Vår eftermiddag med grillning

Efter några första sega timmar här hemma valde vi att gå ut och få lite frisk luft. Barnen lekte med Nils och jag passade på att städa vår bil invändigt, det var ett MEGA behovför det!

Niclas kom sen ut och tände grillen och det blev åter igen grillning ute. Helt underbart. Det finns nog ingen gräns för hur många grillade korvar jag kan få i mig.....


Leonie, Emilia och Nils väntar på att få börja grilla.Smygtagen bild på Leonie. Hon vill inte vara med på kort längre och jag får passa på när hon inte ser!Vårt hus i bakgrunden. Altanen och den stora väggen tillhör det nybyggda som jag målade under sommaren. Andra halvan ska målas på nytt denna sommar eftersom vi målade med en ny färg.Angelica, Nils, Nicklas,Alice och Emilia grillar korv.


Nu blir det några softa timmar innan vi ska sammanstråla med grannarna igen :)
Raffa och Leonie sover och jag ska ta en varmt bad. Emilia står bakom mig just nu och borstar mitt hår och det är superskönt. Underbart med helg när man kan vara så avslappnad! 


God morgon

Jag tror aldrig jag har varit så trött som jag var igår. Varje steg någon tog här hemma dunkade i huvudet och varje ord någon sa värkte i öronen! Med en vindrickande, pratglad man och två fullspeedade småbarn passade jag inte alls in här hemma. Ville bara packa en väska och dra till något hotell. Trots tröttheten envisades jag med att se hela Let`s Dance, men sen blev det sängen direkt.
Jag måste erkänna att jag reagerade lite negativt igår på Let`s Dance. Deras hyllning till Magdalena Graaf blev lite för mycket, enligt mig. Inget emot Maggan, men man fick en känsla av att hon var död. Det kändes jättekonstigt.

Vi har ätit frukost här hemma och nu får vi väl snart börja aktivera oss. Raffa är på Allum och jobbar idag, i morgon är det min tur. Ska bli ganska skönt för jag har ett behova att vara själv just nu och då passar Allum en söndag ganska bra.

Nu får gärna grannAnna komma hem. De är på simskola varje lördagmorgon. Mitt kaffe är slut och så snart hon kommer tänkte jag tigga av henne!

I kväll ska jag vara lite mer aktiv och besöka Er alla och dessutom lämna kommentarer efter mig. Just nu smyger jag och och tittar vad ni gjort, men jag orkar inte skriva!

Mot gummi, glas och metall betyder ett mirakel inget alls......

Dagens bloggare kallar sig Bambi och som vanligt är det en blogg jag följer.
Hon är en relativt nybliven mamma och vi får se massor av underbara kort på hennes son Zack.
Vill du ha tips om Odd Molly kläder är detta bloggen du ska vända dig till. Bambi är ett riktigt Odd Molly fan.

Här kan ni läsa vad Bambi tycker om blogglivet! 
När startade du din blogg och varför?

April 2007. För att jag gillar att ha nåt att göra och "pyssla" med (fixa fina bilder, leta ämnen att skriva om, etc).


Hur ofta uppdaterar du din blogg?

2-10 gånger per dag.


Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?

Har ca 500-600 nu, men bytte nyligen adress (hade över 1000 unika besökare per dag innan). Jag har bloggat länge och då bygger man upp en läsarkrets under tiden. Sen så försöker jag vara aktiv och inte blogga om alltför tråkiga vardagssaker.


Hur mycket tid lägger du på din blogg?

Oj, svårt att uppskatta.. kanske 1-5 timmar per dag.


Har du egna favoritbloggar som du följer?

Ja, just nu är favoriterna Knivlisa, Bloggtipsarna och Finnjonna.


Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?

Det finns massor med positivt: alla söta kommentar man får, att man kan gå tillbaka och minnas allt roligt man har gjort, att man kan bearbeta saker som har hänt genom att sätta ord på det, att man kan tjäna lite extra pengar, mm. Det enda negativa som jag känner är att jag kan ibland bli stressad och känner mig tvingad att uppdatera bloggen ofta och hela tiden hitta på något roligt att skriva om.


Vad är din drivkraft?

Att jag känner det lite som en utmaning att hela tiden utveckla bloggen och komma på nya roliga saker att skriva om. Det är också oerhört roligt när man börjar få fler och fler förfrågningar om samarbeten!


Vad tycker din familj och vänner om att du bloggar?

Dom brukar bli imponerade när dom hör hur många läsare jag har och brukar tycka att jag är företagsam när jag berättar om olika samarbeten.


Vad får du din inspiration ifrån?

Min underbara son och när jag hittar roliga/fina saker att shoppa!


Vad har du har för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?

Att tänka hur vill jag att en blogg som jag själv gillar ska vara och sen utgå ifrån det. (Har också samlat massvis med tips på min blogg, under kategorin "Bloggar".)


Hur ser din framtid ut som bloggare och har du några mål med bloggen?

Jag tänker fortsätta att blogga så länge jag tycker att det är roligt. En dröm skulle vara att kunna leva på enbart bloggen, men jag har inga direkta mål med bloggen.


Tusen tack Bambi för att du ville intervjuas av mig

I Dianas blogg hittar ni idag en intervju med Selma


Jag är som jag sa i mitt tidigare inlägg MYCKET trött idag och detta är nog det sista ni ser av mig idag.
I morgon är jag tillbaka och då förhoppningsvis piggare!

Ha en underbar kväll  och njut av ledigheten
Jag är totalt slut!

Dagen har fortsatt att vara underbar men gud så trött jag är nu. Helst av allt skulle jag vilja sova direkt. Har haft ett MYCKET givande möte idag, synd bara att mötet inte ägde rum för 2 månader sedan för då hade en hel del kunnat vara lite annorlunda i vårt företag. Tror dock att mötet idag kommer gynna vårt företag framöver.

Efter jobbet var det den vanliga rundan på en fredag. Inköp av goda bubblor, hämtning av barn och shopping i fiskvagnen. Barnen har tagit på sig klänningar och väntar på att Let`s Dance ska börja. Stor sorg bara att Magdalena Graf inte längre är med.

Det finns EN sak jag saknar från mitt liv innan barnen kom, och det är att sova middag! Att få somna på eftermiddagen i soffan eller under en filt på sängen är GULD i mina ögon. De sista tre åren innan Emilia föddes pluggade jag heltid för att bli Ekonom, och jobbade samtidigt heltid som servitris. Började skolan 08.15 och kom hem igen vid 13.30, somnade sedan i ett par timmar innan det var dags att gå till jobbet. Sen var man hemma igen vid 02.00 och hann sova några timmar innan man skulle upp igen!
Fråga mig inte när jag gjorde läxorna för det fattar jag inte själv, men utbildningen gick bra alla fall! MIn examen skulle jag ha haft den 28/4-04, men istället fick jag planerat snitt med Emilia den dagen! Gjorde min sluttenta och sista redovisning inför revisorer, skatteexperter och lärare när Emilia var 6 dagar gammal. En klasskompis gick med Emilia utanför klassrummet och det kändes som om navelsträngen fortfarande satt kvar och sved när hon var ifrån mig. Det var nog den sämsta redovisning jag gjort i mitt liv men som tur var de flesta kvinnor där inne så de hade full förståelse och gav mig VG!

Nu fick jag just ett sms av Diana som vill att vi presenterar dagens bloggare! Jag får avsluta här och jobba på det istället!

God morgon veckans BÄSTA dag

Nu är jag på plats på kontoret igen och idag känns allt UNDERBART! Tänk så fort allt kan vända? Både åt det negativa och det positiva. Saker som förra veckan kändes tung och besvärligt är som bortblåst. Jag verkligen känner i hela kroppen att nu kommer ALLT ordna sig. År 2008 var på många sätt väldigt tungt och jag ville ge upp än det en än det andra. Nu är jag helt övertygad om att 2009 blir ett BRA år. Det är verkligen sant att man måste uppleva lite olycka för att inse hur bra man har det när allt är bra. Nu gäller det bara att ta hand om allt bra och se till att det fortsätter att vara bra!

Önskar Er ALLA en underbar dagPs. Grattis på namnsdagen Mamma!

Ny utmaning som jag vågar stå för!

Idag blev jag utmanad av Sessanochprinsessan att visa bilden som jag har i mapp 6, bild nr 6. Jag ska dessutom skicka vidare utmaningen till 6 nya bloggare!
Köpte den laptop som jag använder hemma på kvällstid för bara några månader sedan så det är relativt nytagna foton som ligger här. Sedan jag började blogga tar jag en miljard bilder varje dag och väääldigt många är riktigt dåliga.

Men idag hade jag lite tur ( inget fusk) och bilden är på min underbara familj!
Jag utmanar följande bloggare att göra samma sak:

Bloggungen

Muppsan

Babiantuttar

Bambi

Angelica

Helen

Dagens bloggare!


Nu är det dags att presentera torsdagens bloggare. Idag möter ni Muppsan, ytterligare en blogg jag följer dagligen.
Muppsan bjuder på mängder av barnklädestips och har väldigt ofta roliga tävlingar på sin blogg.

Läs vad Muppsan säger om blogglivet!
MUPPSAN - barnmode, mammatips, personligt, tävlingar och massa annat..!!


När startade du din blogg och varför?
Jag började blogga i januari 2008 men då med en annan blogg - http://angelicious.bloggagratis.se/

tröttnade på bloggagratis efter ca 4månader och skaffade egen domän hos blogspot - Muppsan.com - Varför jag startade med bloggen

- för att min familj och vänner bor såå långt bort och ville kunna visa som bilder och uppdateringar dagligen om vår lilla familj!! Men träffade fort nya

bloggkompisar och fann mitt största intresse - barnmode!!!


Hur ofta uppdaterar du din blogg?
Varje dag, ca 3-7inlägg om dagen!!


Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?
Jag har ca 400unika läsare varje dag och ca 500st sidladdningar varje dag!! Hur jag har fått alla läsare då, - genom tävlingar, länkningar och ett bra innehåll, hehe ;-) Ökar just nu en hel del för varje dag, himla roligt!!


Hur mycket tid lägger du på din blogg?
 Massor, alldeles för mycket ibland... Får nästan dåligt samvete då jag inte bloggat på en hel dag.. :-o


Har du egna favoritbloggar som du följer?
Jag följer jättemånga bloggar, många föräldrabloggar men oxå några av de större, nyfiken som jag är.

Några favoritbloggar är StilettklackarochBarnvagn.blogg.se, Robinsgarderob.blogspot.com, Nikital.blogg.se, Bloggtipsarna.blogg.se


Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?
Skönt att få och kunna skriva av sig och alltid få respons och peppning av underbara läsare! Jag har alldeles fantastiska läsare som kommenterar mycket och det förgyller verkligen ens dagar!! Det negativa är väl att den tar rätt mycket tid.


Vad är din drivkraft?
Min familj, - min underbara Man, min dotter och min bonusgrabb

Vad tycker din familj och vänner om att du bloggar?
Dom tycker det är toppen, då kan alla hemma i kalla Fränsta kika in och se vad vi har för oss

här i huvudstaden!! Båda mina systrar bloggar oxå, EmelieDanielsson.blogspot.com & JeanettelovesPaul.blogspot.comVad du får din inspiration ifrån?
Min familj, vänner, bloggkompisar och självklart alla läsare!!


Vad har du har för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?
Att vara envis, ge inte upp om inte statistiken stiger på en gång. Stirra dig inte blind på den utan försök skriva en blogg som du skulle vilja läsa, en blogg från hjärtat  Vill man anordna tävlingar - sitt inte och vänta på att erbjudanden ska komma in, ta egna initiativ och fråga runt, sen då du kommit en bit - då ska du se att erbjudanden kommer in själv!! Och glöm inte - svara på kommentarer, folk kommer tillbaka till dom som svarar deras kommentarer. Se oxå till att lämna avtryck efter dig då du kikat in hos någon!!


Hur ser din framtid ut som bloggare och har du några mål med bloggen? 
Skulle vara alldeles fantastiskt med ca 1000st unika läsare varje dag!!

Fortsätta alla samarbeten med mina underbara sponsorer samt få nya på vägenTack Muppsan för att du ville delta!

Dianas blogg hittar ni idag en intervju med Matilda
Friends

Lovade ju att beta av en efter en av alla de inläggsförslagen jag hade i huvudet. Resan är avklarad och nu kommer det jag ville säga om Föreningen FRIENDS. Jag skrev klagomål men det vill jag nog förfina. Jag var inte ute efter att klaga, bara uppmärksamma dem lite. Möjligen är det så att jag nu har varit lite gnällig mot dem men då får jag väl ta det.

För några veckor sedan uppmärksammade jag deras logga på en blogg. Det var en bloggare med många besökare som även hade dennes bloggnamn i loggan att hon stödde deras verksamhet. Eftersom det är en fatastisk organisation som gör ett strålande jobb, valde jag att omedelbart anmäla mig för att skänka pengar varje månad. I deras ruta för "övrig" bad jag att också få en sån banner där det stod att jag stödde deras verksamhet. Detta för att sprida deras budskap vidare. Dagarna gick och ingen banner dök upp. Jag valde då att maila till dem igen och ifrågasätta detta. Under dessa dagar hade jag hunnit se att mängder av "storbloggare" hade deras logga med namn i sina bloggar. 

Det är ju väldigt vanligt ( och förståligt) att det är de absolut största bloggarna som får ta del av galor, priser och liknande. Men, att FRIENDS som värnar om att ALLA är lika värda, ALLA betyder lika mycket och ALLA ska vara en del av samhället, skulle välja att göra skillnad på en liten bloggare och en stor bloggare gillade jag inte! Jag skrev till dem om detta och förklarade att även om jag är en liten bloggar så kan jag göra nytta. 

Fick svar av dem igår, som var ganska kort, där de bad om min bloggadress för att göra en banner åt mig! Jag skrev tillbaka och beklagade om jag hade låtit gnällig, men tackade för att jag, lilla bloggaren, också skulle få en. 

Idag fick jag så min egen banner

 

Vår resa så gott som klar!

Strand

Det lutar åt att jag ska sola på denna strand i Guadaloup den 4/3!
Efter mycket letande och övervägande kommer vi troligtvis att boka denna resa idag. Vi har ställt Guadaloup, Thailand och Brasilien mot varandra och det blev Guadaloup som ser ut att bli vinnaren. Det blir ett nytt resmål för mig, de andra ställena har jag redan besökt. Anledningen till att vi haft svårt att välja är att Guadalup blir en billigare resa, men det är dyrare på plats, om man jämför med Thailand. Roligast är att resa till länder där det är billigt så att man slipper tänka och bry sig så mycket om vad saker kostar. I Thailand kan man ju nästan göra vad som helst och äta och dricka hur mycket man vill utan att det kostar skjortan.

Nu är det bara ett sista klartecken från vårt resesällskap så är det klart och vi reser i så fall den 4/3. Så snart det är bokat påbörjar jag min kamp mot ca 6 kg......

Nappungen är på dagis!


Leonie är i värst nappfasen! Hela henens liv kretsar kring dessa nappar. I morse satt hon på golvet i hallen och meddelade oss att - Alla nappor ska med till dagis idag! Den lilla blå är nog inte ens hennes? Måste vara Nils napp hon stulit. Vi tar ifrån henne nappen ur munnen hela tiden men hon springer genast och stoppar i en ny!


Ibland är det bra att sova på saken. Tror att jag nu funnit lösningen med mitt bokföringsproblem gällande lagret. Ska ta ett samtal till revisorn först bara och dubbelkolla. Alla saker jag nämnde för er som ska avhandlas i denna blogg, kommer att komma här så snart tid finnes, en efter en.
Nu ska jag snabbt kika in och se om det finns nya inlägg från Er, sedan får jag sätta fart på jobbet!

Önskar Er alla en bra dag ♥

Redaktören here self!

Dagen bloggare hos mig är Karin Olofsson, redaktör på blogg.se! För några veckor sedan mailade Karin mig och frågade om jag ville bli intervjuad till blogg.se startsida i "Fem snabba frågor".  Jag blev SUPERGLAD och kände mig som värsta kändisen:)
Nu är det Karins tur att få bli kändis hos mig, antar att det måste vara en stolthet!

Här kommer Karins tankar om Blogglivet!


Karin Olofsson


När startade du din blogg och varför?

I november 2007. Det var min kompis idé. Jag bara testade att skapa en för kul. Sedan rullade det på. Jag visste knappt vad en blogg var innan och jag läste inte en enda blogg.

Hur ofta uppdaterar du din blogg?

Cirka 3-4 gånger per dag.

Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?

Vad man gör för att få läsare är väl rätt självklart i de flesta fall - har en intressant blogg, eller ja, att andra finner den intressant. Jag har cirka 2000 unika besökare om dagen.

Hur mycket tid lägger du på din blogg?

Svårt att säga. Eftersom jag jobbar med bloggar sitter jag ju vid datorn hela dagarna. Går in på min blogg då och då under hela dygnet.

Har du egna favoritbloggar som du följer?

Jag läser massvis med bloggar. Det är ju mitt jobb här på blogg. Otroligt svårt att bara välja några.

Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?

Jag ser inget negativt alls med att blogga.

Vad är din drivkraft?

Jag är kreativ. Vill få utlopp för min kreativitet. Om jag inte skulle ha min blogg så skulle jag skriva och fota ändå.

Hur började du blogga?

Se fråga ett.

Vad du får din inspiration ifrån?

Från precis allt. Från att gå upp på morgonen, gå ut på stan, prata med människor. Ja, alla intryck sinnena plockar upp helt enkelt.

Vad har du har för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?

Skriv bra och lär dig kommunicera på ett bra sätt.

 Hur länge du tänker hålla på?

Just nu jobbar jag ju med bloggar på blogg.se på heltid eftersom jag är redaktör på blogg.se. Otroligt svårt att säga. Jag älskar både mitt jobb samt att blogga.


Tack Karin för att du ville vara med på min intervju!

Hos Diana hittar ni idag en intervju med Filippa
Kika gärna in där för att läsa!


För mycket i mitt huvud!

Vissa dagar vet man inte alls vad man ska blogga om och inläggen blir få. Idag är det helt tvärt om.
JAG HAR 1 MILJON GREJER ATT TA UPP, BERÄTTA OM, VISA BILDER PÅ OCH BOLLA MED ER!

Har ju dessutom dagens intervju att presentera. Vart ska jag börja?

- Mitt jagade av resa närmar sig sitt slut :)
- Raffas underbara middag.
- Väggord till tjejernas rum, jag fick pausa med ett glas vin för att överleva!
- Mitt klagomål till föreningen FRIENDS!
- Ett JÄTTEKUL erbjudande jag fått, och även ska få lotta ut till ER!
- Mina tankar om Blogglivet.

Jag får väl beta av ett i taget de närmaste dagarna. Nu när jag skrivit allt här kommer jag ju ihåg vad jag en gång haft i huvudet!

Memory och fotografering

Nu är vi hemma efter en sjukt stressig dag på jobbet! Kändes som om jag skulle  kunnat suttit kvar där tills på fredag!
Att det är mycket att göra får jag ju vara glad för, men jag har också lite problem med min bokföring. Får inte till det med lagerhanteringen. Sitter som en nybörjare och ritar T-konton för mig själv ( språk som jag tror endast ekonomer fattar!) Finns det någon läsare som är en hejare på lager, bokföring och SPCS så hojta gärna till :)

Nu har jag alla fall hoppat i mysbyxor, satt upp håret och tänt kaminen! Barnen och jag har lekt en timme och snart är det dags att börja fixa middag.
Dagens bloggare presenteras mellan 21.30-22.00 i kväll. Diana och jag vill gärna publicera samtidigt och idag krockar våra dagar. Jag hade fullt upp på dagen och hon har fullt upp nu ikväll. Den som väntar på något gott.......Vi spelar Hello Kitty memory, inköpt på Ullared för 29 kr! Gud så duktiga barn är på att minnas.Emilia vann över mig nästan hela tiden. Kanske det beror på att de koncentrerar sig på just det de gör? Jag spelar, funderar på middag, tänker lagerhantering och jäspar samtidigt, även om det är jättekul.Leonie var lite svår att spela med så henne mutade vi med min mobil. Hon gick runt och fotograferade allt hon kunde hitta ( även om jag undrar hur hon lyckas se något) och "pratade med någon"
Möte, stress och sushi

sushi1.jpg

Idag blir det snabba korta inlägg på bloggen för jag drunkar i arbete. Morgonen startade med ett möte med alla montörer och delägare Alltid peppande att samlas och disskutera framtiden.
Anders är nu på väg att hämta lunch och jag ska få ta en kort paus.

Efter att sushin är nere i magen får jag fortsätta jobba undan här!

Önskar er alla en trevlig dag och hoppas komma tillbaka under kvällen ♥

Uppdatering: Ser att jag idag kommer att nå 10 000 läsare på min blogg!

Grattis Duracellmamman!Skickar en Thailandblomma till Duracellmamman som fyller år idag!

STORT GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN

Kram Åsa

Visa mig ditt badrumsskåp!


Fick en utmaning av Duracellmamman! Hon vill att vi ska visa vårt badrumsskåp.
Många menar att man inte ska snoka i badrumsskåp men det förstår jag inte riktigt? Vad brukar folk förvara där som kan vara så hemligt? Nä, jag skäms inte det minsta, men ge faan i mitt sängbord :)

Jag har inte något direkt badrumsskåp så som man brukar ha över handfatet. Vi har en lång bänk vidhandfatet där dagliga grejer står framme. Sedan har vi ett skåp lite längre bort där vi har grejer som kommer fram lite mer sällan, tillsammans med mediciner och "liknade sjukgrejer"

Här kommer den oretucherade sanningen!


Extraskåpet som borde rensas liiiite oftare!

Uppdatering 2 timmar senare: Nu har jag städat bort det tomma paketet med trosskydd!
Detta står framme dagligen och snyggas till lite då och då :)


Badrummet är det som står på tur när det gäller renovering av detta hus. Tyvärr har vi lagt allt för mycket pengar på vårt utbygge där jag fick nytt kök, kontor, rum till Emilia och en relaxavdelning i källaren som inte är klart ännu. Det lära dröja innan vi har pengar nog att påbörja fler projekt här hemma!

Om någon av mina läsare vill hoppa på utmaningen så gör gärna det. Lämna då en kommentar i detta inlägg så att jag vet vart jag kan gå in och smygkika! 


Nattning, blogg och Charlotte Perelli


Nu är det dags att lägga Emilia. Först ska vi bara titta på Charlotte Perellis blogg och se vd hon har gjort idag!
Sedan ska vi läsa en saga, som idag heter Rackarknaster.

Hej så länge!


Dagens Bloggare är på plats!

Här kommer dagens Bloggare!

Idag får ni möta Malin, även kallad Fru Sörmlind. Åter igen en blogg jag följer dagligen. Malin skriver en mycket humoristisk blogg som ofta får mig att skratta, vilket behövs många dagar! Hos Malin kan man just nu nominera vem som ska bli månadens blogg hos henne. Passa på att gå in till henne och nominera din favorit!

Nedan kan ni läsa vad Fru Sörmlind har att säga om blogglivet!


När startade du din blogg och varför?

Jag startade min blogg i januari 2006 första gången. Då lekte jag på blogg.se och tyckte väl inte att det var så dansband direkt. Så Ludwig ordnade en domän till mig och på den vägen är det.


Hur ofta uppdaterar du din blogg?

Det beror på lite, jag brukar försöka få till 5-10 inlägg om dagen. Om jag inte ska vara hemma så tidinställer jag inläggen ifrån Windows Live Writer så att bloggen hålls igång hela tiden.


Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?

Jag har ungefär 250 unika besökare om dagen. Hur många sidvisningar vet jag egentligen inte på rak ärm. Jag har annonserat en hel del på bloglovin men jag har funnit att de flesta som har funnit mig har gjort det genom mun mot mun metoden. Att deras kompisar tipsat dem om min blogg, eller länkat till mig, eller kanske rentav att de har skrivit om mig på sin blogg. Det är otroligt roligt att se inläggen som skrivs om en själv. Men sen å andra sidan är jag kanske lite ego på det viset.


Hur mycket tid lägger du på din blogg?

Jag lägger en hel del tid på min blogg. Inte på själva skrivandet, det sköter sig själv. Men jag försöker hela tiden förbättra sidan så att det blir mer än "Bara en blogg". Jag vill att moolin.se ska vara en sida där man kan läsa min tankar men också att man kan stanna en stund och hitta på något annat, kika runt och ha roligt en stund!


Har du egna favoritbloggar som du följer?

Jag följer ungefär 30 bloggar på en daglig basis, några är vänner, några är internetvänner några är bara bra bloggar. Vemihelvete tycker jag är helt fantastisk och han får mig alltid till att skratta. Min make Ludwigs blogg får mig till att tänka i hans banor och även om det kanske skrämmer mig lite så tycker jag om den.


Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?

Det mest positiva är all underbar feedback som man får av sina läsare! Även om de bara skriver "Ha ha" så vet jag att de har iallafall dragit på smilbanden lite och då har jag gjort mitt. Min blogg ska vara ett roligt avbrott ifrån vardagen. Dit ska du kunna gå och läsa inlägg om mitt liv, alla negativa och positiva saker, vardagssituationer som händer, som kanske händer alla. Olika situationer som alla kan känna igen sig i. Men jag vrider det till någontig roligt. Om det finns någonting negativt så är det väl att man ibland kan känna press att vara rolig, iomed att jag har satt mig själv som en humorblogg. Men jag försöker att inte tänka så mycket så sköter det sig själv.


Vad är din drivkraft?

Min drivkraft är att få människor till att le och känna igen sig i vad jag skriver. Att människor ska gå in på min blogg för att de kanske behöver piggas upp eller bara för att få komma bort ifrån stressen och irritationen som vardagen kan ge.


Hur började du blogga?

Jag började som sagt på blogg.se för tre år sedan och då höll jag mig till ett inlägg om dagen, jag kunde inte alls förstå att folk la upp fler inlägg på en dag. Men sen fick jag en blodad tand och de senaste året så har det blivit mer och mer när bloggen har växt.


Vad du får din inspiration ifrån?

Jag får min inspiration ifrån en massa olika ställen, inte så mycket designinspiration. Mer sättet att uttrycka sig på i text. Alla uttrycker sig olika och det tycker jag är fantastiskt roligt att granska och ta in. Det svenska språket är viktigt för mig och bloggar som skrivs med för avancerad svenska eller för fattig svenska blir bara till ett enda blaha för mig. Jag tycker om välskrivna bloggar helt enkelt.


Vad har du har för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?
Skriv om det som du själv skulle vilja läsa om, ingen tanke är dum men försök att sikta in dig på en kategori av läsare om du vill att din blogg ska bli stor som tex Blondinbella. Bloggar du för din egen skull så blogga om vad tusan du vill och när du vill!   Ja och herregud, det här är viktigt. Under sudda knappen sitter en stor fet knapp som kallas enter. Om man trycker på den så blir det ett hopp ner! En helt magisk funktion som fler bloggare borde använda! Man blir otroligt trött i ögonen av att läsa ett enda långt stycke med text.


Hur mycket du bloggar och hur länge du tänker hålla på?

Jag bloggar en hel del, mellan 5-10 inlägg om dagen och jag tänker hålla på tills jag inte orkar mera, tills jag inte tycker att det är roligt längre helt enkelt. Men det kommer att ta lång tid. Jag har alltid älskat att skriva och nu får jag äntligen publicera mina tankar hur ofta jag vill. Hur galna de än är!


Tack Fru Sörmlind för att du ville vara med på min blogg!

Dianas blogg hittar ni idag en intervju med Ungmamma89
Kika gärna in där och läs hennes intervju!


Min mammavardag

Aj aj aj! Någon slutade prenumerara på min blogg efter inlägget om mina pelargonier!!!

Nu ska jag ta mig tid att göra en utmaning osm jag har dels tiggt mig till av Utlandsmamman och även fått av Duracellmamman. Det handlar om att visa hur min vardag ser ut. På samma sätt som tidningen Mama intervjuar den kändismamman som är i tidningen.


utmaning_kopiera

Så här ser en dag ut för Fru Wojtowicz:

06.30 - Klockan börjar ringa och jag börjar snooza!
 
06.45 - Jag inser att jag måste gå upp! Väcker Emilia som numera sover i sitt rum varje natt. Lägger fram kläder till henne och hon klär sig själv. Hoppar in i duschen.

07.00 - Raffa och Leonie kommer upp, lite segare än resten av familjen. Jag har plockat fram kläder till Leonie och Raffa hjälper henne på med dessa.

07.45 - Alla är klara och vi åker mot dagis. Raffa har då ätit hemma, barnen äter på dagis och jag tar med macka till kontoret. Vem som hämtar och lämnar beror på säsong på vårt företag. Jan-juni brukar vi dela rakt av det som passar för dagen. Sep-Dec är det oftast jag som både hämtar och lämnar.

08.00 - Barnen lämnas på dagis. De går på samma dagis och samma avdelning numera vilket är superskönt. Leonie började först på ett annat dagis en bit där ifrån pga platsbrist och det var ett evigt åkande varje dag

08.15 - Jag kommer till jobbet. "Minglar" lite med montörerna, får iväg dem på jobb, kokar kaffe, äter min macka och gör dagens första blogginlägg. Kollar även på Bloglovin vad ni andra har gjort. Har sällan tid att lämna kommentarer, men läser vad ni har skrivit.

09.00 - Påbörjar mitt jobb. Jag sköter all bokföring, löner, fakturering, skatter. Har inkommande telefon till företaget och tar emot alla beställningar (förhoppningsvis!), bokar alla jobb till montörer, sköter lager och reservdelar. Tillsammans med Raffa och Anders sköter jag framtidsplaner, annonsering och ev utställningar, event och mässor.

12.00 - Äter lunch. Ibland äter jag ensam på kontoret och bloggar samtidigt, ibland blir det lunch ute med kunder eller montörer.

16.00 - Åker från jobbet och hämtar barnen. Oftast följer någon kompis till barnen med hem. Ev handlar vi på vägen hem. Eftermiddagen ägnas åt lek, bad, städning och matlagning.

18.00 - Middag serveras, ett evigt tjatande på barnen att de ska äta!
 
18.30 - Jag plockar undan och städar efter maten. Raffa ser på Tv och myser med barnen.

19.00 - Pyjamaser på och tänder borstas. Oftast lägger Raffa Leonie och jag lägger Emilia. Vi försöker turas om men det brukar bli på det vanliga sättet! Raffa läser för Leonie och somnar oftast bredvid henne. Jag läser en bok för Emilia och har med min bärbara dator. Hon och jag läser Charlotte Perellis blogg. Emilia vill gärna se varje dag vad Charlotte har gjort och vilka klänningar hon har haft på sig! Jag ligger på golvet i hennes björnkudde tills hon somnar. Läser åter igen bloggar via Bloglovin.

19.30 - Här är det nu egentid som gäller. Tvättar och viker ( ytterst sällan) tvätt, läser GP, dricker kaffe.
Ser ibland på Tv men oftast numera hamnar jag framför datorn igen och bloggar. Nu har jag tid att lämna kommentarer hos Er. Letar också efter resor, ringer vänner eller gör annat skoj.

23.00 - Helst bör jag vara i säng vid denna tid. Läser varje kväll innnan jag somnar.

23.00-06.30 Sover och tar hand om Leonie som fortfarande inte sover hela nätter!

Utmanar ALLA som läser min blogg att göra en liknande lista. Lämna gärna en kommentar hos mig att ni gjort den så att jag kan gå in och läsa om er dag!

Detta tog lång tid så nu måste jag VERKLIGEN JOBBA!

Tantvarning!

För bara en vecka sedan skrev jag in min blogg om mitt möte med Söta Diana! Klagade på att jag kände mig så gammal, trött och rynkig tillsammans med henne. Ikväll har jag gjort själ för varenda rynka jag har! Jag har klippt ner mina övervintrade pelargoner och satt de avklippa delarna i vatten och hoppas att de ska förädla sig!

Kan det bli mer tantvarning än så?


Nu ska tanten krypa ner i sängen och vila sin slitna kropp.
Sov gott alla ♥


Tävling hos Sessanochprinsessan
"Jag tävlar om ett Zillstar.se presentkort på 400kr hos SessanOchPrinsessan"
Drew Barrymore vs Orup a la 90-tal!Hittade denna bild i Aftonbladets Klick häromdagen. Drew Barrymore är vanligtvis ingen favorit men på denna bild tycker jag att hon är grymt vacker. Vilken underbar frisyr! Så vill jag se ut!
Problemet är bara att jag inte vågar klippa page. För många år sedan hade jag en pagefrisyr och vid ett tillfälle satt jag och min bästa vän och pratade om att vara lik någon kändis. Min bästa vän sa då att hon tyckte jag var lik Orup!
Detta var på 90-talet och Orup var väl inte det snyggaste jag sett. Efter det har jag många gånger funderat på att klippa page men varje gång kommer min bästa väns ord upp i hjärnan och jag väljer då att avstå!

Vill påpeka att hon trots detta fortfarande är min bästa vän

Duracellmamman: Here she come!

Det är med stor ära jag presenterar dagens bloggare. Hon kallar sig Duracellmamman och hon gör verkligen skäl för sitt namn! En kvinna med mer energi får man leta efter. Jag följer hennes blogg dagligen och beundrar henne väldigt mycket. Hon har så många läsare och får så mycket kommentarer, och hon svarar alla i deras egna bloggar! Beundransvärt enligt mig! Jag är mycket stolt över att få ligga på hennes favoritlista. Duracellmamman har en önskan om att samla mammabloggare för en egen Gala under sommaren. Jag har lovat att hjälpa henne med detta och jag hoppas vi får till något riktigt bra och att så många som möjligt vill komma och möta upp! 

Läs här nedan vad Duracellmamman säger om blogglivet!
                                                   

När startade du din blogg och varför?

Jag började blogga på en riktig blogg december 2006. Innan dess använde jag vår hemsida, som skapades inför vårt bröllop som blogg. Jag älskar att få skriva av mig, få sorterat tankarna där uppe på hjärnkontoret helt enkelt. Innan den här virtuella världen exploderade, skrev jag dagbok, ja ända sedan jag var liten.


Hur ofta uppdaterar du din blogg?

Väldigt olika, men ofta brukar det bli 3-5 inlägg per dag. Beror lite på vad som händer och sker under den aktuella dagen.


Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?

Varierar, men i snitt har jag 2500-3500 besökare dagligen på bloggen, ungefär en tredjedel del är unika besökare. Jag har en skara på ca 500 läsare som är trogna, har många som följt mig sedan jag började för över 2 år sedan.


Jag skriver öppet om vårt liv i bloggen, ogenerat, utan några fördragna gardiner, tror att just det lockar folk att fortsätta läsa inne hos mig. För något måste det ju vara, annars skulle ju inte så många fortsätta läsa;-)


Har egentligen inte gjort så mycket för att få mina läsare. I början var jag aktiv inne på forumet Familjeliv, vilket i sin tur lockade många läsare till bloggen.


Hur mycket tid lägger du på din blogg?

Alldeles för mycket om Du frågar min man;-) Blir lätt 6-7 timmar om dagen, varav 2-3 timmar varje dag går åt att svara på kommentarer, besöka andras bloggar och inte minst svara på mail som kommer in. För mig är det viktigt att svara på kommentarer, när en läsare har tagit sig den tiden att lämna en underbar kommentar, är det minsta jag kan göra, att just svara tillbaka.


Har du egna favoritbloggar som du följer?

Många, har en länklista inne på bloggen där mina favoritbloggar finns. Den är inte statisk, utan ändrar sig hela tiden. För bara sådär hittar jag en ny favorit blogg jag börjar följa, och någon annan faller bort. Har dock en regel att aldrig ha mer än 10 favoriter åt gången, annars skulle jag inte hinna med annat än att läsa bloggar hela dagarna;-)

  

Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?

All den underbara respons man får på bloggen är utan tvekan positiv! Varje dag strömmar det in massor av härliga kommentarer och mail! Ger mig en underbar feedback, värme och kraft!


Sen har jag fått massor av nya vänner, vänner som jag säkerligen annars aldrig hade träffat! Tänk så mycket man hade gått miste om!


Det negativa är att det ibland kretsat lite för mycket kring bloggen. Man har svårt att koppla bort den mellan varven... för även fast jag ibland faktiskt försöker, så händer något, som jag bara måste få berätta för mina läsare.


Vad är din drivkraft?

Att jag älskar att skriva av mig, få dokumenterat vårt liv! Samtidigt som man får en sån enorm respons/feedback tillbaka! En härlig kombination, som utan tvekan fungerar som bränsle i motorn;-)


Hur började du blogga?

I samband med att vi började planera vårt bröllop. Jag ville dokumentera förberedelserna, ja som började 11 månader innan den stora dagen. Sen har det bara fortsatt... de läsarna som har följt mig hela vägen, har fått läsa om bröllop, husköp, renoveringar, graviditet, vårdnadstvist, flytt och inte minst Mathildas liv. Ja från start, för såklart bloggade jag även ifrån förlossningen, man är ju inte Bloggerska för inte;-)


Vad du får din inspiration ifrån?

Livet! Från min underbara familj, från vår vardag... ja från allt som händer omkring oss helt enkelt!


Vad har du har för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?

Först och främst, var ärlig i Din blogg, dela med Dig av Ditt liv! Skriv från hjärtat, ibland har man bra dagar, ibland sämre, låt Dina läsare få ta del av alla sidor.


Besök andras bloggar, kommentera aktivt, svara alltid på kommentarer!


Se till att Du anger tags när Du skriver, eftersom Din blogg då hamnar oftare i sökmotorerna.


Hur mycket du bloggar och hur länge du tänker hålla på?

Jag bloggar alldeles för mycket, men samtidigt så älskar jag det! Har ju till och med lyckats med konsten att få min Man att börja blogga, så det ska mycket till att jag slutar. Kommer utan tvekan fortsätta så länge som jag har samma känsla inför bloggandet!


Utvecklingen här ute i den virtuella världen går fort, så inom ett par år kommer säkerligen bloggandet ersättas av någon annan form, misstänker att jag hänger på i den utvecklingen;-)


 

Tusen tack Duracellmamman för att du ville låta dig intervjuas i min blogg!

Hos
Diana hittar ni idag en intervju med Heja Abbe
Abbe föddes 2005 med en kromosomavvikelse och ett medfött hjärtfel. Hans pappa skriver om deras liv och deras vardag. En underbar blogg som jag läser ofta!
 


Ny vecka och nya arbetsdagar


Raffa och Emilia på promenad på "The Beach" där filmen med samma namn spelades in. Överallt blev man påmind om vad Thailand nyligen blivit drabbat av! Det fanns skyltar på alla stränder om vilket håll man ska springa om en Tsunami kommer, och vart man ska samlas upp. Att gå runt på dessa stränder med tre barn och veta vad en del föräldrar fått gå igenom var ibland ganska tungt. Jag håller konstant utskik över fronten numera när jag reser.Även om jag la mig tidigt har jag inte fått den sömn jag hade velat ha. Först en man som kommer in sent och lägger sig och då väcker mig, sedan en lite  Leonie som tjatar om välling! Jag flyttade mig till slut till soffan. La Leonie med Raffa i vår säng med välling och själv fick jag börja läsa igen för att natta om mig själv. Just som jag släckt lampan och ska somna hör jag Leonie komma gående igen.
- Jag vill vara med dig mamma.
Blev ju lite glad eftersom hon normalt sätt är en pappagris, så vi somnade tillsammans i soffan hon och jag.
Var tidigt på jobbet och har nu fått iväg de flesta montörer på jobb. Själv ska jag fortsätta med alla avstämningar för förra året, samt boka in de jobb som inkommit under helgen.

Dagens bloggare presenteras under eftermiddagen/kvällen.


Önskar Er alla en bra dag

Min kropp skriker efter sömn!

Min tanke var att ägna kvällen åt ett trevligt blogginlägg och gå runt bland alla mina favoritbloggar och lämna trevliga kommentarer, men jag ger upp!
Jag är supertrött och har just vaknat efter att ha nattat Leonie. Att jag somnar vid nattning är mycket ovanligt, till skillnad från min kära man som somnar varje kväll. Jga har nu bestämt mig för att stänga ner denna dator och lyssna på min kropp. Den behöver sömn och inget bloggande :)

I morgon är det en ny dag och ny vecka och då kör vi med nya friska tag!

Kram till er alla ♥

I morgon hittar ni en ny intervju här, glöm inte att kika in!

Dagen efter......

Vi började kvällen med bubbel, alltid lika trevligt! Synd bara att jag inte hade torkat av ljuslyktan innan jag fotade!Jag är väldigt dålig på att fotografera mat, förstår inte hur proffsen gör? Detta är alla fall vad som bjöds på igår. Kycklingfileèr som jag fyllde med bladspenat, getost och pruciotto. Salt, pepper och olivolja och så in i ugnen. Serverades med färsk bandtagelitelle som jag kokte upp med grädde och tryffelolja.Tänk att det som är så gott ena dagen, kan ställa till det så andra dagen? Jag har med andra ord lite ont i huvudet idag:)
Vi hade alla fall väldigt trevligt och barnen lekte jättebra. Till dessert åt vi Anna Karis goda kladdkaka som hon hade med sig, och till det Irish Coffeè. Nu är det ganska slappt här hemma och ingen orkar göra något idag. Vi gjorde faktiskt inget igår heller! Vi var bara hemma och städade undan och softade. Vi har verkligen blivit experter på att ta det lugnt och det är jag väldigt glad för. Jag har alltid varit sån som springer runt med långa TO DO listor och aldrig slappnar av. Det håller inte i längden och därför är jag glad för min numera slappa stil.
Om en timme ska Raffa iväg och träna fotboll och han ska ta med barnen. Det är inomhus i en sporthall så barnen leker under tiden han spelar. Själv ska jag passa på att softa ännu mer!

Rykten säger att vi alla grannar ( 4 familjer) ska ses kl 16.00 och grilla korv. Två av dessa familjer träffades igår och de har lagt planer för att vi alla fyra ska åka på chartersemester ihop under höstlovet. Detta skall tydligen disskuteras i eftermiddag. Älskar korv med bröd så inte mig emot.


Önskar Er en härlig lördag


Jag älskar tulpaner och är så glad att tulpansäsongen är här! Dessa tillängnar jag Er alla som läser och kommenterar på min blogg. Era kommentarer gör mig superglad.Lördagen är här och vi har nyss ätit frukost. Som vanligt fanns det räkor kvar så att jag kunde göra en räksmörgås till frukost. Leonie har varit i sitt esse denna morgon och showat för fullt. Emilia längtar till i kväll då två av hennes dagiskompisar med familjer kommer och äter middag hos oss. Tiderna är lite förändrade nu i ens liv. Vi bjöd två föräldrapar hit ikväll och tyckte det verkade lagom. Räknade nu ut att vi tillsammans har 8 barn så det blir verkligen fullt hus. Jag planerar att köra två sittningar, låta barnen äta först och så kan de leka medan vi vuxna äter.
Jag ska bjuda på fylldkycklingfilè med tryffelpasta, hoppas det blir bra.

Nu ska vi ta tag i dagen här hemma. Vi kan inte helt bestämma oss för vad vi  ska göra. Städa, åka till Mio och leta "braskaminfåtölj, eller om vi ska åka till gymmet och sola&basta. Båda jag och Raffa har varit halvkassa hela veckan så träna vågar vi inte men lite solarium, massagestol och bastu sitter ju inte fel. 

Hoppas ni alla får en underbar lördag.
Missa inte intervjuen med Singelpappan i mitt tidigare inlägg.
Nästa intervju kommer på måndag!

Kram 

It`s better to have loved and lost than never loved at all......

Det är dags att presentera dagens bloggare!
Idag får ni höra vad Singelpappan har att säga om blogglivet

Jag hittade hans blogg av en slump för inte så länge sedan. Jag ska vara helt ärlig, när jag hade börjat läsa en liten bit ångrade jag att jag hade gått in på hans sida. Det var oerhört jobbigt att läsa vad han och hans familj råkade ut för. Tårarna rann och för mig som själv är mamma är det ofattbart att föreställa sig hur han har fixat detta. Jag fortsatte trots allt att läsa och följer honom nu dagligen. Det berikar mitt liv att läsa hans blogg. Jag inser vad som är viktigt här i livet. Jag blir tacksam för min familj på ett annat sätt. Jag njuter av varje dag jag har min familj runt mig.

Björn blir idag även intervjuad av Aftonbladet. Läs artikeln HÄR
När startade du din blogg och varför?
bloggen startade jag 6/1-09 för att få skriva av mej efter ett extremt
jobbigt 2008. var med om en trafik olycka, där jag förlorade min fru och en dotter.
Min andra dotter räddade jag, men med stora brännskador och mycket sjukhus!

Hur ofta uppdaterar du din blogg?

Jag uppdaterar min blogg mellan 1 och 4 ggr/dag.. lite beroende
på hur mycket som hänt i mitt liv... i början var det väldigt ofta, men nu
blir det c:a 1gång om dagen.

Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?

Jag har mellan 5500 - 10000 läsare, det är svårt att säga vad som är konstant då bloggen
är så pass ny som den är. Jag tror att jag skriver direkt från hjärtat om saker som kan vara väldigt jobbiga, många behöver känna att de iinte har det så dåligt!!

Hur mycket tid lägger du på din blogg?
Det har blivit ganska mycket tid, men  nu är det kanske någon timma om dagen.
den mesta tiden går åt att läsa alla kommentarerna som kommer. Jag läser ALLA
kommentarer som kommer till bloggen.

Har du egna favoritbloggar som du följer?

Jag är så ny i bloggandet att jag inte hunnit hitta någon! men jag brukar läsa vissa av mina läsares bloggar!

Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?

det positiva med bloggen är att man når ut med det man vill berätta.
det negativa är att det är lätt att LEVA sitt liv i bloggen.

Vad är din drivkraft?

Nyfikenhet på livet och vilja dela med mig av min tankar och känslor.

Hur började du blogga?
Jag hade en idè om att skriva ner mina tankar om allt som hände 2008, för en kommande bok. Efter några dagar hade jag flera tusen läsare.

Vad du får din inspiration ifrån?

Min dotter och mina medmänniskor.

Vad har du har för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?

Skriv om det DU vill berätta, det du vill förmedla. Skriver du bra och från hjärtat så kommer det. Besök andra bloggar, skriv kommentarer och ligg på!

Hur mycket du bloggar och hur länge du tänker hålla på?
jag bloggar nog ganska mycket och kommer att hålla på tills jag tröttnar!!Tusen tack Björn för att du ville vara med på min blogg.
Önskar dig och din dotter all lycka ♥


Dianas blogg hittar ni idag en intervju med Sofie
En blogg med otroligt mycket snygga kläder.
Besök gärna henne och se vad Sofie säger om blogglivet!

Hämtning på dagis


Det var ett litet Lejon jag hämtad på dagis idag!Leonie satt djupt koncentrerad och gjorde pärlhalsband.


ÄNTLIGEN är arbetsdagen slut och vi är alla hemma. Vi har handlat och besökt fiskvagnen som vanligt, som tyvärr inte hade några krabbklor. Köpte istället några pilgrimsmusslor som jag ska grilla tillsammans med purjolök och svamp.
Kaminen är självklart tänd och mysfaktorn är hög här hemma.
Nu softar vi lite innan all mat ska fram på bordet. Alla längtar efter Let`s Dance. Innan jag slappnar av allt för mycket ska dagens intervjuv presenteras. Den beräknas komma ca 19.00 och jag tycker absolut att ni ska kika in här då!

Hoppas ni också kommit hem från jobbet och känner helgstämning ♥

Härliga Fredag!


På väg till daigs i morse. Leonie ville ha med sig Mamma Mu idag. Dagiset har regler om att leksaker endast får tas med på måndagar då det är "visasamling". Förklarade detta för henne men då ville hon att Mamma Mu skulle åka bil med henne och sedan vänta i bilen tills hon slutat dagis.


I natt har vi fått lite snö i Göteborg och jag hoppas att det kommer mer och att det stannar en stund. Skönt med lite vitt som lyser upp, och kul för barnen om de kan få leka i snön.
Tanken att vara ledig på fredagar gick åt skogen direkt eftersom det är mycket att göra just nu. Hoppas på att kunna ha ledigt längre fram. Vaknade alla fall på väldigt gott humör eftersom det är underbara Fredag idag, veckans bästa dag. Ikväll blir det som vanligt fredagsmys och Let`s Dance. Jag tycker att det är Kittys tur att åka ut. Emilia blev skitsur när jag sa det, hon tycker nämligen att Kitty ska vinna! Hon har ju så fina klänningar enligt Emilia.......

Nu ska jag sätta fart och få iväg ett gäng fakturor.
Glöm inte att läsa min intervju med Sessanochprinsessan i förra inlägget.
Under eftermiddagen/kvällen kommer här en intervju med en manlig bloggar som har fått stor uppmärksamhet den sista tiden. Jag är jättestolt att han vill vara med i min intervjuserie!

Ha en underbart dag ♥

Sessanochprinsessan!


Nu är det dags att presentera min andra bloggfavorit.
Sessanochprinsessan har en underbar blogg som jag läser så snart den är uppdaterad. Här får vi följa en Svensk tjej och hennes familj i deras vardag. Sessan är svensk men bor i Norge sedan 16 år tillbaka. Jag är helt övertygad om att jag en dag kommer att träffa Sessan IRL, om inte annat så när jag ska leverera den filt som jag har lovat att hon ska få av mig! Jag bodde själv i Oslo för många år sedan och min kompis som jag flyttade dit med bor numera i samma stad som Sessan. Ser verkligen fram emot att en dag ta ett glas vin med henne! 

I Dianas blogg hittar ni idag en intevju med MammaBecka.
En 18 åring tjej som är trebarnsmamma  (WOW!) Kika gärna in och läs den intervjuen!

Välkommen Sessanochprinsessan!


 

När startade du din blogg och varför?

Jag startade att blogga Maj 07 efter att ha tillbringat mycket tid på mamma forum.

Jag var trött på otrevliga hållningar bak vissa nick names, samtidigt som jag ville skriva om 

barnutstyr ol. Då insåg jag också att detta var ett perfekt sätt för min familj i Sverige att

få hänga med i våran vardag ;D


Hur ofta uppdaterar du din blogg?


Mellan 3 & 5 gånger i dygnet


Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?


Jag ligger på runt 1000 +, läsare pr dygn nu. Fredag lördag något färre.

jag hade nog med mig en del från forums världen & resten fattar jag själv inte vart dom kommer ifrån *fniss*


Hur mycket tid lägger du på din blogg?

NOG.....


Har du egna favoritbloggar som du följer?


Absolut, DIN bland annat ;D


Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?


Det positiva är ju all den underbara feedback man får i kommentarer & alla söta mail.

Det negativa är väl att jag kan få dåligt samvete om jag har en dag med blogg torka & inte producerar som mina

läsare är vana vid.


Vad är din drivkraft?


Ingen annan än att jag tycker det är så sablans kul & det kommer vara en bit dokument från mig till min prinsessa!! 


Hur började du blogga?


Tänkte bara testa hur det fungerade & fastnade


Var får du din inspiration från?


LIVET kort & gott


Vad har du har för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?


Jag vet inte faktiskt, för jag har aldrig haft något mål anat än att jag ville skriva om det som passar mig

& att den som gillar det är hjärtligt välkommen att ta del av det.

Dock har jag EN regel: Jag jagar inte läsare i bloggar.... Kortsiktig bra statistik ger inte mig lycka & jag tycker själv det är otroligt irriterande!!

Jag känner att jag lyckats med min blogging, när mina läsare återkommer dag efter dag.

Så är det alltid kul när det dyker upp nya läsare i mina kommentarer lite då & då ;D


Hur mycket du bloggar och hur länge du tänker hålla på?


Jag tänker hålla på så länge det är kul, helt enkelt!Tack så mycket Sessanochprinsessan för att ni ville vara med!
Alltid lika kul att läsa Er blogg!


I morgon kommer veckans sista intervju, under helgen tar vi en paus ( dock inte min blogg!)
I morgon har jag nöjet att presentera en manlig bloggare!Tre sockerkakor och en misslyckad husman!


Mina två sockerbagare. Det är inte själva bakningen som är huvudsaken, viktigast är nog att få slicka skålen. Vi bakade i barnens små formar som de fick i julklapp. Det blev en liten rund sockerkaka och två hjärtan!


Sockerkakan blev väldigt god. Vet inte hur jag tänkte när jag började baka idag för jag hade i stort sätt inget hemma. Fick springa över till Nils och hämta det mesta för att få ihop vår smet.

Medan de lagade sockerkakor fixade jag mitt pepparrotskött som vi skulle äta idag. Det blev helt misslyckat, tyvärr!
Köttet var inte kokt tillräckligt så det var jättesegt. Pepparroten hade ingen smak så även om jag och Raffa dränkte potatisen med den så blev det inte stark. Fy, jag gillar verkligen inte att misslyckas i köket!

Nu ska jag söva Emilia och sedan återkommer jag.
I kväll presenteras en ny intervju!

Nu ska jag lära mig att länka till mig själv!

Har länge funderat på hur man gör när man länkar till ett tidigare inlägg som man skrivit. Nu ska jag testa!
Letade fram ett inlägg som jag skrev i juli och det kan ju vara bra att läsa nu.

Mitt inlägg från i somras hittar du HÄR

God morgon
Ibland undrar jag om denna blogg stiger mig åt huvudet? I natt drömde jag att jag fick mail från självaste Madonna. Hon ville gärna vara med i min intervjuserie och jag fick gärna lägga upp bilder på henne :)
Hon var mycket glad för att jag hade tillfrågat henne! Nog har jag lovat Er en del heta bloggare men kanske inte fullt så heta som Madonna, och jag vet i katten om Madonna bloggar.
Missa inte att läs min intervju med Babiantuttar lite längre ner här i bloggen. Under dagen presenteras en ny intervju, och idag ska vi rikta uppmärksamheten mot vårt grannland.


Jag känner mig lite som Madonna idag. Jag har inhandlat ett ordentligt headset till min telefon och har nu en sån där liten mic som sticker fram som jag kan prata i.


Ser bra ut med en vinflaska i bakgrunden va? Fick den av en kund och får väl avnjutas någon dag!


Nu är det dags för mig att sätta fart här. Idag ska jag göra löner, vilket är det tråkigaste jag vet. Förmodligen för att jag inte är så bra på det, utan gör som jag anser blir bra! Än så länge har ingen klagat så helt fel blir det väl inte. Att göra löner är inget kul, men att ha pengarna på kontot i morgon är desto bättre!

Önskar Er alla en bra dag ♥

Det finns negativa sidor med min kamin!


Emilia softar i solen när vi är i Kroatien 2005. Vi kommer inte ihåg vart vi var, men det var i närheten av Pula!
Här var det ganska mysigt att svettas.


Raffa sitter med ett glas rött vid köksbordet och lyssnar på musik, sorterar bilder, och skickar sedan favoritbilder till mig ( bla den som ni ser ovan.). Jag sitter i en fåtölj vid kaminin och dricker vitt vin, bloggar och SVETTAS!
Det finns vissa negativa saker med denna kamin. Jag kan inte längre ha massa ljus tända för då blir det verkligen för mycket, jag får inget gjort för jag sitter här hela tiden och dessutom SVETTAS jag som f...n!
Har tagit fram en deo och tar en "raggardusch" titt som tätt!
Om man nu ska vända allt till positivt så kanske det innebär att jag går ner i vikt av att sitta här. Är det inte så att man svettas bort kalorier? 

Låt mig presentera Babiantuttar!

Sedan en tid tillbaka har Diana och jag jobbat ihop med att få till en intervjuserie här på våra bloggar. Nu är vi äntligen klara och idag presenteras de två första bloggarna! Under kommande dagar kommer ni att få läsa en intervju varje dag av olika bloggare som vi fallit extra mycket för. Kan utlova några riktigt heta bloggare!

Hos Diana hittar ni idag en intervju med Izabella, kika gärna in där också och läs. Vi har valt att ställa samma frågor till alla bloggare och frågorna rör givetvis bloggandet!

Här kommer min första intervju med BABIANTUTTAR
En blogg som jag följer med Bloglovin och läser dagligen. Korta och humoristiska inlägg som inte döljer mycket!När startade du din blogg och varför?

 Februari -08. Jag gick hemma med en nyfödd bebis och hade tråkigt, en blogg var det perfekta nöjet- inga tider att passa och jag kan skryta om mina barn hur mycket jag vill. Dessutom har jag författardrömmar men är alldeles för ostrukturerad för att hålla en röd tråd igenom en hel bok.Hur ofta uppdaterar du din blogg?


Oj, jag är nog lite "hyper" med det där. Vanligtvis cirka fem gånger per dag! Jag vet att jag skulle tjäna på att senarelägga inlägg, då skulle jag snart ha bloggat flera månader framåt. Men jag vill gärna blogga just DÅ och man vill ha "respons" på saker på en gång.


Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?

Det varierar stort, mellan 300 och 1700. Jag har gjort lite research och märkt att många läser i bloggen flera gånger per dag, två tredjedelar är unika besökare för dagen. Jag har haft flyt och har blivit länkad väldigt mycket, och jag länkar dem i sin tur. Sedan har jag märkt att Google gillar mig, allt jag skriver hamnar på första sidan på Google. Väldigt behändigt och det ger nog många läsare.


Hur mycket tid lägger du på din blogg?

Alldeles för mycket. Just med själva bloggen blir det kanske en timme, max. Men så vill man bara kolla..och så fastnar man med att läsa andras bloggar, svara på kommentarer och skriva mejl.


Har du egna favoritbloggar som du följer?

Japp! Alldeles för många är de men jag följer alla jag listat upp som favoriter i högerkolumnen. Dessutom sneglar jag alltid på de stora bloggarna för att se hur de gör.


Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?

Positiva- responsen från läsare! Det är superroligt! Jag skulle nog inte blogga om jag inte fick kommentarer. Det negativa är väl när man får bloggångest, då känns det som man borde skriva någonting "bra" och allt låser sig. Då brukar jag slänga in en ful bild eller en rolig historia så löser det sig. *ler*Vad är din drivkraft?

Jag är envis, gillar att skriva och så är jag nyfiken på hur "stor" bloggen kan bli.


Hur började du blogga?

Började här på Metrobloggen och det var enkelt att komma igång. Kastade ur mig ett par alldeles för långa och "poetiska" inlägg som hade ungefär noll läsare. Sedan läste jag andra bloggar och provade på att skriva olika saker, det tog ett tag att hitta "mitt bloggjag".


Vad du får din inspiration ifrån?

Familjen, vänner, nyheter och min sjuka humor och tankevärld.


Vad har du har för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?

Uppdatera ofta, PINGA på alla pingsajter du hittar och sprid ut till alla att du bloggar. Var aktiv och försök kommentera hos andra och svara på kommentarer du får. De flesta vill ha ett besök tillbaka, att kommentera på sin egen blogg är inte alltid så bra utan ta dig tiden att klicka in på personens blogg. Är någon snäll mot dig (länkar osv) så var snäll tillbaka. Trampa inte på någons tår- hur dålig du än tycker att en blogg är- håll tyst om det. Personen som skriver bloggen gör sitt bästa och har inte bett om din åsikt.


Hur mycket du bloggar och hur länge du tänker hålla på?

Jag bloggar mycket nu när jag fortfarande går hemma, det lär minska när/om jag börjar jobba. (Eller så får jag jobb som bloggare någonstans, det är drömmen.) Direkt när bloggen slutar växa slutar jag blogga och testar någonting nytt.


/Sill-Britt


Tack så mycket Sill-Britt för att du ville vara med på min blogg!

I morgon kommer en ny intervju både hos mig och hos Diana. Kan avslöja att jag vänder min frågvisa näsa mot vårt kära grannland.Mer får ni se i morgon.
Välkommen tillbaka!

Bad och nattning


Här hade jag tidigare en bild av mina tjejer när de badade.
Valde efter viss tråkig information att plocka bort bilden!


Lyckades få en bild när bägge sitter ner. Man måste ju vara försiktig när det gäller nakna barn, vilket är väldigt synd. Finns ju nästan inget sötare än nakna barn som badar, och att man som vanlig medmänniska ska behöva styra sin egen blogg efter idioter som lyckas få tag i det mesta är fruktansvärt synd!


Både jag och Leonie är nybadade. Hon blev supertrött efter en lång dag på dagis, lek med grannen Nils direkt efter, och sedan ett bad. Raffa nattar henne nu och Emilia ligger och väntar på att det ska bli hennes tur. Både ville ha sin pappa idag så själv dricker jag kaffe och bloggar!


Idag bad bägge barnen att få gå och sova redan vid 18,15. Inte vanligt att de ber själva om det. Leonie har just slutat sova på dagis och det är lite tungt för henne nu på eftermiddagarna.
Jag fick hem mitt armband idag från Bracy.se. Först blev jag lite missnöjd då det såg väldigt litet ut. Jag kan inte själv knäppa på det. Raffa fick dock på det och då sitter det lagom hårt. Det är väldigt lätt och inte alls så klumpigt som en del armband med hängen kan vara, vilket är jobbigt när man som jag sitter med en dator hela dagarna. 
Med min beställning fick jag en kod som gör att man får 10% på en beställning hos Bracys. Vill någon beställa något så hojta till så kan ni få min rabatt. Jag har nog fyllt min kvot för shopping denna lön ( tur att det kommer ny på fredag)

Fick just sms om att jag  måste titta på kanal 5 idag kl 20.00. I något program ska de tydligen installera en Daikin värmepump hos någon och det är ju det vi håller på med hela dagarna.
Får se om de är lika duktiga som "mina killar" 

Nu har Emilia tröttnat på att vänta på Raffa ( han har nog somnat hos Leonie) så nu duger visst jag.
Får kila iväg till henne.
Hon hälsar god natt till alla.

Ja tack!Det enda som saknas på denna bild är mig och Raffa i de stolar man ser, och barnen plaskande i vattnet!

God morgon


Nygift och lycklig i sviten på Avalon Hotell. Dricker champagne direkt ur flaskan och skålar med alla som promenerar nedanför. Enda dagen i mitt liv som jag kände att min tatuering inte gjorde sig så bra!I min första bröllopsdag närmar sig med stormsteg, den 16/2 har jag varit Fru Wojtowicz i 1 år. Vi planerade att bo på samma hotell varje år denna dag och jag inser nu att ska vi hålla det så får jag nog boka snart. Just nu är det bara så mycket annat som ska bokas och fixas. Jag har ju mitt hemliga projekt som jag ligger lite efter med, vad det är får ni veta lite senare! Dessutom VILL jag hitta en resa snart. När jag letade bland bilder igår för att hitta flygbilderna på Emilia, slog det mig att Brasilien är ju FANTASTISKT. Började leta efter resa dit istället. Tyvärr så var det så att de hotell jag hittade som jag gillade hade 13 års gräns och det går ju inte. Har bara varit inom en resebyrå ännu så jakten fortsätter.

Nu ska jag sätta fart här på jobbet. Är fortfarande inte 100% i topp och jobbet går trögt.
Hoppas alla ni andra får en härlig dag ♥

På fikaträff med en bloggkompis!


Söta Diana och jag fotar för fullt för att ha till vår blogg! Det är Diana som tar bilden och jag har stulit den från hennes blogg. Bad henne göra den svart/vit så att man inte ser hur blek, trött och gammal jag ser ut jämfört med henne!


Idag har jag för första gången träffat en av er bloggläsare "på riktigt". Mötte upp Diana idag inne i centrala Göteborg och vi fick en jättetrevlig fikastund. Så kul att träffa någon som man läst om i ett halvår utan att egentligen veta vem det är.

Vi har ett jättetrevligt bloggprojekt ihop som kommer att presenteras inom kort för Er alla.

Tack för en jättetrevlig fika idag Diana!

Mina fötter och en söt Emilia


Emilia i Mexico, Riviera Maya 2006Emilia i Polen 2007


Kunde inte låta bli att leta upp mer flygbilder på Emilia. Tyvärr kan jag inte hitta bilden från Brasilien, och bilden från Kap Verde har jag förlorat då hela minneskortet gick åt pipsvängen där! Man ser på bilderna att jag gillar rött nagellack för tårna, även om jag verkar vara dålig på att sköta om dem! Om ni tittar på mitt tidigare inlägg idag där bilden från Thailand ligger, så är den tagen i mars 2007. Bilden ovan är från augusti 2007. Om jag känner mig själv rätt så är det samma målning som ni kan se!Regn, regn, regn.....


Vi har tagit exakt samma bild på varje resa vi varit på. Emilia när hon flyger på mina fötter. Denna bild är från Thailand 2007. Jättekul att jämföra dessa bilder. Första bilden tog vi 2005 i Brasilien.


I Göteborg vräker regnet ner, som vanligt skulle jag vilja säga. När jag flyttade till Gbg för 9 år sedan med min dåvarande kille, var jag väldigt osäker på denna flytt. Jag ville inte lämna Oslo, där jag hade bott i 5 år, jag var osäker på mitt förhållande och jag visste inte vad som väntade i Gbg. När vi kommer med vår flyttbil in i Gbg så ska vi stanna för att tanka. Det vräkte ner regn! Något som är speciellt med Gbg är att det inte regnar lodrätt, det regnar vågrätt eftersom det också blåser jämt. De två värsta klimaten jag vet. Sa till min dåvarande kille att det var ett hemskt väder. Fick till svar:
- Välkommen till Göteborg, så här är det nästa jämt här!
Kände hur paniken växte och ville nästan kräva att han vände bilen.

Jag blev kvar och idag älskar jag Göteborg, även om vädret är som det är!

Idag är det fullt här på mitt kontor, alla är inne och har mängder av frågor och ber om hjälp med en det ena än det andra.
Sitter och väntar på att alla ska ge sig iväg så att jag får lite ro här.

Önskar Er alla en trevlig dag ♥


Idrottsgala och Lipstick jungel

Det krockar lite på TV idag. Älskar att titta på Galor och Idrottsgalan är nog den bästa enligt mig. Samtidigt vill jag ju se den nya serien Lipstick Jungel. Idag får man väl älska att TV3 har så mycket reklam så att jag kan sappa i mellan!
Min stora favorit är ju Zlatan och han är nominerad för Jerringpriset, vilket även Jonas Jacobsson är. Jonas kommer från samma lilla håla som mig, Kolmården, så honom hejar jag lite extra på!

Sist när jag lagade kallops här hemma av min högrev som jag hade köpt, fick jag ett tips av en av Er läsare att man även kunde göra pepparrotskött av detta. Rusade genast och handlade mer högrev och idag har jag kokat detta i två timmar. I morgon blir det alltså pepparrotskött här hemma och jag fortsätter bocka av min husmanskostlista!

I morgon ska jag även göra något att spännade. Jag ska luncha med en av Er bloggläsare :) Få träffa en av er IRL! Jag avslöjar inte idag vem det är utan ni får snällt vänta till i morgon när bilder kommer.
Det ska alla fall bli väldigt skoj och lite pirrigt. Tänk att träffa någon man skrivit med i bara några månader!

Oj, nu kommer Robert Gustavsson, nu får jag lägga detta åt sidan!

Ett brev till mina baciller


Gör ert jobb eller dra!

Hej Bacillfamiljen i min kropp

Nu har ni legat i min kropp i snart en vecka och gottat er.
Under denna tid har ni utfört Er arbete på ett mycket otillfredställande sätt och jag är missnöjd.
Vill ni vara i min kropp så se till att göra jobbet till 100%, halvdana jobb är det värsta jag vet.
Ni kan inte göra mig halvförkyld,halvfebrig och halvhalsont!
Antingen gör ni det ni ska och det ordentligt eller så drar ni från min kropp.
Ni kan besöka någon annan, men inte mina barn, min man, mina anställda, mina nära o kära eller mina bloggvänner.

Jag rekommenderar att ni drar till Gaza, där finns en hel hop idioter som ni skulle kunna besöka!

Mvh Åsa

Ni lär nog få dras med mig och min kamin!


Leonie i morse färdig för dagis! Nya grejen är att ha tofsar. Hon var inte ett dugg intresserad av att gå upp i morse. Hon och Raffa låg länge och myste och vi andra fick tjata upp dem.Som ni säkert förstår så skulle mitt förra inlägg tas med en nypa salt. Självklart vill jag inte sluta blogga, detta är bland det roligaste i mitt liv just nu. Älskar att skriva, älskar att läsa Era kommentarer och jag älskar att läsa Era bloggar!
Jag var bara lite nervös över vad jag ska skriva när jag bara gör en sak om dagarna. Om någon står i valet och kvalet att köpa en kamin, så säger jag bara KÖP! Det är nog det bästa köp jag gjort i mitt liv. Antar att elräkningen minskar en del också nu, även om vedträkontot går från 0-100 direkt! 

Nu ska jag ta en tur ut till Allum. Glömde lämna nyckeln igår och det är Anders som ska vara där idag. Det man inte har i hjärnan får man ha i gaspedalsbenen!

Ny vecka, nya möjligheter, nya möten ♥ 

Ska detta bli mitt sista blogginlägg?

Jag börjar fundera på om jag måste lägga ner min blogg? Under det halvår jag har haft denna blogg har jag visat er bilder på resor jag gjort, kakor jag har bakat, hur jag och barnen leker, nya klädinköp och mycket annat.
Sedan braskaminen kom in i detta hus och mitt liv gör jag ingenting! Jag bara ligger framför den och njuter. Tittar på hur eldslågorna dansar, njuter av värmen och slappnar av. Jag har visat er en bild på detta. Jag har redan skrivit om hur underbart det är. Hur roligt är det för Er att läsa min blogg och se samma text och samma bilder varje dag?

Ska detta behöva bli slutet på min blogg eller ska jag kanske göra något annat än att ligga där?

Just nu ska jag alla fall ta igen många timmars missad sömn, och det är ju heller inget intressant att varken fota eller skriva om!

Kram och god natt ♥

Revansch på min frukost


Kanske inte världens nyttigaste lunch , men väldigt god!


Får man ingen god frukost så tycker jag att man kan få desto godare lunch, eller hur?
Ett bildbevis på att min utlovade bantning går åt pipsvängen :)

Ps syrran, jag är INTE gravid!

God förmiddag - men jag skulle hellre säga god natt!

Är åter tillbaka i butiken på Allum och har precis försökt att få i mig en grillad smörgås som jag betalt 75 kr för! Tjejen som gjorde den hade nog ingen känsla för detta med smörgåsar för hon har dränkt den i någon olja som gör att den inte går att äta. Det var den frukosten och de 75 kronorna.
Tjejen hade heller ingen känsla för vad som passar sig att prata om när man står i en kassa. Hon stod högt och tydligt och pratade skit om en som arbetar i butiken vid sidan av, och det var verkligen inga trevliga saker hon sa. När sedan den omtalade kommer fram till mig och säger - Hej Åsa, hur har du det? blev hon lite röd om kinderna!

Idag har jag allafall kommit ihåg att ta med mig min kofta, så jag fryser inte idag ( Tack Duracellmamman, hann läsa din påminnelse innan jag åkte hemmifrån!)
Däremot är jag TRÖTT så ögonen går i kors. Vi hade en jättetrevlig kväll igår, jag och grannkärringarna. Allt fungerade så bra med vår lösning av barn och middag. Vi började inne hos mig med bubbel och då lekte barnen inne hos Anna och Niklas. Där fick de mat och de stora barnen tog hand om de små. Sedan gick vi in till Niklas som hade lagat jättegod kycklingfilè med parmaskinka och gorgonzola ( tror jag att det var) och till det pasta med någon god sås.
Jag tog sedan med mig mina barn hem och sövde Leonie och när ävan Annas och Carolines små barn sov, träffades vi åter igen inne hos mig.
Bröt upp vid 01- tiden och kastade mig i säng eftersom jag skulle jobba. Tyvärr blev det en sån natt som alla fall jag får ibland, man börjar tänka och kan inte sluta! Tänkte, tänkte och tänkte. Försökte slappna av och somna men det gick inte. Till slut var klockan så mycket att man istället blir stressad över att man inte får sova så många timmar och då kunde jag definitivt inte sova. Sista gången jag kollade på klockan var den 05.27! Jag har med andra ord sovit 3 timmar denna natt och tackar gud för coverstick, marcara och rouge!

Barnen är hemma hos oss och leker med farmor tills Raffa kommer hem. Jag ska genomlida mina arbetstimmar och sedan blir det nog rätt i säng för mig någon timme!

Nu ska jag besöka mängder av bloggar och se vad ni andra har för er.
 Kram från mig ♥

Jag har det väldigt bra!


Leonie är verkligen inte lätt att fota. Hon far runt hela tiden och sätter händerna för ansiktet när jag tar upp kameran.
Här har jag "lurpassat" på henne länge innan hon glömmer av mig och min kamera.


Jag har det oförskämt bra just nu. Ligger på samma plats som igår, framför en brinnande kamin. Bloggar, dricker kaffè och blir matad med ostbågar av Leonie! Inte mycket att klaga på med andra ord.
Emlia måste ha växt många år på de fem timmar jag var borta. Sedan jag kom hem har jag hört följande:

- Om du inte ska ha väskan mamma kan du ställa undan den.
- Pappa, flytta på tidningarna om du läst klart dem, de ska inte ligga överallt.
- Gud så det ser ut här!
- Leonie, nu är det bra med ostbågar, du ska äta mat också.

Jag lämnade en snart 5 åring och kom hem till en 25-åring?

Att jag aldrig lär mig!

Fy vad trist att blogg.se har legat nere hela dagen, man får lite abstinens!
Jag sitter i vår butik i Allum och hade tänkt passa på att besöka Er alla och lämna trevliga kommentarer men nu får jag skynda mig för jag stänger om 1 timme!

Det är inte så ofta jag jobbar här på Allum och varje gång gör jag samma misstag. Tar på mig vår pikè med logga och mitt namn och glömmer sedan att ta med en kofta att ha över detta. Det är iskallt här och nu har jag frusit i 4 timmar. Vi står alltid ensamma i vår butik och det gör ju att jag inte kan lämna butiken,vilket är skitjobbigt. Nu är jag även jättehungrig! Spanar efter att någon jag känner ska vara här och shoppa så att jag kan be denna att handla något gott till mig. Ibland tar vi valet att lämna butiken för några minuter när hungern är som värst, men det resulterade i en laptop mindre en gång! 

Ikväll ska jag mysa med "grannkärringarna". Vi har styrt upp allt väldigt bra, tycker vi själva. Jag är ensam med barnen och Caroline är ensam med sina barn. Bara Anna som har sin man hemma. Vi har då bestämt att vi fruar ska vara inne hos oss och dricka vin vid kaminen, alla barn ska vara inne hos Anna, där även hennes man är och fixar mat till oss!

Det kan nästan inte bli bättre!

Nu ska jag runt och besöka bloggar!

Ikväll börjar jag träna Rumba!

Let`s dance var hur bra som helst idag, jag harskrattat för fullt. Tony Irving är underbar och dansarna är jätteduktiga, med vissa undantag. När jag nu tar en TV paus och läser inläggen som inkommit under kvällen inser jag att det är dags för mig att börja träna dans......

Jag har idag mottagit TVÅ Awarder, en från Jenny och en från Sofia. Tusen tack tjejer! Jag la upp Awarden i veckan och sände den vidare redan då så jag nöjer mig med att tack hjärtligt.
Jag har dessutom blivit recencerad av Bloggtipsarna som uppenbart gillade mitt inlägg om den mobbning som förekommer på skolor runt om i landet. Vi måste tillsammans hjälpas åt att stoppa den.

Fick även höra att min blogg legat som rekommenderad blogg hos Bloglovin vid två tillfällen under dagen.
För Er som inte tidigare insett hur bra Bloglovin är så besök den siten NU. Här kan du prenumerera på de bloggar som du gillar att läsa och du får deras senaste inlägg direkt in på din lista. På så sätt missar du aldrig något av vad din favoritblogg skriver. Jag har en hel hög med bloggar som jag följer där! Vill ni följa min blogg så klicka på länken längst ner i mitt inlägg.
Efter denna kväll känner jag mig väldigt populär och nu tror jag nästan att jag måste börja träna lite. Jag går redan runt och tänker på hur jag ska sträcka mina ben och hur jag ska göra med hållningen.

För jag antar att det är mig ni ser i Let`s Dance nästa år, istället för Blondinbella?

Skickar en STOR kram till Er alla

Tusen tack

Jag vill börja med att säga TUSEN TACK till Er som lämnat goa, underbara och peppande kommentarer till mig idag när jag inte var på topp. Att vika ut sig fullständigt på sin blogg har sina fördelar. Det känns som om många kvinnor i min ålder känner igen sig och då är det ju skönt att vi kan bolla med varandra. Jag har ägnat dagen åt att vila i min säng, men även städat huset och gjort fint inför kvällen. Konstigt nog får städning mig att må bra. Kanske för att jag har svårt att hinna annars eller att man inte orkar efter jobbet. Funderar nu allvarligt på att gå ner i arbetstid och ALLTID vara ledig på fredagar. Ska ta en disskution med mina partners på måndag. Nu känner jag mig bättre men är fortfarande inte 100%.

Något som fick mig att må väldigt bra var detta:


Kaminen är nu klar för att eldas med och Emilia och jag myste framför elden. I väntan på något bättre tog vi Emilias Nallestol och en vanlig kudde. Njuter av ett gott glas vin.
Det blev slutligen för mycket för Leonie. Hon somnade på golvet fullt påklädd!


Nu ska vi äta vår vanliga buffè och se på Let`s Dance.
Önskar Er alla en underbar kväll ♥

Sprid kärleken vidare


jagstodjerfriends

Valde idag och gå med som vänskapare på Friends. se och skänker numera en slant varje månad till deras OTROLIGA arbete som de gör för alla barn runt om i landet. Att få ett samhälle utan mobbning vore en dröm. En dröm som vi föräldrar måste påbörja! Våra barn föds inte elaka, de är underbara varelser som är öppna för det mesta och inte dömmer någon. VI som föräldrar har ett krav på oss att se till att de förblir så. Vi ska lära våra barn att det är insidan som räknas, att alla ska vara älskade, att alla har ett värde och att alla förtjänar att få respekt. 
Vi som föräldrar måste lära våra barn sitt eget värde och ge dem en bra grund och självkänsla för att de ska kunna sprida detta vidare. En människa som är stark, lycklig och mår bra i sig själv sprider också detta vidare. En människa som älskar sig själv och som mår bra inombords får andra människor att må bra. 

Efter att ha läst alla böcker av Mia Thörnström och hennes lära gällande självkänsla, har jag slutat säga till mina tjejer att de är BÄST, att de är så duktiga när de utför något. Istället för att säga att de är duktiga när de målar, frågar jag om de har roligt. Talar om för dem att de valt vackra färger. Jag kan säga till andra att mina barn är duktiga men inte till dem. De ska inte behöva känna att de MÅSTE vara duktiga. De målar för att det är roligt! De duger och är älskade även om de inte är duktiga och BÄST. Mitt stora mål som mamma är att mina tjejer ska känna att de är älskade och trygga i sig själva. De får vara annorlunda, de får ha sin åsikt, de får tycka det de vill, de får misslyckas. Bara de gör det de tycker om och mår bra av. Min tanke är att om jag kan få mina tjejer att älska sig själva för dem de är, så kommer de också att sprida den kärleken vidare. Ska vi tillsamman kämpa för att bli av med mobbningen så måste vi börja med våra egna barn. 

Avslutar med ett citat från någon gala som var på TV, tror det var "Världens barn"

Vi ska kämpa för varenda liten unge! 

En liten sänkt Åsa

Ligger ensam i min säng och livet känns inte alls så topp idag. Känner att tårarna är nära. Jag mår inte helt bra och det känns som om jag har tappat allt. Om ni har läst intervjuen med mig på blogg.se startsida så har ni även läst att 2008 inte var ett bra år och att jag hoppas på förändringar under 2009. Jag menade verkligen vad jag sa men dessa förändringar känns så långt bort. Jag har under så många år sprungit i ett ekorrhjul som snurrat fortare och fortare men jag har inte gjort något för att få det att stanna. I perioder har jag tagit till hjälpmedel men nu känner jag att det är dags för mig att på allvar ta tag i mitt liv. Jag vill inte vara trött och hängig. Jag vill inte "skita i allt". Jag vill inte att det ska vara tungt att gå till jobbet. 
Jag vill vara pigg och glad, älska mitt jobb, njuta av livet och vara GLAD och NÖJD för allt jag har. Jag har faktiskt väldigt mycket att vara glad för men ibland lägger det sig som en skärm framför ögonen så man ser inte vad man faktiskt har.   

Livet som egen företagare är oerhört jobbigt, även om det också är grymt roligt och spännande. Min motivation för företaget just nu är NOLL. Jag skriver då och då i inlägg om mina kvitton som jag inte tar tag i. Det finns tyvärr massor som jag inte tar tag i, för orken och motivationen finns inte där.

Känner att min kropp förfaller. Jag som bantade så duktigt förra året och faktiskt var STOLT på stranden i Kap Verde, har låtit den förfalla. Nu är bara tanken på bikini ett stort ångestmoment!
Ska det vara så svårt att äta rätt? Ska det behöva vara så jobbigt att ta sig iväg till gymmet, jag älskar ju att träna när jag väl är där, jag kommer bara inte dit. I takt med att motivation och ork dalar, ökar mitt intresse för en liten bit choklad.

Det är nog dags för mig att spotta i nävarna igen. Jag ska bara ta en dag i sängen och vila från allt. Har till och med kopplat bort min telefon. En dag ensam i sängen kan göra underverk. Jag ska nyttja den till att ro om mig själv. Kanske även ta en bad med god olja i, lite hårinpackning och ansiktsmask. 

I eftermiddag när min familj kommer hem vill jag vara en glad och ljuvlig mamma/fru. Det är ju fredag och mys som gäller. Kanske denna dag leder till att jag tränar i morgon? Kanske leder denna dag till att jag unnar mig en kvart i solarium och få lite färg?

Kram till Er alla ♥

En sjukling bloggar från sängen


Bägge tjejerna nattades direkt i vår säng,något som bär emot otroligt mycket, men ibland har nöden ingen lag!Åkte hem från jobbet redan strax före 15.00 idag för jag frös så jag skakade. Har legat i sängen sedan dess och sovit en hel del. Jag är sjuk light. Jag har lite ont i halsen, lite täppt i näsan, lite ont i ett öra och lite tjorvig i magen. Vet inte om det bara blir detta och att jag är pigg i morgon eller om det slår till och bryter ut. Raffa hade bokat tid för badminton med en kompis ikväll och han hann inte lägga tjejerna innan han skulle gå. För att slippa kliva ur sängen och köra nattning av två barn valde jag att låta dem somna i vår säng. Det är den ENDA regeln jag alltid har hållt stenhårt på att de INTE får göra, men ibland får man motarbeta sig själv. Allt för att förenkla sin egen vardag. Jag menar att om jag ger upp och söver dem i vår säng så märker jag aldrig när vändningen kommer, för kommer gör den. De får krångla hur mycket de vill med sovandet, men de SKA påbörja sin sömn i sina sängar! Förutom idag då!

Nu är vår braskamin klar och vi har för första gången eldat i den. Hoppas jag är piggare i morgon när det är fredag och dags för det vanliga myset, för i morgon har vi den som gör kvällen ännu bättre. Inser bara att det blir VÄLDIGT varm här och vi kommer nog få sätta in en luftvärmepump här, för att cirkulera luften och värmen.  Tur att jag har så stora kontakter inom det området :)

När vi ändå talar om vårt företag så tänkta jag passa på att säga att har ni frågor gällande energibesparing så hojta gärna till. Jag ställer gärna upp och svarar på om ditt hus skulle passa för en värmepump och  hur stor besparingen skulle bli för just Er familj. Det är nog inte många av Er som jag skulle kunna sälja till ( till bra pris förstås) men ni kan ju alltid få råd och kanske tips på vilken firma ni ska vända Er till just där ni bor.

Hoppas ni alla har en trevlig kväll ♥

Förena nytta med nöje
Vimmelmamman har designat ett armband åt Bracy som enligt mig är jättefint! När man köper armbandet går 25% av summan direkt till Barncancerfonden. Det gör att man kan unna sig något fint samtidigt som man bidrar till att öka Barncancerfondens kassa. 

Gör som jag, beställ ett fint armband till dig själv ♥

Vill ha en strand under mina fötter


Leonie på stranden i Kap Verde feb -08. Medan jag borstar bort all sand som jag får på mig verkar Leonie inte störa sig alls över att hela hon, inklusive munnen är full av sand! Leonie älskar att bada och är inte det minsta rädd, till skillnad mot sin lite mer försiktiga storasyster. Detta gör att man får passa henne desto mer, för hon ser inga gränser alls. I min strävan efter att slippa ta tag i kvittona gör jag ytterligare ett inlägg här! Sen är nog alla ursäkter förbrukade. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag snart kan gå på en strand igen. Har ännu inte lyckats boka något. Fick tipset att hoppa på en sista minuten resa eftersom vi den förmånen att inte behöva be om ledigt gällande våra jobb. Utan två barn hade väl inte det varit några problem, men man vill gärna ha allt under lite mer kontroll när man reser med barn. Det är mycket som ska klaffa för att alla ska ha en bra resa. Nuhar jag turen att mina tjejer än så länge har varit toppen att resa med, vi har aldrig haft problem. Med Emilia reste vi till Brasilien när hon var 9 månader och hade 4 mellanlandningar och resan tog totalt sett 18 timmar, utan minsta bekymmer! Emilia sover som en stock när hon flyger så henne brukar vi inte märka av. Hon är alltid jättespänd inför resan och längtar efter att flyga, men så snart de startar motorerna somnar hon! 

Kvitton, here I come!

Allt kladd är borta :)

Det var till att gå upp i tid idag för att ta tag i Emilias hår. Gjorde som Veronica hade rekommenderat och gnuggade in håret med YES i två omgångar. Därefter gjorde jag en inpackning på hennes hår för att återfukta det. Blev så glad när jag började blåsa hennes hår och såg att det hade hjälpt. Nu är hon jättefin igen.
Mitt humör är dessvärre inte på topp idag, eftersom Leonie har legat på mig hela natten och tjatade länge och väl om sin lälling. Vissa nätter ger jag upp direkt och går och gör mer välling till henne. Andra nätter, som denna, ger jag mig inte. Hon SKA INTE dricka välling kl 02.30, det finns inget behov för det utan hon ska sova. Tänk om hon kunde förstå det själv bara.
Nu ska jag sparka igång arbetsdagen, och kanske ta tag i dessa hemska kvitton!

Glöm inte att lämna en kommentar om vart ni bor, se inlägg nedan!

Är ni sugna på en tävling?

Jag har ju lovat Er att denna blogg snart ska presentera lite tävlingar, men nu har jag lite frågor innan de presenteras. Jag väntar fortfarande på klartecken från en smyckesdesigner som just nu har fullt upp men som lovat att mina läsare ska få tävla om fina smycken från henne.
Ikväll slog det mig att jag har turen att vara vän med många av Göteborgs bästa kockar. Det bör inte vara svårt för mig att få dem att ställa upp på en tävling. Tänk att få avnjuta en god lunch hos Göteborgs främsta husmanskostkock!

Tyckte först att ideèn var strålande men sen kom jag på att det krävs ju att man bor i närheten av Göteborg för att kunna njuta av min vinst. Det kanske inte är så kul att åka från Lilleström för att äta en lunch ( eller vad tycker du Sessan?)

Min fråga till Er nu är? Var bor ni som läser min blogg? Har ni nytta av en vinst som måste förbrukas i Göteborg?
Vilken fin Award jag fick


Tusen tack Duracellmamman för den fina Awarden jag fick av dig!
Idag var jag i stort behov av uppmuntran så det passar perfekt att få lite uppmärksamhet!


kreativ_blogger_award11


The rules för this Award:

1. The winner can put the logo on his/her blog.

2. Link the person you received your award from.

3. Nominate at least 7 other blogs.

4. Put links of those blogs on your.

5. Leave a message on the blog of the people you´ve nominated.Jag nominerar:

Nils En tuff 3 åring med en fantastisk blogg!

Eisa

Malin

Tyskungen

Babiantuttar

Malin

EmmaOj vilken jobbig eftermiddag det blev!

Efter att först ha blivit jättepigg av kaffet på jobbet idag, blev jag helt plötsligt sjukligt trött. Packade ihop och begav mig mot dagis. Emilia ville idag ta med sig TVÅ kompisar hem och jag sa att det gick bra. Linneà och Tilde har varit här tidigare och det fungerar alltid bra, MEN idag var dessa fyra tjejer som om de hade varit 100 st! Det var så hög volym och min hjärna nästa sprängdes. Tog Raffas Ipod och försökte bli av med deras läte men det var omöjligt. Trodde jag gjorde ett vinnande drag när jag satte alla 4 i badet men det blev ÄNNU värre. Till slut fick jag säga att om de inte lugnade ner sig så får jag ringa efter deras mammor.
Leonie har precis slutat sova middag på dagis och är skittrött och grinig när hon kommer hem, såg på henne att det även blev för mycket för henne. Lyckades få till min kalops och satte alla barnen till bords och då blev allt lite lugnare. Mutade även med glass om de åt upp ordentligt vilket alla gjorde.

Var så otroligt glad när de sedan blev hämtade och lite lugn infann sig. Då gör jag en fasansfull upptäckt. Emilias hår är helt stelt av något och helt fett. Frågade vad hon hade gjort och hon talar om att Tilde hällde ut sitt tubläppstift i hennes hår när de badade. Såg framför mig hur jag skulle behöva raka bort allt Emilias vackra hår. Tvättade upprepade gånger men fick inte bort det. Detta fick bägaren att rinna över och jag valde att lämna huset en stund.
Raffa nattade Emilia under tiden och nu vet jag inte vad jag har att vänta mig i morgon. Ringde Alexanders mamma, som är frisör, och bad om lite råd. Hon sa att jag skulle gnugga in YES i morgon när hon vaknar. Hoppas av hela mitt hjärta att det fungerar. 

När barnen väl sov och lugnet var komplett, fick jag ett samtal av Linneas mamma. Linneà har troligtvis fått magsjuka och hon ville förvarna! Finns det inga stopp på eländet idag? 
Jag har spritat in toaletten ( valde mellan gammeldansk och alsolsprit!) och tvättat av överallt. Hoppas gode gud att vi slipper och att det kanske är falskt alarm även på Linnea!

Hoppas ni andra haft en bättre eftermiddag och kväll ♥

Barnarbete


En kort period i barnens liv GILLAR de att städa, det får man utnyttja!Jag har lyckats övertyga mig själv om att dessa kvitton som jag nämnde i förra inlägget, trots allt inte är så viktiga idag. Det funkar nog om jag tar de i morgon, eller någon annan dag :)
Jag har hittat på lite andra uppgifter som också är ganska viktiga, bla att bortskriva en del fakturor som jag aldrig kommer att få betalt för. Det får mig rosenrasande att det är så lätt att skita i att betala. Att processa för att få sina pengar är ofta lönlöst. Det tar för lång tid och kostar ofta mer än vad man får igen.
Kokade just en kanna kaffe till mig och Anders, men den kannan fick inga 10 poäng. Jag är liksom inte för att mäta saker utan häller på måfå. Resultatet av det var en kaffe som får skeden att stå i glaset, men nu är vi pigga och glada och kan jobba vidare i några timmar.

Kram till Er alla

Gillar inte kvitton!


Pappa försöker klä på Leonie i morse, vilket inte alltid är lätt då hon har lite svårt att stå still. Fick redigera bort Raffa, för han var väldigt trött och inte till sin fördel. Råkade visst ändå få med hans hakor, hm ursäkta haka menar jag:)Åter på plats på jobbet och nu känns allt lite skönare. Det mesta är klart med bokslutet, bara det tråkigaste kvar. Typiskt att man alltid sparar på det tråkigaste! Det tråkiga som jag har kvar är alla kvitton och utlägg. Det är ett jävla meck att hålla på med. Leker med tanken ibland att spela dum och komma med allt till Revisorn och säga att detta fattar inte jag! Dessvärre jobbar 4 personer från min Ekonomiutbildning på den Revisionsbyrån och en av dem är min revisors assistent, så jag har lite för mycket stolthet för att göra så. Ett alternativ är ju också att spela Allan och låtsas att jag GLADELIGEN betalar någon för att göra detta jobb, låtsas att jag har allt för mycket att göra för att hålla på med så jobbiga grejer. Tyvärr kostar revisorn redan idag väldigt mycket så det är nog bara att bita ihop och ta tag i det!

Jag gör det nu så kan jag sova gott i natt.
Önskar Er alla en underbar dag ♥

En riktig husfru


Bild på tjejerna från en solig dag i höstas, tagen genom Leonies fönster.


Glömde min kamerasladd på jobbet idag så jag får bjuda på en gammal bild. Vill gärna att alla inlägg har en bild, eftersom det blir lite roligare för Er att läsa. Min mamma var inte så arg som jag trodde efter hennes kommentar. Ringde henne när jag var på väg hem från jobbet, så nu är hon lugn en stund. Är lite stolt över mig själv för jag har förkokat kött idag för att göra kalopps i morgon, är inte det riktig vuxenpoäng, så säg?. Jag är ju lite av en "snålhandlare" och letar gärna runt på Hemköps erbjudande och rättar veckans meny efter deras erbjudande. Idag var det Högrev som var billigt och det hade jag verkligen ingen aning om vad man ska göra med. Läste på etiketten att det lämpade sig till grytor och kalopps, så nu får det bli det i morgon. Köpte med färska rödbetor som ska kokas till. Längtar redan nu till i morgon.

Sökandet efter en resa fortsätter och jag blir jätteglad för de tips som jag får. Lutar åt att vi skippar Koh Samui, kanske vi återvänder till Ao Nang.

Nu ska jag fortsätta jobba på ett stort projekt jag har :)


Min mamma är visst arg på mig!

Gunilla. om Vart tar Era kommentarer vägen?:
En gång hade jag en dotter som heter Åsa. Men sedan blev hon adopterad av en Data, så nu hörs vi aldrigav längre.Men jag har ju Helen kvar. Gunilla.
IP: 92.32.59.92
13 Januari, 15:33


Oj då,  Fick denna kommentar nyss! Det är från min mamma och hon är visst sur.
Jag får nog ta tag i detta nu.
MAMMA, JAG LOVAR ATT RINGA I KVÄLL!

En epok i mitt liv går mot sitt slut


Leonie tränar på att äta själv, det går sådär kan man väl säga.


Denna bild får respresentera att småbarnsåren snart är över för min del. Har insett den senaste veckan att de "värsta" åren är över för vår del snart. Enligt statiskt sker de flesta skiljsmässor innan barnet fyllt två år och vårt äktenskap har nu överlevt två barns första två år. Blöjhink och Skötbord åker snart på tippen, och barnstolen ställs undan för att bara användas för små gäster. Leonie har fortfarande blöja men, utan att jag har tränat henne, börjar hon mer och mer att hellre gå på toaletten. hade det varit sommar och mindre kläder på henne hade jag kört stenhårt utan blöja. Tjejerna klarar sig ganska bra själva på morgonen, de har kompisar som de följer med hem. Det är heller aldrig några problem med att ha barnvakt åt dem. De reagrerar inte när vi går från dem. Med Emilia kan jag föra ganska vuxna disskutioner. Jag måste erkänna att jag njuter för fullt av att de börjar bli så självständiga. Jag är nog mer än storabarnsmamma än bebismamma, även om inget är så underbart som en nyfödd bebis. Nu ser jag istället fram emot att snart få göra läxor med Emilia, skjutsa dem till olika träningar, ge dem veckopeng och se dem skapa sina egna små liv. Vi har gjort många resor med barnen medan de varit små, men jag måste säga att jag längtar efter de resor vi ska göra framöver. Det kommer framöver att bli lite mer semester för mig än vad det varit tidigare. Min förhoppning är att barnen även när de blir stora ska vilja resa med oss. Jag har vissa resmål som jag gärna vill besöka, men som jag sparar tills tjejerna är större, bla Nya Zeland, Sydafrika och Kambodja.
Även om det känns skönt att småbarnsåren är över, finns det ändå viss sorg över det hela. Ingen mer mjuk och go bebis i min famn. Det man har längtat efter under många år är nu över.
Den åldern tjejerna är i nu känns så ultimat, jag vill stanna tiden. Emilia fyller snart 5 år och den första trotsiga tiden är över. Hon är en go och mysig tjej som hela tiden imponerar på mig med allt hon kan. Leonie, som nyligen fyllt 2 år, babblar för full. Man förundras varje dag över hennes små meningar och ord som tillkommer.
Jag är också grymt stolt över att Raffa och jag har fixat detta. Många i vår närhet har gått skilda vägar, men vi har kämpat vidare. Ett äktenskap är inte det enklaste och man får verkligen slita för att få till det ibland. Vi har gått igenom ganska jobbiga perioder det senaste året, och en del grejer hade nog lätt kunnat få någon att ge upp. Nu när man har fixat det känns allt så självklart. På vårt bröllop lovade jag Raffa att vi skulle gunga gungstol tillsammans när vi blev gamla. Idag känns det som om vägen dit blir väldigt bra.


Önskar Er alla en bra dag.
Njut av den familj du har och ge dem gärna en extra kram idag ♥

Lipstick Jungel

                                      

Var det någon som såg den nya serien Lipstick Jungel på TV 3 idag? Jag har "halvkollat" samtidigt som jag njuter av en Irish Coffeè inne hos Anna. Vi ska hjälpas att fixa lite med hennes blogg. Lipstick Jungel kan nog bli en favorit hemma hos mig. Ser redan fram emot nästa avsnitt när jag kan sitta och titta till 100%

Vart tar Era kommentarer vägen?

JAg får en hel del kommentarer ikväll ( TACK) men även efter att de är godkända så syns de inte i bloggen? Är det samma för Er? Blir galen på att blogg.se så ofta har problem!

Bokföring nästan klar!


Jag och en 4 månader gammal Leonie på "The Beach" i Thailand mars-2007.Tack å lov att Babybjörn skymmer min mage, och ge er inte på att försök att se den!Nu är jag så gott som klar med nystarten av bokföringen  och kan starta dagen i morgon med att börja göra massa fakturor, vilket verkligen behövs efter 3 veckors torka. Dags nu att åka hem till man och barn och njuta av dem i några timmar. Medan Göteborg bjuder på regn, rusk och mörker, bjuder jag på soliga bilder från Thailand. 

 

Kampen mot klockan tog en ny vändning

Var på väg hem från jobbet när Emilys mamma ringde och frågade om bägge barnen fick hänga med dem hem och leka. Svarade självklart JA på det och vände bilen direkt och är nu tillbaka på jobbet.
Energiråd Norden AB har snart Sveriges perfektaste bokföring!

