Öppna ögonen, tänk och leta själv!

Min man är hopplös när det gäller att hitta saker hemma, eller förresten hitta är fel ord, saker behöver inte vara försvunna för att han inte ska hitta dom. Han hittar aldrig något han ska ha!

Nyss ringde han mig på jobbet för att fråga var potatisskalaren är. Bara det att han kommer på tanken att störa mig på jobbet för en sån sak gör mig lite irriterad.
Svarade att jag använde den ju igår kväll så den måste ju vara antingen i diskmaskin eller diskstället. Påpekade också att det är väldigt jobbigt när han alltid ska fråga mig vart allt är. Jag kan inte ansvara för varje lite pryl hemma.
Får då till svar att hade han ringt mig tidigare så hade han ju sluppit och leta och vara förbannad i en kvart, vilket skett nu!?????
Det var ju så bra att jag gav honom en hint om var den kunde vara!
Men snälla lilla älskling, ska jag behöva ge dig en hint om var potatisskalaren är?
Hade du annars börjat leta på toaletten eller i garderoben?
Den kan ju iof ligga i verktygslådan?

Härliga fredag!

Så var det då äntligen fredag igen. Bästa dagen på veckan, enligt mig.
Denna fredag blev lite annorlunda eftersom Raffa inte skulle få vara med på vårt fredagsmys, stackarn sliter med sitt pulver.
Hade sån ångest under dagen hur vi skulle lösa kvällen utan att det skulle bli så jobbigt för honom.
Insåg efter en stund att det spelar ju ingen roll vad för mat jag handlar hem, om jag så ställa fram en livs levand gris på bordet så skulle han vilja äta :)

Till Emilias stora glädje kom Alexander till oss ikväll. Han mötte upp vid deras dagis och lyckan var total!
Barnen lekte ute en stund och jag slappade med en tidning och ett glas eftermiddagsvin, precis som det ska vara.

Här ligger tjejerna och väntar på att maten ska bli klar!Alla tre barnen, tripp, trapp och trull.Äntligen blev maten klar. Vi äter ju alltid (nästan allafall) buffè mat och idag valde vi att sitta kvar vid vår köksö.
Hann med att äta oss nästan helt mätta innan Raffa kom hem. Han tittade längtasfullt på vår mat men var otroligt duktig och drack bara sin soppa och vatten!
Så snart Raffa var hemma bänkade vi oss i soffan istället och då slapp han ju se maten, som vi normalt tar med till soffan. Nu var vi ju mätta ändå!
Att ha Leonie med på buffèmaten är ju sådär!
Hon tar alla grönsaker och doppar i dippen, sedan äter hon bara dippen och doppar igen.
Det mesta av dippen är tyvärr inte i henns mun utan på hennes kläder!


I morgon är det min tur att jobba på Allum. Känner på mig att det blir en skitbra dag med massor av sälj!
Hoppas jag får rätt!

Alexander ska åka till Turkiet med sin mamma och deras familj. Är grymt avundsjuk. Lite sol, strand och paraplydrinkar skulle inte sitta fel! Har köpte Marie Ljungstedts senaste bok och ska nu hoppa ner i sängen och påbörja den. Hoppas alla barn sover lugnt och fridfullt i sina sängar och vaknar först kl 08.30......

God natt!

Jag kan inte köra bil som man växlar!

Under de senaste åren har jag haft bil med automatväxel, och herregud vad man vänjer sig vid det.
Skulle just köra iväg en bil till vår leverantör och denna bil har manuell växellåda.
Jag får motorstopp, jag "börnar" iväg, jag kan inte hålla dragläge och jag beter mig allmänt klantigt. Känns som när man satt i en bil för första gången.
Värst är att jag ibland MISSAR att bromsa......
Jag är ju van att bara trycka ner en pedal när jag närmar mig ett rödljus. Det gör jag nu med och då trycker jag ner kopplingen.... får tvärbromsa tillslut när polletten trillar ner.

På min dagliga bil har jag även sensorer som känner av när jag kör för nära något, både fram och bak.
Det blir ju en vana det också, så jag har även varit nära att backa på bilar eftersom jag backar och väntar på pipet....

Nu låter jag troligtvis väldigt blond och det är jag också så då bjuder jag på det :)

Min pappa

Min pappa heter Willis Stenström och bor på ett servicehem i Krokek. Han är 74 år gammal och lider av grov demens, så har det varit de senast 7 åren. Under dessa år har han inte vetat vem jag eller någon annan är. Han är en skugga av sitt forna jag.
Att leva med en förälder som har denna sjukdom ( eller vad det kallas) är fruktansvärt svårt.
Jag har en pappa men ändå inte.
Min pappa vet inte att han idag har totalt 7 barnbarn, han vet inte att jag har gift mig, han vet inte ens vem jag har gift mig med. Raffa har aldrig träffat min pappa medan han var frisk.
Varje gång jag tänker på min pappa bränner tårarna innanför mina ögon. Saknar honom så fruktansvärt även om han fortfarnade finns. 
För att allt inte ska bli så jobbigt väljer jag att inte tänka för ofta, vilket leder till ett enormt dåligt samvete. Ett samvete som min pappa inte har en aning om. 
Varje år när han fyller år, den 18/7, mår jag skit. När jag gifte mig och han inte ens var bjuden eller kunde lämna över mig till Raffa mår jag skit. När julen kommer mår jag skit. 
Han finns men ändå inte.
Min pappa var min favorit, jag skulle gifta mig med honom när jag blev stor. Jag var pappas flicka, idag ser han mig inte och ryggar tillbaka när jag vill krama honom. Det gör väldigt ont.
Pappa var lastbilschaufför till yrket. Han reste iväg varje tisdag till Tyskland och kom hem på lördagar (stackars mamma som var konstant ensam med tre barn, hus och heltidsjobb!)
Lördagar var bästa dagen på veckan. Pappa kom alltid hem med godis. Han kom in på mitt rum på morgon och bäddade min säng, hemlis mellan oss då mamma tvingade mig att bädda sängen själv.
På förmiddagen tog han med sig oss barn in till stan. Först var vi på hans kontor och redovisade, som han sa det. Han skulle lämna alla arbetrapporter för veckan.
Jag fick sitta på deras kontor och stämpla papper så länge. Efteråt åkte vi till badhuset.
När mamma och pappa skilde sig valde jag först att bo hos mamma eftersom hon stannade kvar i vårt hus. Senare flyttade jag till pappa istället, trots att jag fick pendla till skolan varje dag 3 mil.
Pappa berättade alltid mängder av historier om hans liv. Han hade varit sjöman som ung och seglat på den kända "Gladan".
Han har rest jorden runt, korsat ekvatorn, suttit i fängelsehålor i Brasilien, varit förlovad med en "Fröken Svergie". Han sa även att han fått dåvarande kungens tapperhetsmedalj när han fångade in några kända rånare!
Vi skrattade åt hans historier och tog det med en nypa salt. När vi nu tömt och rensat bland hans saker har det visat sig att allt varit sant. Hittade ett tidningsurklipp där han får medalj av kungen!
Pappa var inte bara min favorit, alla gillade honom. Han var alltid snäll och gjorde allt för att ställa upp, även om det var med små medel.   
När vi gick i skolan och klassen behövde en förälder som skulle med på någon skolresa skrek alltid alla
- Åsa pappa måste följa med!
Det gjorde mig aldrig något, jag var så stolt över honom och han fick gärna vara med.
I tonåren tog han hand om mig och alla mina vänner. Kanske inte alltid på ett sätt som andra föräldrar skulle göra men jag tycker att han gjorde ett bra jobb!

Igår fick jag veta av min syster att pappa har fått en propp. Hon säger att det inte behöver vara så illa men det kan även vara så. Hon säger att det gått så långt med min pappa nu att de inte längre kommer rädda honom om något händer.
Även om pappa inte funnits i mitt liv på 7 år så gör det så jävla ont att höra.
Samtidigt är det kanske skönt för honom och för oss andra. Han får sin ro och vila. Vi får ett avslut på något som varit väldigt jobbigt.
På tisdag reser jag till Krokek för att ta mitt farväl. Han kanske lever länge till men jag vill göra detta nu.
Tack pappa för allt du gjort för mig.
Tack för att just du var min pappa.
Älskar dig.

Denna blomma är till dig.


Kram från din dotter Åsa

Fullmåne på väg?

Det måste vara så att det är fullmåne på väg?
Min lilla varulv ( även kallad Leonie) har allafall inte sovit mycket i natt. Hon blir likadan varje gång det närmar sig fullmåne. Det är inte det att hon skriker eller gnäller, hon bara sover inte. Ligger och vänder, vrider och sparkar på mig. Gnyr och kan bara inte komma till ro!
Slutade med att jag flyttade mig till soffan. Hade egentligen tänkt träna spinning/core kl 06,45 men det passet får vänta till nästa vecka...... 

Avis på min dotter!


God kväll alla läsare!
Raffa har klarat sin andra dag och idag blev det nog tufft för honom. Vi har varit på kalas hos hans faster Lena och det serverades piroger som han älskar.
Förra året när vi varpå kalas hos Lena bjöd hon inte på någon mat och eftersom vi och barnen var hungriga sprang vi och köpte pizza. Idag tänkte jag att det inte skulle bli likadant utan jag skulle vara förberedd med mat till barnen. Tyvärr han jag inte laga något så stackars Raffa fick köra förbi Burger King och handla till oss. Då kände jag mig riktigt taskig mot honom men han fixade det!
Har belönat honom med en röd ros vid sängkanten!

När vi skulle göra oss i ordning inför kalaset kom Emilia och ville också bli fin. Hon är verkligen en liten prinsessa och älskar att pynta sig. Jag har så dubbla känslor inför att fixa med henne.
Ena sidan av mig tycker det känns så fel när hon får rouge, lite ögonskugga och håret fixat. Hon är ett barn och ska så vara. Vill att hon ska känna sig vacker som hon är och inte få med sig att man "måste" sminka sig innan man går.

Å andra sidan är det så gulligt när hon står där och känner sig så söt. Jag tar så ytterst lite av allt så det är sällan någon ser något överhuvudtaget.
När jag böjde mig över badkaret och skulle blöta håret ville hon göra detsamma. Fick sedan sätta upp håret på både henne och Leonie i turban av en handduk.
Efter detta blåste vi håret och jag körde med plattången på  Emilia.
Hon har så vackert hår att jag blir alldeles till mig av avundsjuka! Tjockt, följsamt och med oändligt massa färger. Ser ut som om hon har slingor.
Måste därför lägga in bilder av henne när hon är klar!Kolla in färgerna!Min vackra stora tös!Får en del kommentarer på min sida och det är ju alltid lika trevligt, med undantag för idag!
Att skriva till mig och ha en annan åsikt än mig köper jag, har inget behov av att alla andra ska tycka som jag (tur för er!)
Men, att posta det anonymt känns lite B!
Varför kan fok inte stå för sina åsikter. Vad jag fattade det som så var det från någon jag inte känner och då spelar det väl verkligen ingen roll?!
Valde därför att inte godkänna kommentaren! Till er som kikar in, lämna gärna en kommentar, alltid lika kul att läsa!

Lämnade själv en kommentar i bloggen "Fyra nyanser av rosa" som bloggar hos Mama. Hon bad om tips på något som kunde kurrera henne då hon höll på att bli sjuk och hade något viktigt framför sig.
Gissa om jag blev förvånad när jag läste hennes blogg idag och hon tackade Åsa W för en bra dunderkur! 

Pulversoppa till lunch!

Min kära man har slutfört sin första dag med bara pulver, han är så duktig!
Antar att det blir som jobbigast för honom till helgen :)
Vet  inte hur snäll och överseende jag ska vara med honom? Ska jag laga någon äcklig fredagsmat och avstå mitt eftermiddagsvin för att stötta honom?
Förra sommaren gick jag på en tuff diet och mig veterligen åt/drack han som vanligt, utan att tänka på mig. Å andra sidan vill jag gärna att han lyckas så då får man ju stötta!

Idag har jag snott en av hans pulver och tar det som lunch idag. Det är inte supergott men det duger!
Tänkte att jag kör pulver till lunch i veckodagarna, det hjälper nog mig med ett par kg, dessutom sparar jag tid och pengar på att slippa åka iväg till någon lunchrestaurang!

Nu är familjen Wojtowicz på G!

ÄNTLIGEN!
Idag tog jag mig äntligen i kragen och var på gymmet! Körde Spinning/core på lunchen och det var helt underbart.
Märkte av mitt halvårs frånvaro.... det var ganska jobbigt. Spinningen tycker jag funkade bra, ungefär som vanligt men Coren var fruktansvärt jobbigt. Och underbart. Känns som om jag fick platt mage direkt :)
Raffa har valt att ansluta sig till Extravaganza då han har fler kilon att få bort och EXTREMT dålig karaktär. Han har idag varit på uppstartsmöte och fått mängder av "påsmat", böcker och cd skiva med mental träning. Han ser väldigt peppad ut och jag hoppas detta går bra för honom.

Min tanke var att han kunde se ut så här i jul! Den kroppen masserar jag väldigt gärna!
Han kommer väl då att kräva att jag ser hon som hon vid sidan av. Ser ut som om det är Kate Hudson och henne liknar jag gärna!

(Bild från Matthew Mc Conaughey:s hemsida)


I morse tog jag "före bilder" av Raffa i bara kalsonger, framifrån och från sidan. Han vägrar dock låta mig lägga ut dessa bilder på min blogg.  Jag ska få lägga ut resultatet framöver säger han så jag får väl återkomma om några månader!

När man väl kommit sig för att köra ett pass på gymmet så går allt mycket lättare. Nu längtar jag efter nästa pass. Tanken var att inte stjäla allt för mycket familjetid med min träning så jag hoppas kunna träna på luncher och några pass direkt på morgonen innan jobbet.
Raffa och jag brukar även träna på lördagseftermiddagar. Lämnar då in barnen på barnpassningen som fungerar utmärkt.
Är väldigt nöjd med mitt val av gym. Gymnasium i sisjön är toppklass och alla instruktörer som jag mött på är riktigt bra!

I morgon ska jag och barnen träffa våra "magplaskkompisar"
Vi lärde känna varandra vid vår första graviditet när vi gick på "Magplasket" och har hållt ihop sedan dess.
Från början var vi 6 mammor som fikade och 6 små barn som låg på EN filt på golvet. Nu är vi 4 mammor som inte hör ett dugg vad de andra säger och 9 barn som far runt!
 

När ska Omega3 tabletterna hjälpa ???

Mina barn är verkligen inte bra på att sova hela natten i sina sängar!
Jag tycker egentligen inte att det gör något när de sover hos oss och de gånger de brer ut som som värst flyttar någon av oss till Emilias säng och sover där.
MEN, måste de komma in så himla tidigt på kvällen?
Det verkar som om de har någon inbyggd sensor som känner av när raffa och jag lägger oss för då kommer de tassande efter bara några minuter.
Detta leder till att privatlivet är ytterst minimalt. Något preventivmedel behöver vi verkligen inte!
Jag gillar ju också att ligga och läsa länge på kvällarna och det blir också svårt.
Har jag lampan på blir det svårare för dom att somna.
Leonie ger sig heller inte vad gäller välling på natten utan ligger hos hos och tjatar:
Noni vill ha lälle, noni lälle, noni lälle, noni måste ha lälle.....
Till slut ger vi upp och går och värmer en ny flaska.
Grejen är att det är långt ifrån alltid hon dricker den. Hon har den mer som gosedjur, ligger och kramas med flaskan.

Köpte för en tid sedan Omega3 kapslar och det skulle få barnen att sova lungt och harmoniskt. Vet inte hur många burkar jag måste trycka i dom innan det ger någon verkan.....
Jag har ju gjort i ordning så fina rum till er och ni har jättemysiga sängar, kan ni inte bara sova där hela natten?
Om ni måste komma in till oss, kan ni inte komma vid 2-tiden när vi sover?

Vår butik i Allum

Idag är det söndag och jag jobbar!
Vi har numera en butik i Allums köpcenterdär vi har utställning av våra värmepumpar. Kunder kan komma in och få se en pump i drift, få teknisk rådgivning och boka hembeök.
Vi hade denna butik två månader i början av sommaren och nu öppnade vi igen i veckan.
Det har visat sig vara ett rikrigt lyckokast. Vi är ganska unika eftersom det finns ytterst få butiker som enbart sysslar med det vi gör.
Även på vanliga hemelektronikbutiker finns det ju pumpar men personalen kan i regel inte direkt mycket om dessa produkter.
Vi har allfall väldigt mycket kunder och vår försäljning har ökat enormt.

Som det är nu har vi ingen anställd för att sköta butiken utan jag, Raffa och Anders delar på tiderna.
Det innebär ju att vi även får jobba helger, vilket inte alltid är så kul.
Idag är resten av familjen på kalas hos farfar i Falkenberg och jag får sitta här.....
Hoppas på mycket besök så tiden går fort!

Så här ser entren ut till vår butik.Butiken har ett perfekt läge mittemot Ica Maxi !Mittemot oss ligger även ett bageri och det är ju mindre bra för min vikt! Det ä ju lätt att bara springa över och köpa något gott.

Vilken underbar annons!

Kolla in denna annons!
Anar man en bitter man :)


http://www.blocket.se/vi/17507094.htmMamma Mia - Vilken underbar film!

Var ju som sagt och tittade på Mamma Mia igår med Millan. Fantastiskt härlig film som man blev väldigt glad av, en och annan tår rann också måste jag medge!
Underbar miljö var det också och nu är jag sugen på att resa till Grekland!
Med vår ekonomi just nu får jag väl vara glad om jag har råd att åka hem från jobbet så någon resa är det tyvärr inte tal om.
Meryl Streps dotter i filmen var så naturligt söt och charmig. Kan nog inte låta Raffa se den filmen för han hade blivit störtförälskad i henne :)

Nu är det äntligen fredag och då nalkas "fredagsmys" i familjen Wojtowicz. På fredagar brukar vi äta buffèmat som varar hela kvällen. Gör olika grönsaksstavar, dipper, räkor, krabbklor, ostar, parmaskinka och div annat som jag får för mig.
Favoriten på buffèn är den ljuvligt goda tryffelsalamin. Den är tyvärr väldigt dyr och av den anledningen inte alltid på plats. Även barnen älskar den ( tyvärr, det blir mindre till mig då!)
Hoppas vädret varit ok i Gbg under veckan annars brukar även räkorna bli för dyra.
Har en gräns på 200 kr/kg som jag trotsade förra fredagen. Vi hade inte ätit räkor på hela sommaren och jag var grymt sugen. Emilia tjatade också om sina räkor. Priset var då 250 kr/kg och det svider enl mig. Valde ändå att köpa men inte så mycket som jag brukar göra.
Personalen i "vår fiskvagn" är underbara. De pratar för fullt och är alltid trevliga ( kan bero på att jag handlar mycket).
Varje gång bjuder de också barnen på något smakprov!

Tyvärr har ju inga TV program börjat ännu. Till fredagsbuffèn brukar vi titta på "Idol" eller "Lets dance".
Snacka om att jag har blivit Svensson som har mina givna rutiner..... men jag gillar det. Barnen vet vad som gäller och oftast är det det första de säger på morgon 
- Mamma, idag är det fredag och mysdag!
Gillar att ha något som alla ser fram emot och vi brukar alltid ha det så avslappnat och skönt. 
Mitt nya kök med vår köksö är stora samlingspunkten på fredagen. Raffa och barnen sitter på ena sidan och smygäter och jag på den andra sidan och förbereder allt!
Får nog ta lite kort ikväll och visa i morgon på bloggen!

Önskar er alla en trevlig helg, själv ska jag jobba i vår butik på Allum!

 

Supertrevlig fotbollskväll!

Wow, vilken kväll vi fick jag och Raffa.
Hade bara räknat med middag och fotboll men v hamnade i VIP rummet där vi fick presenter och trisslott på varderas stol ( jag vann 50 kr på min ).
Det var underhållning med band, interjuver med spelar från VM laget 1958, Lars Åke Lagrell och Roland Andersson.
Kände mig väldigt speciell när jag fick sitta med där.
När vi kom bjöds det på champagne och sedan väntade en tre rättersmiddag som var helt ok. Till det valfri dryck!
Jag hade haft problem med vad jag skulle sätta på mig för kläder. Man vill vara fin till middagen och samtidigt ska man se fotboll ute i regn och behöver då varma kläder.
Det problemet hade jag inte behövt ha, när vi kom upp till våra platser var det även där VIP avdelningen och vi satt i supersköna stolar, under tak och med någon form av värme. Jag kollade på hela matchen till 23.30 i bara blus!

Sibel sjöng "du gamla ,du fria" och sen var spelet igång.
Jag har alltid gillat Frankrike och min stora idol var Zinedine Zidane. Det är ju fruktansvärt synd att när jag äntligen fick se dem spela live så har Zidane slutat!
Även Zlatan lyste med sin frånvaro. De sa att han var skadad men idag står det i tidningarna att han spelade match med Inter.....
Ja ja, Henke gjorde mål efter bara 5 min, ett riktigt snyggt sådant.
Svergie provade ett nytt spelsystem igår och det visade sig vara ganska bra offensivt men såg lite värre ut bakåt.
Frankrike vann slutligen matchen med 3-2.

Efter matchen tog vi taxi till "Björns bar" där vi mötte upp Håkan Thörnström, som också sett på matchen. Tog varsin öl innan vi begav oss hem.
Hemma fanns farmor som hade passat barnen, tusen tack för hjäl

Raffa utanför Ullevi, en tråkig arena när det gäller fotboll!


Fredrik Belfrage interjuvar Lars Åke Lagrell om svensk fotbolls framtid!


Raffa och Tomas vid vårt trevliga middagsbord.


Här satt vi fantastiskt skönt! Varmt och mjukt.


Laguppställning och nationalsång.


Man blir ju lite trött efter en helkväll. Vi kom inte i säng förren vid 01.30 och klockan ringde 06.45 i morse.
Åkte iväg med barnen till dagis och sedan skulle vår bil in på service. När Raffa och jag ska åka därifrån är vi både trötta och hungriga.
Kom då på den briljanta ideèn att äta frukost på något hotell. Först tänkte vi ta Avalon hotell där vi gifte oss men de tog 195 kr/person för frukost och även om deras frukost är ljuvlig så är det lite väl dyrt anser jag.

Vi hamnade på heaven 23 och njöt av en lång frukost. Snacka om vardagslyx!I kväll ska jag och Millan på bio och se ´"Mamma Mia".
Ser verkligen fram emot filmen då många säger att den är så bra. Tyvärr är jag väldigt trött fortfarande efter gårdagen så vi får väl hoppas att jag inte somnar!
Det har hänt förr.....

Jag är inte i topp!

Vet inte vad det är med mig men det känns som om någon tagit ur mina batterier och slängt dom åt helvete!
Sitter håglös på jobbet och får inget gjort, trots att jag har hur mycket som helst att göra. Tur att jag äger företaget själv annars hade jag nog riskerat att få sparken! Jag skulle inte vilja ha någon som mig anställd just nu.
Mina försök att bli hälsosam och sluta röka går också åt pipsvängen.
Det närmaste träning jag har kommit är att starta igång mitt kort på Gymnasium. Vräkte just i mig en cola och mozarellasticks från Burger King.

Ikväll ska jag och Raffa gå på fotboll. Vi ska se Sverige - Frankrike och innan dess blir det 3 rättersmiddag. Ska bli underbart att få lite tid ensam med Raffa. Vädret är väl inte toppen för fotboll men jag hoppas vi har platser under tak!
Tyvärr spelar inte min favorit Zlatan...

Vill gå hem och kramas med Raffa!

Sitter på jobbet och har hur mycket som helst att göra men får inget gjort. Är helt tömd i hjärnan idag, städade nog för mycket i går kväll.
Regnet öser ner och allt är allmänt grått. Skulle helst vilja gå hem och ta på mig pyjamas och lägga mig och kramas med Raffa. Tänk vad mysigt det skulle vara med en heldag i sängen! Det är man ju inte dirket bortskämd med.
Snart kommer Raffa till kontoret och då ska vi äta lunch ihop. Jag tänker köpa sushi idag. Åkte för att köpa det igår men då var butiken stängt.
Har nyligen lärt mig att gilla sushi och det är ju hur gott som helst, bara jag slipper laxbitarna!

Längtar efter dig min älskade Raffa.

Härliga Gatersered!

Jag är så glad för att vi köpte just det huset vi bor i. Själva huset är inte det ultimata enligt mig och om jag någon gång råkar bli multimiljonär så spränger jag allt och bygger nytt :) MEN platsen är otrolig!
Jag kan inte ge mina barn en bättre uppväxt.
Här är lite trafik och barnen kan springa runt vind för våg. Naturen är nära och det finns hästhagar runt om.
Å så till det bästa av allt, våra grannar!
När sommaren kommer bildar vi nästan ett kollektiv. Det är lite så att alla är föräldrar till alla barn. De far runt och är lite överallt och beroende på var de är så passar alltid någon på dom.
Vad gäller matlaging så funkar det på samma sätt många dagar. Någon ropar att nu tar jag fram korv och då går alla dit och äter. Sedan sätter någon på kaffe och så dricker alla det där det finns.
Grillkvällar brukar bli en buffè på det som alla har hemma, man bidrar med det man har.

På fredagar brukar Anna och jag ta ett glas eftermiddags vin. Utfrån detta simpla glas kan det ibland bli ytterst trevliga fester, som det blev denna fredag!
Vi satt på Annas altan och smuttade på vinet och bägge konstaterade att vi hade köpt räkor till kvällen. Då kan vi ju lika gärna äta dessa tillsammans. En stund senare ringde vi även nästa grannpar och det visade sig att även de köpt räkor!
I en handvändning har vi en trevlig skaldjursafton med massor av mat!
En sådan kväll kan ta veckor att planera in men för oss blir det så enkelt.
Nu var jag ganska trött och gick hem tidigt men det var trevligt så länge det varade!

Här är Leonie, Emilia och NilsMin närmaste "grannkärring" Anna. Mamma till Nils och Alice, ännu inte fru till Nicklas!


Rasmus, Emilia, NIls, Maja och Leonie har gosat ner sig i soffan!


Med en flaska bubbel på bordet!


Här är Jerker, pappa till Ida, Maja och Rasmus och Carolines man.


Vi har lyckats ganska bra i Gatersered gällande detta med barn. Inom 9 månader föddes 5 st barn som bor bredvid varandra.
Utöver Nils, Rasmus och Leonie finns också Nora och Olle.
Olles föräldrar heter Björn och Karin och de har även Ella som gått på samma dagis som Emilia.
Noras föäldrar heter Jonas och Lena som även fick en Arvid i våras.
Totalt sätt finns det alltså 11 barn här som leker här hela dagarna.
Vilket gäng det kommer att bli framöver!

Tack alla härliga grannar för att ni finns. Hoppas på många härliga dagar tillsammans framöver!

Jag gör en person hemlös :(

För tre år sedan sålde mitt företag en värmepump till en person som aldrig betalde vår faktura.
Efter en tid valde jag att ansöka om betalningsförelaggande hos kronofogden och där har nu ärendet legat sedan dess. Då och då får jag en utbetalning på upplupen ränta som de har lyckats få in men betalningen i sin helhet är fortfarande obetald.
Personen ifråga är inte bara skyldig mig pengar utan har ett flertal skulder ochdet är ganska mycket pengar det rör sig om. Nu har jag fått brev från fogden att de ska auktioner ut hans hus för att få in pengar. Jag kommer med andra ord att få mina pengar snart som jag har rätt till men samtidigt blir en människa hemlös. 
Allt känns väldigt konstigt. Å ena sidan är jag irriterad på personen som kan med att fortsätta köpa grejer utan att ha för avsikt att betala. Det är ju liksom inte en allmän rättighet att köpa en värmepump och han kunde ju ha skitigt i att beställa den. 
Jag har ett företag att driva med mängder av kostander och jag kan inte dela ut värmepumpar till höger och vänster av ren välgörenhet. 
Å andra sidan känns det lite olustigt att en person blir hemlös för att jag ( och en del andra) ska få våra pengar. 
Ser framför mig hur han ligger och sover i en buske i vinter medans jag sitter på mitt varma kontor med ytterligare 20 000 kr på kontot.

Jag är själv väldigt noga med att betala för mig och har så svårt att förstå dessa människor som väljer att inte göra rätt för sig. Under årens lopp har jag blivit "lurad" på så mycket pengar. 
Som företagare är det inte mycket man kan göra. Det är bara att acceptera att man inte får sina pengar. 
Många är livrädda för fogden men jag har idag insett att man inte kommer långt ens med dom. 
Har ytterligare en fodran på en kund på över 30 000 kr som inte betalar. 
När jag pratade med fogden om honom visade sig att han hade p böter för 495 000 kr! samt ytterligare skatteskulder på ca 300 000 kr. Chansen att jag får mina pengar är alltså minimal. 
Trots detta går denna person runt med registreringsbevis och org nr och fortsätter att handla prylar!
Jävla as!

Lite av baksidan med att vara företagare!
 

Snyggt gjort Ara!

Inte för att jag fattar något av brottning och jag tycker mest det set konstigt ut men idag fick denna sport min uppmärksamhet!
Jag tycker det var ascoolt att Ara valde att lämna sin medalj på mattan och dra uppmärksamheten till sig istället för vinnaren.
Helt i min stil och jag förstår honom verkligen.
Som sagt, jag fattar ingenting av brottning och jag kan inte uttala mig om dommarens beslut men jag litar på att Ara visste vad han gjorde.
Att våga visa sitt missnöje på detta sätt var helt korrekt enligt mig.(Bild från aftonbladet.se)

Idag har jag insett att det tråkiga med att barnen växer är att de helt plötsligt kan prata ordentligt. Det är ganska mysigt och gulligt med deras sätt att säga/uttala vissa ord.
Emilia kan snart alla ord och det är lika tråkigt varje gång hon helt plötsligt säger rätt, även om det kanske vore lite sjukt om hon prata barnspråk resten av livet.
Senaste ordet hon nu kan säga korrekt är restaurang, det hette tidigare restustang.
Tidigare ord har varit bup - ketchup, möjes - smörgås, farmor - avoff!!
Det ändå ord hon idag inte säger rätt är promenad, som istället heter pidenad.

Ja ja, snart är ju Leonie där och kan ta över barnspråket. Hon pratar massor redan och kan även sjunga "Hero" med Charlotte Perelli, mina barn är lite besatta av henne!

Nu är Emilia istället i ålderna att hon säger roliga kommentarer. För en tid sedan när jag skulle ge dom mat och de bråkade och stökade vid matbordet sa jag till dom att nu får ni skärpa till er.
Emilia säger då till Leonie: Ta det lugn nu Leonie annars går mamma in i väggen!
Hade svårt att hålla mg för skratt och sa att det kanske jag gör.
Då säger hon: Och om vi bråkar ännu mer kanske vi måste klistra fast dig i väggen!

En annan gång när vi disskuterade vad Emilia skulle bli när hon blev stor kom denna kommentar.
Jag: Vad ska du jobba med när du blir stor?
Emilia: Det vet jag inte, vad tycker du?
Jag: Du kanske kan sjunga som Charlotte?
Emilia ( vars ögon lyste av lycka för en kort sekund): Nä, det går nog inte för jag vet inte hur man kommer in i Tv:n!

Att få börja jobba heltid igen känns som rena semestern!

När man har barn så är det semester att få arbeta!
Jag är verkligen helt slut som människa just nu och jag längtar sååååååå mycket efter att få jobba heltid igen på måndag. 
Bara känslan av att få gå till någon lunchrestaurang och äta för mig själv kommer framstå som rena drömmen. 

Att man kallar det mammaledig är ju ett riktigt stor skämt, jag har aldrig varit så upptagen som när jag fick barn. 
Ibland kan jag inte låta bli att bli lite irriterad när vissa männsikor klagar över hur jobbigt och stressigt de har det eller hur "nära utbrända" de är. Skälvklart måste alla få bedömma detta efter sina liv men......
Min mamma tex klagar ibland om att hon har så mycket krav på sig? 
Vadå för krav?
Hon bor med sin man på landet, jobbar inte och alla barn har flyttat hemmifrån. Vad är då kraven? Att hinna laga middag till Janne?
Hinna läsa senaste Hemmets journal? Plocka blad från sina pelargoner?
Ursäkta men jag fattar inte!

Vid ett annat tillfälle hörde jag en person som kände sig nära utbränd. Bor i en tvåa ensam och har inga barn och en vanlig anställning. Hur blir man utbränd då?
Det tar en kvart att storstäda och sen då? 
Skulle jag få leva denna persons liv en vecka skulle jag antagligen känna det som om jag vore på någon lyxig spavecka!

Fy, jag känner mig lite gnällig idag men jag är verkligen slutkörd och vill ha semester från mitt liv!

Mina älskade döttrar, jag avgudar er och ni fyller mitt liv med så enormt mycket kärlek. Utan er vore mitt liv väldigt tomt. 
Jag är så stolt över er och ni är de absolut vackraste flickor som finns. 
Jag skulle bara bli så glad om ni kunde sluta bråka med varandra 350 gånger om dagen, sluta ropa mamma var femte minut, sitta ner på era stolar och äta maten som jag serverar, ta bort era leksaker som ligger överallt. De kläder som jag tar på er på morgonen får ni gärna ha på er lite mer än två timmar innan jag måste tvätta dom. Alla fina pärlor som jag köper till er ska vara i sina burkar, inte på golvet i hela huset. Skorna som ni sätter på er när ni går ut ska även vara på när ni går in, inte runt hela Gatersered. Pennorna ni har ska ni måla på papper med, inte i soffan. När mamma pratar i telefon kan jag inte prata med er och läsa en bok för er samtidigt. 
Leonie, jag vet att du vill ha allt Emilia tar i men måste du säga: Noni osså ha den 100 gånger om dagen?
Emilia, du vill lära dig allt men jag orkar snart inte svara på alla dina miljarder frågor om precis allt som händer runt oss. Jag vet inte varför bilen svängde vänster, jag vet inte varför det har slutat att regna, jag vet inte vad Charlotte Perelli gör idag.......

Puss mina små änglar, i morgon tar vi nya tag!
Mamma älskar er för alltid!

  

Ibland hatar jag att jobba med Raffa!

Jag och Raffa driver ett företag tillsammans där vi även har ytterligare en delägare samt fyra anställda.
Jag får ofta frågan hur det är jobba med sin partner och nästan alltid svarar jag att det fungerar utmärkt. Raffa och jag kompleterar varandra perfekt och har helt olika ämnen som vi är bra på.
Jag litar till 100% på att Raffa sköter sin del av ansvaret och han låter mig sköta mitt.
Dessutom sitter jag inne på kontoret och Raffa är ute hos kunder, vilket gör att vi ses väldigt sällan på arbetstid.


MEN så kommer då dessa saker som jag hatar med att vi jobbar tillsammans.

När det gäller inskolning av barn, studiedagar och alla dessa VAB dagar så blir jag ensam ansvarig och mitt jobb blir helt plötsligt oviktigt.

Detta är inte Raffas fel utan lika mycket mitt eget fel ( nog mest mitt nör jag tänker efter).


SnålÅsa tycker ju att det är bäst om Raffa jobbar eftersom hans prestation direkt leder till inkomster. Gällande hans jobb så blir även kunderna sura om vi avbokar/bokar om det som ska utföras.  

Mina arbetsuppgifter kan vänta, leder inte till mer inkomster och det finns ingen som direkt bryr om jag är på jobbet eller inte.


Tyvärr blir jag galen av att det alltid är jag som måste vara hemma. Jag behöver ju också jobba och framför allt så vill jag jobba.

Nu har vi tvingats till ännu en inskolning av Leonie då hon byter till till Emilias dagis. Detta hade jag verkligen inte räknat med och jag hade sett fram emot att börja jobba efter 5 veckors semester.


Det slutar med att jag gapar och skriker på Raffa att jag snart vägrar att vara hemma mer JAG VIL JOBBA!

Raffa skulle gladeligen stanna hemma och sköta inskolningen men då måste vi ju avboka två installationer av luft/vatten värmepumpar och det går ju bara inte!


Önskar ibland att att jobbade på Volvo istället så jag inte behövde bry mig om han stannar hemma från jobbet!


  


Tack och hej Mia Thörnblom, välkommen Bridget Jones!

Jag har insett att jag inte är i allt för stort behov av att jobba på min självkänsla, den är relativt på topp även om det finns vissa dalar!
Jag vet att jag är en värdefull människa och jag anser att jag mer än väl duger som jag är. Mia Thörnblom är fortfarande en favorit och kommer det mer böcker från henne så kommer jag läsa dom. Jag kommer även tänka hennes BRA - TACK -HJÄLP för att fortsätta uppskatta mig själv och mitt liv.
Vill även passa på att rekommendera hennes böcker och hennes föredrag, anser verkligen att alla har nytta av att läsa det hon skriver.

Mitt största behov just nu är att ändra mitt liv och min hälsa och därför byter jag nu ut Mia mot Bridget Jones, som jag tror alla kommer ihåg.
Att offentligt blogga om min vikt, mina cigarettvanor, alkohol, matvanor och antal besök på gymmet bör väl ge mig den kick jag så väl behöver :)
Värst ångest har jag för detta med att jag "råkade" börja röka igen efter att ha varit rökfri i tre år. Under dessa år var jag en fanatisk ickerökare som gnällde på alla mina kompisar som hade fallit dit  igen!
Jag kunde inte andas bland rökar, kunde inte fatta hur det kunde vara lagligt att röka och jag frågade Raffa gång på gång hur faan han hade stått ut med att kyssa, krama och sova bredvid mig.........
Under vår resa i Thailand halkade jag dit. Kände mig som en trotsig tonåring när jag ljög för familjen vid stranden att jag hade glömt något och bara skulle hämta det. Istället sprang jag tillbaka och smygrökte på altanen.... ajajajaj

Sedan februari har jag heller inte besökt Gymnasium som är, enligt mig, Göteborgs bäst gym. Vår och sommar har varit hektisk och jag har tappat inspirationen totalt.
Av de 9 kg jag bantade ner förra sommaren har 5 kg smygit sig tillbaka.
Efter alla pass av "Core" var min mage och midja i ganska snygg form, då sett till att vara tvåbarnsmor.
Nu har jag häng och put igen!

MEN NU JÄVLAR SKA JAG VISA ER ALLA ATT JAG KAN!!!

Jag börjar först på måndag då mitt liv åter är som vanligt med dagis, jobb och vardag men jag offentliggör all fakta redan nu:

Min vikt: 67,5 kg
Midjemått mätt vid naveln. 91 cm ( faan vad det suger att skriva!)
Antal besök på gymmet: 0
Antal cigg: 1 pkt 
Alkohol: Inget

Kommer att väga och mäta mig kl 07.00 varje dag och föra in i min blogg! 
Nu kommer jag inte undan!

 

Vår semester i Polen


Idag kom vi tillbaka från vår semester i Polen. Har varit där hela veckan tillsammans med barnen, min mamma, Janne, barnens farfar och Anette.
Denna resa gör vi årligen eftersom Jaroslaw och Raffa spelar Polonia Cup på Amber Baltic GC varje år. Mamma och Janne hänger med och hjälper oss med barnen och jag går med som caddie till Raffa.
Farfar och Anette bor i sin lägenhet i Miedzyzdroje och vi andra bor i Raffas farmors gamla hus i Chinowo. Mellan dessa små byar ligger golfbanan.  

Hade längtat efter båtturen över till Polen men det blev ingen hit!
Normalt sätt gillar jag den resan för de har väldigt god och billig mat på båten, barnen älskar att åka båt och det finns butiker att handla i.
Denna gång blåste det full storm på överfarten och båten gungade rejält. Jag drack en öl men det kändes som om jag drack 20.
Det var svårt att gå och jag var livrädd för att bli sjösjuk. Valde att gå och lägga mig direkt istället men kunde inte sova. Det gungade, gnisslade och förde ett hemskt liv. Låg bara och tänkte på filmen Titanic och planerade hur jag skulle rädda familjen!

Här försöker vi ha en trevlig middag även om alla var ganska sammanbitna!


Jag var dessutom sjuk under våra första dagar, hade en skitjobbig förkylning som inte ville bryta ut ordentligt men som gjorde att mitt huvud vägde ca 3 ton!
De två första dagarna fick jag därför svika Raffa gällande golfen och låg istället hemma och löste suduko, min nya hobby!

När första dagen för tävlingen började valde jag att stoppa i mig dubbel dos ipren och nässpray för att kunna hänga med Raffa.
Jag tycker verkligen att det är kul att gå med som caddie. Har lärt mig en hel del och kan nog bidra med lite förutom att jag drar bagen och skriver score.

Här är Raffa på ranchen framför Klubbhuset


Denna bild är tagen på 10:de hål, par 5 där Raffa efter en lång drive och snyggt inspel gjorde en Eagle! Detta år har det varit enormt mycket getingar och bin, så även i Polen. På golfbanan var det nästan olidligt många och det var svårt att äta sina obligatoriska mackor.
I Polen heter getin osa  ( vet ej om det är rätt stavat) och uttalas som mitt namn!
Alla blev förvånade när jag presenterade mig och drog skämt om mitt namn med anledning av hur irriterande dessa getingar var :)
Nästa år får jag nog använda mitt andranamn Maria istället!

På torsdagen fyllde Anette år och vi möttes upp på Hotell Amber där Anette bjöd på tårta.
Även Raffas farbrors fru Krystyna, kusin Eva och hennes dotter Laura kom dit.
När jag träffar dessa härliga kvinnor är det enormt tråkigt att inte kunna prata polska! De kan ingen engelska och vi kan bara samtala via Raffa.
Jag försöker snappa upp så mycket ord jag kan men det är ju inte det enklaste språket att lära sig.
Tycker också att det är skitdumt av Raffa som inte varit bättre på att prata polska med våra tjejer så att de kan språket. Har anmält dom för hemspråksundervisning nu på dagis så jag hoppas de kan lära sig lite framöver.Medans vi vuxna satt och fikade hittade mina barn en vattenspridare utanför hotellet där vi satt.
Alla barn tittade storögt på allt vatten som sprutade och föräldrar kom och tog bort dom. Jag valde att låta mina tjejer roa sig för fullt!
Bägge tjejerna sprang igenom vattnet fram och tillbaka och var snart plaskblöta. Folk samlades på gatan och tog kort på dom och skrattade.
Så enkelt man kan lösa det för sig, jag fick fika i lugn och ro, barnen hade skitskoj och det roade andra på gatan!


Nu ska jag hopppa ner i min underbara säng!
Att resa är fantastiskt men hemma är alltid bäst. Min säng är svårslagen och svensk mat är verkligen det bästa som finns!

Redan idag ska ni få morgondagens rubrik
Tack och hej Mia Thörnblom, välkommen Bridget Jones!
Spännande läsning om mitt nya liv, välkommen tillbaka!

Trevlig helg i Stockholm!Torsdagen var en underbar dag med massor av sol. Alla barnen lekt ute och badade i två olika pooler som fanns uppställda. Nicklas kom även över med en "glidbana" där alla åkte för fullt.
Tyvärr kan jag inte dela med mig av några bilder på detta då det på alla bilder finns nakna barn och i den tragiska värld vi lever i kan det ju blir förödande att lägga ut sådana bilder. Så synd att man ska behöva tänka så när det gäller nakna småbarn!

Raffa lånade en cementblandare av Jerker och lyckades få alla barnen att hjälpa till med att gjuta ett fundament till värmepumpen. Nu är det inte mycket kvar innan den är på plast. Jag betalade räkningar till Fortum denna dag och det känns verkligen som om jag skulle kunna kräva en aktie i det företaget snart!


Leonie var helt slut efter en dag i solen och somnade i Raffas armar redan 17.45!På fredagen åkte vi mot Stockholm. På vägen stannade vi och åt frukost. För några år sedan skulle jag aldrig ha kommit på idèn att ta med matsäck och fika på på vägen, jag var lat och oekonomisk och hamnade alltid på någon restaurang. Nu har jag insett att det MYCKET bättre med medhavd mat på någon mysig plats längst vägen. Barnen kan springa runt, godare mat och extremt mycket billigare. Hur har jag kunnat tycka det är värt att lägga flera hundra på skitmackor på någon sunkig vägkrog?  


I Norrköping lämnade vi av Pebbles och gick även en runda på stan. Det är inte mycket som är sig likt sedan jag bodde där, men gud vilken fin stad det är. Gatorna är rena och det är pyntat med blommor överallt. Får allt vara lite stolt över min hemstad.
Sedan bar det vidare mot Stockholm och till Marcus, Therece och Beppe.
De bor fantastiskt fint med havsutsikt. Grillade på kvällen och satt ute och myste.
Dagen efter kom Johanna och Nalle och deras barn Linus och Love.
Killarna bestämde att vi tjejer skulle "få" gå ut på egen hand på kvällen, så vi tog bilen in till "TGI Friday" och käkade.
Önskar av hela mitt hjärta att det kunde finnas en sån restaurang i Göteborg, älskar den typen av mat. Men å andra sidan kanske det är lika bra med tanke på mina extrakilon som snart ska jobbas bort!
I natt drömde jag att jag var på gymmet så det kanske är min hjärna som har börjat förbereda sig för träning.


Killarna käkade pizza med barnen!


Tack alla för en trevlig helg även om jag inte kände mig i form. Tror tyvärr att jag har en rejäl förkylning på gång.
Vad trevligt det är med vänner som man känner sig så bekväm med även om man ses väldigt sällan!
Nu är vi hemma igen och har packat upp allt och fått barnen i säng. Även jag ska snart bäddas ner och kurera min kropp!

RSS 2.0