Leonies namn

Tänkte att jag skulle berätta hur min Leonie fick sitt namn. Det är inte det vanligaste namnet men för oss har det en stor betydelse.
Rafaels morbror hette Leon. Han var en underbar man som jag är otroligt stolt över att få ha känt. När vi fick Emilia var det en självklarhet för oss att be Leon vara gudfar till henne vilket han tackade ja till. Jag såg framför mig hur väl han skulle ta hand om henne och ta med henne på olika äventyr. Vid årsskiftet 2004/2005 fick vi veta att Leon drabbats av en hjärntumör. Det var ett oerhört tungt besked och självklart hoppades vi alla att han skulle klara denna hemska sjukdom. Tyvärr blev det inte så. Leon dog under hösten 2005. Hela familjen och nära vänner satt hos honom det sista dynget och fick ta vårt farväl. Det var en enorm förlust för väldigt många när Leon gick bort.

När jag blev gravid med Leonie bestämde vi ganska tidigt att om det blev en son skulle vi döpa honom till Leon, för att hedra hans minne. När jag berättade det för en kompis sa hon att du kan ju, om du får en dotter, göra om namnet till tjejnamn, sätt bara -ie i slutet. Jag kände direkt att det namnet var jättefint och la fram förslaget till Raffa. Han föll direkt för det namnet och det fick bli hennes tilltalsnamn.
Vi uttalar de som Leoni, med ett kort i. Vet att det finns de som uttalar samma namn på annat sätt, men så säger vi.

I andra namn, men det står först, heter hon Indra. Ett namn som Raffa läste någonstans och ville ha. Tyckte det lät tufft och så fick det bli.
När jag skickade ut ett sms till mina vänner att Indra Leonie var född, fick jag ett sms tillbaka av min "kockkompis" Lena som undrade om jag stavat fel, du menar väl Tindra?
Svarade att det skulle vara Indra. Fick då veta att det är namnet på ett stort märke som gör pyttipanna till storkök, typ som Scan! Hon sa att ska du ha så konstigt namn får du stå ut med att jag kallar din dotter för "pytten"
Följ gärna min blogg, klicka på ikonen

Kommentera
Postat av: Nina

ja jag har shoppat nästan för mkt :D får försöka att hålla mig ett tag nu :Dönskar dig en trevlig kväll med! :D

2009-02-05 @ 21:36:45
URL: http://modesida.blogg.se/
Postat av: Pillan

Hej! Kul att du läser min blogg! Fin blogg du har! Den ska jag följa! //Pillan

2009-02-05 @ 21:45:22
URL: http://www.metrobloggen.se/frue
Postat av: Judit

Åh så kul att de blev så personligt. Det är ju de man vill få med varje namn.. Och det var ett bra inlägg - men nu får du skriva något mer om Emilia igen tror jag? ;) haha!

2009-02-05 @ 21:49:11
URL: http://elektron.blogg.se/
Postat av: utlandsmamman

Jättefina namn tycker jag - och personliga!

Oxå "pytten" var ju urgulligt:)

2009-02-05 @ 22:42:26
URL: http://utlandsmamman.blogspot.com/
Postat av: Elin

Leonie är ett jätte fint namn, och lite finare vart det när man fick veta hur ni kom på det :)Ha en bra dag!

Elin

2009-02-06 @ 06:30:59
URL: http://edvinsmamma.blogg.se/
Postat av: sessan ☆

Det är så vackra namn båda två!!

Jag gillar ju de mer o traditionella, båda mina barn har ju "annorlunda" namn/kombinationer.Min stora killes namn var han nästan ensam om fram till en av våra stora schlager kändisar fick en son & han fick samma namn ;D

Läs Carolas sonPuss

2009-02-06 @ 11:17:42
URL: http://sessanochprinsessan.com
Postat av: Emma Härnqvist/Perfektion

de va rolig läsning.. satta nämligen äromdagen och funderade på hur namnet uttalades! kram

2009-02-06 @ 12:39:47
URL: http://perfektion.blogg.se/
Postat av: Agnieszka

Vad fint av er att hedra honom på det viset... vi håller just nu på att fundera ut namn till Elton... och jag vill att han ska heta Carl (efter Carl-Magnus som gubben heter) Elton Adam (då Adam är polskt oxå och jag vill ha ett polskt namn med!)kramar

2009-02-06 @ 14:33:45
URL: http://agnieszka.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Åh vad fint att döpa henne efter en person som betytt så mycket.

Celine heter Ilona i andranamn och det är efter "kvinnan i mitt liv", barnmorskan som tillslut fick ut Celine efter 26 hemska timmar och fick henne att vakna till liv igen.

2009-02-06 @ 16:48:34
URL: http://cheeky.webblogg.se/cheeky

Missa inte mitt nästa inlägg, klicka på ikonen! 


Vad har du på hjärtat?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback