ska jag forska lite i hur, jag kan hjälpa till. Givetvis är det svårt att nå alla, men utan tvekan känns det betydligt bättre i hjärtat, om man vet att man har haft möjligheten att hjälpa några.

Och själv, ja på egen hand, kan jag inte hjälpa alls så många, som om vi är fler. Vi är så många här ute i den sekundära världen, tillsammans kan vi skänka några utsatta familjer lite glädje nu i julen. Det handlar inte om att skänka enorma summor pengar... men något litet. Tänk vad mycket nya kritor och ett ritblock exempelvis kan göra för ett barn i den här situationen. En liten fin juklapp... som för dem betyder så mycket, enormt mycket. För oss handlar det om ett par tjugor på sin höjd. Det har vi väl alla råd med eller??!

Eftersom jag inte alls har en aning om hur jag skå gå tillväga i det här skedet, så kommer jag per mail återkomma till Er som har lust att hjälpa till. Så om Du är intresserad av att på ett litet sätt kunna bidra med att skänka lite julglädje, hos någon som verkligen behöver det, skicka mig en mail, märk den med julglädje, på adressen [email protected]



Ensam är utan tvekan starkt, men tillsammans är vi starkare!

(Kopiera gärna det här inlägget & sprid budskapet vidare!)


Lördag på Allum

Idag är det min tur att sköta butiken och det är verkligen inget jag har lust med. Nu är jag här alla fall och det går ju ganska snabbt så snart får jag komma hem till familjen igen. Det är fullt av kunder på Allum, men inte många i vår butik. Värmepumpar står liksom inte på folks inköpslista just nu utan det är JULKLAPPAR som gäller.
På torsdag stänger vi butiken och öppnar igen den 7/1, ska bli skönt att inte ha detta på helgerna!

Har tagit med mig alla julkort och tänkte passa på att skriva alla nu och få iväg dom.
Mår åter igen inte så bra. Fryser och har ont i huvudet. Jag tror det är så att jag är mer sjuk än vad jag vill erkänna själv för att hinna få gjort alla måsten och allt jag VILL göra. Förtränger det dåliga. Risken är väl att så fort "jullovet" kommer så blir jag liggande! Barnen kommer att vara lediga nästan 3 veckor och även Raffa. Jag kommer nog att få jobba en del men ska försöka att vara hemma så mycket som möjligt.

Idag är barnen och Raffa på luciafirande med sin polskagrupp. Bägge tjejerna får hemspråksundervisning på dagis i polska och fröknarna där har bjudit till kalas. Hoppas de har jätteskoj och att Raffa tog med sig min kamera!

Hoppas ni alla får en härlig lördag ♥

GRATTIS KEVIN

Kevin Borg. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

En självklar vinnare av IDOL 2008!
GRATTIS.



Hemliga bloggaren har fått ett ansikte!



Detta är Diana som skriver i DENNA blogg.
Jag har följt hennes blogg sedan hon startade för bara några månader sedan och hon har varit "hemlig" hela tiden.
Idag lanserar hon sin nya blogg och nu får vi ÄNTLIGEN se vilken söt tjej som gömmer sig bakom inläggen.
Jag gillar Dianas blogg för att hennes inlägg varierar så otroligt. Ibland är det mode och skönhet och nästa gång allvarliga inlägg som tar upp viktiga frågor. Hon verkar också vara en grym tjej på att marknadsföra sig själv och sin blogg. För ca en månad sedan hade hon en tävling om vem som var "Årets bloggare". Jag blev nominerad och hamnade i final men lyckades inte vinna. Det var alla fall en ära att få vara med i finalen. 

Gör som jag, besök DIANAS blogg!

Oh my Good!

Jag måste erkänna en sak!


När Darin kom in på IDOLs scen höll jag på att tuppa av!
Gift tvåbarnsmamma på 34 år som är galen i Darin!

Hur ser det ut egentligen...


Vintips!


Börjar med ett vintips. Köpte denna flaska idag och ska ha med den till mina grannar i morgon när vi ska dit på
luciafest ( hoppas de inte läser här ikväll)


Detta vin är ett supergott vin som jag varmt kan rekommendera. Det heter Ravenswood
Vintners Blend och är en Zinfandel från California. Vinet är fylligt, kryddigt och fruktigt.
Passar väldigt bra till grillat kött.





Jobbet idag gjorde mig visst frisk för nu mår jag mycket bättre :)
Nu har vi kommit hem och tänt upp alla ljus. Köpte som vanligt med räkor hem och lite annat smågott.
Jag är nog en bra kund i vår fiskvagn för jag behövde inte betala många kronor för vår påse!

Önskar Er alla en trevlig kväll och håll tummarna för Kevin!
Eller hejar du på Alice?



Tänk på Vimmelmamman idag

Idag vill jag uppmana alla att sända positiva tankar till Lotta , vimmelmamman som idag ska få besked om hur "skitsjukdommen" har utvecklats. Att läsa hennes blogg och följa hennes kamp mot cancern är väldigt lärorikt.
Jag har ibland en förmåga att klaga och gnälla på mitt liv. Trots att jag har två friska barn, en man som älskar mig, ett fint hus att bo i, eget företag som går bra och är FRISK så lyckas jag ändå hitta saker att gnälla på. Vilket nog är ganska vanligt. Att läsa Lottas blogg får mig att gnälla mindre och uppskatta mitt liv.

Lotta, alla mina tankar finns hos dig och din familj idag ♥

God morgon hängig men härlig fredag!

Mår fortfarande inte bra men har tagit mig till jobbet. Hoppas på att kunna slutföra veckan snabbt så att jag kan gå hem tidigt. Tanken är att åka till gymmet och sola lite innan jag hämtar tjejerna. Nu är jag inte bara blek, jag är nästan genomskinlig!
Tjejerna var så söta i morse. De fick var sin Hello Kitty ask med "tuggemuggi" i sin julkalender idag. Bägge sa direkt att de inte skulle äta det nu utan vänta tills i morgon när det är lördag. Lite har jag visst lyckats med min uppfostran :)

Ikväll är det mysfredag som gäller. Barnen får ostbågar och julmust och själv ska jag öppna en flaska bubbel! 
Räknar med att jag ska fira Kevins vinst i IDOL idag!

Önskar er alla en härlig fredag  ♥

Blä så hänging jag är!

Åkte hem från jobbet vid 13.30 och somnade in några timmar innan det var dags för luciafirande. Fryser enormt och huvudet värker. Somnade 1 timme igen så fort vi kom hem och nu ska jag snart lägga mig för natten! Hoppas på att kunna sova mig frisk.
Barnen var såååå söta i sitt luciatåg. Finns nog inget som gör mig så stolt som när de är på dagis och uppträder.


Emilia, här vinkandes, sjöng för första gången! Hon brukar bli blyg och bara stå
i ett hörn med någon fröken men idag sjöng hon för fullt. Tyvärr har de missat att
tända hennes krona, eller om hon har släckt den själv :)




Lilla tuffa Armageddon, även döpt Leonie, däremot ville inte sjunga!
Dock hörde man henne hela tiden. - Vaj e min mamma?



         
En mycket stolt mamma som har svårt att hålla sig för gråt,
och en stolt pappa i sin julslips :)



Tack älskade små tjejer för Ert fina luciatåg. Mamma är så stolt över Er.
Efter tåget bjöds det på litet julbord som barnen gjort själva. Vårt dagis har som tradition att stöpa ljus, rulla köttbullar och stoppa korv själva, vilket är jättekul. Barnen får vara med hela tiden och det är mycket uppskattat.

Har bestämt mig för att ta ett varmt bad istället för att sova. Ska njuta av nya Cafè som är en grymt bra tidning.
I morgon är det äntligen FREDAG igen och då får vi se fram emot finalen av IDOL.
Någon annan vinnare än Kevin vore ytterst märkligt.

Vår nya medarbetare

Titta på denna lilla sötis.
Hon heter Smilla och tillhör vår montör Marcus. En liten söt sak på 14 veckor. Skriver sak för jag kan inget om hundar och vet inte vad det är för ras, bara att hon är SUPERSÖT!




      
Lilla Smilla hänger med Marcus om dagarna när han är ute och monterar.


Jag tror att årets influensa har nått mig. Mår inte alls bra och vill bara hem och lägga mig.
Ska jobba undan i rasande fart och även ta en värktablett och se om det hjälper.
Tjejerna har luciatåg och julbord på dagis i eftermiddag och då vill man vara pigg och alert, det är ju årets höjdpunkt.

Önskar er alla en bra dag ♥

Barn förändrar verkligen ens liv!

När jag blev gravid med min första dotter, Emilia, fick jag höra att nu skulle mitt liv förändras otroligt mycket.
Ingenting skulle bli som det varit tidigare.

Jag håller verkligen med om att vissa saker har förändrat sig!



- Trots att jag bor i hus och har egen tvättstuga är torktumlaren ibland bokad av någon annan.
- Saxar och mina veckotidningar ligger inte där de brukade ligga.
- Åt vilket håll du än tittar, ligger det nappar.

Hämtning av Leonie


Idag var det bara Leonie som följde med mig hem. Emilia hade hängt med Axel hem och ska hämtas vid 18-tiden.
När jag kom in på dagiset satt hon så gullig i fönstret, med fötterna på en stubbe och läste en bok.
Jag sa till fröknarna att jag skulle ut och hämta min kamera så jag kunde fota.
När jag kom in igen hade Leonie sagt till dom:
- Mamma hämta kamera och fota mig, jag är så ljuvlig!




           
Det var bara skoj en liten stund att bli fotad!



Detta är visst också Leonie! Med tanke på hennes frisyr, som jag inte vet vad jag ska
göra med, så är det ganska likt faktiskt!




Nu ska jag koncentrera mig på middagen.
Just nu så lagar jag TVÅ olika middagar, en för idag och en till i morgon, och bloggar samtidigt!

ÄNTLIGEN!

YIPPIE!
Det snöar i Götet!


Min klänning från Paris, Kate & I

Kopierade denna bild från MQ. Den klänningen till höger har jag hemma och den är underbar.
Samma kväll som jag bar min, när vi var på Casino i Göteborg, såg jag att Alice i Idol hade den på sig i grått under hennes uppträdande.
Tror att klänningen kostade 899 kr.


Denna klänning kommer jag att ha på mig på nyårsafton.

Detta nobelpris har jag VERKLIGEN gjort mig förtjänt av!




Man brukar säga att bakom varje framgångsrik man, finns där en kvinna. Vilket är sant, utan tvekan! Men ännu sannare är att bakom varje trygg liten Guldklimp (barn) finns en mamma! En mamma som lägger ner hela sin själ i att fostra, trygga och skapa kärleksfulla förutsättningar för sina barn.

En mamma som så ofta får dubbeljobba med att få vardagen att gå ihop... som efter först en lång dag på jobbet, kommer hem, lagar middag, läsor läxor, tvättar, stryker, städar, handlar och inte minst ger sina barn kvalitetstid! När väl kvällen och natten närmar sig, stupar hon i säng av ren utmattning... för att få ork att ta sig igenom ännu en ny dag... med ett leende på läpparna!

Vi alla mammor som lyckas med den här bedriften är UNIKA! Utan tvekan är vi värda ett Nobelpris inom ämnet Mammakunskap!

Det är med en stor ära jag tilldelar Dig det här Nobelpriset! Jag beundrar Dig för Din styrka, för Din glöd och för Ditt engagemang! Var STOLT över Dig själv!

Duracellmamman som stiftade årets Nobelpris inom ämnet Mammakunskap, vill uppmuntra Dig som fått det här fina priset lite extra. Lottar av den anledningen ut 3 spa-kitt till tre av pristagarna! Vill även Du ta del av chansen till SPA-kittet, lämna en kommentar under det här inlägget! (inget krav, utan delta om Du har lust)

Man får nu länka detta vidare till Mammor runt om som man anser förtjänar det och min ärliga tanke om det är att ALLA mammor bör få detta pris. Väljer att inte lägga upp eller namnge någon. Vill att ALLA mammor som läser detta inlägg länkar det vidare i sin mail. 
VI ÄR FANTASTISKA!

Ps. Jämställd som jag är tycker jag att någon bör göra ett liknande pris till alla pappor!
De är kanske inte fullt så bra som oss :) men nästan ♥  


Fick en Blogaward av Sessanochprinsessan!

Vad glad jag blev när denna kom till mig!
TUSEN TACK Sessanochprinsessan







Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold!

Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte,og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg. Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse! Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere,som igjen må velge seg åtte nye. Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres.

Tänkte ge mig på at överätta den till svenska men det GÅR INTE!
Jag fattar helt vad som står i texten men får inte till att sätta svenska ord på det!

Jag sänder denna fina award vidare till

Helena
En mamma som har det tufft med sin sjuka dotter Sofia. Tänker på Er.

♥  Kryddburken
Toppenblogg med mängder av underbara recept.

Helen 
Min lillasyster, tack för att jag får följa din vardag.

Diana
Trevlig blogg med blanding av mode och allvar.

Cheeky
Kul blogg som jag följer

Vimmelmamman
En mamma som slåss mot sin cancer. Hennes blogg får mig att se och uppskatta allt omkring mig.

Härligheter enligt Erika
Kul blogg med många goda recept

♥  Evans
Tjejen som har gjort min fina bloggdesign.

Uppskattar Er alla på många sätt!

















Tävlar hos Eikkala!







Jag är med och tävlar hos Eikkala om denna vackra lyckta.
Som tröstpris finns två keramikgranar.

Besök hennes blogg och tävla du också!

Skillnaden på DÅ och NU

För 8 år sedan var jag singel och bodde i en 2:a i andra hand. Jobbade som servitris och det var party flera gånger i veckan. Livet var väldigt enkelt på den tiden.
När jag och mina väninnor skulle ha en lyxstund bokade vi bord på Fiskekrogen, och där satt vi sen och åt skaldjursplatåer, hinkade i oss Moet och fina viner. Brukade avsluta kvällen på någon av avenyns krogar.
Att man kom hem på morgonkvisten gjorde inget, man kunde ju sova till 15-tiden eftersom vi inte började jobba förren sen eftermiddag!

Idag är det ni ser på denna bilden lyxstund för mig!

Jag är på Hemköp och storhandlar ensam utan två barn som bråkar, tjatar och trampar på det jag lägger i vagnen.

Man kan ju inte anklaga mig för att vara krävande. Det ska inte mycket till för att jag ska känna att livet är lite lyxigt :)

Drömmer mig bort.....igen

Har nu lunchat med Raffa och efter maten blir man lite såsig. Satt här på mitt kontor och drömde mig bort, men denna gång hamnade jag inte i ett varmt land. I min dröm bestämde jag mig för att säga upp mig från jobbet och göra något annat skoj. Kanske vara arbetslös en tid och bara "softa runt". Jag såg mig själv som ung, lycklig, vacker och ansvarslös.

När man sen "vaknar till liv" så inser jag att det var ju en ytterst svårhanterlig dröm! Jag kan inte säga upp mig, jag äger ju företaget. Jag kan inte bli ung och vacker. Jag kan inte vara ansvarlös, jag har två barn att ta hand om och hus med fortfarande höga räntor. Jag kan verkligen inte "softa runt"

Med andra ord Åsa, spotta i nävarna, hitta motivationen och ÄLSKA det liv du har! 

God morgon tisdag


Jag och tjejerna på väg till dagis och jobb i morse. Tröjorna fick de i deras
julkalender denna morgon.




Åter igen en väldigt trött morgon! Klockan ringde 06.45 och jag kom upp 07.30. Det är verkligen inte likt mig att vara så morgontrött, inte heller att vara upp till 01.00 på nätterna :)

Idag går alla mina tankar till Alexanders kusin, Marielle, som ligger på sjukhus och ev har fått hjärnhinneinflamation.
Vi tänker på dig Marielle och önskar att du blir frisk snart.

Jag har en julklappstjuv hemma..

Igår började jag att slå in ytterligare 7 julklappar vardera till tjejerna och deras kalender. Började redan på eftermiddagen och fick ta paus lite då och då, så jag var inte klar förren efter de somnat. När jag då skulle bära in alla paket saknades det ett. Jag har letat överallt med det finns ingenstans.

Det finns en liten person i detta hus som var den enda som råkade gå in där och jag börjar misstänka att denna någon fallit för frestelsen att stjäla ett litet paket!


Visst ser hon lite lurig ut? Är det min julklappstjuv?

Underbar Jademassage!



Bilden är väl inte den bästa men så här såg det ut i eftermiddags när jag njöt av Jademassage. Det är en kombination av Infravärme, akupressur och kiropraktik och fokuserar framförallt på ryggen. Muskulaturen får ökad syre- och näringstillförsel och tixiner avlägsnas ur kroppen.
Jag låg på denna bänk och under mig var det varma jadestenar som åkte fram och tillbaka sakta från rumpan och upp till nacken. På magen hade jag detta bälte som också masserade. Helt underbart skönt och avslapnande!
Valde att ha masken för ögonen för maximal avslapning, och den luktade ljuvligt gott.
Behandlingen varade i 45 minuter och jag var totalt relaxed när det var slut.
Kostade endast 150 kr för 45 minuter och nu hade de ett julerbjudande om 3 gånger för 350 kr så det köpte jag!
Bor du i Göteborg och är nyfiken så heter stället Mandorla och ligger på Nordhemsgatan 67.

Kom med förslag på weekend!

Raffa och jag har just beslutat oss för att köpa en julklapp tillsammans till oss. Vi ska ge varandra en weekend där vi får vara ensamma utan barn och njuta av livet och varandra. Nu vet jag bara inte vad eller vart vi ska åka?

Någon som vi komma med förslag? 

Ny vecka igen!

God morgon!

Ännu en ny vecka har kommit, gud så snabbt allt går! Nu är det inte långt kvar innan man får julledigt och det ser jag verkligen fram emot. Jag var ju ledig från jobbet i fredags och nu har jag en del att ta igen.


Emilia och Leonie öppnar dagens julklapp. Åter igen missade de tomtenissen
när han kom igår och fyllde på deras klappar! Denna gång hälsade nissen att Emilia
borde ligga i sin säng hela nätterna och hålla vakt på paketen. Emilia sa i morse, när hon som
vanligt vaknade bredvid mig, att det är ju jättebra om pappa ligger i hennes säng, han är nog bättre
på att vakta deras paket!


I eftermiddag ska jag få njuta av massage! Fick det i julklapp av svärmor förra julen och först nu ska jag ta mig tid att nyttja det. Ska bli underbart och välbehövligt. Jag måste snart möblera om mitt kontor för det fungerar inte alls som det är nu. Har Raffa här hela veckan så jag kanske ska passa på nu när jag får hjälp!

God natt!

Nu är det dags för mig att avsluta denna vecka och krypa ner i min säng. Ny vecka och arbetsdag väntar i morgon. Jag som normalt sätt ÄLSKAR att jobba har en mycket ovanlig jobbsvacka just nu! Jag vill bara var hemma och baka, pynta och gotta mig :). Inte alls likt mig, fattar ingenting. Kanske det verkligen är dags för mig att ha semester!

Jag ska läsa min bok som känns lite märklig för mig. Jag har som sagt grävt bland gamla böcker och läser de igen, i brist på något nytt. Den boken jag läser nu heter LEONIE! Det är ju inte världens vanligaste namn så lite märkligt är det. Leonie i boken är en berömd, vacker och mycket charmig kvinna så det känns ju ändå bra. Tänk om det hade varit en hemsk människa! Ännu mer märkligt är att denna Leonie har fått en dotter, som hon har döpt till Amelie, ett inte heller så vanlig namn. Min Leonies gudmor har en dotter som är 4,5 år gammal, vet ni vad hon heter? AMELIE!




Avslutar dagen med en bild av min familj som myser i soffan.


God natt alla läsare, where ever you are ♥



 


Vinnaren är utsedd!



Jag har nu dragit en vinnare av den lyxiga bodyshowern från Mary Kay!

Vinnare blev ERIKA !
Ett stort GRATTIS till dig. Besök gärna hennes trevliga blogg.

Hör av dig till mig Erika med din adress så skickar jag din vinst ♥


Under nästa vecka hoppas jag att kunna dra igång min andra tävlin här!
Då kommer du kunna vinna ett personlig smycke från KE Design
Jag har själv ett halsband från henne som jag bär dagligen. På mina brickor står det Emilia, Leonie och Rafael!

Om du inte vill missa något inlägg från mig så klicka på Bloglovin ikonen till vänster i menyraden.
Då prenumererar du på mina inlägg!

Det blev så tyst hemma hos oss.....

........ och förklaringen till det är detta!


Barnen skulle se på Bollibompa medan jag satt i köket och läste en tidning.
Funderade på varför det var så tyst och inga bråk. Förklaringen var att Leonie hade somnat.
Det händer aldrig att hon somnar i soffan såhär, så nu vet jag inte helt vad jag ska göra med henne?
Vaknar hon när jag flyttar henne?


Emilia ska få se färdigt på julkalendern, som är skitdålig enligt mig, sedan ska hon nattas.
Det passar jättebra egentligen att Leonie somnade i soffan för Raffa är inte hemma och nu kan jag lägga all tid på att få Emilia att sova. Hur kan de ha så dålig julkalender för barnen? Känner mig gammal när jag säger detta men fakta är:
- Det var bättre på min tid!

Så snart jag har fått barnen i säng ska jag dra en vinnare av min tävling!

Sista tävlingsdagen

Idag är sista dagen att vara med i min tävling!
Klart just du ska vara med!



För att vara med i tävlingen vill jag att du gör följande:

1. Lämna en kommentar i fältet nedan.
2. Besök Malin som är min kontakt på Mary Kay. Just nu har hon 10% till alla som lämnar en intresseanmälan!
3. Kopiera denna bild och text och lägg den sedan på din blogg där du talar om att du tävlar på Wojtansblogg och länka till min sida!

Tävlingen pågår till söndag den 7/12 och vinnaren får en ljuvlig Body Cleanser, till ett värde av 249 kr.

 


Mary Kay® Loofah Body Cleanser Red Tea & Fig


Denna sammansättning av växtextrakt är välgörande för huden och innehåller små bitar av loofahfibrer som avlägsnar orenheter från hudens yta för att återställa dess naturliga lyster, men är mild nog att kunna användas dagligen. Red Tea & Fig innehåller finmalda macadamianötter samt hallon och kiwikärnor.


Lycka till!


Min julgrupp


Denna gjorde jag igår. Fylld med mossa, vita rosor, hyacint, nötter och kanel.

Andra advent

God morgon andra advent

Vi har ätit frukost och tänt den andra ljuset i vår adventsstake.
Här kommer lite bilder från julbaket i Lycke.

           
Alla tre barnen är med ooch bakar.


Här görs det pizza deg som ska användas till lunchen.



Lunchpizza bakas av i gammal vedugn! Blir supergott.



Lite kramkalas blev det också. Emilia och Rasmus!

Tjejerna var supertrötta när de kom hem och somnade väldigt fort.
Känns lite tråkigt att jag missade detta men det var något jag valde själv, och jag hade en bra dag.
Jag får ta igen det nästa år!

Idag har vi som mål att göra INGENTING! Hur jag ska klara det vet jag inte. Jag tänker hela tiden att jag BARA ska fixa ditt och datt innan jag gör ingenting! 
Soft dag blir det alla fall.  

Missa inte Britney ikväll!

Barnen och Raffa är hemma och lugnet har blivit till barngråt, välling, nappor och kramar!

Har tittat på Stärnor på is och väntar nu på fortsättning. Direkt efter finalen sänds en dokumentär om Britnet Spears som jag ska titta på. Är ganska nyfiken på vad som rör sig i denna vacka, unga dams huvud!



Det skär sig i min hjärna!

Nu är det verkligen kaos i min hjärna!

Mina ögon ser ett kallt Sverige, massor av värmeljus, hyacinter, amaryllis, jultomtar.
Det doftar mossa och vanilj, och jag dricker glögg.
Hur mycket jul som helst!

Men jag spelar Per Gessles "Mazarin"
Då är mitt härta i en båt, härligt blått hav, varmt, solen skiner och jag dricker en kall öl med underbara vänner.


Det verkligen skär sig i min min hjärna!

Lördagen blir bättre och bättre :)

Jag har tagit mig själv i kragen och försöker vara lite mer positiv!

Har ägnat dagen åt att pyssla hemma och fast jag är ganska dålig på det så börjar det se väldigt fint ut hemma hos mig. Just nu sitter jag med ett glas vitt och njuter av alla ljus och blommor, spelar Charlotte Perellis julskiva och stämningen är underbar. Emilia fick den skivan av mig igår, kostade endast 69 kr på Ullared.
Har gjort en jättefin julgrupp som jag har på mitt köksbord. Kan tyvärr inte visa några bilder idag eftesom Raffa har min kamera. Det brinner säkert 30 ljus hos mig nu! 

Har varit och lånat några julinredningstidningar av Anna så nu ska jag titta i dem och se efter mer inspiration. 

Anna kommer in till mig om en stund och vi ska äta ihop. 

Önskar er alla en trevlig lördagkväll ♥ 

En dag OFF!

Pga lite missöden igår eftermiddag, som jag inte kan gå in på, är jag inte på topp idag!
Valde därför att inte följa med resten av familjen när de åkte till Lycke i morse för julbak, utan njuter istället dagen för mig själv. Jag har verkligen haft behov av en ensam dag så helt fel är det inte, även om det är synd att just Julbaket kom i kläm. Nu har jag värmt lite glögg och ska ta med mig två koppar och gå ut och se när Anna planterar julblommor till sin altan.  Jag har skickat med Raffa min kamera och jag hoppas få se fina bilder på barnen i kväll när de kommer hem.
I deras julkalender idag fanns det förklä, kockmössa och vante med pepparkaksmönster som de ska ha på sig idag vid baket. Pratade just med dom och de var på väg till julmarknaden.

Hoppas ni andra njuter av en ledig lördag ♥

I morgon är sista tävlingsdagen!

Glöm inte att TÄVLA!

Du hittar regler och anmälan längre ned!

Trevligt möte på Ullared

Igår var det inte för mycket folk på Ullared så vi lyckades ta oss in och shoppade för fullt.
Även när der är lite folk så är det helt hysteriskt på Ullared, men det är värt det!
Många saker är så sjukt billiga, speciellt leksaker till barn. Jag for runt som en jojjo och plockade två av allt jag hittade som passade mina barn. Nu har jag julklappar så det räcker och blir över! 

På nedre plan fick vi träffa denna snygga man!

Joakim Nätterqvist satt och signerade ARN filmen. Köpte en film som han
skrev till Alexander på och den fick Alexander igår när vi kom hem.



      
Efter en tuff shoppingrunda var killarna i Com Hem tältet
snälla och lånade mig en stol och bjöd på glögg. Satt där och
väntade på Millan som fortfarande handlade!




Detta är nästan allt jag handlade igår! Kan man gissa att det bor två flickor hemma hos mig?


God morgon fredag


Emilia i morse i det som var min säng i natt!


Det är verkligen röriga nätter hos oss!
Så här har natten sett ut hos oss denna

19.15 Leonie somnar i sin säng. Raffa somnar med henne!
19.30 Emilia somnar i sin säng
20.30 Raffa vaknar och kommer upp
21.30 Leonie har mardrömmar, somnar om i sin säng
22.00 Raffa och jag somnar i våra sängar
22.30 Leonie vaknar, somnar om i vår säng
23.00 Emilia kommer och somnar i vår säng
23.15 Raffa flyttar till Emilias säng
02.30 Jag vaknar och kan ej sova. Flyttar till soffan
02.45 Leonie vakan och dricker välling
03.00 Leonie flyttar till Emilias säng där Raffa ligger.

06.45 Alla vaknar, INGEN SOVER DÄR DE SKA!

Nu bör det iväg till Ullared. Gode gud låt mig vara ensam därt :)

Nu ska jag hoppa i säng!

Det får bli en tidigt kväll för mig idag. I morgon ska jag äntligen få min lediga fredag som jag har planerat så länge. Jag ska göra ett nytt försök att ta mig in på Ullared, och hoppas på bättre lycka denna gång. Tanken är att bli klar med alla julklappar till tjejerna. Ska möta upp Millan i Varberg, som denna natt lyxar sig på Varbergs Spa med sitt jobb.
Tänkte köra iväg lite tidigare för att ta en snabb fika med Linda och hennes dotter Amelie också.

På kvällen ska Raffa iväg med alla granngubbar till Lycke och förbereda vårt julbak. Alla mammor och barn åker sedan upp på lördag förmiddag och då ska vi baka, äta middag och gå på julmarknad. Härlig tradition! Bilder kommer!

Nu blir det sängen för mig. God natt alla ♥

Nu ska jag sätta fart på Sverige!

  AFTONBLADET gav mig just besked om att Handelsbanken gett mig årets julklapp!

Enligt senaste budet sänker Handelsbanken de rörliga räntorna med 1,79%. Det innebär VÄLDIGT mycket pengar mer i månaden för oss som har STORA lån. Jag känner mig redan jätterik!

TUSEN TACK!
Jag lovar att göra som ni vill, dvs shoppa loss så Sverige kommer i rullning igen :)





Har en snygging på kontoret idag!

Godmorgon alla

Idag ska jag jobba järnet och ÄNTLIGEN får jag ha min man, även Teknisk chef på företaget, hos mig på kontoret hela dagen! Nu kan han ta alla krångliga samtal och bära runt på pumpar!

Jag kan jobba i lugn och ro, och ibland småtitta på mannen i mitt liv ♥


Bild tagen på Avalon hotell i Göteborg 16 feb 2008 då vi gifte oss.

Soft kväll och eftermiddag!

En väldigt stressad och krånglig dag vände och blev istället en soft kväll. Jag hade verkligen problem idag när jag for Göteborg runt och levererade material och pumpar för fullt. Pumpen jag skulle hämta upp i södra delen av Gbg och sedan leverera i norra delen, visade sig stå i ett radhusområde där jag inte kunde köra fram med bilen. Fick parkera en bra dit därifrån och släpade som en idiot på utedelen! 
Vid 14 tiden valde jag att skita i alla problem och åkte med Raffa hem istället. Vi somnade som små grisar direkt! 
En av få fördelar med att äga eget företag är att man kan göra så när man känner att man måste :)

Barnen var sedan med Tilde hem och de kom hem först vid 19.30, så vi hade en lugn och skön eftermiddag. Har njutit av god mat och ett gott glas vin, som nu blivit till tre......

Nu ska jag strax lägga mig så jag kommer upp i tid och får ta igen förlorad arbetstid. 

Vardagslyx är att unna sig att ta hand om sig själv, skita i allt runt om och bara NJUTA! 

Kom och tävla!

Påminner er om att anmäla Er till min tävling!



För att vara med i tävlingen vill jag att du gör följande:

1. Lämna en kommentar i fältet nedan.
2. Besök Malin som är min kontakt på Mary Kay. Just nu har hon 10% till alla som lämnar en intresseanmälan!
3. Kopiera denna bild och text och lägg den sedan på din blogg där du talar om att du tävlar på Wojtansblogg och länka till min sida!

Tävlingen pågår till söndag den 7/12 och vinnaren får en ljuvlig Body Cleanser, till ett värde av 249 kr.

 


Mary Kay® Loofah Body Cleanser Red Tea & Fig


Denna sammansättning av växtextrakt är välgörande för huden och innehåller små bitar av loofahfibrer som avlägsnar orenheter från hudens yta för att återställa dess naturliga lyster, men är mild nog att kunna användas dagligen. Red Tea & Fig innehåller finmalda macadamianötter samt hallon och kiwikärnor.

Lycka till!

Missa inta att TÄVLA!

Ni glömmer väl inte av att anmäla Er till min Tävling?

Vardagslyx

Barnen hängde med Tilde hem idag, så nu sitter Raffa och jag och njuter av var sin Irish Coffeè.
Han har lyckats slita sig från Mamma Mia!
Kanske annorlunda stt dricka Irish en onsdageftermiddag men vilken vardagslyx.


Med lite extra råsocker på toppen av grädden blir den perfekt ♥

Jag har förlorat min man!


Denna tjej har stulit min mans hjärta!


VARFÖR köpte vi hem Mamma Mia?
Min man är helt betuttad och har nu satt på filmen för 6:e gången sedan vi köpte den i lördags!
Det lite gulliga med det hela är att han kör den på "Sing Along" versionen så att han ska kunna sjunga med i texten.

Att vinna miljoner!

Brukar ni också dagdrömma om att ni vann miljoner på lotto?
Brukar ni också få samma problem som jag?

När jag ibland drömmer mig bort om en storvinst får jag alltid problem!
Jag börjar med att jag drömmer om 1 miljon och så börjar jag fundera på vad jag skulle göra med dessa pengar

- Amortera ner hälften av huset!
Skit, 1 miljon är redan för lite. Jag får nog vinna 2 miljoner
- Amortera ner hälften av huset
- Resa jorden runt under 1 år
Skit, 2 miljoner är för lite. Jag får nog vinna 5 miljoner
- Amortera
- Resa
-Skänka pengar till familjen
Skit, nu är det för lite igen! Då gör jag ett superhopp och låter mig själv vinna drömvinsten på 89 miljoner!

- Amortera
- Resa
- Skänka till fattiga
- Feta konton till barnen
- Amortera bästa vännens hus
SEN DYKER DE STÖRSTA PROBLEMEN UPP! Hur mycket och till vem ska jag skänka om jag vann så mycket pengar?
Tänk om jag ger bort 1 mille till XXXXXXX och den sen blir dum mot mig?
Om jag ska ge 1 mille till olika stödprojekt, vilka ska jag då välja?
Efter en stund inser jag att detta att vinna 89 miljoner skulle ge mig VÄLDIGA problem!

Nu har jag räknat ut att den perfekt summan för mig att vinna är 38,5 miljoner! Då skulle jag kunna skänka lagom , amortera lagom, bygga om lagom, resa lagom osv.......

Kanske jag ska börja med att tippa?

God morgon onsdag

Dagen börjar med massor av problem! 
Det saknas pumpar och material till killarna så nu måste jag åka Göteborg runt och leverera detta till dom! Det var inte vad jag hade räknat med, och jag är klädd i klänning och höga stövlar! 
Blir snyggt att åka runt till kunder i klänning och bära värmepumpar! Dessutom är ena delen av pumpen väldigt tung och den ska jag klara av att lyfta upp i min bagagelucka. Men med denna lilla klänning på mig kanske jag kan få lite hjälp :) 

Ha en bra dag ♥

Hämtning på dagis!


En hemlig Leonie som gömmer sig bakom kragen!



Emilia som haft en jättekul dag på dagis!



Nu är vi hemma och jag ska snart laga pannkakor till tjejerna och deras kompis Emily som också är med hem.
De sitter och tittar på Mamma Mia, som vi köpte i helgen. Trodde att den filmen skulle vara till mig och att det bara var jag som skulle gilla den, men så fel jag hade! Raffa och tjejerna såg den 5 gånger bara i helgen och de tjatar om filmen hela tiden! Även Leonie kan nu sjunga "Honey Honey"!
Och precis som jag trodde så är Raffa småförälskad i dottern ♥

Mera Kap Verde!

Nu har jag tjatat och lyckats övertala Marcus att få visa bilden av honom och barnen. Jag sa att det var ca 10 pers om dagen som läser min blogg så det var inte såååå många som skulle se bilden. Nu är det ju lite fler än det men det kommer han inte få veta :) Vem vet, han kanske startar en bloggsvärm hos mig ?


Bilden är tagen genom en lucka i en mur! Marcus snurrar runt med Bella och Emilia.



Det var som sagt mycket sand i Kap Verde! Barnen och Marcus har roat sig
med att gräva ner mig! Som tur är kom Marcus med en öl åt mig då och då.



Visst blir man sugen att lämna regn och blåst i Gbg och fara till värmen :)

Grattis till BragdGULDET!

Läser nu i Aftonbladet att Jonas Jacobsson fått årets Bragdguld!
Ett stort GRATTIS till Jonas, det var du värd!

Jonas kommer från samma lilla håla som mig, nämligen Kolmården. Vi gick förbi Jonas hus varje gång vi skulle till förskolan och vi visste att det bodde en "känd man" därinne :)

Idag får jag vara riktigt stolt över lilla Kolmården!








 

Ett regnigt Göteborg får mig att drömma bort.....

I febrauari detta år, veckan efter vårt bröllop, reste vi til Kap Verde. Vi var där i 2 veckor tillsammans med Marcus (som jobbar hos oss) Pernilla och deras Bella. Vi bodde på ett All inclusive hotell och hade det väldigt bra! 
Kap Verde i sig var inte det bästa stället jag varit på. Torrt, öken och inte mycket att se, men vi hade en väldigt bra semester alla fall, resesällksapet gör väldigt mycket :)
Jag var superglad för för första gången på en långresa hade jag med en väldigt bra kamera. Köpte en Nikon D40 någon månad innan och såg verkligen fram emot att fota massor. När 1 vecka har gått och jag har tagit 275 bilder går mitt minneskort sönder! Jag jagade hjälp överallt när jag kom hem men bilderna gick inte att rädda, fy så trist.

Nu har Pernilla bränt deras bilder åt mig och jag får se lite från vår semester!
Njuter och drömmer mig tillbaka! 


Leonie leker i sanden och bryr sig inte det minsta över hur mycket sand hon har i ansiktet!


Jag har även en jättebra bild av Marcus med Emilia och Bella. Vill så gärna visa den men jag måste tjata lite till på Marcus för att få hans godkännande! Lägger aldrig upp bilder på andra utan att ha fått ett ok, och det sitter lite långt inne hos Marcus! Kan det bero på att hotellet bjöd på underbar mat och att  Marcus poserar i kallingar? :) 


Ha en ljuvlig dag ♥

Nybadad och rosig

Gud så skönt det var att njuta i badet!

La en ansiktsmask av choklad och det var underbart.
Nu ska jag bara få mig själv att gå och lägga mig, jag fastnar jämt vid denna dator.
Leonie ligger i sin säng (ännu) och hostar väldigt illa. Vi får se hur hon mår i morgon och om det är dags för VAB dag?

Hur gör ni som har två barn? Lämnar ni det friska barnet på dagis? Vid magsjuka stannar självklart bägge hemma , men vid feber och hosta? Å ena sidan kan det vara skönt att lägga all energi på det sjuka barnet och låta denne få all uppmärksamhet. Å andra sidan känns det märkligt att lämna ett friskt barn på dagis när man ändå är hemma!




Missa inte min FÖRSTA TÄVLING!


Du kan vinna en härlig bodyshower från Mary Kay!
SE MITT INLÄGG TILL VÄNSTER!


Jag vill vinna!





Jag är med & tävlar hos SessanOchPrinsessan om ett sett Ull underkläder♥ från Norska Troll & Norrbaggen.se

Härliga blomsterdekorationer


För en riktigt romatisk jul- välj röda rosor i stället för kulor till granen.
Köp små plastprovrör i blomsteraffären och klä dem med silkespapper. Häll på
vatten och stick ner rosorna. Häng fast dem i granen.



Idag när vi var och handlade efter jobb och dagis skulle jag köpa med mig en julinspirerad veckotidning hem. Började småbläddra i olika tidningar och fastnade till slut för "Allers Julmagasin" :) Känns nästan lite väl tantigt men så fick det bli! Nu tror ju jag att ni som läser min blogg är yngre än att ni köper denna tidning ( förutom min mamma) så jag passar på att dela med mig av lite ideèr som jag hittade i den!  


Sätt oasis i botten och täck med mossa. Snurra ihop blad och vira silvertråd runt om.
Klipp ner rosor, trä bladen över stjälkarna och placera dem i vasens ena halva.
Lägg några blad i en hög i vasens andra halva.






En trasig julkula kan man använda som vas till en tulpan. Plantera med jord och mossa.




Det var ju ganska enkla tips så jag ska nog ge mig på att göra dessa, jag som inte är så pysslig!

Nu har jag tappat upp ett bad med olja och ska lägga mig med ansiktsmask från Dermanord som jag vann förra veckan.
Ska njuta av lugn och ro, och läsa en annan tidning jag köpte, " Mat & Vänner"
Idag får det bli en tidigt kväll för mig. Är trött på att vara trött :)


God morgon 1 December

Jag var på semester i ett varmt land, solen sken och jag var superlycklig. Min kompis och jag hade tagit oss till ett stort shoppingcenter och skulle mingla runt i butiker hela dagen......

RRRRRRRRING!

Det var bara en dröm och VÄLDIGT för sent vaknade jag av att telefonen ringde. Det var en montör som undrade var vi var! Han stod på jobbet och väntade på Raffa för de skulle byta bil idag. Vilken bra start på veckan!
Nu är vi på plats och jag får ge järnet!
Önskar Er alla en bra dag ♥


RSS 2.0