Ser ni att jag har förstorat texten lite nu? Tyvärr tycker jag att texten blev lite ful av det och kanske får jag fixa till även det. Tyvärr är jag lite värdelös på den saken men jag kan ju alltid testa. Man bör ju lära sig något nytt varje dag. Tar det nog i morgon för idag har jag redan lärt mig en sak. Jag kan nämligen numera stava till Mitsubishi! Tidigare har jag alltid skrivit Mit...bla bla bla men idag fick jag till det och ska framöver tänka att det BARA är S i ordet!

Tjoho, nu jobbar jag vidare ♥

Det vill sig inte idag

Nu har jag tagit lunchpaus och passar på att blogga samtidigt!
Jag får inte till det alls idag. Sitter och lägger upp en helt ny kontoplan för vår bokföring och när jag hade lagt upp 45 nya konton, med massor av text och kopplingar, ser jag att jag lägger allt i fel företag. Ringde supporten och kollade om det gick att föra över på ett smidigt sätt men icke. Nu är det bara  att börja om igen.....
Tanken var att få jobba sent idag och bli klar med detta, men nu ringer det in mängder av akutjobb och nu är istället Raffa fullbokad. Det gör att jag får hämta tjejerna kl 16.00 och min dag blev åter en kamp mot klockan.
Ja ja, inte mycket att göra. Det kommer ju en ny dag i morgon med nya möjligheter.

En ny vecka har startat


Lämning på dagis i morse. På måndagar har barnen "visasamling", det är den enda dagen de får ta med sig en egen leksak. Leksaken får de sedan visa upp på morgonsamlingen.Leonie har med sig sin häst som hon fick av Alice och Nils i julklapp. Emilia har med sin Tamaguchi.Var så nöjd i morse för vi kom iväg ordentligt tidigt och jag räknade med att få vara först på jobbet, vilket jag gärna vill vara. Har fått för mig att det ger ett bra intryck om chefen är på plats först av alla! När vi kom till dagis insåg vi att vi hade glömt hälften hemma, så det blev till att åka hem igen och vi tappade allt vårt försprång.

Nu är vi alla fall på plats och Raffa har just varit och lämnat in sin bil så att de får fixa hans ruta.
Jag ska nog koppla bort min telefon till Anders idag och koncentrera mig till 100% på bokföringen för där ligger jag verkligen efter.

Jag vill passa på att TACKA er ALLA för de härliga kommentarer jag får i min blogg.
Jag försöker så gott jag kan att besöka Er alla tillbaka och skriva något.

Önskar Er alla en fin första dag på veckan ♥


Helgen är över

Nu sover hela huset och jag gör helgens sista inlägg. Vi har haft en underbar helg och ser redan fram emot nästa. Tess och Daniel var väldigt trötta efter dagens ridning och har inte mailat några bilder ännu, så de får jag bjuda på någon annan dag. Stackars Daniel hade visst sprungit med Emilia runt och vaktat henne, och hon red 1 timme så jag förstår att han är trött! Emilia hade även travat idag och det är ju verkligen duktigt av henne. Hon sover numera varje natt i sin säng och sparar febrilt till sin häst. En morgon berättade hon för mig att hon hade vaknat på natten och var på väg till mig, men kom på när hon var i köket att hon behövde pengar till sin häst:
- Så då vände jag mamma och gick och la mig i min säng igen!
Den ungen förtjänar verkligen en häst!

Middagen hos svärmor blev väldigt god och trevlig. Som förrätt fick vi pilgrimsmussla som är bland det godaste jag vet. Insåg att jag varit i släkten länge nu, för när svärmor sa att hon hade EN till mussla till någon, SKREK jag direkt att den ville jag ha! Var även fräck nog att fråga Babcia ( Raffas mormor) om hon inte skulle ha sin salladslök som hon lagt åt sidan, och tog sen den också!
Roligast blev det sedan när Raffas moster Lena ringde från Barbados ( där hon bor 6 månader om året) och undrade varför inte hon var bjuden? Svärmor fattade inte hennes fråga och hur hon kunde veta att vi åt middag. Efter en stund trillade poletten ner, när hon insåg att det finns en bloggar i familjen!
Numera har jag aldrig något att prata med vänner och bekanta om. Varje gång jag påbörjar en mening får jag höra:
- Det vet jag redan, läste det in din blogg!
Min mamma däremot, som nyligen börjat läsa här, undrar om det verkligen ska vara så att hon BARA ska läsa min blogg? Ska hon aldrig få prata med mig?
Får nog ta mig tid att ringa henne i morgon :)

Nya veckan i morgon startar åter igen med problem. Igår natt hade vi tydligen inbrott i en av våra montörsbilar. Det gäller Raffas bil som Björn just nu har. Faan, att folk inte kan låta andras grejer vara. De har krossat förarrutan och även skadat ratten. Deras vinst blev vår GPS. Någon har denna helg fått köpa en GPS väldigt billigt, och någon annan har förmodligen fått sin dos droger av denna intäkt! 
Jag däremot får omboka kunder, pappersjobb, lämna bil för reparation och ytterligare massa kostander!

Nu ska jag läsa några bloggar och sedan blir det sängen för mig.

Hoppas ni alla haft en supertrevlig helg ♥  

Gillar ni det ni läser så missa inte ikonen nedan ↓

Mottog en fin Awardmammablogg-award


*Det är med en stor ära som jag tilldelar Dig den här Awarden! Jag älskar att läsa Din blogg! Tack för att jag får följa Dig i Din vardag! Du har en underbar Mammablogg! Be Proud!*Jag har fått den här fina Awarden av Duracellmamman, för att hon tycker att jag ska vara stolt över min underbara Mammablogg! Reglerna för Awarden är enkla. Jag som har mottagit Awarden, lägger upp den på min egen blogg, länkar till bloggen som jag har fått den ifrån. I min tur delar jag den vidare till ALLA Mammabloggar som jag tycker förtjänar den! Lämnar såklart ett meddelande inne hos Dem, om att de har fått den!Det är med en stor Ära som jag ger den här Awarden vidare till:

Helen
Rebecca
Rachel
Sweetmama
Annlouise
Bambi
Vicky
Monica
Linda
Mamma Jessica
Julia
Bulle ur ugnen
Eira
Edvins mamma

Jag vill dessutom ge denna Award till NILS, även kallad Bloggungen. Det är min treåriga granne som bloggar men eftersom han får viss hjälp av sin mamma anser jag att även han kan få denna. De har en underbar blogg som är värt ett besök!

Ps. Om ni inte kan kopiera denna bild så gå in till Duracellmamman och kopier där. Länk finns här ovan.


En fråga till er läsare

Jag vill be er om lite hjälp. Har ett par gånger funderat på om min text i inläggen är lite liten? Ser ni bra? Skulle det vara på sin plats att göra texten något större?
Det kanske bara är en kärring som mig med brytningsfel på ögonen som inte ser så bra?

Lämna gärna er åsikt om det så rättar jag mig efter vad ni tycker!

Mina söta tjejer


Systrarna är klara för att åka till farmor. Just nu ser de på "My little ponny" medans mamma fixar till sig och bloggar.


Har lyckats sätta upp Leonies hår idag och vi får hoppas att snoddarna får sitta kvar. Hon blev ljuvligt söt och jag fick med en del av luggen så att det inte hänger ivägen. Leonie har nog den konstigaste frisyr jag någonsin sätt på ett barn, men jag vet verkligen inte vad jag ska göra med det. Nu försöker jag att spara ut hennes lugg men hon brukar vägra hårspännen så allt hänger i ögonen på henne. Detta med tofsar var kanske lösningen!

För er som undrar så var allt ok med Alexander igår. De röntgade hans hand och kunde inte hitta att något tagit skada av att han hade ramlat. Tyvärr är det illa nog för honom att bryta handleden för nu är hockeysäsongen över för en stund. Tjejerna är nog glada över det, för då kan han vara hos oss oftare!

Nu ska vi åka till farmor och få middag, bilder från ridningen kommer nog i kväll.

Inte lätt att boka resa


Bilden är från Apollos hemsida och visar stranden på Koh Samui. Hit kan jag tänka mig att åka.


Min barnfria förmiddag har jag ägnat åt att sitta i sängen med te och rostade mackor, och surfat runt bland resebolagen för att hitta en resa till familjen. Det är inte helt enkelt att hitta något som passar både min vilja och min ekonomi! Fritidsresor dissar jag helt, för deras hemsida är totalt hopplös och skitjobbig. Jag gör mina val och klickar på sök. Får då upp en text som säger att inga resmål finns för gjorda val, men jag får ingen hint om VAD det är som inte finns. Är det dagen som inte går, hotellet, tiden.....???
Nä, Fritidsresor får inte mina pengar. Ving och apollo vrkar bättre och där har jag hittat några alternativ. Nu måste jag få till en träff med Lena och Daniel som vi ska resa med för att se vad som passar dem.

Snart kommer barnen hem så jag får nog kliva ur sängen nu. Hoppas de har haft jätteroligt och att Tess har tagit massa fina bilder som jag kan visa er senare.

Ni får gärna komma med tips gällande resa. Vi har varit i Ao nang, Kata och Koh Lanta, men de andra ställena känner jag inte till. Khao Lak hoppar jag gärna över. Det är säkert fint men det är inte längre ett resmål i mina ögon, det är en katastrof, på samma sätt som att World Trade center inte längre är en byggnad (i dubbel bemärkelse), och 11/9 inte längre är ett datum.

God morgon

Nu har jag varit uppe en timme och klätt barnen och gett dem frukost. Tess och Daniel kom just och hämtade tjejerna och ska ta med dem på ridning, deras stora hobby. Det gör med andra ord att jag nu kan gå och lägga mig igen! Ska koka en kopp te och ligga i min säng och NJUTA av en slapp förmiddag, något som nästan aldrig händer.

Kram så länge

Kvällen blev inte som det var tänkt

                                                       Raffa och jag hade väldigt trevligt de två timmar barnen var på kalas :)
Hämtade tjejerna vid 4-tiden och sen drog vi direkt in till stan och restauran El curazon, ett tapasställe mitt på Avenyn. Inte helt lätt att äta ute med dessa tjejer men det går. Emilia funkar ganska bra men Leonie har ca 1 miljard myror i rumpan. Hon stod bla upp i sin stol och dansade och sjöng Honey Honey! Raffa och jag valde att ta in 10 små rätter och fick en stor bricka med massor av gott. Getost, heta scampi, kycklingvingar, marinerade champinjoner, kronärtskockor, bruchetta och lite annat. Allt var supergott. Barnen delade en pizza . Alexander var också med och den stackarn har precis brutit handleden när han spelade hockey. Innan vi mötte upp honom hade han även ramlat i en trappa och hade ont igen. Raffa har därför åkt till sjukhuset med honom nu, så vi får se vad som händer där.                                                            
Emilia har börjat gilla när man fotar henne, hon ställer upp sig och lägger huvudet på sne!
Leonie läser menyn och funderar på vad hon ska äta. Alexander har samma blick som på alla kort man tar på honom.


                                                                            
Det gällde att roa Leonie hela tiden och vi turades om att leka med henne. Raffa bad om en puss med blev istället slickad på hela kinden och fick sen torka sig med en servett.
Bägge tjejerna somnade i bilen på väg hem och det är ju ingen dröm direkt. Raffa lämnade av oss och åkte sedan vidare med Alexander. Räknar med att de är borta resterande av kvällen. Leonie gick upp till huset själv men sen hände en ganska rolig grej. För några dagar sedan skrev Sessanochprinsessan om att det tog lång tid att hämta/lämna på dagis numera för att hennes lilla dotter bara ålade sig när de skulle ta av/på kläderna. Jag skrev en kommentar och sa att så gör inte mina barn och att det var tur för jag har så dåligt tålamod. Skrev att om mina barn hade gjort så så hade jag förmodligen lämnat dem på golvet och gått därifrån. När vi kommer in i huset börjar Leonie åla, krångla, sparka och grina. Jag försöker klä av henne men det går inte. Efter 2 sekunder tappar jag tålamodet och lämnar henne. Säger att då får du väl ligga där. Klär av mig själv och går in till köket och börjar styra undan lite. Undrar när hon ska komma eller ropa på mig, men inget händer. Efter en stund går jag fram till henne och ser att hon har somnat! Lyckades denna gång att ta av henne kläderna, byta blöja och bära henne till sängen och där sover hon fortfarande! 
Så, vår kväll blev inte helt som planerat.  Istället för fem personer här som stojar och ska se på TV är det bara jag och Emilia hemma och vakna. Det är faktiskt väldigt skönt och som vanligt njuter jag av tystnaden.  Leonie sovandes på golvet med jacka och fleece på!


Hoppas alla ni läsare har en trevlig lördagkväll ♥

Jag har blivit utmanad...

Jag har blivit utmanad av Sandra att svara på en del frågor. Här kommer mina svar:

4 av mina favoritprogram på tv
Lets Dance
Greys Anatomy
Desprate Housewifes
Parlamentet

4 saker jag gjorde igår
Arbetade
Åt räkor och drack vin
Tittade på Let`s Dance
Myste med min familj

4 saker jag ser fram emot
En resa inom några veckor till Thailand
Att mitt företag ska bli ska gå JÄTTEbra
Att få klar vår bastu
Alla resterande dagar med man och barn

4 av mina favoritrestauranger
Thörnströms
Caleo
Fiskekrogen
Farellis


4 saker på min önskelista
Att få vara frisk
Resa massor
Bli en bra fotograf
Att Energiråd Norden AB går skitbra och inte är beroende av mig

4 personer jag utmanar:

Helen, Duracellmamman, Sessanochprinsessan och Bloggungen

Räkfrukost hos oss

                                                                    
  
 

Leonie har lärt sig att skala räkor och det bör man ju kunna när man bor på Bästkusten!Vaknade först vid 09.30 men är fortfarande trött, det blir nog en väldigt seg lördag. När jag tömde min kamera nyss för at få ut bilderna ovan, fick jag veta vad mina barn har roat sig med på morgonen. Där var 45 bilder på bord, dvd skivor, blommor, tavlor och massa annat. Nu har vi haft en lång frukost på jättegoda räksmörgåsar. Köper alltid tillräckligt mycket räkor på fredagen så att det ska bli över till lördagmorgonen.
KL 14.00 ska barnen på födelsedagskalas bägge två och innan dess måste jag hinna köpa en present. Är så glad att de är bjudna bägge två, för oftast blir bara Emilia bjuden eftersom det är kompisarna i hennes ålder som bjuder. Leonie brukar bli så ledsen när inte hon får ta på klänning, ha fiskdamm och få ballong. Emily som bjuder idag har även bjudit Leonie så det blir ju jättebra. Undrar om jag ska passa på att sova middag under tiden?!

Njut av en ledig dag ♥

God natt från Leonie

   
Jag kan dansa precis lika bra som Laila Bagge!


God natt önskar jag alla mammas läsare. Just nu ligger jag i min säng men jag ska nog snart förflytta mig in till mamma och pappas säng, det är så varm och skönt hos dem. I morgon ska jag på barnkalas hos Emiliy, det blir skoj. Vet ni hur glad min mamma blir när det är så många som läser hennes blogg och lämnar fina kommentarer, hon skiner som en sol här hemma. Sov så gott alla, mamma återkommer i morgon.

Laila är grym


En stor fullmåne lyser utanför vårt fönster och det innebär allt som oftast att Leonie sover ÄNNU sämre än vad hon vanligtvis gör. Ni som har BF inom närmsta tiden kan nog förvänta er en bebis i helgen :)


Så bra första avsnittet av Let`s dance var. Laila Bagge var grymt duktig. Den svarta tröjan med tryck som hon hade på sig i inslaget innan dansen hade jag kunnat göra vad som helst för att få ha i min garderob! Skådisen, som jag inte ens vet vad han heter var också fantastiskt duktig. Tänk att jag som läser alla skvallertidningar som finns inte har en aning om vem han är? Har aldrig sett hon tidigare. Magdalena Graf var duktig, men jag tycker nog inte att hon var så duktig som juryn tyckte. Hasse Aro och Kitty åker nog ut ganska fort. Blondinbella försökte sig på att vinna allt genom att vicka på rumpan, men någon dans tycker jag inte hon prestera. Frågan är väl bara om hon får stöd av alla sina läsare och håller sig kvar längre än förtjänar!
Mina små söta töser stod och dansade framför TV:n ända fram till 21.00, sedan slocknade de i var sin del av soffan. 
Har fotat Leonie hur mycket som helst idag och ska nog fixa till ett Leoniekollage. Det kommer säkert ut här på bloggen.

Nu ska jag läsa lite bloggar och se vad alla ni andra gjort i kväll ♥ 

Fredagsmys pågår


Laila Bagge är väldigt snygg och har alltid snygga kläder. Hon kommer bli en favorit hos mig.
Blondinbella har jag nog liiite svårare för!Alla ljus är tända här hemma, fortfarande ingen riktig brasa i kaminen men ljus går också bra. Vi håller på att fixa till vår standardfredagsbuffè, som vi inte ätit på länge pga julhelger/nyår. Tryffelsalami, parmaskinka, grönsaker, dipp, räkor och ostar. Tyvärr inga krabbklor för de var slut. Nu väntar vi på att Let`s Dance ska börja, en favorit hemma hos oss. Min stora favorit kommer nog att bli Magdalena Graf tillsammans med Daniel Da Silva.

Hoppas ni alla får en trevlig kväll ♥


Jag vill vinna!
Jag är med och tävlar hos Shopoholicmamman om dessa underbara Uggs!
De hade passat perfekt till min nya mysoverall som jag fick i julklapp!

En besviken EmiliaDenna bild är från vårt bröllop den 16/2 2008. Det är superkallt och jag frös som bara den!
Emilia är lite sur här för hon ska åka hem med mormor och Janne, men vill hellre följa med oss till hotellet. Hon älskar klänningar så jag tror det var min klänning hon ville vara med. Det första hon frågade när vi kom hem dagen efter var:
- Mamma, var har klänningen tagit vägen? Varför har du den inte på dig?

Just nu hänger klänningen i mitt sovrum och ibland tar jag på mig den och dansar runt hemma i den!
Vem vet, kanske Emilia har den på sig om ca 20 år ♥

God morgon Fredag

Är lite trött idag. Satt uppe lite för länge och tog nog ett extra glas vin, så jag är inte helt på topp! MEN det är fredag, BÄSTA dagen på hela veckan så jag njuter av den känslan. Har satt i mig en smörgås med köttbullar och rödbetssallad och har en stor kopp latte här så snart är jag superpigg igen. Snäll som jag är så har jag sparat halva min smörgås till Raffa, han ska få den snart när han har lastat klart! 

Det är SÅ ROLIGT att komma till jobbet och öppna bloggen och se alla kommentarer jag fått. Tusen TACK alla som skriver något. Det är jättekul. Inser att det finns en del nattugglor ute i Sverige när jag ser vilken tid ni har postat dem.

Önskar Er alla en fantastisk dag ♥

Nu ska jag klaga lite!

En sak jag INTE gillar bland alla bloggar som finns är när det är musik på deras sida så snart man öppnar den. Man borde få en förvarning. Nu låter jag verkligen som en pensionär men det är fruktansvärt irriterande och tyvärr dissar jag dessa bloggar direkt, innan jag ens hunnit läsa vad som står där. Gick just in på en blogg som bad mig om lite hjälp att sprida ut kunskap och samla in pengar till Barncancerfonde. Det gör jag VÄLDIGT gärna, men när jag öppnar hennes blogg för att hitta länkar och texter att kopiera dånar det ut hög musik och jag tvingas stänga ner fortare än kvick. Resten av familjen ligger och sover och jag VILL INTE få liv i dem nu!
Jag får väl skylla mig själv lite eftersom jag är lite blond och inte hittar volymknappen på min dator, har tryckt överallt men inget hjälper :)
Du söta tjej som bad mig om detta, jag återkommer till dig i morgon när jag är på jobbet. Då kan jag läsa din sida och SJÄLVKLART hjälpa till och dra mitt strå till stacken. Just nu njuter jag av tystnaden här hemma!

Det är visst en braskamin jag har!


Braskaminen är placerad utanför vårt kök, på en öppen yta. När pengar finns ska vi
köpa en skön schäslong att ha intill. Det får bara plats En så den får vi slåss om!Som jag hade väntat mig så var det inte helt klart när jag kom hem. Den är alla fall på plats och det ser riktigt fint ut. Nu ska de väl bara göra något som gör att vi kan börja elda i den. Så istället för att ligga på en fäll på golvet, dricka bubblor och njuta av sprakande eld, sitter jag i köket och njuter av ett gott glas vin och tittar på mina ljus i braskaminen. Det händer en del här hemma nu och jag börjar snart bli ganska nöjd. Mitt stor bekymmer är vår helt hopplösa hall som jag inte fattar vad jag sak göra med? Den som byggde huset har verkligen inte tänkt, alla fall inte på en barnfamilj!
Jag vet exakt vad jag vill ha för möbel där som skulle kunna göra vår hall lite bättre men det är svårt att hitta när man är så bestämd. Har sett en som är vad jag vill ha men den kostade minst 2 tusenlappar mer än vad jag känner för att ge.

Jag får klura vidare på den saken...


Robinsson Åsa ångrade sig....

Nu är tydligen inspelningen av ROBINSSON igång!
För ca 6 år sedan satte jag mig och skrev en ansökan till SVT:s dokusåpa Robinsson. Jag vill sååååå gärna vara med i det programmet. Tycker att det är den bästa såpan som någonsin sänds i Tv, även om det blev sämre mot slutet. Första två åren missade jag för då bodde jag i Oslo. Det började sändas ungefär samtidigt som jag och min kompis flyttade. Jag köpte då och då Svenska skvallertidningar och fattade ingenting när alla kändisar helt plötsligt hette Robinsson-XXXX!
När jag skrev min ansökan hade jag inga barn och jobbade som servitris. Hade nyligen börjat plugga till Ekonomi- och redovisningskonsult och lite smått börjat data Raffa. Jag la mycket tid på min ansökan, men när jag sedan skulle posta brevet ångrade jag mig! Började tänka på konsekvenserna av att vara en deltagare i Robinsson. Media har ju en förmåga att skriva sig gula och blå över dessa deltagare och gör allt för att hitta något smaskigt gammalt skit som ligger i deras bagage. Ville jag verkligen bli RobinssonÅsa med hela svenska folket? Ville jag att media skulle granska mig och min bakgrund? Hur lätt skulle det bli att söka ett nytt jobb, inom en ny branch när man var känd som RobinssonÅsa?
I sista sekund valde jag att inte skicka min ansökan, men varje gång jag ser ett avsnitt är jag grymt avundsjuk på de som får delta. Tänk vad häftigt att vara på en öde, tropisk, vacker ö med okända människor och försöka överleva på ingenting!
Helt klart något jag skulle vilja göra. Mina vinstchanser hade nog varit 50/50 tror jag. Jag är ganska bra på att lösa problem, hade inte haft några problem med att bära tunga grejer och bygga hyddor, jag är nog ganska snäll och social.
Däremot blir jag väldigt tjurig om jag inte får just som JAG VILL HA DET, jag hade också kommit hem mager som en sticka eftersom jag INTE hade ätit vad som helst för att få mat.
Min favorit genom åren är nog Leif Svensson, han med Sverigetröjan, det var en skam när han röstade ut.

Skulle du kunna tänka dig att vara med i Robinsson?
Vem har varit din favorit?
Hade du klarat dig bra?


Nä, nu går jag hem!

Det blev lite ändrade planer på min arbetsdag. Var egentligen sugen på att jobba hela kvällen ut, men så kom jag på nyss att vi har en kille hemma idag som monterar vår öppna spis och då vill jag ju hem!
Risken är förstås stor att han inte är klar och att det ser ut som faan hemma, men jag drömmer mig bort om att den är klar och att de har lagt en vacker fäll framför den som jag kan lägga mig på medans min man hämtar ett glas bubbel till mig!

Jag återkommer med bilder på resultatet!
Tjo och ting!

Stressig dag med nya lösningar

Klockan är snart 13.30 och jag har inte hunnit med mycket på jobbet än. Vi har haft möte med en tjej som ska se över vår telefoni och hjälpa oss att ha en växel här på företaget. Lyckligast för det är jag, som sitter på vårt inkommande nr! I mitten av februari kommer våra kunder mötas av alternativ för att kopplas direkt till som är ansvarig i olika sitauationer. Jag kommer framöver endast att få samtal som rör beställningar och ekonomi, och slipper alla tekniska frågor. Ni anar inte hur GLAD jag är över detta!
Dessutom kommer jag att kunna logga ur mig från systemet helt när jag inte är på jobbet. Jag och Raffa har valt att inte ha någon hemtelefon eftersom våra mobiler ändå är kopplade till 031- nummer, plus att Telias nät där vi bor är så dåligt så det fungerade nästan aldrig. Detta gör ju tyvärr att kunder kan nå mig dygnet runt, och är det något som kan få en att närma sig den berömda väggen så är det väl det!

Ser nu att blogg.se har lagt upp intervjuen med mig, även om bilden inte är så bra. Hoppas de rättar till den. Det man inte ser på bilden är min Moetflaska som jag håller i handen, och den passar ju bra in när vi pratar om det nya året. 

Nu ska jag fortsätta jobba på här. Tänkte stanna kvar på jobbet under hela kvällen för att få jobba i lugn och ro med min bokföring, som just nu är lite krånglig. Nu blir jag hela tiden störd av telefoner, montörer och min man som vill ha uppmärksamhet! 

Om du är ny läsare av min blogg förelår jag att du lägger till min blogg på Bloglovin så missar du inte nästa inlägg. Här kommer snart komma intressanta intervjuer och roliga tävlingar! 

God morgon snöiga Göteborg


I natt har det äntligen snöat i Gbg.
Underbart för barnen att få leka i snön idag.

Detta lilla troll gjorde att jag sov i soffan i natt.
Just som jag hade släkt lampan,lagt undan min bok och kände hur sömnen började ta över, hör jag hur Leonie börjar hulka sig inne på sitt rum. De liksom startar igång med något konstigt gråt. Jag låg kvar i min varma säng och väntade på att Raffa skulle gå upp vilket han inte gjorde. Väntade en stund till för att se om hon ev skulle somna om. Efter en liten stund hör jag henne ropa från sitt rum:
- Pappa, jag vill vaja med min pappa!
Gick då in till henne och frågade om det gick bra med mamma, men nej, hon ville vaja med sin pappa. Bar in henne och la henne bredvid sin pappa. Hon är en riktig pappagris den tjejen!
Att bli väckt när man just har somnat är inte min grej. Jag blir klarvaken igen och får börja om med nattningen av mig själv. Ville inte störa de andra med att tända en lampa, så jag valde att flytta till soffan.

Nu ska jag sätta fart att jobba.
Ha en bra dag ♥ 

Klickade hem lite grejer


Ljuslyktor till mitt fönster 39 kr.
  


Trådhjärta att sätta bilder i, 69 krLäste lite bloggar och fick ett tips som jag var "tvingad" att klicka hem. Köpte fyra st av de söta ljuslyktorna och de kommer passa perfekt i mitt köksfönster. Det vita hjärtat som man kan sätta bilder/noteringar i tänkte jag ha på vår dörr hemma. Hittade de fina sakerna på DENNA sida.

Oj så glad jag blev!

Igår fick jag ett mail av Karin Olofsson  som är redaktör på blogg.se om jag ville ställa upp på en kort intervju under rubriken "Fem snabba frågor" som ligger på blogg.se startsida. Givetvis svarde jag JA och har nu besvarat hennes frågor och bifogat en bild. Inom de närmaste dagarna kommer ni hitta min blogg där och jag kommer känna mig väldigt mallig!

Hoppas att det ger mig lite nya läsare!

Barnens vänner


Är supernöjd med mitt köksfönster med de nya blommorna jag köpte hem idag.
Ljuslyktan köpte jag i somras i en butik i Varberg där det var 50% på allt.
Jag var i extas och shoppade som bara den! Hade med mig min duktiga inredningskompis
Linda som gav mig tips och ideèr om vad jag borde köpa till mitt hem.Barnen hade haft det jättebra på dagis idag. Deras polskaundervisning var igång direkt och idag har de lärt (?) sig snögubbe och fågel! De tog med sig en kompis hem redan första dagen. De vill nästan alltid ta med sig någon hem, men det finns en sak jag inte kan föstå. Den tjejen de hade med sig hem idag och som har varit med hem många gånger, fungerar aldrig. Det är inget som helst fel på den lilla söta tjejen, bara det att hon och Emilia inte leker bra ihop. De är så bestämda bägge två och det går inte ihop. Var femte minut kommer kompisen till mig och skvallrar om något som Emilia gjort och som hon inte är nöjd med. Det brukar sluta med att de leker i var sitt rum. Idag tog jag bägge åt sidan och försökte prata med dem. Frågade varför de ville leka jämt när de ändå inte är sams och leker. Jag sa att det kanske var bättre om jag ringde kompisens mamma och bad henne hämta tjejen. Då började de helt plötsligt leka jättebra. Med barn kommer hela tiden nya ämnen som man ska "lära" sig. Jag vet inte alltid hur jag ska hantera allt och detta är en sak som jag har undrat över. Första gångerna det kom hem kompisar hit var jag livrädd att de skulle tycka att jag var en dum mamma, jag lät dem nästan få helt som de ville. Med lite mer erfarenhet vet jag nu att det inte fungerar så bra. Jag är också rädd för att något barn ska bli utanför så ibland när Emilia vill att någon ska med hem kan jag gärna ta ytterligare ett barn för att ingen ska vara ensam kvar på dagis.Min största rädsla är att mina tjejer inte ska få kompisar eller bli mobbade, det vore en mardröm. Vi bor lite off, när det gäller dagis placering. Nästan alla barn på vår avdelning bor på en och samma gata och de kan leka för fullt utan föräldrars inblandning. Vi måste köra bil till dagis och Emilia är beroende av skjuts för att kunna leka. Detta har gjort att jag är extra mån om att alltid säga ja när något barn vill följa med oss hem. Där vi bor finns en hel del barn, men ingen som är lika gammal som Emilia. Med Leonie kommer jag inte behöva bekymra mig lika mycket. Hon föddes tillsammans med 4 andra barn i vår lilla hål, vi var visst grymt synkade där!

 Vad har ni andra för tankar gällande Era barns vänner?

Förbaskade dator!

Min dator på jobbet är helt kass. Varannan gång jag gör något så hänger den sig och så måste jag sitta och vänta på att den ska tänka klart, klicka bort felmeddelande och dessutom skicka felrapport. Det är så tröttsamt och inte vet jag vad det beror på. Har virussökt den men det hjälper inte. Måste jag köpa ny dator nu tro?

Jag har redan beställt nya tekiska prylar idag :) Några av killarna behövde ny mobil och då passade jag också på att köpa en ny som kommer i morgon. Ska jag vara helt ärlig så behövdes den väl egentligen inte men jag fick det att låta så inför min man. Är mest sugen på en mobil som man kan ta bra bilder med och det kan man inte med den jag har.
Alla bilder jag tar till blogger tar jag med min Nikon D40 och den är lite klumpig att dra runt på. Vill ju gärna att ni ska få se massor av bilder så jag har denna kamera konstant i handväskan. I morgon slipper jag det om jag har tur.

Denna kommer i morgon och det ser jag fram emot. Älskar att få ny mobil!

Nokia N95 8GB
Nokia N95 som ska få fota mängder av bilder till min blogg!


Nu är det snart dags att gå hem, har 1 timme kvar innan jag lämnar jobbet. Ska åka förbi Plantagen och köpa lite blommor med mig hem för det gapar tomt i mina fönster.


Ny arbetsdag

Trodde att det skulle bli tungt i morse men det gick jättebra. Tjejerna var eld och lågor över att få gå till dagis idag, De har så mycket att berätta och längtar efter att leka med sina kompisar.
Även jag var pigg och glad eftersom jag gick och la mig tidigt igår. Att jag kom i säng i tid beror på Er kära bloggvänner. Jag var runt och läste bloggar igår kväll och på nästan alla bloggar jag läste skrev ni om mat, visade bilder på goda grejer och lämnade recept. Jag blev så hungrig och sugen på allt så jag kände att jag kan inte läsa mer bloggar nu. Fick stänga ner datorn och hoppade i säng istället. 

Nu har alla montörer varit inne och vi har druckit kaffe ihop, och nu har de dragit i väg för att jobba. Själv måste jag också sätta fart. 
Innan jag avslutar vill jag bara ge er ett litet bloggtips. Min lilla granne Nils 3 år har börjat blogga, med lite hjälp av hans mamma :) Malin har hjälpt Nils och Anna med en fin design så nu tycker jag att ni ska ta en titt inne hos Bloggungen och hälsa honom välkommen till bloggvärlden. Han har bara hunnit med två inlägg ännu men det lär komma fler! 

Önskar Er alla en superbra dag!

Kvällen hos oss!Tjejerna är nybadade och dansar runt i väntan på changchonker = pannkakor, ett ord de lärt sig av kokerskan på dagis!
Vi är nu redo för vardagslivet igen. Har packat ner alla extrakläder, vantar och överdragsbyxor som ska med till dagis i morgon. Arbetsdagen för mig och Raffa kommer att påbörjas med en del problem då en leverantör inte håller sina leveranstider, vilket gör att många kunder måste bokas om. Vi ska även åter igen öppna vår butik i Allum i morgon så den måste inredas och skyltas upp. Jag har fullt upp med bokslut och påbörjan av ett nytt år....

Emilia ligger i sin säng men vill inte sova, hon är van att vaar uppe sent nu så jag förstår om hon inte är trött. Leonie sover redan men är väl snart uppe igen om jag känner henne rätt! Själv ska jag försöka komma i säng skapligt. Raffa ska iväg och spela badminton med grannen så då ska jag passa på att njuta av lugn och ro, om nu Emilia somnar.

Vad gör ni andra ikväll?

Ingen är perfekt.....Välkommen hem till mig!


Alla människor är ju inte perfekta, alla har sina egna kvaliteer och talanger. När jag och mina väninnor sitter och gnäller över våra män har vi alla olika saker som stör oss, och vi har olika saker som vi önksar att våra män var bättre på. Jag antar att detsamma gäller när dessa män sitter och babblar om oss fruar. Jag kan bli så irriterad på min man för att han är lite lat och inte vill ta tag i saker här hemma. Inget blir gjort och han har olika ursäkter varje gång. Antingen jobbar han för mycket, han måste vara med barnen, han har inga verktyg tillgängliga och han behöver vila. Däremot är han väldigt bra med barnen, han tar nätter gladeligen, fixar god mat, är social och trevlig. En av mina tjejkompisar har en man som BARA är runt och fixar med huset. Hon blir galen på allt han ska göra och att han aldrig är med deras dotter. 
En tanke då som slog mig är att ha en "killpark", på samma sätt som man har en bilpark. Man kan nyttja den mannen man behöver för veckan.  Just nu är jag i stort behov av en händig och aktiv man. Finns det någon därute som har en sån hemma och som vill byta mot min sociala och trevliga man? Då får din man utlopp för sin "skaparglädje" och då kan passa på att få någon att umgås med!Ps. Detta inlägg ska givetvis tas med en nypa salt :)

Nu ska vår bastu bli klar.

Info om Bastuaggregat MPE

Klickade just hem detta bastuaggregat till vår bastu som fortfarande inte är färdig. Vår bastu är ganska stor och tanken är att vi ska ha en lång bänk ganska långt upp där de som gillar att svettas kan sitta, sedan blir det två sköna solstolar och ett bord nedanför där man kan relaxa och dricka en kall öl. Dessa solstolar kan sen under sommaren användas på vår ena altan som just nu är tom på möbler. Nu ska vi bara hitta någon som kan bygga bastubänken på ett snyggt sätt och så ska jag surfa vidare och se om jag kan hitta några snygga solstolar. Det borde kunna finnas till bra pris nu under lågsäsong. Längtar otroligt mycket efter att detta rum ska bli klart.  


God förmiddag

Vi sov länge idag och Emilia belönades med 2 kr eftersom hon sov i sin säng. Hon vill ju gärna ha en häst och vi har förklarat hur många nätter hon måste sova för att få ihop till en häst. Det hjälper likom inte med en natt då och då!

Läste igår i Aftonbladet att Mamma Mia har spelat in 5 miljarder än så länge. Då är den inte släppt i Japan än, den har premiär där 30 januari. Om Björn och Benny även tjänade pengar på HUR många gånger en film spelas hemma hos folk så hade de nog kunnat dubbla den siffran bara genom statistik hemma hos oss! När jag kom upp i morse hade tjejerna föreställning hemma. De stod i var sin ende av vardagsrummet och började sjunga "Lay all your love on me". Emilia går medlångsamma steg, släpande på sina fötter, mot Leonie. När hon kommer fram kramas de, ge varandra varsin puss och sedan lyfter Emilia upp Leonie och snurrar runt henne!
De kan varje steg i denna film! Försökte filma dem men det gick inte så bra.

Nu ska vi ägna denna sista lediga dag åt att röja undan julen fullt ut. Antar att jag behöver ta mig en tur till någon blomsteraffär när vi är klara. Måste även rensa och göra i ordning Leonies garderob, där är ett rent kaos.

Ha en bra dag alla. Blir verkligen jätteglad över alla kommentarer jag får varje dag. Tusen tack!

Sex and the city!


Denna tävling vill jag verkligen vinna. Kolla in hos Linda Funde om du också vill vara med!
Nej förresten, gör inte det. Denna vill JAG vinna så jag vill inte ha någon konkurens :)

Tävlar hos Muppsan!
"Jag tävlar om en valfria ekologiska produkter till värde av 500:- hos Iob-butiken Muppsan´s blogg. Tävla HÄR du oxå"


Kastar mig in i ännu en tävling! Denna gång gäller det presentkort och jag var inne på lob-butiken och tittade, de hade jättefina kläder så det skulle inte sitta fel med en vinst!


Vilken konstig dag det blev :)


Leonie ville inte alls sova ikväll. Hon skulle läsa mängder av böcker och tjatade
om att hon skulle leka med Tilde! De saknar sina dagisvänner nu.


Kom hem från vår sena lunch idag och somnade som en stock direkt. Vaknade av att tjejerna kom in och väckte mig och ville att jag skulle natta dom! Nu sitter jag här och är piggare än aldrig förr.
Leonie har börjat upprepa ord hon säger på ett väldigt roligt/tjatigt sätt. Hon stammar inte, men stressar nog med det hon ska säga och det låter himla skoj.

- Ska ska ska ska ska jag till farmor idag?
- Får får får får får jag ta en glass?
Om jag inte minns helt fel gjorde Emilia så också under en period och det försvinner säkert snart. Hon är alla fall i en väldigt härlig ålder och nu är det nästan så man inte vill att hon ska växa mer:)
Emilia har däremot vuxit enormt den sista månaden. Känns som om hon är jättestor tjej nu. Har börjat lära sig säga R, även om det låter med amerikansk brytning. Hon är också väldigt duktig på att skriva och intresserar sig väldigt för bokstäver. Vill veta hur allt stavas och hur alla ord ser ut. Tänk så snabbt det går, min "lilla" stora tjej börjar skolan nästa år. Tänk om de bara kunde sova i sina sängar så vore jag mycket glad. Har ökat på min muta till 2 kr/natt!
Får se om det hjälper.
Vad gör ni andra i kväll?


Tävling

Nu är jag med och tävlar igen! Denna gång är det Agnieszka som lottar ut två biobiljetter till den som gissar närmast när hon föder sitt andra barn! Häng med och tävla du också!

Finbesök på jobbet!


Emilia och Leonie sitter och ritar teckningar!Så här såg det ut idag när vi hade möte på jobbet. Två små barn som målar teckningar medans mamma och pappa jobbar! De är vana vid att få vara med oss på jobbet när dagis är stängt eller har studiedagar. Leonie är i stort sätt uppväxt på jobbet eftersom jag hade svårt att vara mammaledig. De har sina papper, målarkritor, puzzel och filmer här så det brukar inte bli allt för stora problem.
Jag är så trött nu att ögonen går i kors och väljer nu att ge upp. De flesta har ledigt idag och jag känner ingen stress att jobba vidare. Ska möta upp min familj på en restaurang nära vårt hem för en sen lunch, sen ska jag nog lägga mig och sova någon timme. I morgon är det ledigt igen och jag tror nog att jag stannar hemma även då!

Kram på er alla

NU börjar jag bli trött.

Inte helt smart att stiga upp kl 04.30 för nu när alla jobb börjar välla in är jag skittrött! Kommer mig inte för att starta igång något. Funderar på om jag ska sova en stund i vår soffa?

Jag kom upp, men lite väl för tidigt!

KLockan är 06,45 och jag har varit på jobbet i 30 minuter! Efter att ha fått EN natt där bägge tjejerna sov i sina sängar är vi nu tillbaka på ruta NOLL. Nu kommer bägge två igen och jag får inte sova. Vid 04.30 gav jag upp och flyttade mig till Emilias säng, men den hade hunnit bli så kall att jag piggnade till direkt när jag la mig där. Gav upp totalt till slut och valde att åka till jobbet. Kan lika gärna få jobbat undan istället för att ligga sömnlös.
Har grämt mig för att börja jobba igen, men så fort jag klev in på kontoret blev jag glad! Detta är ju en del av mitt liv och jag älskar ju egentligen att jobba. Ska bli jätteskönt att få ta tag i massor igen.
Årets första möte är inbokat till kl 12.00 idag och de får mötas av en "hipphopp Åsa". Ville inte sätta igång hårblåsen mitt i natten så jag drog en mössa över huvudet, och när jag nu ser mig i spegeln inser jag att den får nog sitta kvar under dagen! Tur att mötet är med folk jag känner ganska väl.

Nu ska jag sätta fart här, har en överfylld telefonsvarare att börja lyssna av.
Önskar Er alla en toppendag, på vad jag tror är första arbetsdagen för väldigt många ♥

I love photoshop!Hela familjen hade busstund idag innan vi åt middag!En tjurig Leonie som har "gömt sig" eftersom hon inte vill sova.


När jag köpte min nya laptop ingick ett jättebra photoshop program som jag övar för fullt på. Jag hittar nya saker att göra hela tiden och det blir bara roligare och roligare. Ni lär få se en dal kollage i denna blogg framöver. Nu ligger barnen ( och deras pappa) i sina sängar och jag dricker kaffe. Ni vet tvätten som jag tjatat om senaste veckan, den ligger fortfarande kvar i tvättrummet! Nu kan man knappt ta sig in där och jag MÅSTE men vill INTE ta hand om den! Just idag skyller jag på att jag inte har någon strykbräda, och jag glömde köpa ny idag. En lite del av mig säger ändå att jag ska gå in till Anna och låna deras och bli klar med det. Är så trött på att leta kläder där varje morgon. Idag måste jag även lägga mig i tid eftersom klockan ska väcka mig tidigt i morgon.  Nä, nu tar jag baske mig tag i tvätten!

Spring till biograferna!Vilken underbar film, det bästa jag sett på länge. Vi har både skrattat, gråtit och blivit hänförda av makalös natur. Filmen bjuder inte på några direkta överraskningar, utan man vet kanska väl vad som kommer hända. Trots detta anser jag att denna film är i värlsklass. Nicole Kidman är HELT underbar, fantastisk i sin roll. Hugh Jackman var inte fel att vila ögonen på! 

Vänta INTE tills den kommer på Dvd, se den nu på bio, så att ni får uppleva miljö och enormt vackra tagningar så stort som möjligt. Jag skulle lätt kunna se den igen i morgon

Nya kappan


Kappan jag köpte i förrgår. Kommer från Esprit och jag är supernöjd.
Bäst är att fickorna är stor och osynliga, man kan ha massor av saker i utan
att det syns. Rea 70% vilket gör att jag lite kvinnligt "tjände" en slant när jag köpte den!På bilden ser man även att jag är i behov av SOL! Det är ju nästan som om man vore genomskinlig.
Nu sticker vi iväg och lämnar barnen hos farmor och berger oss själva till Bergakungen och njuter av  bio.

Ses senare!

Sista lediga dagen

Nu har jag vaknat till sista lediga dagen, i morgon återgår det mesta till vanligt liv igen och man måste upp i ottan. Nu är det ju röd dag på tisdag igen men jag funderar på att jobba en del då också. Har en del att jobba ifatt nu efter 2 veckors ledigt. Nytt år gör ju också att man har en del gammalt att avsluta och nya rutiner att genomföra. Jag har länge haft planer på att lägga om hela min bokföring och tanken är att det ska ske nu. Jag har med andra ord MASSOR att göra.

Idag ska vi gå på bio, medan barnen är hemma hos farmor. Farfar och Anette brukar ge en bioupplevelse i julklapp och detta år ska vi alla se "Australia". Har hört massa bra kritik om filmen så det ska bli jättekul.
Dessutom MÅSTE jag ta hand om tvätten idag, jag har struntat i den allt för länge nu. Måste bara köpa med mig en ny strykbräda hem efter bion, för vår rasade ihop fullständigt sist vi använde den.

Nu ska jag väcka min man och äta frukost här hemma.

Önskar Er en lugn och härlig söndag ♥

Designar för fullt


Emilia och Leonie fick igår en egen liten TV och dvd av Tess och Daniel som de
inte längre har nytta av. Vi kopplade in det idag och vilken succè det blev.
Även vi föräldrar  njöt av detta då vi slipper ha Mamma Mia på HELA dagarna i
vardagsrummet!Jag har börjat lite smått att städa bort julen här hemma idag. Hade mängder av Hyacinter och Amaryllisar som inte längre var så vackra. Nu är det istället ganska tomt i mina fönster och jag får nog ta en vända till någon Blomsteraffär för att köpa lite nya växter. Leonie har inte alls varit på topphumör idag, vet inte vad som har varit galet, men hon har grinat ganska mycket. Det är vi verkligen inte vana vid, då hon normalt sätt är världens gladast tjej. 

Nu sitter jag och Anna ( grannen, men det vi ni kanske vid det här laget) och fixar med hennes nyregistrerade blogg! Vi fixar bloggdesign och är just nu grymt stolta. Vi kan visst mer än vad vi tror :)
 

Åsa får bekänna färg!

Igår blev jag utmanad av Duracellmamman att i ett inlägg tala om vad jag gör för att förbättra vår miljö. Lovade att anta utmaningen men nu har jag stora bekymmer. Jag kommer få skäms ögonen ur mig för när jag nu har tänkt och funderat ett dygn har jag insett att jag är superdålig! Jag gör inte stor nytta och borde verkligen få en spark där bak!
Jag får se detta som en väckarklocka och skärpa till mig under 2009. Jag är ju åtminstonde ärlig och lovar förbättring!

Här kommer nu min lista. Detta gör/inte gör Åsa för miljön:

De tre bästa sakerna:

1. Använder lågenergilampor
2. Returnera glas, burkar och tidningar
3. Använder oss av luft/vatten värmepump ( där fick jag in lite reklam också!)

De tre sämsta sakerna:

1. Tvättar på tok för mycket. Det är enklare att slänga kläder i tvätten än att kolla om de går att använda en dag till. Väldigt dumt på många sätt.
2. Kör bil med 275 hästar, den har iof partikelfilter!
3. Flyger långresor varje år.

Tre saker vi kan förbättra:

1. Handla mer ekologiska alternativ.
2. Släcka lampor efter oss. Det behöver inte lysa överallt dygnet runt.
3. Källsortera mera.

Nu skickar jag denna vidare till Helen, Vicki, Rebecka, junitjejen, Babiantuttar och En bulle ur ugnen.

God morgon. klockan 11.30!


Pappa och Leonie kramas

LeonieIdag blev jag väckt kl 11.00 och jag vet inte när det hände senast! Jag åt frukost när jag normalt sett brukar äta lunch. Skönt var det alla fall. Som sagt, dagarna är inte helt som de ska här hemma och jag undrar hur det ska gå på måndag när mi kl ställas på väckning 06.45! Barnen och Raffa är fortfarande lediga på måndag men jag MÅSTE komma igång och jobba nu. På tisdagen är det röd dag igen och vi ska alla vara lediga, sen börjar även barnen på dagis.
Emilia har den senaste veckan börjat kunna säga R. Det låter inte helt klockrent ännu, utan det blir som Amerikansk brytning och låter jätteroligt! Hon är su perstolt och pratar för fullt.

Nu får jag ta tga i lite här hemma. Den där tvätten jag har nämnt ligger fortfarande kvar. Under eftermiddagen får vi besök och då vill man ju gärna ha det lite fint hemma.

Ha en bra dag

Proppmätt, glad och lite trött

Nu är vi hemkomna från en jättetrevlig kväll. Jag invigde både min nya blus och min nya kappa och känner mig supernöjd. Tess och Daniel är som vanligt världens bästa barnvakter som inte bara passar barnen utan även kör oss in till stan och sen hämtar oss.
Daniel lämnade oss på Gotha Towers Heaven 23 som , för de som inte känner Göteborg, är ett hotell där de längst upp på 23:dje våningen har en bar &restaurang. Där startade Raffa och jag kvällen med ett par drinkar innan vi gick vidare till Taras och mötte upp vårt sällskap. Taras är en turkisk restaurang med mängder av mat till kanonpriser, vilket gör att man kan äta massor utan att bli ruinerad. Jag beställde in "kockens 12 favoriter" som förätt, och fick höra av servitrisen att denna rekommenderade hon att ett sällskap på 3-4 personer äter! Jag ville så gärna ha denna rätt och ingen ville dela så jag tog den till mig själv!
Som huvudrätt åt jag oxfilè med aubergine, tomatsalsa och örtpotatis. Allt var supergott och notan var en ganska trevlg läsning. Innan Daniel hämtade oss igen avslutade vi med en sista drink på Heaven 23 igen!

Nu är vi hemma igen och jag ska hoppa ner i sängen. Nu är snart alla härliga julledighetsdagar över och det är dags att börja leva normalt igen. Det har blivit lite väl slött, lite väl mycket mat och lite väl mycket vin. Man njuter gott av dessa dagar samtidigt som man börjar sakna ordning, reda och rutiner.

God natt all, vi hörs i morgon ♥

Mysig dag med Emilia


Vi avslutade vår mysdag med lunch. Emilia åt pannkakor och jag lasagne.
Sedan delade vi på en kladdkaka med grädde.'
Bytte en blus jag hade fått av Raffa i julklapp till denna istället.
En blus helt i min stil och den kommer att användas mååååånga gånger.Vi har haft så mysigt idag, jag och Emilia. Förutom blusen ovan köpte jag mig även en ny kappa som jag är supernöjd med. Denska invigas i kväll då Raffa och jag ska ut och äta middag med lite vänner. Tess och Daniel kommer hit och passar barnen. Vi ska till en Turkisk restaurang som heter Taras och där är toppen. God mat och trevlig service. De har en mega stor meny där allt är ganska billigt, vilket gör att man kan beställa in många olika rätter och prova.

Emilia fick också en del nya kläder och för första gången har hon valt en del själv. Snart är tiden förbi där man styra deras outfit! Snart är det deras egna viljor som gäller till 100%

Nu ska jag hoppa i badet och börja fixa till mig inför kvällen.
Hoppas ni alla får en underbar fredagskväll ♥

Plötsligt händer det!

Nej, jag har inte vunnit på triss, jag har inte inkasserat några pengar. Däremot har vi med stor glädje utbetalat 2 kronor idag till två flickor som har sovit hela natten i sina sängar!
Jag har tagit till många knep under vår kamp, den enda jag inte gjort är att ge upp och lägga dem med oss direkt från början. Jag har känt att om jag gör det så missar jag ju den dagen det vänder. För någon dag kommer ju vändningen.

Nu är det inte så att jag räknar med att de ska sköta detta nu varje natt, men att det hänt en gång är glädjande nog. De var så lyckliga i morse när de fick sina pengar, så vem vet!
Vi sov länge idag, kom upp först vid 09.30, vilket är superskönt. Nu har vi ätit frukost och softar lite. Sedan ska Emilia och jag göra oss i ordning och åka till Frölunda Torg.

Önskar Er alla en underbar dag ♥

Tankar om att ha två barn

Mina två små tjejer är min stora stolhet i livet. De får mig också att tänka en del. När jag blev gravid med Leonie var jag verkligen supernervös över att inte kunna älska en till lika mycket som jag älskade Emilia. Jag kunde verkligen inte förstå hur någon skulle konkurera om hennes plats i mitt hjärta. Det var som tur var så som alla sa, att man inte behöver konkurerar, hjärtat växer med ett andra barn.
Jag måste ändå erkänna att Emilia, som första barnet har en väldigt speciell plats i mitt hjärta. Det tror jag många tycker, men man har lite svårt att erkänna det.
När hon låg i min mage var allt väldigt speciellt. Jag visste exakt på dagen i vilken vecka jag var i, jag visste exakt hur stor hon var i varje månad. Känslan när hon lades vid mitt bröst kommer aldrig att suddas ut.
Under hennes första månader, när jag var mammaledig, gjorde vi ALLT som man "ska" göra. Det var öppna förskolan, babysim, rytmik och en miljard bilder på henne.
När jag väntade Leonie gick allt på ett bananskal! Jag kallar henne min bananskalsunge! Hon liksom bara kom en dag och kärlek uppstod. Jag var redan BÄST på att vara mamma, och behövde inte längre bekymra mig så mycket. Jag stressade inte fram allt för jag visste att hon kommer att börja krypa, prata, gå och le. Med Emilia räknade man dagarna tills nästa steg skulle komma.
Det häftiga i att ha två barn av samma kön, är att jag kan se deras likheter men även deras olikheter. Emilia är en liten Åsa och Leonie är en liten Rafael.
Emilia är lilla prinsessan som är lite försiktig, gillar klänningar, sång, dans och gärna vill kramas med mamma. Leonie är den lite coolare, kaxigare och inte rädd för någonting. Hon är en tuff tjej som tar för sig av allt som kommer i hennes närhet. Hon gillar att kramas med mamma, men att busa med pappa väger lite tyngre.

Det svåra med två barn är att hitta tid till var och en. Man vill ge dem sin odelade uppmärksamhet men man hinner inte med. Vi fösöker därför dela på dem ibland och i morgon ska jag ta med Emilia på stan. Bara hon och jag. Titta på kläder, handla och ta en fika. Leonie ska få hela pappas uppmärksamhet.
Nästa gång byter vi och jag får gosa med bara Leonie.

Hur gör ni andra med två barn?

Jag KAN inte släppa detta resmål

Sitter och surfar runt bland resebolagen och letar efter den perfekta resan. När jag menar perfekt så är det sol, värme, vackert, barnvänligt och BILLIGT jag menar.
Tyvärr har jag väldigt svårt att hålla mig till de billigare alternativern, mina fingrar knappar automatiskt in de LYXIGASTE alternativen. Nu har jag hittat mina drömmars resmål, Maldiverna, men det kommer nog att förbli en dröm forever.

Knappade in en låtsas bokning på mig och resten av familjen och nu var vi bara ett klick bort från detta


Detta är badrummet sett från ena sidan............och tittar man mot andra sidan ser det ut så här!Jag skulle med andra ord, om jag bodde här, kunna fråga barnen:
- Vill ni bada och i så fall vart?
I handfatet, i bubbelbadet, i polen eller i havet?

Resan skull kosta vår familj 185 000 kr för två veckor, MEN då ingår mat!
Kanske det vore bättre om jag tog tag i tvätten!

Boombaby

Eftersom jag struntar i tvätten ikväll har jag istället haft tid att surfa runt lite och läsa bloggar, kolla restips och letat efter annat smått och gott som kan erbjudas på det underbara nätet.
Hittade en ganska nystartad webbsida som heter Boombaby och den tycker jag att ni ska kolla in. Gör det HÄR
Här finns tips på bra mammabloggar ( vem vet, kanske min egen hamnar där!), inredningstips, skönhet och hälsa, tävlingar och många tips för oss som är i "småbarnsträsket"

Nu ska jag leta vidare bland alla resebolag ♥

Pengar in och ut!

Mitt i all harmoni och lugn som har varit här hemma har jag visst glömt att betala våra räkningar :) Kom på idag att sånt också måste göras. Nu är det gjort och det var ju ingen trevlig läsning. Tanken var att jag först skulle betala räkningar och sedan ta hand om all tvätt ( groteskt mycket), men efter den tråkigheten känner jag inte för att göra ytterligare tråkiga saker. Jag hänger här på bloggen istället!
För 1 månad sedan kom resultatet på förra årets skatt. Ett till Raffa och ett till mig. Öppnade Raffas först och blev MEGA glad. Oj, vad mycket pengar han skulle få tillbaka. När jag sedan öppnar mitt kuvert så har vi EXAKT samma siffror, men på mitt stod det ett skitfult minustecken framför!
Det var pengar som kom och gick på ett par sekunder.
Ja ja, ett av mina nyårslöften är att INTE bekymra mig för pengar. De tar slut och det kommer nya, värre än så är det inte.
För många år sedan lärde min bror mig detta om pengar. Han sa att sedlar var tunna och lätta för att de skulle kunna flyga iväg, och mynt var runda för att de skulle kunna rulla iväg!
Jag tänker fortfarande på detta och lever lite efter den filosofin. I morgon ska jag ge mig ut på lite rea och se om jag kan hitta mig en ny kappa! Det är jag säkert värd :)

Året börjar strålande bra!Det blir nog en bra grillsäsong för vi har börjat året med att tända grillen! Solen har strålat här i Göteborg och vi hade en underbar dag ute. Lena och Daniel och deras döttrar Ella och Alva kom hit och tillsammans med grannarna tog vi en promenad. När vi kom tillbaka grillade vi korv med bröd och åt även resten av svärmors rödbetssoppa. Härligt när kylan biter i kinderna. Nu är vi inne och vet ni vad, Raffa och barnen tittar på Mamma Mia!

Vi har bestämt att vår årliga resa blir med Lena och Daniel och det ser vi verkligen fram emot. Ev blir det två veckor till Guadalope, men andra alternativ finns på tapeten. Vi ska ses någon kväll snart och planera var och när.
Lena är en av mina absolut grymmaste vänner. Hon är så cool och lugnet själv. Hon, och även Daniel, är kockar så det är henne jag ringer när jag kör fast här hemma. Hon ställer alltid upp och har en förmåga att lösningar på det mesta. När vi skulle döpa Leonie och jag höll på att planera detta dop ringde Lena mig en dag. Hon hörde på mig att jag inte var helt ok, och att den berömda väggen var nära. Utan att jag bad om det tog hon över hela dopet. Handlade, fixade underbara pajer, dukade och styrde upp ALLT åt mig.
- Ta det lugnt Åsa, andas nu. Jag fixar detta!
Vänner som henne växer inte på träd och jag är grymt lycklig att hon är min vän.

God förmiddag 2009

Det nya året är här!
Jag dansade in det nya året med Emilia, som orkade vara vaken till 00.30 innan hon somnade i soffan.
Leonie sov redan vid 21-tiden och har inte märkt så mycket av vår fest. Emilia väntade tålmodigt på att raketerna skulle smällas av och hade klätt sig för att gå ut på vår altan och titta. När första raketen fyrades av blev hon livrädd och hon och jag gick in istället och tittade genom fönstret. Vi skålade i champagne/fanta.

Vi sov länge idag och nu softar vi här hemma. Vädret i Gbg är fantastisk så jag tror det blir en promenad idag. Vi har även korv med bröd som vi skulle haft som nattamat igår, men som vi aldrig åt, den kan vi grilla ute idag.


Hoppas ni alla hade en trevlig nyår och att ni mår bra idag ♥
Gott nytt 2009


Ps. Ikväll ska jag lägga lite tid och komma på besök hos Er alla som lämnat kommentar hos mig.
 


RSS 2.0