Vem ska vara hemma med sjuka barn?

                           http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article3524229.ab


I denna artikel skriver "Fotbollsfrun" Malin Wollin att vi bör lagstifta och att VAB dagar ska delas lika mellan föräldrar. Min liv ser ut precis som Malins, min mans jobb är viktigare än mitt och det är enklare att jag är hemma. Detta har vi beslutat TILLSAMMANS! Rafael skulle gladeligen vara hemma med våra barn men att för oss avboka en installation av luft/vatten värmepump som han ska göra kostar oss mängder av pengar. Det är många människor som är inblandade i ett sådant jobb och det är inte baar för honom att säga att han ska vara hemma. Jag sitter ensam på mitt kontor, är själv chef och ingen märker om jag är på jobbet eller inte. Självklart är det då jag som är hemma. Jag anser att man TILLSAMMANS bör ta beslut om vem som ska vara hemma men att gå så långt som att lagstifta om saken är för mycket. Har man varit mogen nog att fatta beslut om barn tillsammmans bör man även klara av att fatta beslut själv om VAB dagar! På mitt jobb händer det titt som tätt att killarna är hemma med sjuka barn så jag tror inte heller att det är så självklart att det alltid är mamman som är hemma. Kanske det hela handlar om att överlag vara en jämställd familj? Att man som mamma säger ifrån och kräver ett visst ansvar av sina män? Läser ibland om mammor som är sura för att deras män sitter och spelar Tv spel dygnet runt och inte hjälper till med barnen, men hur kan man tillåta det? Hade min man gjort så hade han åkt ut med huvudet före illa kvickt! Kvinnor måste lära sig att ställa lite krav anser jag!
Följ gärna min blogg, klicka på ikonen

Kommentera
Postat av: Helen Stenström

Håller helt med dig.

Förstår inte varför det måste lag stiftas om allting, kan vi inte få vara vuxna och välja själva.

Och sanningen är nog den att vi kvinnor gärna tar på oss rollen som den som SKA vara hemma.

Ställ krav på era män eller kanske rent av låt dom vara hemma .

2008-11-04 @ 11:12:41
URL: http://famstenstroms.blogg.se/?tmp=03193005
Postat av: Lina

Vad jobbar du med?

2008-11-04 @ 11:17:32
URL: http://linaseto.blogg.se/
Postat av: Åsa Wojtowicz

Lina: Jag har eget företag med min man och ytterligare en kille.

Vi säljer och monterar värmepumpar och kylanläggningar hos privatpersoner och kommersiella kunder.

Åsa

2008-11-04 @ 11:22:11
URL: http://wojtansblogg.blogg.se/
Postat av: Lina

Aha okej. Skönt med eget! Jag har hobby företag, men vore roligt att ha sitt egna så man blir sin egen chef, det är nog drömmen!

2008-11-04 @ 11:37:33
URL: http://linaseto.blogg.se/
Postat av: malin

jag har inga egna barn men håller ändå med dig till fullo! (vi pratar om att skaffa) I mitt fall så skulle det vara tvärtom, lättare för min sambo att vara hemma då han har ett flexibelt jobb och svårt för mig med alla hotellgäster som väntar på att få frukosten i tid. Det handlar väl ändå om att göra vad som är bäst för just Er familj? En självklarhet tycker jag

2008-11-04 @ 12:21:20
URL: http://svmalin.blogg.se/
Postat av: Helena

Helt fel att lagstifta en sån sak tycker jag... Varje familj måste ju få göra det som är bäst/enklast för dom! Som hos oss t ex... före jag började jobba som assistent åt Sofia var det enklare att jag var hemma då hon var sjuk, det var svårare att hitta ersättare för min man på hans jobb än vad det var på mitt jobb...

2008-11-04 @ 15:38:23
URL: http://mysunshine.bloggagratis.se
Postat av: Diana

TACK Åsa! kul med debatterande inlägg! Läs gärna mitt

2008-11-04 @ 19:00:31
URL: http://dianasblogg.blogg.se/
Postat av: Vicki

Roligt att du tog upp ett sånt ämne som berör många.



Hemma hos oss har det sett olika ut genom åren. Nu försöker vi dela mer på det. Fast det är ingen som säger att det blir varannan gång, brys på hur det ser ut på våran jobb. Vi jobbar inim servicyrken begge två.



Förr var jag hemma mer men dem stora barnen var mycket mer sjuka än vad det minsta ha varit.



Ha det bra,Vicki

2008-11-04 @ 20:38:59
URL: http://fotbollsvicki.blogspot.com

Missa inte mitt nästa inlägg, klicka på ikonen! 


Vad har du på hjärtat?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback