Denna blogg uppdateras inte längre!

Ser att många fortfarande kommer in på denna bloggen. Vill uppmärksamma Er på att jag INTE uppdaterar denna bloggen längre. Givetvis vill jag fortsätta ha Er som läsare så besök min nya blogg och lägg gärna till den på Bloglovin så att ni inte missar inlägg:

http://wojtansblogg.se/wp

ÄNTLIGEN kan jag presentera min nya blogg!

Nu är allt klart på nya bloggen! Lite förändringar kommer säkert framöver, jag har inte helt lärt mig allt ännu.
MEN det finns TVÅ färdiga inlägg som väntar på just DIG!

Glöm inte att lägga till den nya bloggen på Bloglovin!

Välkomna ALLA till


Wojtans Blogg


Nominerad till Månadens Blogg!

Vad GLAD jag blir. Söta Diana har nominerat mig i omröstningen i Månadens blogg hos henne! Jag tillhör gänget av bloggare som hon gillar att läsa. Det är tuff konkurens, några av mina favoriter ligger där. Givetvis hoppas jag att DU går in och röstar på min blogg. Rösta kan du göra HÄR

Heja Wojtan!

Jag ska INTE byta man!

Blev lite chockad i morse när jag går in på Bloglovin för att se vad ni alla skrivit sedan igår kväll. Uppe som spotlight ligger en blogg med texten: VIll någon byta man med mig?
Funderade för mig själv vem som skriver något sådant och i samma sekund ser jag att det är WOJTANS BLOGG!!!

Någon har med andra ord betalat för att lägga upp min blogg där, någon som jag inte vet vem det är?
Att någon vill betala för att min blogg ska få uppmärksamhet är ju en sak, men att skriva en text på det viset känns olustigt. 

Jag skulle ALDRIG lägga ut en text på det viset och det känns olustigt att ni som läser min blogg kanske har sett detta och tror att jag gör på det viset. Jag har nu kontaktat Bloglovin och bett dem kolla upp från vilken mobil detta betalades och återkomma till mig.

Detta får mig ju att inse hur enkelt det är att lägga upp spotlight på en helt okänd blogg, med vilken text som helst. Det finns inget som kontrollerar att den bloggen man betalar för är den man faktiskt innehar. Vem som helst kan skriva vad som helst åt någon.
Jag hoppas Bloglovin återkommer till mig snarast och ger mig ett nummer på den som gjort detta.


Nog om detta!

God morgon alla söta läsare. Jag har sovit som en stock i natt och vaknade vid 9 tiden och nu har vi ätit frukost. Nu ska dagen ägnas åt städning inför kvällens fest, ev presentera min nya blogg och ringa resebyrån och fixa lite detaljer inför vår resa. Jag återkommer självklart med bilder på alla underbar mat och kanske även en kvällens bild på mig

Vår fredagkväll


När det är helg får barnen somna i soffan, så bär vi dem in till sina sängar. Barnen tycker det är jättekul att få somna där och vi föräldrar kan lata oss i soffan. Alla är nöjda!


Det blev ett långt uppehåll för att vara mig på denna blogg. Arbetsdagen gick i ett och så snart jag kom hem somnade jag! Underbart skönt att sova en stund uppe på sängen. Nu har vi ätit vår buffè och tittat på första delan av Let`s Dance. Ikväll måste det vara George som får åka hem, han dansar ju inte alls. Carl Jan är väl heller ingen vidare dansare men han vinner ju på sin charm. Nicklas får för mycket kritik enligt mig, och Laila och Morgan är grymma.

Idag hände en rätt kul grej på jobbet. En kund ringde upp mig och var skitsur. Han väntade på vår montör som enligt honom skulle vara på plats kl 11.00. Jag hade kl 13.00 på schemat, men insåg snabbt att det mycket väl kunde vara vi som strulat till det hela. Allt har varit lite upp och ned sedan jag var sjuk och detta att alla andra får ta mina uppgifter gör att det varit lite för många kockar inblandade. Jag försökte lugna ner kunden, förklara läget, ursäkta oss och göra det bästa av det hela. Förklarade ärligt att det var dåligt av oss och berättade om situationen. Han ansåg att vårt företag var mycket oseriöst och var ytterst otrevlig. Till slut köpte han läget och Björn åkte ut till kunden.
När jag var i affären efter jobbet ringer kunden igen. Jag kände igen hans nummer och var lite nervös när jag svarade. Han ringde för att be om ursäkt! Han var så otroligt nöjd med Björns arbete och han insåg att han hade varit allt för hård mot mig. Avslutade med att han var mycket nöjd med hur vårt företag skötte sig.
Man blir så glad över liknande samtal. Det händer sällan men jag har fått några samtal tidigare där kunder ursäktat sig.

Min nya blogg är egentligen klar och jag skulle kunna lägga ut den nu. Vill bara ha ett sista klartecken från Duracellmamman att allt funkar när ni går in där. Eventuellt återkommer jag ikväll, annars kommer den i morgon.

I morgon ska vi även ha 40 års fest här hemma för Raffa. Barnen ska sova hos Tess och Daniel, som på söndagen även ska ta med dem till farfar och Anette i Falkenberg. Då får jag hela dagen till att återhämta mig och förbereda vår resa.

Hoppas ni alla har en trevlig fredagkväll

Fredag!


Du måste inte hjälpa mig, jag KAN SÄLV!



Tjejerna ska ha maserad idag på dagis så vi fick packa ner kläder åt dem. Leonie kommer att vara "Lille skutt" i sin fina dräkt som hon fick ärva av kusin Frida, och Emilia kommer, självklart, att vara prinsessa! Så kul när dagis hittar på lite event för de små.
Emilia blev så glad när jag sa att vi ska resa till Thailand på tisdag, men efter en stund sa hon
- Mamma, jag tror nog faktiskt att jag hellre vill åka till Brasilien. Det var roligare där!
Hon var 9 månader när vi var med henne i Brasilien så hur mycket hon egentligen minns av det må väl vara osagt!
Påminde henne om hur kul hon hade i Thailand, där hon var när hon var 3 år och faktiskt minns. Tänk att du ska få åka tuk tuk igen, få dina naglar målade med blommor och åka longtailbåt! Då blev hon eld och lågor igen!

Mitt liv just nu består i mängder av koder! Vår telefonväxel ska bli klar under dagen och nu har jag fått en hel A4 med koder som jag ska lägga in här och där. Dessutom är min nya blogg nästintill färdig så Duracellmamman hojar också på mig om mängder av koder. Jag är ganska säker på att Duracellmamman vill skriva under på att jag är TOTALT koko när det kommer till tekniska grejer och koder. Jag fattar ingenting och är otroligt glad över all hjälp jag kan få.

Ikväll hoppas jag kunna blogga från min EGEN domän och jag hoppas verkligen att ni följer med mig dit!

Nu är det jobb som gäller
Kram

Mammablogg Gala 2009






Det är en STOR glädje att kunna presentera datumet för årets stora Event.
Visst ska just DU vara med?

För att inte missa all information föreslår jag att du lägger till min, Duracellmammans och Sessanochprinsessans bloggar på Bloglovin.


Nu blir det bråda dagar!

Det tog en stund innan poletten hade ramlat ner och jag insåg att jag får resa iväg om bara 5 dagar! Satt och nästan skakade av glädje här på jobbet och det var väldigt svårt att koncentrera sig på debet, kredit, pumpar och bokningar.
Nu måste jag jobba järnet dessa dagar för att allt ska flyta medan jag ligger i en solstol och dricker singha!

Hann med en trevlig lunch med Diana idag och vi sprang även inom några skobutiker för att hitta sandaler till Emilia. Största problemet med att resa så här års är ju att det inte finns mycket till sommarkläder i butikerna nu, så några sandaler fann jag inte. Vi får nog inhandla ett par traditionella Foppaskor åt henne när vi är på plats! Så snart jag kommer hem ska jag gå igenom deras kläder och se vad som ev behöver inhandlas. Än så länge är jag på jobbet men nu börjar jag längta hem. Ska nog fira med ett gott glas vin ikväll.

Mammablogg Galan är också under arbete och troligtvis kommer vi redan ikväll att offentliggöra datumet för den underbara tillställningen som vi håller på att rodda ihop. Ser verkligen fram emot den dagen och jag hoppas att ni är många som har möjlighet att komma så att vi får ses i världen utanför bloggen!

Kram så länge till Er alla

JAAAAAAAAAAAAAAA

Thailand HERE WE COME!

Tisdag den 24/2 kl 12.40 flyger en trött och blek familjen Wojtowicz till Phuket. Vad som händer sen återstår att se!
Vi har vänner i Koh Lanta så dit kommer vi åka, men det blir nog lite fler ställen!!

Å vad jag är GLAD. Resan blev EXTREMT billig när man kan vara så här spontan!
Tyvärr kunde jag inte hålla masken utan ringde Raffa nyss.
- Raffa, var du lite sur över att du bara fick en golftröja i 40 års present?
- Sur och sur, jag önskade mig ju en bil!
- Duger det att åka till Thailand på tisdag????


Kanske min trötta kropp får sol ändå :)


Bild från någon strand i Thailand där vi var tre veckor 2007


Oj, vilka intressanta mail jag har fått under natten. Eftersom vår resa till Guadaloup brann upp så jagar jag just nu en sista minuten resa till Thailand. Går det sig riktigt bra åker vi i nästa vecka, men då gäller det att jag får till allt. Har inget sagt till Raffa utan det får bli en överraskning! Han fyllde ju nyss 40 år och på lördag ska vi ha fest för honom. Då kan dessa biljetter ligga i en STOR låda som jag slår in!
HOPPAS jag får till detta. Får ge Raffa bloggförbud en stund nu!

Nu måste jag jobba på här. Ska iväg och luncha med Diana om två timmar och måste få lite gjort innan dess.

I will be back!

Lugnet har infunnit sig


Bara så du vet mamma, jag ska INTE sova. Noni vill bara se på TV, INTE sova!



Bägge små tjejerna sover nu och vi har just städat undan efter en god middag. Fick besök av en kompis till Raffa så idag fick jag anstränga mig lite mer med matlagningen än vad jag gjort senaste tiden. Bjöd på fläskfilè, rostade rotfruker, stark sås och en getostsallad. Supergott!
Nu ska jag fixa lite med min nya domän som jag köpt, något blev lite galet i beställningen. Hoppas på att snart kunna presentera min nya blogg. Så snart det är klart blir det soffan och Grey`s, sedan väntar sängen på mig.
Fortfarande oerhört trött på kvällarna och både huvud och ben värker.

Sov gott alla ♥

Min semester brinner upp!

Oj, det var ju kul att gå in på Aftonbladet.
Headline just nu är bild på min semester som tydligen brinner upp!


Bild från Aftonbladet.


Riktigt så här hade jag inte tänkt mig när vi bestämde att vi skulle resa till Guadaluop, jag såg vita stränder och vajade palmer, goda drinkar och mina glada barn i poolen!

Vi har nu avbeställt vår resa och får vänta med att sola våra bleka kroppar.

Lunchpaus!

Här på Energiråd bokas det monteringar för fullt just nu och det gör mig GLAD! Efter en liten säljtorka under dec och januari handlas det för fullt igen och det var vi i stort behov av. Antar att den härliga räntan hjälper oss lite just nu. Våra räntekostnader hemma har sjunkit med 5 siffrigt belopp vilket gör att jag känner mig megarik just nu, men istället är det nog så att jag var megafattig en tid när räntan var som värst!

Har just tagit mig en lunch och bloggpaus. Lunchen idag är nog inte det nyttigaste eller det mest innehållsrika jag har fått i mig. Orkar inte ge mig iväg och handla något så jag tog en rejäl skiva grevèost som jag skurit i småbitar och till det dricker jag en latte! Älskar ost men det känns som om lunchen inte år så kul.

Arbetet med Mammablogg Galan har tagit full fart och jag ser verkligen fram emot att få till detta. Har ni missat att lämna intresseanmälan så gör det nu. Klart att just DU ska vara med. Besök Duracellmamman HÄR så kommer du till all info!


Såg nu att Grey`s Anatomy är tillbaka ikväll. Det var väl verkligen på tiden!






Det är alltid så långa uppehåll på en del program så jag hinner ju glömma vart vi var och hur det slutade?
Tipsa mig gärna!

Detta med att glömma saker, har väl lite med min ålder att göra. Har ju redan fått höra att jag är lite tant eftersom jag övervintrar mina Pelargoner :) men vänta ni ska ni få se.
De knoppar sig för fullt nere i källaren och när jag tar upp dessa under våren/försommar kommer ni att vara gröna av avundsjuka, det lovar jag! Babyrosa, täta och fina Mårbacka pelargoner!

Min paus får nog anses som slut nu och jag ska åter ringa runt till ett gäng kunder.

Kram så länge



















Trött mamma och tokig unge!


Gammal bild på Leonie. Hon har missuppfattat detta med blöjor, dessutom med en rejält blå/grön näsa!


Min kropp är nog inte helt åretställd efter min sjukdomsvecka. Jag har nog aldrig varit så trött som jag är just nu. På kvällarna värker mina ben, som om jag sprungit ett maratonlopp. Snoozade i 1 timme i morse!
Nu är jag alla fall på plats och bör väl starta igång arbetsdagen, lite senare än vanligt.

Emilia var så glad idag när hon gick till dagis. Köpte lite nya kläder till henne igår som hon har på sig idag. Givetvis åkte prinsesskronan på.

Önskar Er alla en underbar dag!

Trevliga Awarder!

Jag har fått TVÅ fina Awarder detta dygn och tänkte lägga upp de nu. Den första fick jag av Utlandsmamman. Tusen tack!




Skickar den vidare till:

Rebecca
Helen
Anna
Diana
Monica
Emma
Malin


Nästa Award fick jag av Elin 



Denna skickar jag vidare till

Judit
Sweetmama
MammaMelissa
Rachel
AnnLouise

Junitjejen





ps. Jag får ofta höra att man inte kan kopiera bilder jag lägger upp. Vet inte varför det inte fungerar. Fungerar det inte så gå in på den jag har fått den av och hämta din fina Award där.

Fru Wojtowicz blir Fru Bindefelt!

gala1

När jag vaknade i morse hade jag fått ett sms av Duracellmamman som undrade om jag ville sitta i styrelsen för den Mammablogg Gala som hon sedan en tid har planerat!
Självklart vill jag det! Tänk vad kul om vi kunde vara ett helt gäng med mammabloggar som får träffas?
I styrelsen sitter även Sessanochprinsessan
Hos Duracellmamman finns en egen sida som bara berör detta ämne. Hon har även gjort ett gäng med frågor som vi intresserade ska svara på så att det blir enklare för oss Bindefeltare att knyta samman denna träff.
Kika gärna in hos henne och läs om denna Gala.


Mitt blödande mammahjärta.


Hej då tjejerna. Ha en underbar dag så ses vi sen.


Så skönt det var att lägga sig extra tidigt igår, jag var verkligen helt slut i hela kroppen.
Nu är jag på jobbet igen och känner mig utvilad och i form. Jag lämnade tjejerna idag och de stod i fönstret och vinkade när jag gick. Hade lite disskutioner med Emilia igår när jag hämtade henne som gjorde mig så leden. När jag frågade om det var kul att vara tillbaka på dagis och få träffa Tristan igen ( hennes kärlek) svarade hon att det var kul på dagis men Tristan är bara kär i Julia och Alva. Ingen kunde vara kär i henne för hon var så ful. Det gör så ont i mitt hjärta när hon säger det och det är ju verkligen inte sant. Nog är jag ganska partisk i den frågan men Emilia är ju så söt.
Oavsett så tycker jag det är så tråkigt att få höra detta, hon är inte ens 5 år ännu och detta kommer redan.
Jag vet inte hur jag ska sköta det heller. Vill ju lära henne att utseendet inte har någon betydelse, samtidigt som jag säger till henne att hon är sötast i världen ( ihop med sin syster).
Mest var hon ledsen över sitt hår, hon anser att hon är väldigt ful i håret. Lösningen för henne är att alltid ha sin prinsesskrona på sig, säger hon. Ja, ni ser ju på bilden.

Jag får fortsätta prata med henne och kanske detta bara var något som kom igår.
Sved gjorde det alla fall. Nu måste jag sätta lite fart.

Kram så länge

Helt slut.....

Gud vad man känner av denna första arbetsdag. Jag är helt slut och huvudvärken börjar smyga sig på. Tänkte ju njuta av ett glas vin ikväll men jag vet varken om mitt huvud vill ha vin eller om jag orkar lyfta glaset!
Barnen var ute och lekte en stund efter dagis men de är också trötta och Leonie har redan bett om sin pyjamas. Fick locka dem med ett bubbelbad och där sitter de nu.

Middag hos oss idag.

Idag bjuds det på grillad kyckling och massor av grönsaker och ruccola. Gott som det är med bara lite stark sås till.



Det blir tyvärr ingen intervju idag då Diana har fullt upp ikväll med sitt körkort. I morgon hoppas jag att vi är tillbaka igen.
Jag tar fortfarande gärna emot anmälningar om det är någon som vill bli intervjuad här :)

Nu ska jag ta hand om mina trötta tjejerna.
 
Kram så länge

Lilla napptjuven!


Nu tar jag din napp lillasyrran!


Hallå där, ge den tillbaka. Jag är nappberoende!



Bilderna ovan är lite gamla men de är så söta så jag slängde in dem i brist på annat! Roligare att se på än att se mig på jobbet! Har just tagit en liten mat- och bloggpaus nu, men gud så bra det går idag!
TO DO listan minskar i rasande fart och det gör mig oerhört lycklig. Har fått gjort min skattedeklaration och skrivit med en snyfthistoria om hur sjuka vi var förra veckan så vi slipper böter. Har även betalat den skatt vi var skyldiga och det var så mycket pengar så nu kan jag åka runt på de svenska vägarna, lämna på dagis och gå till doktorn med GOTT samvete!

Nu är det dags att fortsätta.
Ser fram emot Lipstick Jungel ikväll, kanske man ska njuta av ett gott glas vin till?

1 årig bröllopsdag idag


Undrar just vad det är Raffa tittar på?



Idag är det 1 år sedan vi gifte oss och jag blev Fru Wojtowicz. Tänk vad tiden går fort.

Är tillbaka på jobbet nu och det blir en låååång dag. Trodde aldrig att jag skulle komma upp när klockan ringde men det gick fint. Nu ska jag bara piggna till med lite kaffe och sedan blir det full fart framåt att komma ifatt allt jag har missat under förra veckan. Vid 9 tiden kommer de även och kopplar vårt nya växelsystem, så idag är sista dagen jag har måste ta alla inkommande samtal själv! WOW!!!!


Önskar Er alla en strålande dag


Veckan lider mot sitt slut


Krabbklorna är utbytta mot pilgrimsmusslor på fredagar!



Vår kära fiskvagn har slutat med krabbklor just nu för kvalitén är inte den bästa så här års. Istället köper vi två var pilgrimssmusslor som jag grillar tillsammans med salladslök och någon svamp. Underbart gott och enkelt!

Barnen är nog trötta på att gå här hemma. Jag föreslog att de skulle vara hemma i morgon också, för att vara på den säkra sidan, men de blev som galna. De SKA till dagis, så är det mamma!
De har ju varit feberfria i två dagar nu men jag tycker de är lite svaga ännu, de vill gärna sova mitt på dan vilket de aldrig vill annars. Raffa och jag har nu beslutat att de får gå men att vi mjukstartar med en kort dag. Raffa får hämta dem lite tidigare, själv måste jag nog jobba 35 timmar i morgon!

Jag känner också av detta att man gått hemma länge med de små liven. Tålamodet är minus 3 just nu! Det är nästan så att jag längtar efter att få jobba, bara för att få komma till mitt "egenliv" lite.

Kram Wojtan

God morgon


Endast jag och min lilla prinsessa är vakna. Leonie har sminkat sig, säger hon. I mina ögon ser det mer ut som om hon har målat med tusch på kinden!



Jag vaknade först av alla idag och kände mig riktigt utvilad. Leonie kom ut strax efter och sitter här med mig och myser. Raffa och Emilia sover fortfarande. Att Raffa sover är ju ganska normalt men nu är klockan 09.30 och att Emilia sover ännu är lite annorlunda. Tror hon inte är helt bra ännu.

Jag ska göra ett nytt försök att komma iväg till IKEA idag, behöver bland annat ett nytt strykbräde. Nu har jag åter igen en tvätthög som får en att gråta floder!
Nu när solen skiner om dagarna har jag också fönster som får en att gråta floder. Det går knappt att se ut! Det får bli ett helgprojekt framöver.

Nu ska jag fixa frukost till familjen och njuta av den.

Kram så länge


Ett mycket kvinnligt inlägg.....

Idag har jag inte skrivit mycket och det beror på att jag har varit sååååå trött. Vi har dessutom njutit av strålande sol här och suittit ute en hel del.

Största anledningen till att jag är så trött, förutom att jag inte är helt frisk ännu, beror på att jag INTE är gravid. För några dagar sedan var jag lite misstänksam om det kunde vara så men det är jag inte. Istället har den kvinnliga veckan kommit och det med besked!
Sedan jag födde Leonie använder jag inte något preventivmedel längre. Vi har valt till 100% att inte skaffa fler barn och därför vidtagit mer drastiska metoder!
När jag då inte har något preventivmedel får jag otroligt mycket kvinnlig vecka, vilket sänker mig fullständigt. Har insett idag att jag inte kan ha det så här utan måste nog uppsöka hjälp. Vet inte vad man ska göra men detta fungerar inte alls.
Jag höll på att ramla ihop på Hemköp idag, så svag är jag! Antar att detta med att ha varit sjuk innan sätter sina spår också.

Tjejerna är heller inte på topp ännu, de är fortfarande väldigt trötta, hostiga och snoriga. Titt som tätt får Emilia feber igen. Antar att  de får stanna hemma från dagis ytterligare dagar nästa vecka. Att skicka iväg de för tidigt är både grymt och onödigt.

Vi har sett på Melodifestivalen nu och ätit middag, men jag tror det snart är dags för sängen för min del. Känns som om jag vill gå i idè och vakna när sommaren är här igen!

Hoppas ni alla haft en trevlig dag och att ni fått massor av kärlek hemma. Jag har fått 3 stora röda rosor och hjärtchoklad.

Tusen tack min kära man ♥

Alla Hjärtans Dag



Jag och tjejerna önskar alla våra läsare en underbar alla ♥ dag



Södra Göteborg bjuder på ännu en härlig soldag och man får vårkänslor i kroppen. Jag vaknade för en timme sedan i soffan. Sista två näterna har jag sovit dåligt och vaknat supertidigt på morgonen, med mängder av tankar i huvudet.
Känner mig otroligt stressad av att inte ha jobbat på hela veckan. Är man sjuk så är man men det blir tufft nästa vecka när jag ska försöka komma ikapp. Gud vad jag hade önskat att det fanns möjlighet att anställa ytterligare 1 person till vårt kontor, så jag hade någon att dela det ansvaret med. Det är en väldig press att veta att det bara är jag som kan vissa saker på jobbet, är inte jag där blir det inte gjort! Man har lite svårt att slappna av när man är sjuk eller när andra oförutsedda saker händer. Just idag finns ingen ekonomi till att anställa fler men det går ju alltid att drömma.

Idag har jag tänkt att ta mig till IKEA. Raffa är iväg på en fotbollsturnering och jag glömde fråga honom hur länge han skulle vara borta. Kanske jag får ta tjejerna med mig.

Önskar Er alla en underbar dag med massor av kärlek


Minispa för tjejerna

Efter vår tur ute i solen insåg jag att dessa sjukdagar satt sina spår hos tjejerna. De är torra i hyn, frasiga munnar och trassliga hår. Vi har ju inte haft ork att bry oss så mycket utan mest gått hemma i myskläder och softat.
Frågade tjejerna om jag skulle fixa lite SPA åt dem och trots att de inte vet vad det är skrek bägge JAAAA

La dem i badet med olja och bubblor där de fick leka en stund. Sedan har vi tvättat, blåst och lockat deras hår.
Vi har smörjt in de små söta kropparna och ansiktena och vi har klippt och målat naglar.

Det är ju inte något vi gör ofta med det får vara en kul lek när man tröttnat på filmer, sagor och sånger.
Nu är de superfina och redo för Let`s Dance.



Ett kort taget före vår lilla spaafton


Å så här fina blev vi!



Emilia ville gärna visa sina naglar men det är visst inte mycket man ser :)


Jag har lite smått börjat ta tag i lite städning här hemma. Gud så det ser ut efter dessa dagar. Nu känns det som om man vill städa ut det sjuka! Raffa kommer snart hem med god mat till oss och vi ska njuta av ännu en soft hemmakväll.

Kram så länge


En kort tur ute i solen


Två snoriga, hostiga och bleka barn på trappen hemma med festis och tablettask


Även om vi inte är helt friska ännu valde jag att klä på oss och gå ut en liten stund. I Billdal skiner solen för fullt och det är närmast vårväder. Man får alla fall vårkänslor och det kliar i mina planeteringsfingrar....
Snart så är det dags att rensa bort allt gammalt skräp som samlats under vintern och istället plantera vårblommor.

Insåg att det snart även börjar bli dags att uppdatera tjejernas garderober med nya utekläder. Leonie kan ärva en del av Emilia men det är inte alltid det stämmer. Jag tänkte inte riktigt när jag skaffade ett vårbarn och ett vinterbarn :)
Har ju turen att många av mina vänner har tjejer så till Leonie får jag otroligt mycket kläder ändå. Dessutom VILL man ju köpa en del också, även om jag är supernöjd med allt jag får ärva.

Var inne på Brandos och hittade dessa ljuvliga stövlar för 299 kr


Viking: Princess

Brukar sällan köpa skor äver nätet, då det kan vara svårt med storlek men dessa var ju helt ljuvliga.
Får kolla på måndag hur det ser ut på stövelfronten för mina tjejer!



God morgon otursdagen???

Idag känner jag mig lite bättre. Febern är borta men jag är fortfarande förkyld, snorar massor och hostar sönder lungorna! Raffa stack iväg och jobbade nu och jag är hemma med tjejerna.

Tror ni på att det är otursdag idag? Jag är inte skrockfull men denna dag klingar ändå illa i mina öron. Ringde en kund förra veckan för att boka ett jobb, hon var skrockfull.

- Passar det Er att vi kommer nästa fredag och monterar Er värmepump?
- Jadå, jag är hemma alltid så det går bra.
- Då har vi en tid bokad på Er fredag den 13:e klockan 08.00
- FREDAG den 13:e? Nä gud, det går inte! Det kommer bli problem. Då tar jag hellre en annan dag veckan efter!
Mina montörer är fullbokade idag och jag hoppas alla pumpar kommer upp rakt och fint utan problem.....

Nu när alla varit sjuka är vi tillbaka på ruta -10 när det gäller sovandet på tjejerna. Emilia kommer till oss igen på nätterna och Leonie är det knappt att jag orkar skriva om.....
Förutom att hon ligger hos oss, vaknar 35 gånger/timme, så är hon även uppe och promenerar en stund varje natt!  Jag lät henne hållas i natt och då går hon runt i alla rum, pysslar lite här och där och sedan kom hon in och la sig och somnade igen. 

Duracellmamman har en väldigt intressant debatt inne på sin blogg just nu gällande vett och etikett i blogglandia. Bland annat tar hon upp hur öppen man är i sin blogg om sitt liv. Vad man väljer att visa bilder på och skriva om. 
Jag har från början varit ganska öppen i min blogg. Ni vet vad vi heter och var vi bor. Ni har sett bilder på det mesta. Jag skriver även om jag är tjurig/nere eller irriterad. Jag förfina inte mitt liv. 
Däremot, som ni säkert förstår, så finns det delar av mitt liv som jag inte väljer att skriva om. Min största greje osm jag måste tänka mig för när skriver om är mitt företag. Vissa delar av min ägarroll vill jag dela med mig av, dels för att ni ska få se hur det är att äga företag  ( inte alltid så glamoröst som det kan låta) och dels för att det är en stor bit av mitt liv. Däremot har jag fått mig en läxa när det gäller att skriva för mycket! 

Alla bilder jag visar har jag fått godkänt att visa. Jag lägger inte ut kort på vänner som inte sagt ja till det. Barnens kompisar håller jag också borta från detta, så länge det inte är Bloggungen och de andra grannarna som vet om bloggen och godkänt att bilderna hamnar där!

Jag har länge varit förskonad mot elaka kommentarer, allt ni skriver är väldigt trevligt. Däremot räknar jag med att de en dag kommer. Under min tid som bloggare har jag hunnit läsa en hel del hemska kommentarer hos andra. Jag fattar verkligen inte hur vissa bloggare står ut!
Värst tycker jag de kommentarerna är till tex Pernilla Wahlgren, Hanna Graf, Prinsessans Dagbok och Gizmolina, där man ifrågasätter/kritiserar deras roll som förälder på ett eller annat sätt. Jag skulle bli GALEN om någon kommenterade min roll som mamma! Åsikter är en sak, men direkta elaka kommentarer i ämnet är för mig förkastligt. 

Jag, och mestparten av alla andra mammor, är världens BÄSTA mammor till just VÅRA barn. Vi gör det som passar VÅR familj bra, vi har VÅRA rutiner när det gäller VÅRA barn, vi uppfostrar så som det passar VÅRT liv. 
Att det ska sitta en okänd männsika ( alltid anonym) och tala om något annat är helt galet!

Nu kan jag inte låta bli att undra vad ni har för bild av mig? Vad har ni fått för uppfattning under tiden ni läst min blogg?

Vill även avsluta med att jag är oerhört TACKSAM för alla trevliga kommentarer jag får!
Mycket skönt att de anonyma elakingarna håller sig borta.

Önskar Er en underbar fredag den 13:de!

  

Min inte allt för roliga blogg

Inser att min blogg måste vara skittråkig att läsa just nu. Inget händer, inga bilder, bara sjuk, sjuk, sjuk, sjuk......

Visste inte ens om jag skulle göra något inlägg idag eftersom jag bara legat i min säng och tittat på film, finns med andra ord inte så mycket att blogga om.
MEN så kom jag på vad jag fick till lunch idag och insåg att ETT inlägg kan jag göra med en fin bild!


Min goda semla som jag åt till lunch.


Min hosta är allt annat är trevlig, det känns som om jag spränger sönder lungorna varje gång jag hostar.
Hoppas verkligen att det blir bättre snart!

Idag blir det ingen intervju eftersom jag är dålig och Diana upptagen på annat håll.
I morgon är vi tillbaka igen!

Kram så länge


VAB hela sportlovsveckan :)

Det infinner sig ett lugn i mig så snart Raffa kliver innanför dörren här hemma. I morgon har han lovat att stanna hemma så att jag ska få kurera mig i lugn och ro.
Emilia är lite sur över att inte få vara på dagis. Jag har ringt dem idag och sagt att de blir hemma resten av veckan, de är inte fullt friska till i morgon och det är ju lite konstigt att bara skicka dit dem på fredag. MEN, Emilia gillar INTE detta! Hon är ju kär i Tristan och saknar honom!
- Ska jag aldrig inte få gå på dagis längre mamma?

Tröstade henne med att Tristan inte heller är på dagis just nu  (nödlögn!) och att de ses på måndag.
Kom på idag att det ser ju inte så snyggt ut med VAB under hela sportlovsveckan! Antar att det kommer bli utredningar på det. Grejen är ju att när de ringer min arbetsgivare så är det JAG som svarar, och jag ska nog intyga att jag har varit hemma. Det är faktiskt så att de dubbelkollar väldigt ofta när det gäller VAB. Nästan varje gång mina anställda är hemma för VAB får jag samtal från FK som vill dubbelkolla att det stämmer!

Nu ska jag hoppa ner i sängen, där Leonie redan ligger med sin lälling.

Tack för alla trevliga krya på dig kommentarer som jag får. Jag lovar att bli lite bättre på att kommentera hos Er så snart jag mår lite bättre.

Sov gott ♥

En bulle ur ugnen!

Dags att presentera dagens bloggare. Idag får ni träffa Ann-Louise som har en fantastisk blogg, kallad En bulle ur ugnen!  Hon har så fina bilder på bloggen att man blir helt salig!

Så här säger hon om blogglivet!





När startade du din blogg och varför?
Jag startade den i april 2008, precis i början av min graviditet för att kunna ha hela "resan" som ett minne. Sen har jag tänkt att delar av den ska bli en bok till huvudpersonen i dramat, det vill säga Charlie. Ett roligt och lite annorlunda minne som han kan ha att bläddra i sen när han blir äldre.

Hur ofta uppdaterar du din blogg?
Oftast två gånger om dagen. 

Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?
800 - 1100 enligt Google Analytics. Antalet läsare har ökat med tiden vilket är jätteroligt samtidigt som det är lite skrämmande. Kan ju inte låta bli att undra över vilka alla är. J


Hur mycket tid lägger du på din blogg?

Det är väldigt olika och beror helt på hur mycket tid jag har över om dagarna.


Har du egna favoritbloggar som du följer?

O ja, en hel hög. Men om jag ska nämna ett par stycken så blir det Jojo Falk http://www.jojofalk.se/blog/ och Ett liv i exil http://metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.394  

Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?

Det mest positiva är alla rara människor som tar sig tid att lämna en rad eller två. Det som är negativt och som jag personligen tycker är jobbigt är att jag inte hinner svara på alla gulliga kommentarer som jag får. Vill så gärna men hinner inte.

Vad är din drivkraft?

 Drivkraften är att jag tycker det är roligt och att jag får utlopp för min kreativitet.


Vad tycker din familj och vänner om att du bloggar?
De tycker att det är kul.


Vad du får din inspiration ifrån?

Åh, precis allt.


Vad har du för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?
Vara sig själva bara.


Hur ser din framtid ut som bloggare och har du några mål med bloggen?

Jag kommer att fortsätta så länge jag har tid och tycker att det är kul.


Tack Ann-Louise för att du ville vara med hos mig!

Hos Diana hittar ni idag en intervju med Audrina

En sjuk Wojtan orkar bara med sin egen blogg...

Det går upp och ner här hemma. Nu är det jag som är sjukast. Har nyligen stoppat i mig 2 ipren så nu orkade jag prestera ytterligare ett inlägg.
Tyvärr är det det enda jag orkar, jag är inte så aktiv hos Er. Jag läser vad alla gör men orkar inte skriva, bara så att ni vet!

Alla tjejer här hemma har drabbats av ett flertal sjukdommar. Raffa tycker det känns som en krigszon här hemma. Leonie = feber, hosta och dubbel fläskläpp ( hon ramlade en gång till i dag)
Emilia = feber, hosta och växtvärk ( hennes ben värker som bara den och hon grinar)

Mamma Wojtan = feber, ont i halsen, hosta och SKENGRAVID!
Ja, det låter konstigt men så är det! Jag har stor mage, gått upp ett antal kilon, ömma bröst och nu har jag även lite foglossning.....
Att jag dessutom är snart 35 år och haft regelbunden mens i 20 år och fortfarande INTE vet när jag ska ha min mens är ju också lite tokigt. Det kommer som en liten överrasking varje månad. Att ha med sig tamponger är heller inte min grej. Jag är som nybörjare varje månad!
När vi reste till Kap Verde förra året hittade jag ett paket tamponger i min mans neccesär. Frågade varför de låg där?
- Älskling, du kommer få mens under de sista dagarna så jag tog med åt dig så slipper du få panik när den kommer!
Tur att jag har en man som har koll!
 
Det vore verkligen bra om min mens dök upp snart......

Jag kommer inom kort att få en ny blogg! Jag har köpt mig en egen domän och käraste Duracellmamman har lovat att fixa till den åt mig. Nu ska jag bara maila alla mina önskemål till henne så börjar hon så snart hon får tid.

Hoppas ni hänger med mig till den nya adressen?


Jag har bara en framsida...

Det är underbart att ha två barn. Två små systrar som liknar varandra men ändå har sina egenskaper. Emilia är en Lill Åsa och Leonie är en Lill Raffa. Älskar att se hur de tar hand om varandra och det är underbart att höra att Leonie "bara äskar Mia"
MEN, det är också ganska svårt. Speciellt nu när vi är sjuka och man själv ska ta hand om de och roa dem hela dagarna.
De ska ALLTID leka med samma leksak, de ska sitta på SAMMA stol, de ska ha SAMMA mugg, de slåss och knuffas och de skvallrar. 
Just nu gör de allt för att få min uppmärksamhet, men det är inte lätt att tillfredställa dem! Nu sitter vi i soffan och det funkade ju bra, de kan sitta på varsin sida av mig och bägge sitta bredvid mamma. Värre var det igår när vi skulle sova på dagen. Jag la mig givetvis i mitten med en tjej på var sida. Tyvärr kan jag inte själv somna på rygg så efter en stund la jag mig på sidan. Råkade lägga ansiktet åt Leonies håll.
- Mamma, jag vill inte ligga med din baksida, jag vill också ha framsida!
Jag har ju bara EN framsida? 
Det slutade med att även om man själv mår dåligt och huvudet värker ordentligt fick jag snurra och vrida hej vilt för att få de nöjda.
Nu är de lite olika sjuka, Leonie är mest hostig och behöver hostmedicin. Emilia har feber och behöver Alvedon.
Nä, de ska givetvis ha SAMMA flaska!
-  Noni osså ha den flaskan.....

Innnan jag själv fick barn, speciellt innan jag fick TVÅ barn, tyckte jag det var lite töntigt när man klädde barnen lika, hade samma cyklar, samma leksaker osv.

Idag har jag fattat den grejen!

En sjuk natt

God morgon

Det blev en jobbig natt. Raffa sov i Emilias rum och jag sov med tjejerna i vårt rum. Vi har alla tre hostat ikapp och det har inte blivit mycket sömn. Jag har sprungit med saft, vatten, välling, alvedon, hostmedicin.  Själv har jag haft frossa och så snart jag har tagit Ipren börjar jag svettas istället.
Det var verkligen inget drömscenario att vara sjuka allihop! Allt jag vill är att sova och kurera mig själv, men den tiden finns inte. I morgon kan Raffa vara hemma med tjejerna, tyvärr kommer jag nog bli tvingad att jobba, hur jag än mår. Så kan det bli när man är den enda som kan det man gör. Utan mig blir inga fakturor skrivna och inga räkningar betalda. Dessutom är det dags för skattedeklaration i morgon och den MÅSTE in! 

Inte nog med sjukdom, nyss ramlade Leonie och har nu en fet fläskläpp. Ska ta med mig båda tjejerna till badet och mysa nu.

Efter lite tänkande har jag beslutat mig för att ta bort gårdagens intervju! Det kändes inte bra och man ska alltid följa sin magkänsla....
Ni kan fortfarande besöka Diana och hennes intervju med Ida

Ett långt inlägg med Gott och Blandat!

Ligger lite efter med utmaningar som jag lovat att anta. Nu tänkte jag köra allt i ett inlägg och döva mitt samvete!

Börjar med utmaningen från Utlandsmamman  
Här skulle jag skriva 7 sanningar om mig i siffror!

1. Jag har bott i Norrköping i 21 år, Oslo 5 år och Göteborg 9 år.
2. Jag är mamma till 2 tjejer och har 1 bonusson.
3. Jag har gått en 2 årig utbildning till kock, och en 2 årig utbildning till Redovisningsekonom.
4. Jag äger 34% av Energiråd Norden AB
5. Jag träffade Rafael för 8 år sedan.
6. Jag önskar gå i pension vid ca 50 års ålder!
7. Jag har jobbad som servitis på en restaurang med 1 stjärna i Guide Michelin!


I nästa utmaning från Elin skulle jag visa bilder på tre grejer som är förknippade med mig! 



I en halskedja har jag namnet på mina älsklingar. Familjen är det viktigaste.


Min mobil. Har den alltid i min närhet men älskar också att sätta den på ljudlös.


Min dator. Framför denna tillbringar jag mååånga timmar :)



Nu tänkte jag även tipsa om lite tävlingar som ni kan vara med på.

Hos Diana kan ni Tävla om att bli modell för en dag!
Hur underbart låter inte det? Kika in och anmäl dig




Hos Sessanochprinsessan kan ni vinna ett halsband som är designat av Vimmelmamman.
Kika in HÄR så kommer du till tävlingen!
Jag köpte ett armband och är jättenöjd med det!




Nu hör ni nog inte mycket mer av mig ikväll. Kanske jag orkar läsa lite fler bloggar bara?

God natt ♥


En tung dag i vår koja




Tre sjuka tjejer i vårt hem!

God morgon

Nu är vi alla tre sjuka här hemma och det är mindre roligt. Innan man fick barn och blev sjuk kunde man se det som en liten mysig grej, att få ligga i sängen ett par dagar och se på mängder av filmer, äta godis och kurera sig.
Har man två sjuka barn hemma handlar det om allt annat än kurera sig. Det är ju även så att på dagarna är de ganska pigga och vill leka, medan jag knappt orkar stå upp.

Jag får försöka hitta på en lek som innebär att jag ligger på golvet! Kanske jag kan bygga en fin koja i vardagsrummet och lägga en mumie i kojan?

De värmer sig - trots 39,5 i feber!


Tjejerna har byggt en koja på vårt kontor. Då och då springer de ut till kaminen som enligt dem är "stan". De måste värma sig säger Emilia. 5 minuter innan bilden togs tempade jag Leonie till 39,5 så hon är nog varm nog!



Leonie är pigg på dagen men blir sämre nu framåt kvällen, vilket är ganska vanligt. Emilia håller sig fortfarande pigg. Jag har frågat Emilia om hon vill till dagis eller om hon vill vara hemma med oss, och hon vill vara hemma. Ändå får jag lite dåligt samvete för tempot är inte högt och Leonie vill för det mesta sitta och mysa i soffan. I perioder far hon upp och leker, som just nu. De pratar polska med varandra just nu även om det bara är enstaka ord. Kul är det alla fall att höra!

Uppdatering: Vid läggning nu hade även Emilia 38.8 i feber. Jag känner mig som om jag har ca 47.6!

Välkommen till Evelinas värld!


Dags att presentera dagens bloggare. Idag för ni möta Evelina
Fastnade för hennes blogg eftersom hon hade så fina bröllopsbilder. Evelina är nygift sedan i somras.

Se vad Evelina säger om blogglivet!



När startade du din blogg och varför?


Jag började blogga i mars 2007 för att jag ville skriva av mig om mina tankar och funderingar, om min vardag och mitt liv! Bloggen blev snabbt en bröllopsblogg inför vår stora dag den 9 juli 2008. När jag sedan blev fru och bytte efternamn ville jag även byta bloggnamn eftersom min första bloggadress innehöll mitt dåvarande efternamn. Så min nuvarande blogg startades kring bröllopet för att symbolisera en nystart i livet.


Hur ofta uppdaterar du din blogg?

Varje dag och hur många inlägg det blir beror på hur mycket jag har att skriva om helt enkelt :-). Ibland blir det 3 inlägg, ibland 7! Nu när jag är arbetslös efter flytten till småland blir det såklart mer tid över till bloggen.


Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?

Det är lite olika, har en stadig läsarkrets på 900-1000 unika besökare om dagen men det kan variera något beroende på vilken dag det är och om jag varit flitig på att kommentera hos andra till exempel. Jag har inte gjort nåt speciellt för att få läsare förutom att uppdatera ofta, och ofta kommentera de bloggar jag besöker.


Hur mycket tid lägger du på din blogg?

min blogg lägger jag inte så jättemycket tid, det beror på antalet inlägg och kommentarer. Jag gillar att läsa andras bloggar och att kika tillbaka på de bloggar som lämnar en kommentar hos mig så där försvinner mest tid :-).


Har du egna favoritbloggar som du följer?

Jag läser en hel del bloggar, ja :-)... Jag gillar personliga bloggar som innehåller mycket bilder! Några finns bland mina länkar men min absoluta favoritblogg är nog prinsessansdagbok.com. Bloggkommentatorerna.se tycker jag är en rolig blogg också, där kan man få en summering och uppdatering om vad som händer i bloggvärlden.


Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?

Det mest positiva är nog att det fungerar som en sorts terapi för mig, jag bearbetar dagen genom att sätta ord på och skriva ner vad jag känner och vad som händer i mitt liv. Det är kul att kunna titta tillbaka också, det blir ju som en dagbok! Det mest negativa... Ja det måste vara all negativitet och elaka kommentarer som jag tror de flesta bloggare råkar ut för nån gång, vissa mer än andra. Jag förstår verkligen inte varför man skriver nåt som man vet sårar personen i fråga. Man kan såklart inte tycka likadant hela tiden, men har man inget snällt att säga kan man väl lika gärna låta bli? Om man inte gillar en blogg, eller stör sig på bloggaren så måste man ju inte läsa, varför inte lägga tiden på nåt man blir glad av istället då?


Vad är din drivkraft?

Drivkraft till att blogga? Hm, det måste vara att jag som sagt mår bra av att skriva, men också alla underbara läsare som läser, tycker till och skriver fina saker.


Vad tycker din familj och vänner om att du bloggar?

Eftersom vi bor en bit bort från hela vår familj och släkt, tror jag att de tycker det är bra att jag bloggar? Då kan de ju hålla koll på vad jag har för mig, haha... Själv önskar jag såklart att jag kunde få samma inblick i deras vardag ;-)!


Vad du får din inspiration ifrån?

Jag skriver ju om mig och mitt liv, så livet i sig är nog en inspirationskälla antar jag.


Vad har du har för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?

Skriv om nåt du brinner för, som gör att skrivandet blir naturligt och känns kul. Uppdatera ofta, men inte oftare än du känner att inläggen blir givande och roliga att läsa. Var dig själv, skriv för dig själv och skriv framför allt för att det är roligt. Det kommer märkas och gör förhoppningsvis så att de som kikar in vill komma tillbaka.


Hur ser din framtid ut som bloggare och har du några mål med bloggen?

Jag bloggar så länge det är roligt, och så länge jag tycker att fördelarna är fler än nackdelarna! Jag har inga direkta mål med bloggen, förrutom att alltid komma ihåg att jag bloggar för mig själv i första hand och för att det är kul!


Tack Evelina för att du ville vara med hos mig!

Hos Diana hittar ni idag en intervju med Angelica
Kika gärna in där också.

Gissa vad jag ska göra 9 aug?



Liten ledtråd!

JAAAAAA!
Ibland har jag verkligen vansinnig tur. Min bästa kompis ringde just och frågade om jag ville gå på Madonna när hon kommer till Ullevi den 9/8? Visst självklart vill jag det men HUR får man biljetter till det?
Hon hade 4 st som hon fick köpa loss av en kollega så nu har jag paxat en av dem. Hon ville gärna göra en tjejkväll av det men annars får vi nog be att Raffa också kan köpa en av de.

Nu är jag hemma och det är Raffas "tur" att jobba. Åkte förbi apoteket och köpte en febertermometer till öronen och kan inte för mitt liv förstå varför jag inte köpt et tidigare? Ibland är jag verkligen dumsnål. Har bara haft en till rumpan innan och det är ju lite problematiskt att få till, speciellt på Emilia. Jag var lika dumsnål när Emilia var lite och hon vägrade ligga i sin vagn när jag var ute och shoppade eller gjorde något. Ville så gärna ha en Babybjörn men tyckte det var lite dyrt. Istället bar jag runt på henne och höll på att bli galen. En dag när jag var ute på ett shopingcenter ringde jag gråtande till Raffa och sa nu MÅSTE jag ha en Babybjörn. Han fattade ingenting? Varför köpter du inte bara det om du vill ha det?
Vi hade ju pengar, bara jag som skulle snåla. Var så lycklig resten av turen när jag hade henne på magen och hon var helt nöjd. Tyvärr var det ju bara så att jag hade väntat så länge att jag bara kunde använda den 1 månad innan hon blev för stor! Hade ju varit bättre att köpa den direkt! Leonie gillade aldrig Babybjörn så det var inte mycket nytta jag fick.

Ska fixa till lite lunch nu. Jag mår inte heller helt bra och Emilia har nog också feber, så det blir en soft dag i soffan här hemma. Har tagit med mig jobb hem så att jag kan jobba hemifrån med det som behövs.

Kram så länge.


Stackars lilla Leonie!


Stackars lilla Leonie är verkligen dålig. Hon har inte sovit mycket i natt. Hostar riktigt illa, hög feber och yrar. Jag valde till slut att gå upp och åka till jobbet för att få undan det allra nödvändigaste och sedan kunna åka hem igen. Jag vet att hon har det jättebra hemma med sin pappa men det känns ändå hemskt att åka ifrån henne.
Så snart jag gjort det viktigaste byter vi plats, jag hem och Raffa får jobba. Emilia stannar också hemma idag och får vara med och ta hand om sin syster. Jag har länge undrat när alla sjukdommar ska nå oss och nu det kommit med besked.

Blev utmanad av Diana att visa den sjätte bilden från sjätte mappen.
Jag har redan gjort detta en gång tidigare men då satt jag hemma med min laptop, nu är jag på jobbet (sedan 06.00!!!) och kan utföra det igen med annat resultat!


Bilden är på Emilia och hennes kusin Frida. Min syster gifte sig med Fridas pappa och bilden är tagen i deras trädgård där de hade sin bröllopsfest. Emilia och Leonie har likadan ljusrosa klänningar på sig!


Diana har just nu en Tävling i sin blogg där man kan få bli modell för en dag. Låter som en dröm!
Kika in HÄR och var med du också.
Jag ska nog anmäla mig och se om jag kan vinna dett till min syster! Vore en kul present att ge henne.

Nu ska jag sätta fart här. Hoppas ni alla får en bra start på veckan!

Hur känns det nu då?

Hur känns det att fylla 40?
Varför denna klassiskt stupida fråga? Svaret blir således lika spännande. Jo tack, som att fylla 39 eller 28 eller nåt!
Jag känner mig ca 24 timmar äldre än igår.......Känns jättekonstigt....not!

Det har varit en väldigt skön tillvaro för mig idag. Dels för att farmor hade alla ungar (alla=3 st) och jag och Åsa kunde sova ut efter vår trevliga gårdagskväll och dels för jag har en sån grym Super Mario till fru, som kämpar mot alla stressbabianer för att jag ska få njuta av denna dag. Jag har t.o.m. hunnit träna innefotboll idag, vilket min understimulerade idrottssjäl älskar. Tack, tulla min!!

Jag vill även tacka för att min trevliga släkt kom på besök och för de fina presenter jag fått. Visst är det en hiskelig tur att jag lirar golf så det blir enkelt att köpa paket till mig. Det räcker ju att vi golfare får peggar för 12 spänn så hoppar vi högt av glädje. Idag fick jag ett dussin bollar också, så nu är jag försedd i 12 år......
Våra grannar har jag fått blommor av och det är ju trevligt. Tillsammans med de andra buketterna liknar vårt hem botaniska trädgår´n.

Nä, nu måste jag överlämna datorn till Åsa. Hon står och stönar pga. sin bloggarabstinens. Tack för lånet!

PS!
Tack även ni, Åsa´s bloggvänner, batterimammor, Sessor & prinsessor och alla andra kungligheter för Edra grattis-comments till mig.

/Rafael


Firandet är över för denna gång!


Raffa och jag igår innan vi gick ut. Inte lätt att fota själva, alltid var det någon med dubbelhaka!


Nu är firande över och alla har gått hem. Raffa har fått mängderi med med nya golfgrejer och är supernöjd. Jag är jätteglad över alla blommor som pryder vårt hem just nu.

Leonie har tyvärr blivit sjuk och det låter väldigt illa om henne. Hon hostar och man hör hur hela lungorna rosslar. Har gett henne medicin nu men funderar på att ringa sjukvårdsupplysningen. Det är så oroligt med de små som inte direkt kan säga vad det är som känns fel. Bättre att ringa en gång för mycket.
Raffa får vara hemma i morgon och ta hand om henne. Som tur är har vi världens bästa vårdcentral väldigt nära oss, så kan vi vänta till i morgonbitti gör jag gärna det.

Kram så länge

Grattis Rafael 40 år!


Min kära man Rafael ♥


Det är så tyst och tomt här hemma. Brukar ju tycka det är skönt, och det är det nu med, men gud vad jag längtar efter mina underbara tjejer. De kommer först kl 16.00 och fram tills dess har jag nog fullt upp, så det lär gå snabbt!

Vi tog oss slutligen in till stan igår och hamnade på en favorit krog, Caleo! Beställde in 4 smårätter som vi delade som förrätt. När vi sedan skulle äta huvudrätt fick jag ordentligt ont i magen. Jag försökte verkligen stå ut men det gick inte. Vi tog in notan innan vi hunnit äta upp och tog en taxi hem. Lite tråkigt avslut men så kan det gå ibland. Vi hade en väldigt bra kväll så länge det varade. När vi åt smårätterna kom Mickey Dee från Motorhead in på restaurangen så vi hann ju även se en kändis. Jag har faktiskt varit hemma och fikat hos honom, det får bli ett annat eget inlägg för det var coolt!
 
Nu har vi ätit en supergod frukost i ett härligt lugn. Sbart är det dags att sätta fart och fixa middag till alla familjegäster som kommer i eftermiddag.

Önskar er alla en bra dag!

Firandet har börjat


Detta är vad som väntar Rafael när han kommer hem. Skumbad med mig, levande ljus och Moet!


Raffa är och lämnar barnen hos farmor och det är så tyst och skönt här hemma. Jag har städat undan överallt väldigt snabbt och tänt både brasan och massor av levande ljus. Mitt största problem nu är att jag inte alls har någon lust att lämna detta mysiga och tysta hus! Att behöva lämna detta för en stökigt krog är inte alls vad min hjärna vill just nu.

Kanske ska jag ta och övertala honom om att vara här. Mysa själva och njuta av att bara få prata i lugn och ro, så som vi gjorde förr i tiden. Å andra sidan är det väldigt kul när man väl kommer ut!
Svaret på vad vi gjorde kommer i morgon.
Nu hör jag Raffa så nu får jag ägna mig åt honom.

Ha en underbar kväll, det ska jag ha!



Städning pågår!


God morgon
Här hemma var det full rulle redan kl 08.00! Tjejerna dansa och sjöng "Mamma Mia" för fulla muggar och drömmen om sovmorgon försvann. Nu ska de ju sova hos farmor i natt så det gjorde inte så mycket eftersom jag vet att jag får sova i morgon. Vi har inte bestämt ännu vad vi ska hitta på men man hittar oss nog runt Avenyn i kväll.
 
Efter frukost satte tjejerna igång att städa!


Plaska med trasor är väldigt skoj, det minns jag att jag själv tyckte!



Hela bänken ska vara ren och fin. I bakgrunden ser ni Bloggungens hus


När diskbänken var avklarad förflyttade de sig till köksön.


Nu softar vi här hemma och om några timmar ska Emilia och jag åka och shoppa tillsammans med Anna och Alice.
Dags att köpa present till min kära make som i morgon fyller 40 år!


Jag vill ha!


Visst är det helt ljuvligt detta förkläde! Hittade det på Mariells blogg och hon tipsade mig om att det kan köpas HÄR
Jag vill så gärna ha detta. Det blir nog extra roligt att laga mat om jag har detta på mig.
Hm, får kolla igenom min plånbok lite, annars fyller jag ju år om ett par månader......
 
Mamma, om du läser detta så är det en liten hint! Jag lovar att köpa något fint till dig!

Nu ska jag hoppa ner i sängen och påbörja en ny bok. Jag har verkligen "boktorka" just nu så har ni några bra förslag så lämna gärna det. Bästa vore ju om Stieg Larsson kunde återuppstå och skriva mera, men det är väl för mycket begärt?
Ser fram emot filmen som kommer snart.

Kram och god natt till Er alla


Åsa = Super Mario


Efter att denna bild togs gjorde jag det som jag gillar bäst, nämligen sov middag på sängen under ett täcke.
Helt underbart men svårt att komma igång igen när jag väl gick upp. Besökte alla fall massor av bloggar men hade problem hos vissa att lämna kommentar!




Leonie somnade mellan 16-17, vilket inte är det ultimata. Hon var sedan vaken och pigg till 21.30 när hon kröp upp i pappas famn med sin lälling. Det blev inte mycket drucket ur den flaska, hon har den mer som gosedjur.



Jag måste erkänna att jag inte är helt i toppform. Det känns som om väldigt mycket går emot mig just nu. Känner mig som en Super Mario gubbe som sliter som bara den för att ta sig upp mot toppen men varje gång jag närmar mig står det en j....a babian och kastar äpplen på mig så jag ramlar ner igen. Och så börjar det om igen!
Jag är verkligen i behov av semester men även på den fronten kastas det äpplen på mig! Om det finns en gud och denne gud håller på att testa mig så får du gärna lägga av nu!
Mission Completed kan man säga. Kompensera mig nu med en bananskalsvecka!

Nu ska jag fortsätta att titta på Let`s Dance. Tycker att Hasse Aro får åka ut idag. Laila och Morgan var grymma!

Fredagsmys

Äntligen hemma. Hade ett mycket givande möte idag och nu hoppas jag att vissa tunga delar ska bli MYCKET enklare för mig. Åkte hem redan vid 2-tiden och hämtade tjejerna, som var superglad att få gå hem efter lunch. Det var ganska tomt på barn idag då många hade gått hem sjuka under dagen. Vi får se hur länge vi klarar oss   peppar peppar!

Efter dagis åkte vi till vårt favoritställe och jag passade på att fotografera för att kunna sukta barnens mormor!


Det roligaste som finns på fredagar är att gå till fiskvagnen. Alla är så snälla och bjuder alltid tjejerna på varsin räka. Det var inte lätt att fota och samtidigt hålla koll på att de inte ramlade ner!


Nu softar vi här hemma. Barnen ser på en film och jag bloggar framför brasan med ett glas vitt.
 Ser att några av Er har lämnat kommentar på hur Era barn är döpta och även varför. FORTSÄTT gärna att berätta om Era barns namn! Jag tycker det är jättekul att läsa.

Nu ska jag kika runt hos Er!
Önskar er alla en trevlig fredagkväll.


God morgon älskade Fredag!

Äntligen är fredagen här igen! Detta har inte varit min bästa arbetsvecka som ni säkert har förstått och jag ser verkligen fram emot att avsluta den om några timmar. Har lovat tjejerna att hämde dem efter lunch idag och det blir mysigt. Fick lämna dem lite extra tidigt i mrose för det kom en elektriker till oss idag och ska slutföra all El i vår bastu och jag har snart ett möte som jag har förberett mig på.
Leonie har sovit väldigt dåligt i natt. Hon var uppe och gick omkring, kom till oss, gick tillbaka, läste bok och kom sen till oss igen. Är det möjligtvis fullmåne på väg?
Det var all fall två GLADA tjejer som jag körde till dagis i ett regningt ( såklart) Göteborg. Det har snöat en del under natten men nu försvinner det som vanligt. Tänk att det alltid måste regna i denna stad!

Tjejerna glädjer sig att få sova hos farmor i morgon. De pratar om det hela tiden. Meningen är att Raffa och jag ska gå ut och fira hans 40 års dag, men både han och jag börjar fundera i banorna att vara hemma! Vi är ju aldrig hemma själva, har man barnvakt så är det för att man ska göra något speciellt. Dessutom är det ju Melodifestivalen som jag ÄLSKAR!
Vi får se hur det blir.
Måste iväg idag och köpa en present till honom. Denna gång önskar han sig en svart väst att ha på golfbanan och jag ska se om jag kan hitta en ( nu får jag ge honom läsa-min-blogg-förbud!)
Under de 8 år vi har varit tillsammans har han i stort sätt bara fått grejer som har med golfen att göra och jag är egentligt skittrött på dessa grejer, känns som om jag har dålig fantasi. Det är tyvärr så att det är det ända han vill ha, så vad gör man inte för sin kära make!

Nu önskar jag Er alla en strålande dag

Ps. Till slut under eftermiddagen fick jag igång min telefon. För min del var det egetligen skönt att inte få så mycket samtal men jag får ju inte tänka så när jag äger företaget. Får väl hoppas att det ringer dubbelt så mycket idag!

Här kommer Cheekys blogg!


Idag ska ni få läsa vad Rebecca tycker om blogglivet.
Läser hennes blogg dagligen och här får vi följa hennes vardag som mamma till två underbart söta tjejer med jättefina namn. Kommer ofta med shoppingtips som jag sällan kan motstå!




När startade du din blogg och varför?

Jag började blogga på http://cheeky.zoomin.se/ i mars 2007. Men flyttade nu i januari 2009 till min nya blogg.

Anledningen var att vi skulle gifta oss och jag ville skriva om planerna och sen för att vänner och släkt skulle

kunna följa Celine i hennes utveckling. Innan dess skickade jag en himla massa bilder på henne till allas mail

och detta var ett enklare sätt som tog mindre tid.


Hur ofta uppdaterar du din blogg?

Olika med ca 3-7 gånger per dag


Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?

Det är jätte olika, ca 40-150 unika besök, mindre på helgerna. Jag läser själv bloggar och kommenterar

och sen pingar jag ibland.


Hur mycket tid lägger du på din blogg?

Ganska lagom enligt mig, lite för mycket enligt min man. Men det tar ju tid att läsa

andras bloggar med.


Har du egna favoritbloggar som du följer?

Ja några stycken läser jag dagligen och några andra någon gång i veckan.

Läser din dagligen!


Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?

Positivt är alla nya bloggvänner man fått och det negativa är väl att man

tänker "bloggmaterial" på allt som händer.


Vad är din drivkraft?

Söta läsare och kommentarer. Och att jag älskar att skriva helt enkelt.


Vad tycker din familj och vänner om att du bloggar?

De som man träffar mindre ofta tycker det är jätte kul att kunna följa oss

och se vad som händer. Men vänner man träffar dagligen eller ofta vet allt redan när man ska berätta något,

för då har de redan läst om det i bloggen. Men det är bara positiva kommentarer.


Vad du får din inspiration ifrån?

Livet, familjen och mina intressen.


Vad har du har för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?

Skriv om det DU tycker om.


Hur ser din framtid ut som bloggare och har du några mål med bloggen?

Fortsätter så länge jag tycker det är roligt. Målet är väl att få ihop ett blogg gäng för att träffas

i verkliga livet. Hade varit hur kul som helst.


Tack så mycket Rebecca för att du ville bli intervjuad av mig!


Hos Diana hittar ni idag en intervju med Icho


Leonies namn

Tänkte att jag skulle berätta hur min Leonie fick sitt namn. Det är inte det vanligaste namnet men för oss har det en stor betydelse.
Rafaels morbror hette Leon. Han var en underbar man som jag är otroligt stolt över att få ha känt. När vi fick Emilia var det en självklarhet för oss att be Leon vara gudfar till henne vilket han tackade ja till. Jag såg framför mig hur väl han skulle ta hand om henne och ta med henne på olika äventyr. Vid årsskiftet 2004/2005 fick vi veta att Leon drabbats av en hjärntumör. Det var ett oerhört tungt besked och självklart hoppades vi alla att han skulle klara denna hemska sjukdom. Tyvärr blev det inte så. Leon dog under hösten 2005. Hela familjen och nära vänner satt hos honom det sista dynget och fick ta vårt farväl. Det var en enorm förlust för väldigt många när Leon gick bort.

När jag blev gravid med Leonie bestämde vi ganska tidigt att om det blev en son skulle vi döpa honom till Leon, för att hedra hans minne. När jag berättade det för en kompis sa hon att du kan ju, om du får en dotter, göra om namnet till tjejnamn, sätt bara -ie i slutet. Jag kände direkt att det namnet var jättefint och la fram förslaget till Raffa. Han föll direkt för det namnet och det fick bli hennes tilltalsnamn.
Vi uttalar de som Leoni, med ett kort i. Vet att det finns de som uttalar samma namn på annat sätt, men så säger vi.

I andra namn, men det står först, heter hon Indra. Ett namn som Raffa läste någonstans och ville ha. Tyckte det lät tufft och så fick det bli.
När jag skickade ut ett sms till mina vänner att Indra Leonie var född, fick jag ett sms tillbaka av min "kockkompis" Lena som undrade om jag stavat fel, du menar väl Tindra?
Svarade att det skulle vara Indra. Fick då veta att det är namnet på ett stort märke som gör pyttipanna till storkök, typ som Scan! Hon sa att ska du ha så konstigt namn får du stå ut med att jag kallar din dotter för "pytten"

Fick lite skäll av Emilia idag!

Emilia läste min ( och Charlotte Perellis ) blogg igår och blev lite besviken!
- Mamma, ska du bara blogga in Leonie? Jag ska väl också vara med?

Självklart lilla vän ska du också vara med på bloggen.



Jag vill också vara med på bloggen!



Klart att du också ska vara med på bloggen min älskade prinsessa!

Kan inte åtminstone EN sak gå min väg idag?

Jag som började dagen så positiv är nu argare än Tjuren Ferdinad när han blev stucken av ett Bi!

Sedan 09.00 i morse har ALLT gått fel. Det största problemet idag är att det företaget som ska hjälpa oss att koppla in en telefonväxel har klantat sig ENORMT. I natt porterades våra mobiltelefoner till ny operatör, men de har satt mitt fastnätsnummer på vänta! Jag sitter på nummret som är inkommande till vårt företag, numret dit alla kunder ringer och det numret fungerar inte. Ringer man på det så möts man av "Numret du ringer är inte aktivt"!

Strålande bra när vi lagt mängder av pengar på reklam just nu och våra kunder kan inte nå oss!

Jag är grymt impad över Magnus Hedman!

God morgon alla

Det var ett MYCKET bra beslut att stänga ner datorn och lägga sig kl 21.00 igår. Jag vaknade innan klockan ringde i morse, och efter en skön dusch var jag på jobbet redan 07.30. Har ätit min underbara frukost och druckit mitt kaffe och nu är jag pigg och glad. Kaffet har fått ännu lite förändringar då jag idag gjorde det på laktosfri mjölk, det är bra för magen. Suketterna funkar bra förutom att det blir något läskigt skum på toppen som jag först måste rensa bort.

Igår på vägen hem från träningen stannade jag och köpte med mig Se & Hör och nu förbannar jag mig själv som köper den tidningen. På framsidan och i stor reportage fanns Magnus Hedman som rosas för att han nu släppt ALLT och gör ALLT för sin exfru Magdalena! Han tar hand om sina barn nu när Magdalena har varit på sjukhus!
WOW!!!!!!!
Hur kan de sjunka så lågt så att de vinklar ett reportage på det viset? Är det inte fullt normalt att han ska ta hand om sina barn? Hade det sett likadant ut om det var tvärtom? Hade man rosat Magdalena om Magnus blev sjuk?
Jag borde ALDRIG MER köpa den tidningen, det är bara så svårt att låta bli!

Fick ett trevligt besked när jag startade min blogg idag. Jag är tydligen "Dagens bloggtips" hos Lattepappan
Det tackar jag för, behöver lite uppmuntran just nu känner jag!
 
Idag blir det ingen träning, måste vila kroppen lite och även umgås med mina tjejer. Det är väldigt skönt att träna efter jobbet men det gör tyvärr att jag kommer hem 20 minuter innan tjejerna ska sövas och det svider lite.
Förhoppningsvis får de snart njuta av mammas närvaro till 100% i två veckor!

Önskar Er alla en underbar dag
Ni glömmer väl inte mitt inlägg från igår där jag uppmuntrar till att skänka en slant!

En skakad kropp säger God Natt!

Det var första gången jag var på Yoga och nu inser jag mitt misstag med bilden som jag la ut tidigare! Herregud så jobbigt det var. Jag hade hört att Yoga är enormt effektivt och att Madonna byggt sin kropp med yoga, men att det skulle vara SÅÅÅÅ tufft visste jag inte. Det började så bra med ord om att jag inte skulle se det som träning utan en upplevelse, jag skulle känna hela min kropp, och jag skulle andas djupt. Tänkte att detta blir skönt! Nog kände jag mig kropp allt!

En kvart senare funderade jag på att lämna lokalen för då skakade min kropp så mycket att jag knappt kunde göra en ända övning. Jag var väldigt glad för att jag erkände direkt när instruktören frågade om det var några nya i lokalen.
Slutförde mitt pass och det var nära tårarna av lycka när det var dags för avslappning. Väl hemma igen kunde jag knappt ta mig upp för trappen till mitt hus och att lyfta gaffeln för att stoppa in mat i munnen var en plåga!

Nu är jag superstolt över mig själv. Två träningspass avklarade denna vecka och jag äter jätteduktigt. Nu ska jag lyssna på min slitna kropp som behöver SÖMN och säger därför GOD NATT till Er alla.

I morgon hoppas jag på en bättre arbetsdag


Härtlig utmaning

Min kära syster har startat en utmaning som jag SJÄLVKLART ska vara med på.
Ska även se till att mina montörer gör det samma med sina mobiler i morgon!

Skänk en slant du också!



Hjärtlig utmaning

Alla hjärtans dag närmar sig och för dom flesta av oss så
kan man glädjas åt denna dag i ett normalt liv.
Men för många människor så är inte livet lika lätt.
Har tagit denna texten från Hjärt och lungfondens sida..

"Varje år föds 1000 barn i Sverige med hjärtfel. Det är en av hundra nyfödda.
Medfödda hjärtfel är ett samlingsnamn för flera hundra olika missbildningar
 i själva hjärtat eller i de stora blodkärlen runt hjärtat.
En stor utmaning för dagens forskning är att hitta snabba och
säkra sätt att upptäcka eventuella hjärtfel hos nyfödda.
En snabb diagnos ökar chansen för sjukvården att agera
innan barnet blir alltför påverkat av sin sjukdom.
Vissa typer av medfödda hjärtfel måste man helt enkelt
 upptäcka i tid, annars riskerar barnet att dö."

Nu utmanar jag er att göra som jag..
Ge ditt bidrag till forskningen och hjälp någon att fortare bli frisk.


Bilden är tagen från Hjärt och lungfondens sida




Min eftermiddag!

Efter en ytterst negativ dag på jobbet ska jag nu stänga igen kontoret och åka vidare!

Detta ska jag istället roa min urholkade hjärna och trötta kropp med!


Först ska jag slappa en stund i solariet!


Sen ska jag ställa mig i denna position!


Hoppas jag mår mycket bättre sen när jag kommer hem till dukat bord!

Kram så länge


Dagens intervju!


Idag har jag intervjuat Emma, ytterligare en blogg jag läser och gillar.
En blandad blogg där man kan hitta det mesta att läsa om
Läs här vad hon säger om blogglivet!




När startade du din blogg och varför?

Det började sommaren 2007.. Någon av mina vänner hade en enklare blogg och vi andra i vänskapskretsen startade också varsina mest för att kunna förmedla våra vardagar för varandrar. Under den sommaren var många på resande fot så det blev lite av en öppen dagbok. Augusti 2008 började jag blogga lite mer seriöst och 10 december samma år startade jag Emma Härnqvist/Perfektion.

  

Hur ofta uppdaterar du din blogg?

De beror på om jag arbetar under dagen eller inte men tre till fem inlägg per dag tror jag att det brukar vara.


Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?

Jag vet inte vad jag har gjort egentligen för att få läsare.. Men jag läser många bloggar och kommenterar där jag känner för. Jag antar att det är så många har hittat till mig. Jag har mellan 3200-3700 unika läsare i veckan.. En bra början i alla fall.

  

Hur mycket tid lägger du på din blogg?

Om du skulle fråga mina nära så tycker de nog att jag lägger för mycke tid på bloggandet. Men även det är olika beroende på hur aktiv jag har varit med att svara på kommentarer. Sen så tar det en del tid att läsa alla favoriter och även uppdatera.

  

Har du egna favoritbloggar som du följer?

Jag följer många men favoriterna är Lupum, Mamma Melissa, Pyttis, Karin Olofsson och Fashion Stars

  

Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?

Det positiva är det positiva och det negativa det negativa. Jag vet egentligen inte, men det mest negativa är väl allas förutfattade meningar om bloggare.

  

Vad är din drivkraft?

Alla underbara läsare, såklart!

  

Vad tycker din familj och vänner om att du bloggar?

Det är delade meningar, inget negativt om det jag skriver eller liknande, mest att det tar en del tid.

  

Vad du får din inspiration ifrån?

Om du menar inspirationen till inläggen så är det ju helt utifrån min egna vardag. Har ingen speciell inspirations-källa.

  

Vad har du har för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?

Skriv intressant och var ödmjuk. Jag föredrar bloggare som recenserar och skriver ur sina egna perspektiv. Inga "klipp-och-klistra".

  

Hur ser din framtid ut som bloggare och har du några mål med bloggen?

Det är det ingen som vet.. Och jag hoppas inte på något speciellt. Jag tycker bara att det är väldigt, väldigt roligt. Speciellt att läsa alla kommentarer..

Tack Emma för att du ville vara med!

Hos Diana hittar ni idag en intervju med  Imilk
Kika gärna in där också!


Jag ger upp!



Nu ger jag upp!
Jag skiter i denna j.....a lagerhanteringen. Jag bryr mig inte längre. Jag kör det gamla hederliga sätter, papper och penna. Revisorn säger en ska, SPCS säger en annan sak och när jag gör något blir det en tredje sak!
JAG BLIR GALEN!



Var är min jobbmotivation idag då?

Nu är klockan över 10.00 och jag har fortfarande inte utfört något som direkt kan kallas arbete! Jag sliter fortfarande med mitt lager. Fick höra av revisorn vad jag skulle göra men nu får jag inte till det i mitt bokföringsprogram. Blir galen snart!
Istället för att ta itu med detta väljer jag att göra annat....

Det snurrar lite tanker hos mig nu och jag tänkte att om jag skriver här istället och får ut lite så jobbar jag bätter sen!

Har bla suttit nu på förmiddagen och letat efter någon restaurang som jag kan bjuda min man på till helgen. Raffa fyller 40 år på söndag och farmor har lovat att vara barnvakt på lördag. Gick in på Göteborgs finaste restaurangers olika hemsidor för att se vem som kan erbjuda den godaste maten. Besökte bla min vän Anne och hennes man Håkans restaurang!
Vad jag inte riktigt förstår med lyxkrogarna idag är att det ska vara SÅ konstig mat? Jag har varit på de flesta av dessa restauranger och jag VET att det i slutändan alltid blir bra, men ärligt talat. Populärast bland maträtter just nu är tydligen Blodduva! Är det någon som blir sugen?
Eller vad sägs om Grissida serverat med russin och blodpudding? Mums filibabba, det tar vi?
Ja ja, nytänkande och utmaningar tycks vara den stora grejen! Vi får se vart vi hamnar, underbart ska det bli allafall och jag ska se till att vara tillräckligt pigg för att dansa loss på någon avenykrog hela natten :)

Fick också lite huvudbry igår gällande vår resa. Vi har reserverat platser som vi fortfarande kan ändra om vi vill. Igår gjorde Raffa ett hembesök ( kund som vill ha värmepump) hos en kompis kompis. Hon var jättebrun och Raffa frågade om hon hade varit ute och rest. Hon svarade att de hade varit på Guadaloup i två veckor, med samma resebolag och samma hotell som vi ska på, och hon var jättemissnöjd :(
Maten var inte bra, tråkig strand just vid hotellet och SVINDYRT!
Känns ju inte alls bra och nu känner jag att jag får fortsätta jaga. Kanske jag hamnar i Thailand igen alla fall, eller Brasilien! Vill så gärna få detta klart och veta att jag har något skönt att se fram emot.

Nu MÅSTE jag jobba, med eller utan motivation.

Jag tryckte på fel knapp!


Leonie igår kväll. Hon skulle prompt ha BÅDE nattlinne och pyjamasbyxor. Jag lät henne få som hon ville för det är enklast med den tösen! Emilia har varit världens enklaste barn och treårstrotsen gled obemärkt förbi. Jag är ganska säker på att Leonie har bestämt sig för att jag ska få min beskärda del av det nu!


Jag skulle snooza i morse men tryckte på fel knapp och stängde av istället. Hela familjen vaknade 07.20 och det blev lite bråttom, alla fall för mig som vill vara på jobbet senast 08.00. Raffa softade lite mer med barnen för de har ingen tid att passa. Nu är jag på plats och mumsar i mig ännu en god frukost.
Jag satt igår kväll och besökte bloggar men kunde inte skriva någonstans, det kändes som om det var fel överallt igår?
Har nu bestämt mig för att köpa en egen domän för att slippa detta. Har blivit lovad lite hjälp av Duracellmamman och det tackar jag enormt för. Får se bara när hon har lite mindre att göra runt sig!

Önskar Er alla en underbar dag!

Låt mig presentera Sveriges yngste(?) bloggare!

Idag ska ni få träffa mina barns bästa kompis Nils. Han kallar sig Bloggungen och bor granne med oss, som många säkert redan vet! Det är hans mamma Anna som skriver, och hon vinklar hur en snart 3 åring ser på livet med allt vad det innebär. Ibland lånar mamma Anna bloggen och skriver lite om hennes liv. Jag ser fram emot varje inlägg de gör för Anna är grymt duktigt och rolig när hon skriver. Hon bjuder också otroligt mycket på sig själv, och på Nils!



Här kan ni läsa vad Nils och Anna säger om blogglivet:

När startade du din blogg och varför?


 

Jag startade efter nyår och det var för att jag blev inspirerad av dig Åsa. Jag har jobbat hårt som platschef på en konferensanläggning de sista åren och behövde något som skingrade tankarna lite. Jag har alltid gillat att "skriva av mig" och detta kändes som ett bra sätt som kunde passa mig. Att jag skriver med utgångsläge från Nils som är 2 ½ år var idé jag fick. Det kändes som en utmaning att försöka få fram hur en liten kille tänker och upplever världen.


 

Hur ofta uppdaterar du din blogg?

En gång om dagen. Skriver oftast en lite längre text och lägger in några bilder, så det tar en liten stund.


Hur många läsare har du per dag och vad har du gjort för att få alla dessa läsare?

Oj, jag har inte alls så många läsare. Det är väl 20-40 unika varje dag och uppåt 175 sidvisningar. Jag har fått god hjälp från dig att "marknadsföra" bloggungen, har berättat för familj, vänner och bekanta.


Hur mycket tid lägger du på din blogg?

Som sagt, det blir ett inlägg per kväll och det tar ca 30 minuter.


Har du egna favoritbloggar som du följer?

Jag följer Wojtans blogg, Durecellmamman, Monica, Sessan och Prinsessan, Dreamhouse och Diana. Sen är jag inne och kikar runt lite, är ju fortfarande nybörjare och har har inte så mycket tid. Jag brukar kika in hos Hanna Graaf och Pernilla Wahlgren också. Sen finns det säkert massor med intressanta bloggare som jag inte hunnit till ännu, men det
kommer.


Vad är det mest positiva och negativa med att driva en blogg?

Det mest positiva är att jag ser Nils treårstrots och egenheter som små inlägg på bloggen istället för att jag blir arg och stressad. Det gör att jag har ändrat attityd och fått ett bättre tålamod. Mycket positivt. Har inte något negativt. Kanske att jag går in på bloggen för ofta för att se om någon lämnat någon kommentar.


Vad är din drivkraft?

Att skriva och använda alla våra fina bilder som aldrig blir framkallade utan bara ligger i mappar i datorn.


Vad tycker din familj och vänner om att du bloggar?

Mina föräldrar och barnens kusiner som deras faster bor långt borta och på detta sätter får dom en daglig dos av oss. Det tycker dom är roligt.


Vad du får din inspiration ifrån?

Dagliga tankar och Nils små egenheter.


Vad har du har för tips för andra som vill nå framgång i sitt bloggande?

Det skall du nog inte fråga mig om, inte ännu i alla fall.........


Hur ser din framtid ut som bloggare och har du några mål med bloggen?

Jag hoppas att jag håller ånga uppe och inte tappar tålamodet. Naturligtvis vill vi ju ha ett stort reklamkontrakt och få en massa fina presenter.....Ha ha. Nej skämt å sido, jag gillar tanken på att jag skriver något som andra tycker om att läsa, mitt mål är att få andra människor att le och skratta.



Tack så mycket Bloggungen för att du ville vara med!

Hos Diana hittar ni idagen intervju med Ida.
Gör gärna ett besök hos dem också!

Väggord - lite för mycket för mina nerver!



Beställde väggord till tjejernas rum, som fick bli en julklapp från mormor. Emilia fick rosa bokstäver till sin vita vägg och Leonie fick vita bokstäver till son rosa vägg. De har leget här hemma en stund men förra veckan skulle jag tag mig för att sätta upp de. Började med Emilias rum och efter 5 minuter höll jag på att bryta ihop. Pilljobb är verkligen inget för mig!
Lyckades till slut få upp den första och valde sedan att ta ett glas vitt för att stilla mina nerver.

Slutligen var bägge uppe och nu är jag supernöjd men jag tror inte det blir fler väggord i detta hus :)

Om någon timme presenteras dagens bloggare!
Välkommen tillbaka.




En riktigt bra start på dagen!


Min frukost för en liten stund sedan. Kanske lite för mycket ost för att vara bra men det är ju sååå gott med färsk god Grevèost. Stor latte till med suketter i! Mätt och belåten och pigg som bara den!


Dagen har börjat underbart här. Jag kom hemifrån tidigt idag och åkte till Ica och handlade massor av goda grejer att ha här på jobbet. Mig passar det bäst att äta frukost på jobbet eftersom det är så stressigt hemma på morgonen. 
Nu i min kamp mot kilona ska jag försöka äta enligt GI metoden. Dags att få bort allt socker i mitt liv.
Största boven gällande detta socker, och förmodligen anledningen till ett par extrakilon, är nog mitt kaffe. Jag har aldrig druckit kaffe tidigare men började i somras och nu dricker jag ca 3 stor muggar varje dag. Eftersom jag är nybörjare kan man knappt kalla det kaffe, det är mer sockermjölk men en touch av kaffe! Insåg att detta måste få ett slut och köpte därför suketter idag, vilket känns väldigt tantigt men men....
Det smakar gott och fungerar så då får det bli så. 

Nu är jag grymt sen med att börja jobba så nu får jag sätta fart!

Ha en underbar dag ♥ 


God natt




Nu är det dags att inta sängläge. Jag har insett att min nya vana att sitta och blogga till midnatt, och mer därtill ibland, inte är helt hälsosam för mig. Jag har helt enkelt inte ork för det. Innan jag började blogga gick jag vanligtvis och la mig redan vi 21-tiden jämt för att jag var så trött. Nu ska jag sätta deadline på senast kl 23.00!

Hoppa ni får sova gott och att ni inte blir väckta av någon som skriker FÄÄÄÄRDIIIG!








YES I DID IT!!!!!




Jag höll mitt löfte till mig själv idag och gick till gymmet för första gången på läääääänge!
Ville inte skriva det tidigare eftersom jag redan sagt hundra gånger att jag ska dit men istället gör någat annat, något dettabrännerduintefettpågrej. Passade även på att sola en stund och nu känner jag mig som en ny människa. Att det ska vara så svårt att komma sig iväg, när det faktiskt är så skönt så fort man är på plats.
Körde 30 minuter spinning och jag hade hela tiden stranden i Guadaloup framför mig i hjärnan. Jag tog i så att jag nog nästan skulle kunnat nå Guadaloup på cykeln under denna halvtimme! Efter det blev det 30 minuter core och det är grymt jobbigt när man inte tränat på en stund, jobbigt och svårt. Frm tills vi åker ska jag försöka få in 3-4 pass i veckan. Har även from idag lagt om kosten och nu SKA jag lyckas bli av med dessa extrakilon. Målet är -6kg tills den 11/3 (resan har blivit framflyttad), det innebär ca 1 kg/vecka och det ska jag väl klara. 

Jag ligger lite efter med mina intervjuer och jag kan inte lova att det kommer någon idag, men jag hoppas få till en i morgon. Är det någon som känner sig sugen på att bli intervjuad så hojta gärna till. 
Nu ska jag duscha och sen blir det Lipstick Jungel. Följer ni den serien? Vad tycker ni?
Jag tycker den är riktigt bra. 
Sessan: Har ni den i Norge och vad heter den där isf?.Disskuterade med Sessan för en tid sedan att norrmän har en förmåga att översätta allt till norska. Höll på att skratta ihjäl mig när jag läste hos Sessan att hon skulle titta på 
"Frusterte fruer" (Desperate Houswifes).  


Ny vecka


Leonie med sina skrapmärken


Superstolt tjej med toffs i håret!



God morgon alla läsare!
Ser att alla kommentarer man fått i bloggen är försvunna? Undrar om de kommer tillbaka?
Här startade veckan väldigt stressigt eftersom ingen ville gå upp, alla var sega. Vi snoozade i en halvtimme men kom till sist upp. Barnen har visasamling idag och sprang runt för att leta efter en leksak att ta med. Emilia har även rytmik och skulle ha med jumpakläder. Leonie är lite sur och fattar inte varför inte hon ska jutmika!!!
Förklarade att det bara är de stora barnen som gör det men fick då till svar att hon "osså äj en stoj sej"

Stressig även på jobbet i morse då en montör är sjuk och vi fick rodda om schemat. Nu tror jag att alla vet vad de ska göra och snart hoppas jag att de lämnar kontoret så det blir lite lugnt här!

Har planer för eftermiddagen som jag inte vågar avsölja ännu, ifall jag spårar ur igen!
Förhoppningsvis har jag gjort något riktigt bra när jag skriver ikväll.

Nu ska jag sätta fart här.
Önskar Er alla en fantastisk dag


Raffa vet vad han gör :)

Nu är det bara 30 minuter kvar innan jag kan stänga butiken och åka till mina tjejer. De är hemma hos min kompis Millan och hennes flickor och leker. Raffa spelar fotboll på söndagar och brukar ta dem med sig men idag ville Millan ha dem så att de kunde få leka. Ska åka dit och umgås direkt efter jobbet. Lilla Leonie har tydligen ramlat hemma idag och har skrapat sitt ansikte. Det gör så ont i en när man vet att de har slagit sig, får se vad jag har att vänta mig.

Millan är min "äldsta" vän och vi har varit bästa vänner i 29 år nu. Vi har gjort det mesta tillsammans och hon har även flyttat efter mig hela tiden. Ett år efter att jag flyttade till Oslo kom även hon, och ett år efter att jag flyttade till Göteborg kom hon även dit!

När hon just hade fått veta att hon var gravid första gången bodde hon i Oslo och vi var och besökte henne. Hade födelsedagsfest för henne och satt ute på hennes altan och åt kräftor. Millan sa till Raffa att han borde göra mig gravid eftersom vi alltid sagt att vi skulle skaffa barn samtidigt. Raffa var egentligen inte intresserad av att ha fler barn men jag hade också tjatat på honom länge. Millan gillar att spå folk och även lägga tarotkort, vilket hon gjorde denna kväll. Efter ett antal drinkar på Raffa lovade han att om hon spådde honom och fick "rätt" reslutat så skulle han se till att även jag blev gravid. Millan spådde och resultatet var att vi tillsammans skulle få två barn ihop. Jag sa till Raffa att det är bara att ge järnet för jag var "mitt i" just då!

Dagen efter gick Raffa ut till Millan och gjorde en "high five" och sa att nu har han fullföljt sin plikt, din bästis är nu gravid!

Fem veckor senare testade jag positivt och Millan och jag födde varsin dotter. Felica föddes 12/3 och Emilia 28/4.
En lite för tidigt och en lite för sent!

En mycket fin Award

Fick för några dagar sedan en jättefin Award av Angelika som jag måste lägga upp!
Tusen Tack!



Med denna skulle jag lista 5 saker som jag inte kan vara utan:

1. Min familj såklart.
2. Alla underbara vänner.
3. Mina härliga minnen från resor vi gjort.
4. Min dator.
5 Mina framtida dagar i livet!

Skickar den vidare till alla som vill ha den i sin blogg!

En ny utmaning!

Vi tillbringade i stort sätt hela dagen och även kvällen med grannarna, och jag såg att vi hade var sitt inlägg på bloggen under eftermiddagen som var i stort sätt identiska!
Så, för att slippa ladda ner bilder och skriva texter har jag nu suttit här på Allum och väntat på att Bloggungens mamma Anna ska bli klar med deras inlägg över gårdagskvällen för att snika in mig där.
Såg nu att hon är klar. Vill ni se vad Familjen Wojtowicz gjorde igår, klicka in er HÄR

Så smart och effektiv jag är!

Nu kan jag ägna mitt inlägg åt någonting helt annat.
Jag tänkte hänga med i dessa utmaningar som har florerat i blogglivet. Duracellmamman startade med "visa ditt badrumsskåp" och Helen fortsatte med "visa ditt kylskåp".
Jag startar en egen utmaning och tänkte ta något som kan bli riktigt roligt för oss kvinnor.

Visa mig ALLT du har i handväskan!


Här är allt som jag hade i min väska idag! Tur att det inte kom in någon kund när jag styrde med detta :)




Plånbok, blöjor, 2 par strumpor, strumpbyxor, trosor, lönebesked, plastburk,bankdosa,extra mobil,läppstift, nycklar,handkräm, napp, foton,tamponger, instruktioner till min nya mobil, näsdukar, två anteckningsblock,penna, ödlor!!!
och ett signerat idolkort på Magnus Carlsson!!

Nu utmanar jag ALLA som läser min blogg att göra det samma. Lämna gärna en kommentar här så att jag kan gå tillbaka till dig och se vad du har i väskan!

Ps. Vår montör lagade Magnus Carlssons pappas värmepump i veckan och fick detta idolkort!

RSS 2.0