Är allt pappornas fel?

Denna artiken finns i Aftonbladet idag!

http://www.aftonbladet.se/debatt/lisamagnusson/article3643622.ab

Ännu en kvinna som ondgör sig över att pappor inte tar ansvar för sina barn. Visst, det finns säkert många pappor som är dåliga på att ta ut föräldraledighet, men hur många mammor finns det inte som VÄGRAR låta papporna vara lediga?
Istället för att ha en rubrik som säger: "Ta hand om era barn pappor, kanske det någon gång ska finnas en rubrik i media som säger: "Släpp Er äganderätt på Era barn mammor!

Man läser och hör debatter dagligen från kvinnor som vill att vi ska vara jämställda männen i samhället, men när det kommer till våra barn så är denna jämställdighet som bortblåst. Ett barn får automatiskt mammans efternamn och inget sägs. Barnbidraget går till mamman, det går att få det delat MEN då ska mamman godkänna det, och det är nog sällan de gör det!

Vad gäller reglerna hos försäkringskassan så blir man mörkrädd när det kommer till en pappas rättigheter! För dom finns det ingen annan förälder än mamman. Jag vet, har tvistat med dem genom min man och han var noll värd.
Jag håller med om att det vore bra om fler pappor var hemma med sina barn men snart måste vi också fokusera på en pappas rättigheter!
Följ gärna min blogg, klicka på ikonen

Kommentera
Postat av: Zeli

Vet du vad - jag SKITER i pappans rättigheter. Jag bryr mig om UNGENS rättigheter!



Mamma o pappa har skyldigheter - ungen har rättigheter!!



2008-10-28 @ 16:05:35
Postat av: Åsa Wojtowicz

Zeli- Ett av barnens rättighet är att få ha TVÅ föräldrar som är lika delaktiga i deras liv!

Det finns rötägg bland både mammor och pappor MEN att ett samhälle ska ha regler och lagar som förutsätter att en pappa inte tar sitt ansvar är under all kritik enligt mig!



Åsa

2008-10-28 @ 17:29:54
URL: http://wojtansblogg.blogg.se/
Postat av: Maria

Om nu papporna är så fantastiska, varför kämpar de inte för att få vara hemma med sina barn? Självklart bör mammor inte försöka roffa år sig barnet, men den man som inte vågar stå upp mot barnets mamma för sitt barns skull är en feg ynkrygg enligt min åsikt. I Sverige finns ingen lag som förhindrar att pappor tar sin del av föräldraledigheten, men det gör det inte. Inte heller vabbar män lika ofta som kvinnor. Innan männen tar lika mycket ansvar för sina barn tänker jag inte slåss för dem. Många beter sig som om de bara vore spermadonatorer.



Du skriver att försäkringskassan betalar ut barnbidraget till mamman, samt att barnet får mammans efternamn om inte sägs. Att barnet får mammans namn har förklaringen att det aldrig kan råda tvivel om att barnet är kvinnans biologiska barn, medan detsamma inte gäller för mannen om man inte gör faderskapstest. Att barnbidraget betalas ut till kvinnan anser jag också vara fel, men dessvärre speglar det verkligheten. För min del anser jag att försäkringskassan bör ändra reglerna, men jag tycker att du inte fokuserar på det verkligt stora problemet, nämligen alla pappor som sviker och överger sina barn. För vem tar oftast ut föräldraledigheten? Vem vabbar? Vem håller reda på födelsedagar? Vem tröstar gråtande barn? Vem lagar maten och packar gympapåsen? Och hur lönar samhället henne för det arbete hon gör? En annan sak man kan fundera över är varför barnen, när föräldrarna själva får välja, oftast har pappans efternamn - även när denne är helt frånvarande som förälder.

2008-10-28 @ 18:22:56
Postat av: Åsa Wojtowicz

Jag säger ingenstans att ALLA pappor är fantastiska, lika väl som jag inte säger att alla mammor är fantastiska. Jag skrev tidigare att det finns rötägg åt bägge håll!



Jag känner ett flertal pappor som varit utan sina barn i år pga att mamman sätter stopp. I några fall har deras sista möjlighet varit att hämta barnen med poliseskort, då de faktiskt haft reglerat umgänge. De har valt att inte göra detta för Barnets bästa. Att som barn behöva bli hämtad av sin far tillsammans med polis är nog inget att rekommendera! De har istället valt att spara alla papper och dokument som visar deras kamp för att få vara med sitt barn så att de en dag kan visa barnet att de gjorde nästan ALLT för att få normalt umgänge. Dessa pappor är helt "vanliga" killar utan något som helst som ligger dom i fatet. Bara mammor som vill att sitt barn för sig själv.

Det är DET jag reagerar mot.

När du skriver att mammorna gör det mesta hemma vad gäller barnet så har du säkert rätt, men även där tror jag att vi kvinnor också måste våga släppa kontrollen lite. Jag tror att vi kvinnor lätt "tar" den rollen och lämnar pappor utanför!

2008-10-28 @ 18:50:29
URL: http://wojtansblogg.blogg.se/

Missa inte mitt nästa inlägg, klicka på ikonen! 


Vad har du på hjärtat?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat?

Trackback